Com exportar i importar adreces d’interès de Chrome

Pràcticament tothom utilitza les adreces d’interès al navegador: accelereixen la navegació i us impedeixen haver de desplaçar-vos per tota la vostra història recent cada vegada que vulgueu visitar un lloc determinat. Chrome, el navegador de Google, fa un bon treball de gestió de punts d’interès i és una de les seves funcions excel·lents.


Tanmateix, hi ha un problema a l’hora de confiar en les adreces d’interès: quan comenceu a utilitzar un navegador nou, no se’n surten. En certes circumstàncies, el vostre perfil de Google desarà les adreces d’interès, però només funciona a Chrome. Això vol dir que, quan canvieu a un portàtil o dispositiu mòbil nou amb un navegador que no sigui de Chrome, els primers dies d’utilització s’ompliran de molèsties ja que heu de guardar les adreces d’interès de nou..

Per sort, Google Chrome us permet exportar les adreces d’interès en un fitxer independent. Aquesta petita característica útil no només us permetrà exportar-los al nou navegador, també podeu agafar-lo i introduir-lo amb tots els altres fitxers de còpia de seguretat (teniu un pla de còpia de seguretat, oi?). Al tractar-se d’un fitxer .html estandard, cap dels nostres millors proveïdors de còpia de seguretat en línia no tindrà cap problema. Això vol dir que, independentment del que passi, els vostres hàbits de navegació no hauran de patir.

Tanmateix, abans de començar, tingueu en compte que només parlem de fer una còpia de seguretat de les adreces d’interès aquí, tenim un altre article sobre com fer còpies de seguretat de tot Google Chrome. També parlarem una mica sobre l’exportació del fitxer d’adreces d’interès a altres navegadors en cas que tingueu ganes de fer un canvi.

Exporta les adreces d’interès de Chrome

L’exportació de punts d’interès de Chrome és un procés de només uns quants passos, cada un més fàcil que l’últim. Comencem passant pel “gestor de punts”, podeu accedir-hi a través del menú, com es mostra a continuació, o bé mitjançant la tecla de teclat Ctrl + Majúscula + O (que és “O” com a “Oliver”).

El menú es troba a la part superior dreta, aneu a les adreces d’interès i, a continuació, seleccioneu “Administrador de punts”.

El gestor de punts s’obrirà en una pestanya nova i s’assembla a això:

Haureu notat que he fet una nova instal·lació de Chrome per fer les captures de pantalla d’aquest tutorial, no us preocupeu, però, aquesta manera de fer les coses garanteix que totes les vostres adreces d’interès, independentment de la carpeta on les heu inserit, seran exportat.

El següent pas és fer clic a la paraula “organitzar”, just a sobre de les vostres adreces d’interès. Un menú apareixerà. 

Aquest menú us permetrà fer tot tipus de coses, inclosa l’afegir adreces d’interès, així com la creació de carpetes, però volem que l’opció es faci a la part inferior, “exportar marcadors al fitxer HTML.” Feu clic a això i se us dirigirà a un explorador de fitxers on podeu triar la ubicació on es baixarà. També podeu canviar el nom del fitxer (que us recomano), tot i que assegureu-vos que no canvieu accidentalment el tipus de fitxer, ha de ser un .html perquè res de tot això funcioni correctament..

Aleshores, el fitxer es desa al disc dur (en el meu cas és minúscul, de manera que hi havia en menys d’un segon), i hi ha tot el que hi ha. Si traslladeu el fitxer a la carpeta que utilitzeu per a les vostres còpies de seguretat o fitxers sincronitzats, caldrà que s’inclogui automàticament la propera vegada, qualsevol de les nostres millors solucions d’emmagatzematge en núvol o de solucions de còpia de seguretat en línia que feu servir..

Allà el teniu, fàcil-pesant. Aquest procés funciona més o menys igual a tots els navegadors, només es tracta de trobar on s’emmagatzemen els favorits. Comprovem ara com s’importen aquests fitxers al nou navegador.

Importació de punts d’interès

A Chrome, importar adreces d’interès és gairebé el mateix procés, tret que al menú “organitzar” el gestor de marcadors trieu “importar adreces d’interès al fitxer HTML” en lloc de “exportar”.

Després se us dirigirà a un explorador de fitxers on podeu cercar el vostre .html. Altres navegadors tornen a funcionar de la mateixa manera: a Vivaldi, el meu navegador escollit, ja que no sóc un gran fan de l’hàbit de Chrome de fer el seguiment de cada moviment, la manera més senzilla de fer-ho és anar a la seva marcació ràpida (l’inici és a dir, feu clic a la pestanya “adreces d’interès” que es troba a la part superior de la pàgina.

Això us portarà al gestor de punts, on només heu de fer clic a “importar” i apareixerà un quadre de diàleg on podreu seleccionar el navegador del qual esteu important (si el detecteu al sistema que vau guanyar “. fins i tot no necessiteu el fitxer .html, ja que Vivaldi els pot importar automàticament) i la ubicació on guardeu el fitxer. 

Si també no us permeten fer-ne el seguiment, però no us fan gaire la interfície de Vivaldi, una altra opció fantàstica és Mozilla Firefox. Aquest navegador provat i veritable fa les coses de la mateixa manera que ho fa Chrome: accediu al gestor de punts amb la mateixa tecla de comandament (Ctrl + Maj + O) i, a continuació, feu clic al botó “importar i fer còpia de seguretat”.. 

Què fa que Firefox sigui tan útil en aquest cas concret que també et permet fer una còpia de seguretat completa del navegador des d’aquesta pantalla, no només les adreces d’interès. És un dels pocs navegadors que us permet fer-ho i és molt útil abans de fer un complet esborrat del sistema o, per tant, si us passa alguna cosa permanent a l’ordinador. Tot i que, després de fer servir només les adreces d’interès, feu clic a “exportar” o “importar” i ja heu acabat. 

Conclusió

Allà el teniu: la manera més ràpida i senzilla d’exportar i després importar les adreces d’interès cap a i des de Chrome. Si sou un usuari de Microsoft Edge o d’Internet Explorer i us pregunteu per què no hem inclòs cap d’ells en aquesta guia, feu-vos un favor i descarregueu qualsevol dels tres navegadors anteriors per obtenir-ne informació..

Esperem que heu trobat aquesta guia útil i que us ajudi a exportar adreces d’interès de Chrome. Informeu-nos si teniu cap pregunta en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir i assegureu-vos de consultar la nostra guia de 99 eines de privadesa gratuïtes per fer la vostra experiència de navegació el més segura possible.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me