Com eliminar el programari maliciós d’Android el 2020

Amb més de 2.000 milions de dispositius Android actius al món, és probable que tingueu un. Si funciona més lentament de l’habitual i hi ha tot tipus d’aplicacions estranyes, probablement també tingueu programari maliciós. En aquest article, us mostrarem com eliminar el malware des dels telèfons Android.


Android és un sistema operatiu de codi obert, cosa que significa que qualsevol pot mirar el seu codi font. Això permet que les empreses el personalitzin i els desenvolupadors aprenguin ràpidament a codificar aplicacions. L’inconvenient d’un sistema de codi obert és que qualsevol pot accedir al codi subjacent, cosa que facilita als que vulguin crear programari maliciós per a telèfons Android..

Tenint en compte això, heu d’aprendre a identificar signes de programari maliciós i solucionar el problema per mantenir-vos segur. Continua llegint per obtenir més informació sobre com netejar Android i protegir-te dels atacs en el futur. Si només voleu saber més sobre programari maliciós, consulteu la nostra guia de ciberdelinqüència.

Un cop hàgiu acabat aquí, consulteu les nostres guies sobre com fer còpies de seguretat d’Android i sobre el millor emmagatzematge en núvol per a Android per obtenir més informació sobre com cuidar i protegir les dades del vostre telèfon intel·ligent..

El vostre Android està infectat amb programari maliciós?

Android amb programari maliciós

Un dels primers signes que el vostre telèfon té programari maliciós és un rendiment lent. Això podria significar que el programari maliciós funcioni en segon pla i lligui els recursos del sistema, però no és necessàriament el cas. Podeu tenir moltes aplicacions obertes alhora o el vostre telèfon simplement envelleix i es redueix.

Un altre símptoma és una bateria que s’escorre ràpidament. Si el telèfon no ha perdut velocitat, és possible que el programari maliciós funcioni en segon pla, fins i tot quan la pantalla està apagada. Aquesta és una explicació per a una bateria que es queda sense suc. Altres causes poden ser que sobrecarregueu el telèfon tenint moltes aplicacions en funcionament en segon pla o que la bateria envelleixi i que cal substituir-la.

També hi ha indicadors més evidents. Si comenceu a veure aparicions emergents estranyes, un augment misteriós de l’ús de dades o carregues a la factura per serveis que no vau ordenar, és probable que tracteu amb programari maliciós.

Com podeu veure, molts símptomes de programari maliciós poden tenir causes més benignes. Sense un programa antivirus, no hi ha forma segura de saber si el telèfon està infectat. Dit això, si veieu els signes, hi ha raons per investigar-les.

Com eliminar el programari maliciós d’Android

Hi ha dues maneres d’eliminar programari maliciós d’un dispositiu Android: el camí fàcil i el difícil. Us dirigirem per totes dues, de manera que pugueu triar el mètode que us convingui millor.

El Camí Fàcil

Poques persones protegeixen els seus ordinadors sense utilitzar programari antivirus i no hauríeu de tractar el vostre sistema Android de manera diferent. L’aplicació us servirà com a primera línia de defensa contra el malware i l’eliminarà. A continuació, veurem alguns dels millors programes antivirus per protegir el vostre dispositiu.

Android ve amb un antivirus anomenat Google Play Protect. Tanmateix, les proves independents van trobar que només era del 51,8 per cent efectiu contra el programari maliciós, de manera que utilitzar-lo deixa que el telèfon sigui vulnerable.

Si us preocupa la seguretat, necessiteu un programa més eficaç. El nostre millor article antivirus per a Android és un bon lloc per començar si voleu comprar o no coneixeu les aplicacions antivirus per a dispositius mòbils..

La nostra millor selecció per a Android és Kaspersky Mobile Anti-Virus. Tot seguit, us explicarem com utilitzar-lo per eliminar el programari maliciós que ve a continuació. Si voleu obtenir més informació sobre l’aplicació, llegiu la nostra revisió antivirus de Kaspersky.

La millor manera d’obtenir Kaspersky Mobile Anti-Virus és baixar-lo des de la botiga de Google Play. Tot i que podeu obtenir funcions avançades amb la versió de pagament de Kaspersky per 2,50 dòlars mensuals, podeu detectar i eliminar fàcilment el programari maliciós mitjançant la versió gratuïta.

Quan obriu l’aplicació per primera vegada, s’actualitzarà per obtenir la informació més recent sobre virus Android.

Kaspersky1

Des del menú principal, podeu escanejar el vostre dispositiu amb programari maliciós fent clic al botó “explorar” a la cantonada inferior esquerra de la pantalla.

Kaspersky_main

Hi ha més funcions disponibles tocant la fletxa a la cantonada inferior dreta si opteu pel pla mensual premium.

Kaspersky_full_menu

A continuació, se us demanarà que trieu entre una “exploració ràpida”, “exploració completa” o “exploració de fitxers”.

Kaspersky_scan_choice

Una exploració ràpida comprova totes les aplicacions del telèfon. Si heu descarregat una aplicació de fora de la botiga de Google Play, voldreu executar-la per assegurar-vos que és segura.

Una exploració completa és més lenta, però analitza totes les aplicacions i fitxers del dispositiu. Això la converteix en la millor opció si no esteu segurs de com es va produir el virus ni d’on surt el seu funcionament.

Una exploració de fitxers pot ser una bona elecció quan sospites d’un sol fitxer. Si l’heu descarregat d’un contacte poc complicat o heu de cercar la seguretat dels fitxers comercials entrants, és l’opció que trieu. Només heu de seleccionar el fitxer que vulgueu i Kaspersky el buscarà per trobar programari maliciós.

Si Kaspersky detecta un virus, us donarà l’opció de bloquejar el fitxer.

Kaspersky_block

Si ho fa, impedeix que el fitxer s’execute, però no l’elimina del dispositiu. Això us dóna l’oportunitat de investigar-lo abans d’eliminar-lo.

Com que els antivirus determinen ocasionalment fitxers normals són virus, no voldreu seguir cegament el seu avantatge. Tot i que és poc probable, hi ha una probabilitat que un fitxer identificat com a tal sigui vital per al funcionament del dispositiu. És per això que és important fer una cerca del seu nom en línia si no sabeu de què es tracta. Algú ho sabrà si és programari maliciós.

Aquesta és la manera més fàcil d’eliminar els virus del dispositiu, però si no voleu o no podeu instal·lar una aplicació, hi ha un altre mètode.

El camí dur

Si coneixeu quin fitxer o aplicació és responsable del virus, podeu suprimir-lo pel vostre compte.

Si un fitxer únic té una fallada, podeu utilitzar el navegador de fitxers del telèfon per navegar-hi, premeu el botó i manteniu premuda la icona per obtenir opcions i, a continuació, escolliu el que diu “suprimir”.

Tanmateix, les aplicacions poden ser més difícils, ja que es poden codificar per frustrar els esforços per eliminar-les.

Si coneixeu el problema d’una aplicació, el primer que heu de fer és reiniciar el telèfon en mode segur. Això evitarà que les aplicacions no fabricades pel fabricant del dispositiu, el vostre operador o Google es puguin executar.

La manera d’iniciar en mode segur varia de model a model, per la qual cosa potser haureu de buscar els passos en línia. La manera més habitual de fer-ho és mantenint el botó encès fins que aparegui el menú d’engegada. Pot semblar diferent segons el dispositiu. Aquí teniu un exemple d’un Galaxy S9.

Apagar

Quan el veieu, manteniu l’opció “apagar” fins que tingueu l’opció de reiniciar en mode segur. Toqueu-lo una vegada.

Mode segur

Després de reiniciar el telèfon, aneu a “Configuració” i després a “aplicacions”.

Aquest menú mostra totes les aplicacions instal·lades al telèfon. Desplaceu-vos fins a trobar l’aplicació amb el virus.

Duolingo és una aplicació segura, però, per a aquest article, la farem servir per mostrar-vos el procés per eliminar el programari maliciós del dispositiu Android. Seleccioneu l’aplicació de la llista que voleu portar a una pàgina on podeu fer clic a “desinstal·lar” per eliminar-la.

Duolingo1

Si l’opció “desinstal·lar” està desactivada, l’aplicació ha obtingut privilegis d’administrador, així que haureu d’eliminar-los per suprimir-la.

Desplaceu-vos a “configuració”, “seguretat” o “pantalla de bloqueig i seguretat”, segons el model, després aneu a “altres configuracions de seguretat” i, finalment, a “aplicacions d’administració del dispositiu”.

Hi trobareu aplicacions que tinguin o puguin utilitzar privilegis d’administrador, així com concedir-les o revocar-les.

Dispositiu_admin

Retireu els privilegis d’administrador de l’aplicació i, a continuació, repetiu els passos anteriors per desinstal·lar l’aplicació.

Com protegir Android del programari maliciós

Protegiu Android del programari maliciós

Per defensar-vos del malware en el futur, invertiu en un programa antivirus amb protecció en temps real. La versió premium de Kaspersky Mobile Anti-Virus té aquesta funció. Una altra opció és Avast Mobile Security, que és gratuïta i també va fer la nostra llista dels millors antivirus per Android.

El sentit comú és un altre bon enfocament. Per exemple, no instal·lar aplicacions incompletes al dispositiu, es farà molt. Com que totes les aplicacions enviades a la botiga de Google Play es revisen abans que els usuaris puguin descarregar-la, són la seva aposta més segura.

Ens agrada molt la versió d’escriptori d’Avast, així que si us interessa aprendre més sobre això, consulteu la nostra revisió Avast Pro. La versió per a mòbils té un escàner de xarxa WiFi que busca amenaces sobre la connexió WiFi pública abans de connectar-te, cosa que us pot ajudar a evitar riscos associats habitualment a ells.

F-Secure Safe Mobile, una altra entrada de la nostra millor llista antivirus per a Android, és una bona opció per als pares a causa dels seus controls parentals. A més, la seva funció de protecció de navegació limitarà l’exposició a llocs web maliciosos mentre vostè o els seus fills naveguen per la web. Tot i això, no és un producte autònom. Heu d’aconseguir un paquet de diversos dispositius. Llegiu la nostra revisió Antivirus F-Secure per obtenir més informació.

Pensaments finals

No heu de veure una bona seguretat del telèfon com a opcional. Android és de codi obert i això significa que qualsevol persona interessada en aprofitar un telèfon insegur té la informació que necessita per fer-ho. El sistema operatiu és molt més personalitzable que el sistema operatiu iOS d’Apple, però a costa de les vulnerabilitats del programari.

No us deixeu víctima de programari maliciós i pateixin un dispositiu lent, una curta durada de la bateria o càrregues cares a la factura que no vau eliminar. Obtenir programari antivirus és fonamental per prevenir aquests problemes. Si utilitzeu una de les millors VPN per a Android, també afegireu una altra capa de protecció.

Esperem que aquests mètodes per eliminar el programari maliciós del vostre dispositiu us ajudaran. Si teniu cap pregunta o altres consells per combatre el programari maliciós a Android, informeu-nos als comentaris que es mostren a continuació.

Gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map