Com crear un lloc web des de Scratch: Sis coses a pensar

Independentment de si utilitzeu un lloc web per a màrqueting, vendes o atenció al client, és la vostra mostra digital per als vostres clients i socis comercials. Els llocs web s’han establert en el nostre món digital i són avui una de les eines més bàsiques de màrqueting i vendes a Internet.


En aquesta guia sobre com crear un lloc web des de zero, passarem sis passos per crear un lloc web bonic. No serà fàcil, però, ja que una tasca tan desagradable com crear un lloc web requereix uns coneixements de codificació.

Sempre que tingueu aquesta cobertura, almenys parcialment, us donarem les àrees que heu de tenir en compte a l’hora de dissenyar la vostra pàgina web. Els llocs web són difícils de construir, però no ho recomanaríem per a tothom.

Abans d’entrar en els nostres consells, parlem de triar la plataforma adequada.

Elecció d’una plataforma

Hi ha moltes maneres de construir un lloc web. Podeu utilitzar creadors de llocs web, sistemes de gestió de contingut o crear-lo vosaltres mateixos.

Wix (llegiu la nostra revisió de Wix), Squarespace (llegiu la nostra revisió Squarespace) i Weebly (llegiu la nostra revisió Weebly) són els millors constructors de llocs web i ofereixen una bona alternativa a la creació des de zero, sobretot si no sabeu codificar..

editor de wix

D’altra banda, no utilitzar un creador de llocs web té diversos avantatges. Potser no us agraden les plantilles, no esteu satisfets amb els temps de càrrega o creieu que Wix i l’empresa són massa cares. En aquest cas, encara podeu confiar en sistemes de gestió de continguts com WordPress. A continuació podeu trobar els nostres tres guies.

  • Guia per a principiants sobre l’ús de WordPress
  • Guia intermèdia per utilitzar WordPress
  • Guia avançada d’ús de WordPress

El problema dels sistemes de gestió de contingut és, però, que requereixen temps d’entrenament i ofereixen una funcionalitat limitada. Per no parlar de la pluginitis, que pateix WordPress. Sense plugins, WordPress no és útil. A més, estàs a mercè d’altres desenvolupadors, perquè cada vegada que es publiqui una actualització, les funcions del vostre lloc web poden deixar de funcionar.

Dit això, si no teniu ganes de tractar amb píxels i voleu assumir els assumptes a les vostres mans, aquest article és adequat per a vosaltres. Us mostrarem els aspectes principals que haureu de tenir en compte a l’hora de crear un lloc web des de zero, per tant, comencem.

Requisits i Esborrany

Un bon enginyer de programari sempre comença amb un esborrany. Totes les redaccions han de reflectir els requisits que teniu, els vostres clients i altres parts interessades. Per anar-ho bé, heu de centrar el vostre disseny en coses com ara funcions, fiabilitat, adaptabilitat (perquè els requisits canvien amb el pas del temps) i la seguretat.

El més crític és l’adaptabilitat perquè heu d’assegurar-vos que el vostre programari s’ha construït de manera que es pugui ampliar o canviar després.

Un consell és escriure els requisits en una llista abans de començar la programació. Aquesta llista i un croquis d’estructura seran els vostres fars i us ajudaran a mantenir-vos en bon camí.

Ara que ja sabeu quins requisits teniu per al vostre lloc web, el següent pas és prendre decisions tecnològiques. Hi ha molts llenguatges de programació, amb milers de marcs dissenyats per facilitar la vida als desenvolupadors. Si voleu crear un lloc web, difícilment podreu evitar JavaScript i PHP.

En aquest moment, heu de saber que HTML i CSS no són llenguatges de programació, per la qual cosa no sou codificadors només perquè els coneixeu.

Són llenguatges de marcació per afegir context a altres processos.

Estructura del lloc

L’estructura del lloc i l’arquitectura de la informació són aspectes importants d’un bon lloc web. Ara, penseu en com voleu que els usuaris naveguin i com se’ls ha de presentar el contingut.

Els principiants solen triar un disseny d’una sola pàgina, és a dir, un lloc web que no té subpagines. El disseny és especialment útil per a llocs web senzills que només tinguin informació sobre ells. Per a altres més complexos, recomanem un concepte de diverses pàgines. Si voleu crear una pàgina de destinació senzilla, mireu la nostra guia sobre com utilitzar Instapage.

Una cosa que heu de saber: una navegació complexa, amb molts enllaços i subestructures, condueix a uns requisits més alts d’optimització de motors de cerca.

Interfície d’usuari / Experiència d’usuari

Ara que la planificació està feta, parlem d’un dels aspectes més importants de la creació d’un lloc web: el disseny. No importa la impressionant base de dades de la vostra base de dades ni la ingenuïtat del seu enrutament del servidor, a l’usuari només li preocupa la interfície d’usuari.

Una bona usabilitat inclou moltes parts. Cal tenir en compte temps de càrrega, colors, tipus de lletra i fins i tot psicologia dels usuaris i expressar-los en un concepte coherent i ben dissenyat. Si els temps de càrrega del vostre lloc web són pobres, consulteu el nostre article sobre com millorar els temps de càrrega del lloc web.

Una interfície d’usuari és com una broma. Si ho heu d’explicar, no és tan bo.

El vostre lloc web ha de ser fàcil d’utilitzar, tenir un bon aspecte i proporcionar totes les funcions que l’usuari vol sense semblar sobrecàrregues. Penseu en com podeu presentar-los de la forma més fàcil d’utilitzar i sempre crear filferro.

Disseny responsiu

Imagineu invertir hores i hores en la creació d’una bella web. Després de completar-lo, voleu mostrar-lo al vostre amic. L’obre al seu telèfon intel·ligent i em diu: “Bé, sembla una merda”. Això pot ser bastant frustrant i us pot passar si creeu el vostre lloc web sense parar atenció al disseny sensible.

La majoria de l’ús d’internet és a través de dispositius mòbils. Independentment de si es tracta d’un telèfon intel·ligent o una tauleta, preferim navegar per mòbil.

És per això que heu de pensar com es veu el vostre lloc web en dispositius mòbils. A nivell tècnic, heu d’escalar la mida de la imatge i el tipus de lletra depenent de la resolució de la pantalla, ajustar el posicionament d’elements i potser fins i tot canviar el concepte de navegació. Pràcticament, creeu un segon lloc web.

Per evitar haver de començar amb Adam i Eva, heu d’utilitzar marcs de resposta. A més de Bootstrap i Fundació, hi ha centenars, si no milers, d’altres. Penseu detingudament sobre quin marc utilitzareu. L’elecció equivocada pot provocar molta feina després si canvieu d’opinió.

Hi ha moltes raons per triar marcs. Són components reutilitzables que proporcionen una bona manera d’afegir funcions a l’aplicació sense haver de crear-les tu mateix. A més, han estat provats per professionals.

A més del fet que heu d’aprendre a utilitzar el marc, hi ha un altre problema amb l’ús d’un. És possible que no hàgiu de provar el marc en si, però heu de veure com es comporta amb la resta del vostre codi. L’aplicació d’un marc pot comportar errors i errors ràpidament, especialment si n’utilitzau més d’un.

Errors i proves

Els errors o el que els desenvolupadors anomenem “funcions sense documentar” són errors que es produeixen quan l’aplicació no fa el que voleu fer. El motiu pel qual es produeix l’error no és necessàriament tu o el codi que heu escrit. Hi poden aparèixer innombrables raons. Per això, es necessita molta disciplina i autocontrol per solucionar-los.

Tanmateix, abans de solucionar un error, haureu de saber que existeix. En el desenvolupament de programari, utilitzem eines que faciliten la depuració automàtica. A més dels servidors d’integració, com Jenkins, haureu d’establir un marc per a les proves automatitzades.

Un cop hàgiu escrit un tros de codi, sempre heu d’escriure un codi de prova, que avalui el comportament de la funció. Assegurarà que totes les funcions poden funcionar independentment les unes de les altres.

Cada vegada que afegiu codi que condueix a errors, notareu els errors i fins i tot el codi que els va causar en fallar les proves relacionades, cosa que us permetrà crear aplicacions més complexes i de més qualitat..

Hosting i seguretat

Després de dissenyar i crear el vostre lloc web, voleu posar-lo en línia en algun moment. Si no teniu un servidor situat al soterrani, probablement fareu servir un host web. En cas que encara no allotgeu-lo, que probablement no hauríeu de fer, podeu consultar el nostre article sobre com allotjar el vostre propi lloc web..

Els proveïdors d’allotjament tenen molt a oferir, però. SiteGround (llegiu la nostra revisió de SiteGround) i similars són experts en la matèria. A més de l’allotjament, proporcionen molts serveis de seguretat com ara encriptació SSL / TLS, eliminació de programari maliciós, tallafocs i protecció DDoS. Si tot això era grec per a vosaltres, llegiu la nostra guia de seguretat del lloc web.

SiteGround és una opció fantàstica, però va ocupar el segon lloc en el nostre millor article sobre proveïdors d’allotjament web. HostGator és la nostra primera opció. No té les velocitats més grans, necessitareu Kinsta per això, però inclou una gran quantitat de funcions i un pla per a gairebé qualsevol pressupost. Podeu obtenir més informació a la nostra revisió HostGator.

La configuració, instal·lació, allotjament, equilibri de càrregues, recuperació de còpia de seguretat i desastres, tallafocs i seguretat són tot allò que podeu obtenir per només $ 5- $ 10 al mes..

Pensaments finals

Com veieu, no és tan fàcil construir un lloc web. Tot el procés és complicat, tot i que no hem cobert moltes parts importants, com ara la compatibilitat entre navegadors, el SEO o l’escalabilitat d’aquesta guia..

Com a laic, cometràs errors ràpidament i perdràs molt temps i diners. Si encara no teniu experiència amb HTML, CSS i JavaScript, haureu d’utilitzar un creador de llocs web o WordPress amb una de les nostres eleccions per obtenir el millor allotjament web per a WordPress.

Si no en voleu, no el creeu un cotxe, el compreu a professionals. Vostè hauria de fer el mateix amb els llocs web. Si voleu crear-ne un des de zero, feu un curs d’informàtica o utilitzeu un creador de llocs web.

Encara no has de crear el teu propi lloc web des de zero? Per què no voleu utilitzar un creador de llocs web? Feu-ho saber als comentaris a continuació i gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me