Com clonar el disc dur a Windows 10

Clonar un disc dur és el procés de copiar-lo exactament, byte-by-byte, a un nou disc dur. Es tracta d’una tècnica molt utilitzada per als usuaris que busquen actualitzar els seus discos durs, ja que l’alternativa és fer una còpia de seguretat de les vostres dades (no el procés més ràpid, fins i tot amb l’ús d’un dels nostres millors proveïdors de còpia de seguretat en línia) i després tornar a instal·lar i reconfigurar el vostre sistema operatiu..


Per què cloneu el vostre disc dur?

Si clones el disc dur, evites la molèstia de reinstal·lar Windows. No haureu de modificar cap configuració que hagueu canviat. Si heu hagut d’esperar amb paciència mentre Windows instal·la les seves actualitzacions interminables, sabeu que si cloneu, com a mínim, no haureu de tornar a passar per això.

La clonació és la millor manera de transferir les dades en actualitzar el disc dur. Avui us mostraré com clonar un disc dur a Windows 10 amb programari gratuït. Mitjançant una eina anomenada Macrium Reflect, aquest procés sol trigar una hora o menys.

Les unitats SSD eren molt cares fa uns quants anys, i ara que els preus han baixat molts usuaris volen actualitzar aquell SSD de 64 GB / 128 GB a un SSD de 256 GB / 512 GB. Podeu utilitzar aquest mètode per clonar un disc dur dur tradicional a una nova unitat SSD a Windows 10, o bé pot clonar un SSD més petit a un SSD més gran.

Què necessitareu

Suposo que ja teniu dues unitats: l’antiga que voleu clonar, i la nova que anomenarem “destinació”. Recordeu-vos que la unitat nova ha de tenir la mida o la mida més gran que l’antiga.

Si teniu un disc dur extern o una unitat flash, és convenient fer una còpia de seguretat abans de començar aquest procés. Podeu estalviar una mica de temps transferint tots els fitxers multimèdia que tingueu a una unitat externa.

La clonació d’un disc dur crea una rèplica de byte per byte, que inclou el sistema operatiu, els controladors, els vostres documents i altres fitxers importants. La transferència prèvia de grans biblioteques de mitjans us farà estalviar una bona estona durant el procés de clonació, però és totalment opcional.

Mentre que utilitzo Macrium durant tot aquest article, també hi ha diverses alternatives que podeu utilitzar. Un d’aquests és Clonezilla, un LiveCD. Arrenqueu Clonezilla des d’un CD / DVD o unitat flash, a diferència de Macrium, que podeu utilitzar des de Windows. Utilitzo Macrium en aquest article perquè fa que sigui molt fàcil clonar un disc dur per a Windows 10 i és lliure d’utilitzar, per arrencar.

Clonació i imatge

Windows té una utilitat integrada per crear una imatge del sistema, però no és exactament el mateix que la clonació. Una imatge és una instantània comprimida d’una unitat de disc o d’una partició d’aquesta unitat de disc. Si creieu que la imatge és la manera de seguir la vostra situació, consulteu el nostre article sobre el millor programari de còpia de seguretat i clonació basat en imatges.

Diguem que només volia clonar la unitat C: \ en Windows 10 en lloc de tot el disc, en aquest cas, us convindria fer una imatge de la unitat C: \ amb les eines integrades a Windows 10. podria instal·lar el disc dur o el nou disc dur, arrencar l’ordinador amb un CD / USB de recuperació del sistema de Windows i seleccionar la imatge que heu creat per restaurar.

La clonació copia tot, inclòs el carregador d’arrencada. No està comprimit. Podeu emmagatzemar diverses imatges en un disc dur, però un disc clonat ocuparà tot l’espai lliure. És una rèplica exacta de la unitat actual.

Com clonar un disc dur a Windows 10 amb Macrium

Tant si cloneu un disc dur tradicional a un disc SSD com si cloneu una unitat més petita a una unitat més gran, Macrium satisfarà les vostres necessitats.

Pas 1. Baixeu i instal·leu Macrium per a ús domèstic. Un cop finalitzeu la instal·lació, obriu l’aplicació.

Pas 2. Creeu un disc de recuperació. Si alguna cosa va malament, podreu arreglar-la mitjançant aquest mitjà de recuperació. Inseriu una unitat de CD / DVD o USB en blanc i al panell de còpia de seguretat de Macrium Reflect, feu clic a “altres tasques” i, a continuació, feu clic a “crea suports de rescat”.

Com que clonem un disc dur a Windows 10, seleccioneu “Canvia la versió PE”. Seleccioneu “Windows 10.0 PE” i feu clic a “bé”.

Si no teniu una configuració complexa, heu d’estar bé amb la resta de valors per defecte. Feu clic a “següent” fins que seleccioneu el CD / DVD o unitat flash que feu servir per a un disc de recuperació i, a continuació, feu clic a “finalitzar”.

Podeu reiniciar en aquest punt per provar el vostre suport de recuperació. Podeu prémer F12 o Del a la pantalla de la BIOS per seleccionar el disc de recuperació i quan acabi d’arrencar tornareu a estar a Macrium Reflect. Reinicieu i traieu el disc de recuperació i continueu amb el següent pas.

Pas 3. Seleccioneu el disc que voleu clonar a la finestra principal de Macrium Reflect i feu clic a “clonar aquest disc”.

Pas 4. S’obre un diàleg nou i us demanarà que seleccioneu el disc de destinació. Si no teniu diversos discos durs instal·lats, el disc de destinació ha de ser l’únic disponible. Feu clic a “següent”.

Pas 5. En aquest moment, si el disc de destinació és més gran que el disc que cloneu, hi haurà espai addicional disponible. Feu clic a “propietats de particions clonades” i seleccioneu “mida màxima” per utilitzar tot l’espai lliure.

Pas 6. Feu clic a “següent” fins que podeu fer clic a “acabar” i verificar la configuració. Assegureu-vos que “seleccioneu aquesta còpia de seguretat ara” està seleccionada i feu clic a “bé” i “continueu” si se us demana.

L’operació de clonació comença en aquest moment i el temps que calgui varia segons la quantitat de dades que cloneu.

Un cop finalitzi l’operació, podeu arrencar el disc dur desconnectant els cables del vostre disc anterior i deixant només el nou disc connectat. El vostre sistema hauria d’aparèixer exactament el mateix quan es reinicia..

Per descomptat, és possible que les coses no sempre vagin com estava previst.

Ús de Macrium Recovery Media

Si teniu problemes, podeu arrencar des del suport de recuperació que vau crear anteriorment. Normalment podeu solucionar la majoria dels problemes d’arrencada de Windows des de Macrium en uns quants passos fàcils.

Pas 1. Un cop heu arrencat el material de recuperació i les càrregues de Macrium, feu clic al panell “restaurar” i feu clic a “solucionar problemes d’arrencada de Windows”.

Pas 2. Veureu una llista d’instal·lacions de Windows i, si són correctes, només cal que feu clic a “Següent”.

Pas 3. Macrium selecciona automàticament la partició activa aquí. Feu clic a “següent”.

Pas 4. Podeu triar quines opcions d’arrencada s’arreglen, però el millor és deixar-les totes seleccionades. Això solucionarà la majoria de problemes que pugueu trobar i feu clic a “Finalitzar”.

Pas 5. Torna a reiniciar i us convé rebre un Windows 10 saludable que funcioni.

Si teniu cap problema amb aquest procés, podeu consultar l’excel·lent documentació de Macrium, però no dubteu a fer un comentari a continuació. Estem aquí per ajudar-vos.

Alternativa: utilitzar Clonezilla en lloc de Macrium

Clonezilla és un LiveCD, de manera que necessitarem un CD / DVD o una unitat flash per instal·lar Clonezilla. Un cop ens iniciem a Clonezilla, seguirem unes indicacions per començar a clonar el vostre disc dur. El primer pas és descarregar Clonezilla i crear el LiveCD que farem servir per clonar el disc dur.

Pas 1. Descarregueu Clonezilla LiveCD. Assegureu-vos de seleccionar “.iso” com a tipus de fitxer i no “.zip”.

Pas 2. Utilitzeu Rufus per copiar el fitxer ISO a una unitat flash, o si voleu instal·lar Clonezilla en un CD / DVD, utilitzeu una eina com ImgBurn.

Pas 3. Assegureu-vos que teniu els dos discs durs connectats al vostre ordinador. Anomenarem la unitat que cloneu a la unitat “font” i la nova unitat es denominarà “unitat” de destinació.

Pas 4. Inseriu el vostre suport de Clonezilla i reinicieu l’ordinador. Quan el vostre ordinador es reinicia, veureu una pantalla d’inici de la BIOS similar a la següent: heu de prémer F12 o la tecla que apareix per accedir al menú d’arrencada..

Pas 5. En aquest menú, podreu veure una llista de totes les unitats connectades. Us mostrarà els vostres discs durs i els suports a què heu instal·lat Clonezilla. Seleccioneu qualsevol que hagi instal·lat Clonezilla i premeu la tecla Enter.

Pas 6. Ara se’t presentarà amb la pantalla de presentació de Clonezilla Live.

Simplement premeu Enter per iniciar Clonezilla.

Pas 7. Seleccioneu l’idioma i premeu Enter quan digui “no toqueu el mapa de tecles”. Els valors per defecte estan bé aquí. Premeu Enter quan arribeu a la pantalla que diu “Iniciar Clonezilla”.

Pas 8. Seleccioneu la clonació de “dispositiu-dispositiu” mitjançant la tecla de fletxa.

Pas 9. Seleccioneu “mode principiant” i les opcions predeterminades i premeu la tecla Enter.

Pas 10. Seleccioneu el mode “local”, ja que clonarem un disc connectat físicament a un altre.

Pas 11. Primer seleccionareu el disc d’origen i premeu Enter. El menú varia en funció de quantes unitats disposeu, però si només en teniu dues, és bastant senzill.

Pas 12. Seleccioneu el disc de destinació i premeu Enter.

Pas 13. Els valors per defecte aquí estan bé, així que premeu Enter per saltar la verificació / reparació del sistema d’arxius d’origen.

Pas 14. Premeu Enter i Clonezilla us demanarà que verifiqueu que tot és correcte. Mentre us sembli correcte, escriviu “y” i premeu Enter.

Pas 15. També voldreu clonar el carregador d’arrencada, de manera que pugueu arrencar des de la unitat de destinació. Quan se us demani, escriviu “y” i premeu Enter.

Finalment, s’inicia el procés de clonació. Podeu vigilar la barra de progrés per veure quant de temps trigarà.

Clonezilla executarà alguns diagnòstics quan finalitzi. Podeu prémer “enter” i, a continuació, seleccionar “reiniciar”. A la pantalla del BIOS, haureu de prémer F12 o Del per seleccionar el nou disc dur.

Hauria d’iniciar-se normalment, com ho faria el vostre disc dur, i tot hauria d’estar en funcionament. Clonezilla és una eina més pràctica que Macrium Reflect, de manera que hi ha més possibilitats d’equivocar-se. Per descomptat, si teniu problemes, no dubteu a deixar cap comentari i us ajudarem a resoldre’l.

Conclusió

Clonar un disc dur a Windows 10 és fàcil amb una eina gratuïta com Macrium Reflect. Només és més difícil fer servir Clonezilla. De qualsevol manera, clonar un disc dur és molt millor que haver de començar una nova instal·lació.

T’estalvies temps i és una excel·lent tècnica per tenir a l’arsenal, si vostè o qualsevol amic o família necessiteu actualitzar o substituir un disc dur en el futur. No dubteu a compartir aquest article si us ha resultat útil i informeu-vos què en penseu als comentaris que es mostren a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map