Com ajustar la configuració de privadesa de Windows 10

Si utilitzeu un ordinador, és probable que utilitzeu Windows. Si utilitzeu Windows, probablement utilitzeu la versió més recent d’aquest sistema operatiu, 10. Hi ha moltes possibles aplicacions per al sistema operatiu alimentat per força, però a Cloudwards ens agrada fer llimonada, així que en aquest article us mostrarem com podeu ajustar la configuració de privadesa de Windows 10 al vostre gust.


En uns quants passos fàcils passarem per tot el procés. Tot el que necessites és trobar el menú de configuració i compartiràs molt menys amb molta menys gent. Abans de posar-nos en contacte amb els cargols, fem un cop d’ull a la història de Windows 10 i la privadesa.

Privadesa de Windows 10: El conte fins ara

Windows 10 ha tingut problemes de privadesa des del seu llançament. En aquest moment, escollint l’opció “instal·lació expressa” es configuraran els valors per defecte de la instal·lació que compartiran la quantitat màxima d’informació amb Microsoft.

Com a resposta a aquests problemes, França va ordenar a Microsoft que deixi de rastrejar els usuaris de Windows 10 i que recopilés les seves dades, i la UE també ha expressat les seves opinions..

Més recentment, Microsoft va millorar la privadesa mitjançant la introducció de Windows Diagnostic Data Viewer, una aplicació que permet als usuaris desxifrar les dades que Windows 10 envia a Microsoft. Permet obtenir una visió sense precedents de què es troba en la posada en escena amb les dades de l’usuari.

Com millorar la privadesa de Windows 10

Per accedir a la configuració de privadesa, obriu el menú inicial i escriviu “privadesa” i, a continuació, feu clic al resultat “Configuració de privadesa”. En aquesta finestra hi ha molts subconjunts, però la majoria controla la informació que es proporciona a les aplicacions de Windows Store. Inclou aplicacions que s’instal·len preinstal·lades (correu, calendari, fotos, etc.), així com les que obteniu de la botiga.

Gairebé totes les categories ofereixen un commutador que permet desactivar l’accés a aquesta funció per a totes les aplicacions. Si no voleu desactivar l’accés completament, hi ha opcions a la part inferior per afinar les aplicacions que poden utilitzar la informació. Aquestes aplicacions inclouen: “càmera”, “micròfon”, “notificacions”, “tasques”, “informació del compte”, “historial de trucades” i “ràdios”.

Windows 10 assigna automàticament un identificador de publicitat a cada usuari en un dispositiu enllaçat a l’adreça de correu electrònic registrada. Aquest identificador us ajudarà a adaptar anuncis futurs específicament per a vosaltres, així que no us sorprengui si veieu els vostres aliments o grups preferits als anuncis. Podeu desactivar-lo a la categoria “general”. Si decidiu tornar a activar-lo, es restablirà l’ID i se us assignarà un identificador nou.

L’opció de privadesa dels “altres dispositius” permet que les aplicacions comparteixin i sincronitzin automàticament informació amb dispositius sense fil que no s’aparellen explícitament amb el vostre PC. “Aplicacions de fons” us permet definir quines aplicacions es poden executar en segon pla.

Les aplicacions “Contactes”, “calendari”, “correu electrònic” i “missatgeria” tenen accés a l’aplicació People, és a dir, a tots els contactes que heu importat a Windows. Ells requereixen que funcioni de la manera prevista però, sense importar, podeu canviar aquests interruptors.

Opinió sobre Windows 10

Microsoft utilitza comentaris del seu programari instal·lat per identificar coses que s’han de solucionar i millorar. Windows 10 penja regularment aquest comentari a Microsoft. Les dades són anònimes. La configuració predeterminada de les versions del consumidor és “completa”. Significa que, a més de només les dades bàsiques, Windows envia dades a l’ús del navegador, l’aplicació i les funcions.

Podeu canviar la quantitat de dades que envieu configurant-la en “bàsic”. Inclou totes les dades necessàries per mantenir segur i actualitzat el Windows. Allà també podeu definir la freqüència amb què el Windows us demana comentaris. Si s’activa “experiències a mida”, Microsoft us oferirà consells, anuncis i recomanacions personalitzades per millorar el seu producte i serveis.

A “diagnòstic d’aplicacions” podeu restringir les aplicacions que utilitzin informació de diagnòstic. Aquesta informació pot incloure els noms de les aplicacions en execució, el nom del compte d’usuari que ha llançat una aplicació, CPU, disc i ús de la xarxa.

Si la “ubicació” està activada, Windows, les aplicacions i altres serveis poden utilitzar-lo per ajudar-vos en accions com configurar el vostre fus horari actual o calcular la vostra posició en un mapa. A més, la configuració “trobar el meu dispositiu” registrarà la ubicació periòdica dels dispositius en un mapa. El commutador mestre desactivarà totes les funcions d’ubicació per a tots els usuaris. També podeu desactivar geofencing. Podeu desactivar la ubicació per a Windows i aplicacions específiques de la llista de la part inferior de la pàgina.

Col·lecció de dades de Windows 10

Windows recopila les teves paraules escrites i escrites a mà per proporcionar-vos un diccionari personalitzat, per ajudar-vos a escriure i escriure i a proporcionar-vos suggeriments de text. Les dades d’escriptura inclouen una mostra de caràcters i paraules que escriviu, tot i que suprimeixen les dades que podrien identificar-vos. Aquests paràmetres s’emmarquen dins de la categoria de privadesa “parla, entint i mecanografia”.

Vés a la categoria corresponent i desactiva els serveis de veu i escriu suggeriments si no vols compartir aquesta informació. Això també desactiva Cortana (més informació sobre ella després).

Si activeu l’activació principal de la secció “informació del compte”, us assegureu que cap aplicació pot accedir al vostre nom, imatge i altra informació. Si teniu la sessió iniciada amb un compte de Microsoft, podreu utilitzar OneDrive per sincronitzar la vostra configuració amb altres màquines. Aquests paràmetres inclouen tema, preferències d’idioma, contrasenyes desades, aplicacions que heu instal·lat a la botiga de Microsoft i altres. Podeu desactivar-la si aneu a “configuració” > “Comptes” > “Sincronitza la vostra configuració”.

Tanmateix, OneDrive és un servei de desactivació i no de desactivació, de manera que si no hi inicieu la sessió, no fa res (consulteu la nostra revisió OneDrive per obtenir més informació sobre aquest servei d’emmagatzematge en núvol). D’aquesta manera, Windows no podrà descarregar automàticament fitxers per a aplicacions que els sol·licitin. Això està regulat a la categoria “descàrregues automàtiques de fitxers”.

Windows 10 i WiFi

Quan esteu connectat a una xarxa WiFi no fiable, la configuració de la connexió es configura automàticament com a “pública” i el vostre ordinador no és visible per a altres dispositius. Per comprovar i possiblement canviar la opció a “configuració” > “xarxa & internet ” > “Estat de xarxa” > “Canviar les propietats de la connexió.”

Quan esteu connectat a una xarxa WiFi oberta, el propietari d’aquesta xarxa pot veure totes les connexions que feu i interceptar el vostre contingut. Tanmateix, independentment del que estigui establert a la configuració de WiFi, el vostre ordinador ja no es connectarà a les xarxes obertes automàticament.

Si encara us connecteu, la vostra millor aposta és utilitzar una xarxa privada virtual o VPN per obtenir qualsevol tipus d’informació sensible (consulteu el nostre millor article VPN per a Windows si voleu saber-ne més). A més, fer-ho servir sempre que puguis és la millor manera d’assegurar la teva privadesa.

Habilita Cortana permet que Windows 10 pugui carregar alguna informació des dels vostres dispositius, com ara esdeveniments del calendari, noms de persones de les vostres cites, noms i sobrenoms dels vostres contactes, llocs preferits, aplicacions que feu servir i preferències musicals. Aquestes dades ajuden a Cortana a fer recomanacions personalitzades.

Per assegurar-vos que no és així, aneu a la categoria Cortana a la configuració. Allà veureu interruptors que regulen si Cortana respondrà a l’entrada de veu, les dreceres de teclat i quan la pantalla està bloquejada. Cancieu-los a “desactivat”.

Pensaments finals

Tot i que Microsoft recopila molta informació des del vostre ordinador i ha tingut moltes controvèrsies en el passat pel que fa a la privadesa i la recollida de dades de Windows 10, l’empresa ha fet alguns avenços per millorar tots dos: el sentit WiFi no és més (podria compartir la vostra contrasenya wifi. ), l’identificació de publicitat està sota el vostre control i es pot desactivar el nosy Cortana.

A més, hi ha una eina de diagnòstic que us ajuda a veure les dades que Microsoft recopila per vosaltres mateixos, juntament amb la configuració de privadesa de Windows 10 que controla les aplicacions. No s’atura, hi ha moltes dades transferides a Microsoft i es refereixen a serveis en línia i no a Windows. Feu-ho un cop d’ull a la seva declaració de privadesa.

Quan es tracta de la web, també hauríeu de tenir cura de la vostra privadesa mentre l’utilitzeu. Hem esmentat VPN, però també podeu utilitzar diverses eines per protegir la vostra privadesa. L’altre problema de programari, Google, no té problemes, però podeu llegir com prendre el control de la vostra privadesa quan compartiu fitxers amb Google. Si necessiteu ajuda per triar l’emmagatzematge en núvol adequat, que també pot afectar la vostra privadesa, no oblideu llegir el primer mètode de seguretat del núvol.

Coneixeu alguna altra configuració que ajudi a protegir la privadesa, però que us hem perdut? Feu servir altres eines dedicades per evitar intrusions? Expliqueu-ho tot sobre els comentaris. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me