Shërbimet më të mira të lojërave në re të vitit 2020: Vala e së ardhmes

Lojërat në cloud janë një nga risitë më tërheqëse në vitet e fundit. Ideja për të luajtur lojëra që normalisht do të kërkon një kompjuter lojrash të fuqishëm dhe të shtrenjtë për çdo pajisje është tërheqës, edhe nëse është një ëndërr e tubit. Edhe pse reklamat për tokat e lojrave cloud në anën hiperbolike të gjërave, disa prej pretendimeve janë të vërteta. 


Në këtë udhëzues, ne do të eksplorojmë shërbimet më të mira të lojrave në cloud që japin premtimet e dhëna. Duke përdorur kriteret në rishikimet tona të lojrave në cloud, ne gjetëm tre shërbimet kryesore në secilën kategori. Ne do të flasim pse e renditim çdo shërbim kaq të lartë, si dhe atë që kërkuam në secilën kategori, përpara se të shpallim një fitues të përgjithshëm. 

Nëse dëshironi përgjigjen e shkurtër, Shadow është shërbimi më i mirë i lojërave në cloud që është në dispozicion sot, megjithëse mund të ndryshojë pasi të dalë Nvidia GeForce Tani.

Klikoni në lidhjen tonë ekskluzive për të marrë 10 $ me porosinë tuaj të parë me Shadow

Para se të shkojmë te pse ne na pëlqejnë kaq shumë Shadow dhe GeForce Tani, le të flasim për atë që është lojërat në cloud dhe si funksionon.

Isfarë është lojëra me re?

Nëse doni të shkoni në detaje rreth asaj që është lojërat në cloud dhe si funksionon, sigurohuni që të lexoni se si udhëzon puna e lojërave në cloud. Për këtë pjesë, ne do të japim një përmbledhje të shkurtër. 

Termi “lojëra në cloud” i referohet luajtjes së një loje të largët nga cloud. Në pothuajse çdo rast, “cloud” i referohet një rrjeti të qendrave të të dhënave të mbushura në prag me serverë që ofrojnë përmbajtje për këdo që është duke u përpjekur t’i qasemi. Për një pikë referimi më të njohur, Netflix ose ndonjë platformë tjetër transmetuese jep video nga cloud. 

Lojërat në cloud bëjnë një gjë të ngjashme. Kur regjistroheni për një shërbim, ju jeni duke blerë qasje në një server të largët që është i pajisur me pajisje për të drejtuar lojëra. Pastaj, pasi të filloni një lojë, një rrjedhë video e asaj loje dërgohet në makinën tuaj. Kindshtë një lloj si një Pasqyrë e Zezë më e përfshirë: Bandersnatch.

Duke përdorur atë film të zgjedhur-tuaj-vetë-aventurë si një shembull, kur ju bëni një përzgjedhje, Netflix vendos se cili klip tjetër duhet të jetë, pastaj ia dorëzon atë. E njëjta gjë ndodh me lojërat në cloud; thjesht ndodh shumë herë. 

Kur shtypni butonin “A”, për shembull, ju po dërgoni një hyrje për të thënë, hidheni. Kjo input dërgohet në kompjuterin e largët dhe ai shembull i azhurnimeve të lojës në hyrje. Rrjedha e videos që po shihni përditësime njëkohësisht. 

E gjithë kjo ndodh në një çështje të milisekonda, dhe nëse shërbimi i lojërave në cloud mund të marrë latentin mjaftueshëm të ulët, vonesa në hyrje bëhet e pakuptueshme.

Sipas John Carmack, CTO e tanishme e Oculus VR dhe bashkëthemeluese e id Softuerit, “Sistemet shqisore njerëzore mund të zbulojnë vonesa relativisht të vogla në pjesë të fushave vizuale ose, veçanërisht, audio, por kur vonesat absolute janë nën afërsisht 20 milisekonda ato përgjithësisht janë të papranueshme. ” Për sa kohë që latenca totale është nën atë prag, seanca juaj e lojrave në cloud duhet të ndjehet si e zonës.

Lojë falas në cloud

Siç mund ta imagjinoni, teknologjia që shkon në lojërat në cloud është e shtrenjtë, jo vetëm për të blerë, por edhe për të mirëmbajtur. Përkundër kësaj, ekziston një kërkesë e lartë për lojëra falas në cloud. Termi “lojëra pa cloud” kërkohet globalisht rreth 6.500 herë në muaj në Google, edhe pse nuk ka shumë shërbime të lojrave falas në cloud atje. 

free-cloud-gaming

Në fakt, nuk mund të gjenim ndonjë gjatë hulumtimit tonë, por duke pasur parasysh vëllimin, nuk do të ishte për t’u habitur të shohim disa shfaqje në të ardhmen. Lëreni që kjo të shërbejë si PSA, nëse asgjë tjetër. Nëse gjeni një shërbim lojrash cloud që pretendon të jetë falas, është më mirë të qëndroni larg.

Shërbimet më të mira të lojrave në cloud

Tani që kemi folur për atë që është lojërat në cloud dhe disa nga problemet e ardhshme që mund të ketë, le të zhyten në zgjedhjet tona më të mira për shërbimet më të mira të lojrave në cloud.

 1. Shadow – përvoja më e mirë e përgjithshme e lojrave me një latencë të ulët
 2. GeForce Tani
 3. vorbull
 4. Projekti xCloud
 5. PlayStation Tani

Features

Për shkak se lojërat në cloud janë një treg kaq i ri, nuk ka ndonjë tipar të përshtatshëm që ne po kërkojmë në këtë pjesë. Do shërbim është pak më ndryshe, prandaj vlerësuam platformat bazuar në tiparet që menduam se ishin më të dobishme. Në disa raste, kjo do të thotë mbështetje shtesë për periferikët, ndërsa në të tjera, është thjesht mënyra se si është ndërtuar platforma.

hije

Forca e hijes në karakteristikat nuk vjen në formën e mirësive, por më tepër në mënyrën e strukturimit të shërbimit. Në vend që të pajtoheni në një makinë të përbashkët lojrash cloud, ku përdorues të shumtë po tërhiqen nga i njëjti burim burimesh, ju po merrni një kompjuter të dedikuar lojrave cloud për veten tuaj. 

Klikoni në lidhjen tonë ekskluzive për të marrë 10 $ me porosinë tuaj të parë me Shadow

Duke izoluar burimet në këtë mënyrë, Shadow është në gjendje të sigurojë një përvojë shumë më të rrjedhshme që nuk i nënshtrohet performancës së dobët të transmetimit të lojës gjatë orëve të pikut, gjë që mund të ndodhë me PlayStation Now. 

hije-Windows-settings

Me Shadow, ju jeni duke blerë burime të izoluara, por gjithashtu po blini një instalim të plotë të Windows 10. Për dallim nga shumica e shërbimeve të lojërave cloud, që futen direkt në platformën DRM, ku ndodhet loja, Shadow ju çon në një desktop Windows 10. Ju lejohet të bëni pothuajse gjithçka, përfshirë instalimin e aplikacioneve të reja dhe rregullimin e pamjes. 

Me 1 shpejtësi të shkarkimit 1 Gbps, mund të bëni shumë shpejt me Shadow. Kufizimi i vetëm është hard drive, i cili është vetëm 256 GB. Pavarësisht, me sa shpejt lojrat mund të ri-instalohen, përmasat e vogla nuk duhet të paraqesin shumë çështje. Ju mund të lexoni më shumë rreth kësaj në përmbledhjen tonë të Shadow. 

GeForce Tani

GeForce Tani nuk është lëshuar plotësisht nga Nvidia, por shumë tipare të jetës së jetës janë të pranishme në formën e saj beta. Përveç mbështetjes së tastierës dhe miut, platforma mund të pranojë gjithashtu kontrolluesin DualShock 4, Xbox One, kontrolluesin Xbox 360 dhe Logitech Gamepad F310, F510 dhe F710. Për më tepër, biseda zanore mbështetet në PC dhe Mac. 

Sidoqoftë, tiparet e saj të performancës janë ylli i shfaqjes. Nuk është e qartë se çfarë fuqie po përdor Nvidia për të drejtuar “modalitetin e saj ultra streaming”, i cili siguron lojëra 4K deri në 60fps, por po funksionon. 

Edhe pse nuk dimë me siguri, mblodhëm disa sugjerime gjatë testimit tonë. Ndërsa rregulluat cilësimet grafike për xhirimin e Resident Evil 2, loja tha që ne kishim 24 GB RAM GPU në dispozicion.

Nëse Nvidia është duke përdorur pajisjen e tij të gjeneratës së fundit – dhe supozojmë se është – kjo do të thotë ose një Titan RTX ose Quadro RTX 6000 po fuqizon makinën në distancë. Këto janë GPU të nivelit më të lartë të Nvidia për momentin, me Quadro që zgjat rreth 5.000 dollarë. 

Blacknut

Blacknut është, çuditërisht, një shërbim i lojërave të cloud të përqendruar në familje. Përveç ofrimit të një plani familjar që ju lejon të luani njëkohësisht në katër ekrane, Blackbut gjithashtu ofron disa tipare familjare, duke filluar me një modalitet për fëmijë. Ndërsa do të futemi më vonë në këtë udhëzues, Blacknut ju lejon të mbani profile të shumëfishta, dhe secila prej tyre mund të ketë mundësi të aktivizojë modalitetin e fëmijëve. 

blacknut-add-llogari

Me ndërprerësin e modës për fëmijë, tregohen vetëm lojërat e vlerësuara E10 + dhe më poshtë. Edhe pse mund të kaloni shpejt në mes të profileve, të aktivizoni modalitetin e fëmijëve është një mënyrë e shpejtë për të kufizuar përzgjedhjen nëse keni të vegjël që duan të luajnë. Nëse jeni të interesuar të mbani një llogari për të rritur dhe t’i mbani fëmijët larg, mund të vendosni një PIN me katër shifra. 

Jashtë kontrollit prindëror, tipari kryesor i Blacknut është përputhshmëria. Supportedshtë mbështetur nga pothuajse gjithçka, me aplikacione për Windows, macOS, TV Amazon Fire, Android, Linux dhe zgjidhni TV nga Panasonic dhe Samsung. Mbështetja e kontrolluesit është gjithashtu e shkëlqyeshme, me shumicën e lojërave që mbështesin tastierën dhe miun, si dhe tastierat e lojërave. Në TV të zgjuar, madje mund të përdorni telekomandën tuaj për disa lojëra. Mund të mësoni më shumë rreth kësaj në përmbledhjen tonë të Blacknut.

Lojëra të mbështetura

Lojërat në cloud nuk janë shumë nga një shërbim nëse lojërat e ofruara nuk janë ndonjë e mirë. Në këtë pjesë, ne kërkuam për tre shërbime që jo vetëm që kanë një përzgjedhje të gjerë të lojërave, por një bibliotekë të madhe të mbushur me lojëra me cilësi të lartë. 

hije

Hija mbizotëron në këtë pjesë me nderime. Siç u përmend më lart, nuk kufizon përvojën tuaj në lojëra të veçanta. Përkundrazi, kur blini një pajtim, po blini një desktop të plotë. Kjo do të thotë që ju mund të instaloni ndonjë lojë në çdo platformë DRM që zgjidhni, përfshirë lojëra pa DRM nga shërbime si GOG dhe Bumble Humble.

Përfshirja e Gog është shumë e madhe. Shumë tituj më të vjetër nuk ekzekutohen në Windows 10, i cili është i vetmi sistem operativ që mund të përdorni me makinën tuaj të largët. Një kombinim i shoferëve dhe arkitekturës i bëjnë disa lojëra klasike, të tilla si SWAT 4, Ultima dhe Wizardry VII, të papërballueshme në sistemet moderne. Sidoqoftë, me Shadow, ato janë të arritshme.

Shërbime si GOG kanë bërë ngritjen e rëndë, kështu që ju mund të imitoni këto tituj më të vjetër në sistemet moderne, dhe për shkak se Shadow ju jep një desktop të plotë Windows 10, ju mund ta bëni atë në re. Edhe pse nuk është aq i rrjedhshëm sa GeForce Tani, ku lojërat tuaja janë para-instaluar dhe patched nga get-go, Shadow ofron një fleksibilitet shumë më të madh në lojërat që mund të luani.

PlayStation Tani

PlayStation Tani ka më shumë se 800 tituj në bibliotekën e saj. Për dallim nga të gjitha shërbimet e tjera që ne kemi rishikuar, PlayStation Tani siguron të gjithë bibliotekën e saj falas. Kjo do të thotë që nuk keni nevojë të sillni një licencë për të luajtur një lojë të veçantë. Për më tepër, biblioteka përfshin lojëra nga PlayStation 4, PlayStation 3 dhe PlayStation 2.

playstation-tani-rishikim-bibliotekë

Titujt kryesorë të shumë platformave janë të pranishëm, përfshirë Red Dead Redemption, Fallout 4 dhe Rocket League, kështu që nëse jeni të interesuar të luani ato, PlayStation Tani është një zgjedhje e thjeshtë. Sidoqoftë, tifozët Sony do të entuziazmohen më shumë nga biblioteka e titujve të palëve të para. PlayStation Tani ka hitet më të mëdha të historisë së gjatë të Sony, përfshirë çdo lojë nostalgjike nga e kaluara. 

Jak dhe Daxter dhe Ratchet & Lojërat e fshehta janë të pranishme, së bashku me lojërat Tekken dhe LittleBigPlanet. Disa ekskluzivë më të rinj janë gjithashtu në dispozicion, përfshirë Bloodborne mrekullisht të vështirë. Thënë kështu, ekskluzivët më të fundit kërkojnë një kohë për të dalë. Përkatësisht, në kohën e shkrimit, Ditët Gone dhe Spider-Man nuk mbështeten. 

Edhe pse, vëllimi i lojërave që mund të luani thjesht për koston e një abonimi është i shkëlqyeshëm. Mund të shikoni më shumë nga lista e lojërave në rishikimin tonë të PlayStation Now. 

GeForce Tani

GeForce Tani ka një bibliotekë të vogël me pak më shumë se 400 lojëra. Në krahasim me PlayStation Now dhe Shadow, ajo shpejt bie në dritë për sa i përket vëllimit. Sidoqoftë, lista e lojërave është e shkëlqyeshme. Do opsion është kuruar posaçërisht për lojtarë të PC, me lëshimet më të fundit të shtuara pothuajse menjëherë në listë. Me GeForce Tani, bëhet fjalë për cilësi mbi sasinë (lexoni copën tonë të GeForce Tani vs PlayStation Now).

GeForce-tani-rishikim-games-list

Lojërat e dukshme janë atje, duke përfshirë Rocket League, DOOM 2016, Fallout 76 dhe Rainbow Six Siege, por ne jemi më të impresionuar nga disa prej titujve më pak të njohur. Lojërat e strategjisë madhore, si Endless Space 2 dhe Hearts of Iron IV, ulen përkrah të preferuarave japoneze, si NieR: Automata, Octopath Traveler dhe Dragon Quest XI.

Indiet marrin shumë dashuri. Indie të mëdha, të tilla si Darkest Dungeon, Hollow Knight dhe Celeste, janë përfshirë, por kështu janë edhe shumë të tjerë më pak të njohur, si Deep Sky Derelicts, Mothergunship, Enter the Gungeon dhe They Are Billions. 

Numri i lojërave është i vogël, por secila prej tyre ka cilësi të lartë. Duke kërkuar rreth, ne kishim vetëm një lojë që nuk mund ta gjenim: Grand Theft Auto V. Përndryshe, pa marrë parasysh nëse po kërkonim një treshe të goditur nga rëndë ose një ind të ngrohtë, e gjetëm në GeForce Tani. Ju mund të lexoni më shumë rreth listës së lojërave në rishikimin tonë GeForce Tani.

çmim

Ende nuk ka një çmim fillestar për shërbimet e lojrave në re, por tavani është vendosur nga shërbime si Shadow. Në këtë pjesë, ne kërkuam platforma që ofruan një vlerë të ngurtë me çmimin e kërkuar, jo vetëm marrëveshjen më të mirë në përgjithësi. Siç u përmend më lart, të shkosh për marrëveshje më të mirë nuk funksionon gjithmonë. 

PlayStation Tani

PlayStation Tani është e shtrenjtë nëse regjistrohesh për një plan mujor. Me gati të njëjtën çmim të kërkuar të Shadow, ajo nuk jep performancë të barabartë ose fleksibilitet. Sidoqoftë, Sony ofron zgjatje të shumëfishta, gjë që është diçka që u mungon hije dhe shumica e platformave të lojrave të reja. Nëse blini një vit përpara, do të merrni shumë. 

Etiketa e çmimeve 99,99 $ për një vit prishet në pak më shumë se 8 dollarë në muaj, që është një mundësi e mirë duke marrë parasysh që po merrni më shumë se 800 lojëra falas dhe një platformë kompetente për transmetimin. Megjithëse pajtimi vjetor është vlera më e mirë, Sony ofron një plan tremujor, gjithashtu, me rreth 15 dollarë në muaj. 

Kjo po supozon se ju keni një kontrollues DualShock 4 tashmë. PlayStation Tani mund të luhet vetëm në PC dhe PS4, pa mbështetje të tastierës dhe miut. Nëse jeni vetëm në PC, do të duhet të blini një kabllo DualShock 4 dhe mikro-USB (DS4 nuk përfshin një). Nëse doni të shkoni pa tel, do të duhet të blini gjithashtu përshtatësin Bluetooth. 

Kjo mund të shtojë lart 120 $ në një kosto vjetore të pajtimit. Akoma ia vlen me këtë çmim, duke marrë parasysh që po merrni kaq shumë lojëra falas, por nuk është aq e mirë për një marrëveshje sa etiketa normale e 100 dollarëve. 

Blacknut

Blacknut nuk ka një bibliotekë të shkëlqyeshme të lojërave, pasi shumica e tyre janë nën klone të titujve më të mirë – për shembull, Lord of the Fallen krahasuar me Dark Souls – por çmimi është i shkëlqyeshëm. Ka dy plane: personale dhe familjare. Plani personal është i shkëlqyeshëm me 12,99 dollarë në muaj, por ju jeni i kufizuar në një ekran të vetëm. 

Nëse doni ekrane të shumta, do të duhet të blini një plan familjar, i cili kushton 19,99 $ në muaj. Edhe pse afër Shadow për sa i përket çmimit – i cili është një nga shërbimet më të shtrenjta që ne kemi shqyrtuar – me një plan familjar të Blacknut, ju mund të përdorni katër ekrane njëkohësisht. Për më tepër, biblioteka e lojërave nuk kërkon licencë. 

Familjet janë aty ku Blacknut është më së shumti në shtëpi (ironi, ne e dimë). Biblioteka kryesisht përbëhet nga indie të përqendruara nga fëmijët dhe lojëra të lëvizshme, me titullin e çuditshëm, subpar dhe me vlerësim M të hedhur në përzierje. Itselfmimi në vetvete është i mirë, megjithatë, dhe me një provë 14-ditore falas, nuk ka arsye të mos e provoni. 

vorbull

Vorbull është mesatar për sa i përket performancës dhe karakteristikave, por është i lirë. Me një 9.99 $ të thjeshtë në muaj, është një vlerë e mirë, për aq kohë sa ju mund të luftoni me belbëzime të shpeshta dhe zgjidhje të rastit. Nuk është aq i mirë sa Shadow ose GeForce Tani, por është gjithashtu rreth një e treta e çmimit. 

Aktualisht, vetëm niveli 10 $ është në dispozicion me Vortex, megjithëse FAQ thotë se do të nisë një program VIP me më shumë veçori në të ardhmen e afërt. Ashtu si shumica e shërbimeve të lojërave në cloud, do të duhet të sjellësh licenca për lojërat që dëshiron të luash. Fatmirësisht, lojërat në cloud Vortex kanë një përzgjedhje solide, përfshirë Riskun e Rain 2 të lëshuar së fundmi dhe Legends gjithnjë e më të njohura Apex. 

Ju jeni ngarkuar çdo muaj pa mundësi të blini një plan vjetor, i cili, në këtë rast, na pëlqen. Vortex qartë ka një prirje për përdoruesit e celularit, duke ju lejuar të blini një pajtim përmes Google Pay ose opsionit të blerjes Windows 10. Do të ishte e thjeshtë të paracaktoni një abonim të një viti, duke parë sesi dikush mund të blinte aksidentalisht një pajtim, por Vortex nuk e bën këtë. 

Përkundrazi, ju paguani 10 dollarë në muaj derisa të vendosni se nuk dëshironi shërbimin. Nëse blini një plan rastësisht, Vortex madje ofron një politikë rimbursimi. Kufizohet në 15 minuta kohë të lojës, por është aty nëse ju nevojitet. Mund të mësoni më shumë rreth kësaj në përmbledhjen tonë të Vortex. 

Lehtësinë e përdorimit

Me shumë kompani që nxitojnë të jenë “Netflix i lojrave”, lehtësia e përdorimit është e rëndësishme. Netflix dhe shumë shërbime të tjera streaming kanë rafinuar UI-të e tyre të jenë të arritshme, të forta dhe tërheqëse. Në këtë pjesë, ne kërkuam shërbime të lojrave cloud që goditën ato tre shenja. 

hije

Gjithçka rreth Shadow është e qetë. Për t’u regjistruar, gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni ciklin tuaj të faturimit, shkruani disa informacione se ku do të vendoset shërbimi dhe zgjidhni instalimin tuaj të Windows 10. Ekziston një instalim i rekomanduar, i cili gjithashtu ju sugjerojmë të përdorni, por nëse e dini se çfarë po bëni, mund të bëni një instalim me porosi, si dhe.

Nga atje, është një lojë pritjeje. Shadow merr ca kohë për të vendosur – rreth 30 minuta, në rastin tonë – por pritja paguan. Aplikacioni lokal instalon menjëherë dhe pasi të keni hyrë në të, mund të filloni desktopin tuaj të largët në disa sekonda. Hija do të kalojë nëpër disa tastat kryesore, kështu që ju të dini se si të dilni nga sistemi, gjithashtu. 

hije-startup

Pas kësaj, është njësoj si të përdorni një makinë normale Windows 10. Ju mund të ndryshoni sfondin tuaj, të shfletoni ueb dhe të instaloni çdo softuer që dëshironi (megjithëse përralla është jashtë kufijve). Shtimi i vetëm është një buton gjysmë transparent i Shadow në këndin e sipërm të djathtë, të cilin mund ta përdorni për të hapur menunë Shadow. 

GeForce Tani

GeForce Tani ka ende disa pengesa të përdorshme – nuk ka asnjë të mohosh – por gjendja e saj aktuale është shumë premtuese. Një sqarim i vogël këtu dhe atje, me gjasë në formën e këshillave të mjeteve, do ta bënte më të rrjedhshëm përvojën. Duke pasur parasysh që lëshimi i plotë nuk është ende tek ne, ato shtesa të vogla do të përfshihen kur produkti është në dispozicion komercial. 

GeForce-tani-rishikim-aplikimit

Pavarësisht, GeForce Tani është i qetë nga konfigurimi për të luajtur. Aplikacioni lokal është i organizuar mjeshtërisht me një funksion kërkimi, do të thotë që ju mund të gjeni shpejt lojërat që dëshironi të luani. Ende ka një konfuzion në lidhje me platformën DRM që do të përdorni, e cila shpresojmë se do të zgjidhet në daljen e plotë. 

Pas boot një lojë, GeForce Tani nuk belbëzon. Ju silleni drejtpërdrejt në një faqe të hyrjes me avull (ose platformën DRM që po përdorni) dhe më pas futeni në lojë. Lënësia e përvojës nuk është e dyta për asnjë, pa asnjë ngarkesë ose ngarkesë të panevojshme të shtuar në lojëra. 

Blacknut

Blacknut mund të mos ketë një bibliotekë të shkëlqyeshme të lojërave ose performancë të shkëlqyer e transmetimit, por mundësia e arritjes së tij është e shëndoshë. Procesi i arkë me tre ekrani përfundon pa problem, dhe pasi të keni konfirmuar pagesa, do t’ju sjellë një ekran të shkarkimit. Atje, do të gjeni instaluesit për çdo platformë që mbështet Blacknut (mbështet shumë).

blacknut-aplikim

Aplikacioni lokal në Windows është më i miri që kemi parë. Blacknut qartë mori shumë shënime nga Netflix kur hartonte UI-në e saj, dhe kjo paguan. Lojërat janë të ndara sipas seksionit, me një lojë të paraqitur në krye që tregon disa art dhe një rimorkio. Për t’u rrethuar, ju mund të përdorni menunë e krahut të majtë, i cili do t’ju dërgojë shpejt në kategorinë që po kërkoni. 

Duke marrë hua më tej nga libri i lojërave i Netflix, Blacknut mund të mbajë aq profile sa dëshironi. Secili prej këtyre profileve mund të personalizohet me një imazh dhe emër, dhe të mbrohet me një numër pin dhe modaliteti i fëmijëve. Pasi të zgjidhni një profil dhe të zgjidhni lojën që dëshironi, Blacknut gjithashtu tregon media për atë lojë, platformat e mbështetur dhe kontrollorët e mbështetur.

Performance

Nëse do të kishte vetëm një pjesë të vetme për të vlerësuar një shërbim lojrash në cloud, do të ishte ky. Pavarësisht se sa është i arritshëm UI ose sa thellë shkon biblioteka, performanca duhet të jetë e paprekur. 

Edhe pse performanca është më shumë një situatë e ndjerë se çdo gjë tjetër, ne kërkuam shërbime që kishin pak ose pa vonesë në hyrje, prodhuan pjesën më të madhe të rezolutës së një seance lokale dhe transmetuan lojën me pak objekte. 

GeForce Tani

GeForce Tani është, larg, përvoja e lojërave në cloud më e afërt me një seancë të lojërave lokale. Gjatë testimit, ne iu drejtuam DOOM 2016, Cuphead dhe Counter-Strike: Global Offensive për raundet tona kryesore. Titledo titull kryhet në mënyrë të shkëlqyeshme, me cilësi të qartë të imazhit dhe pak ose pa vonesë hyrëse. 

Sidoqoftë, pjesa më befasuese nuk ishte përgjigjja, por cilësia. Ne ishim në gjendje të rregullonim cilësimet grafike në disa tituj, përfshirë DOOM, dhe t’i ndryshojmë ato në ekran. Në veçanti me DOOM, ne ishim në gjendje të luanim me ambiente mesatare deri të larta në 4K dhe të menaxhonim gati 90fps.

DOOM është disa vjeç, sidoqoftë, kështu që kemi testuar edhe xhirim shumë më të ri Resident Evil 2. Megjithëse korniza nuk ishte aq e lartë – rreth 50fps në 60fps në ambiente të larta – ne ishim në gjendje të merrnim një përvojë të luajtshme në 4K. Kjo është veçanërisht mbresëlënëse duke marrë parasysh sa kërkues është xhirim i Resident Evil 2, edhe në sistemet e nivelit të lartë. 

Si të gjithë testimet tona, ne iu bindëm rekomandimeve të Nvidia, duke përdorur një lidhje me internet në internet dhe duke mbyllur të gjitha detyrat e rrjetit para fillimit. Sidoqoftë, ne gjithashtu e testuam atë me rreth 15 skeda të hapura në Opera (lexoni rishikimin tonë të Operës) në një bandë WiFi 2.4Ghz. Kishte më shumë belbëzime, por GeForce Tani, për çudi, dha kryesisht të njëjtën përvojë.

hije

Duke parë që GeForce Tani është në beta në kohën e shkrimit, nuk mund të regjistroheni thjesht për shërbimin. Sa i përket shërbimeve të disponueshme tregtare, Shadow është më i miri. Megjithëse kompresimi i videos tregon më qartë këtu sesa me GeForce Tani, përgjegjësia është po aq e mirë. 

shadow-avull-instalon

Ashtu si GeForce Tani, kemi testuar DOOM 2016, Cuphead, xhirim të Resident Evil 2 dhe Counter-Strike: Global Offensive. Platformimi në Cuphead ishte po aq i saktë sa kurrë më parë, pa vonesa të dukshme të hyrjes dhe belbëzime. DOOM 2016 ishte po aq i shkëlqyeshëm, siç ishte xhiroja e Resident Evil 2. 

Counter-Strike: Global Offensive pati disa çështje me Shadow, siç bëri me GeForce Now. Ne testuam me bots, dhe megjithëse përvoja ishte në rregull në atë mjedis, hiccup-i i rastit është shumë në një mjedis konkurrues. Për tregun e rastësishëm, megjithatë, performanca është e mirë. 

Projekti xCloud

Edhe pse nuk është lëshuar zyrtarisht ende, Projekti xCloud i Microsoft ka një premtim serioz për të ardhmen. Duke provuar një lidhje WiFi modeste në një Galaxy S9, xCloud dha një përvojë të afërt lokale, me vetëm sasinë më të vogël të artifacting gjatë sekuencave intensive. 

xcloud-Slider1

Ajo që ishte kaq tronditëse ishte mungesa e prapambetjes së informacionit. Edhe duke luajtur Halo 5 dhe Gears of War 4, xCloud ishte në gjendje të vazhdonte me aksionin. Asnjëherë nuk pati një moment ku ne u ndieva në disavantazh për shkak të sistemit të mbështetur në re. Ndihej sikur të kishte një Xbox One në telefon. 

Artifaktimi ishte një problem, sidoqoftë, që e vendos xCloud në vendin e tretë për këtë raund. Kurdoherë që gjërat nxeheshin, ekrani shpesh shpërthehej në një seri bllokimesh të palexueshme për një moment. Shpresojmë që kjo çështje të zgjidhet para fillimit. Ju mund t’i lexoni mendimet tona të plota në parapamjen tonë të Projektit xCloud. 

mbulim

Largësia e largimit nga një shërbim i lojrave në re do të varet kryesisht nga vendndodhja dhe sa afër vendit është me një qendër të dhënash. Për shkak të kësaj, është e rëndësishme që shërbimet e lojrave në cloud të balancojnë mbulimin e tyre, duke siguruar që ata të mbulojnë tokë të mjaftueshme, ndërsa nuk i shtrinë serverët e tyre shumë të hollë. Në këtë pjesë, ne do të tregojmë tre shërbime që bëjnë vetëm atë. 

stadium

Google doli duke u lëkundur me mbulimin e Stadia, dhe megjithëse performanca nuk është gjithçka që kemi dashur ndonjëherë – lexoni rishikimin tonë të Google Stadia për më shumë rreth kësaj – shërbimi është i disponueshëm në shumë vende. Në listë është Belgjika, Kanada, Danimarka, Finlanda, Franca, Gjermania, Irlanda, Italia, Hollanda, Norvegjia, Spanja, Suedia, Mbretëria e Bashkuar dhe Sh.B.A tani.. 

Ekzistojnë disa çështje kur bëhet fjalë për licencimin. Për dallim nga platformat e tjera të lojrave cloud, të cilat ju lejojnë të bashkëngjitni bibliotekën tuaj Steam ose Origin, Stadia është shërbimi i vet DRM. Kjo mund të paraqesë disa çështje nëse udhëtoni shpesh. 

Jo të gjitha lojrat do të licencohen në të gjitha vendet, do të thotë nëse udhëtoni jashtë kufijve tuaj, ju mund të humbni qasjen në tituj të caktuar. Nuk ka një mënyrë të qartë për të zgjidhur këtë problem tani. Pavarësisht, Stadia sjell lojëra me re në vendet që përndryshe nuk do ta kishin. Lexoni copën tonë Google Stadia vs GeForce Tani për të parë se si të dy krahasohen. 

hije

Shadow ka gjashtë qendra të të dhënave në rrjetin e tij, dhe megjithëse numri është i ulët, ato mbulojnë shumë tokë. Katër lokacione i janë kushtuar SH.B.A., që mbulojnë secilën prej rajoneve kontinentale me qendra të të dhënave në Dallas, Texas; Agoikago, Illinois; Santa Clara, California; dhe New York City. 

Edhe pse shumica e SH.B.A-ve janë të mbuluara, disa vende nuk kanë shërbim. Kjo do të thotë se llogariten 38 shtete. Sidoqoftë, Shadow i mungon mbulimi për Uashingtonin, Idaho, Montana, Utah, Arizona, Colorado, Wyoming, Alabama, Georgia dhe Florida, i cili, edhe pse zhgënjyes, nuk është një ndërprerje e marrëveshjeve. 

Nëse jeni duke përdorur një rrjet virtual privat – lexoni udhëzimin tonë më të mirë VPN për rekomandime – mund të paraqiteni sikur jeni në një gjendje të mbështetur dhe duke pasur parasysh mbulimin e Shadow, nuk duhet të bëni tunele shumë larg në distancë. 

Ekzistojnë gjithashtu dy qendra të të dhënave në Evropë, një në Paris dhe një tjetër në Amsterdam. Sidoqoftë, qendra e të dhënave në Amsterdam mbulon vetëm një vend, Gjermani, dhe çuditërisht nuk e mbulon vendin ku ndodhet. Paris mbulon më shumë tokë, duke ofruar shërbim për Francën, Belgjikën, Luksemburgun, Zvicrën dhe Mbretërinë e Bashkuar.

Projekti xCloud

Projekti xCloud është në një vend të favorshëm si një shërbim i Microsoft. Në vend që të përpiqet të ndërtojë një re nga e para, xCloud po përfiton nga rrjeti i Azure i Microsoft, i cili është një re ndërkombëtare që tashmë përdoret nga kompani në të gjithë botën. Ka më shumë se 54 qendra të dhënash, të cilat ofrojnë cloud në 140 vende. 

xcloud-Azure-server-rrjet

Shumica e vendndodhjeve nuk janë për xCloud, që ka kuptim, duke marrë parasysh periudhën e kufizuar të provës së shërbimit. Gjëja e rëndësishme që duhet të theksohet është se sa e lehtë është transferimi i xCloud në serverët ekzistues. Në thelb, është disa Xbox Ones në një server, kështu që Microsoft mund të vendosë më shumë vende cloud për të përmbushur kërkesën. 

xCloud do të renditej lehtë në vendin e parë në këtë raund, nëse do të kishte serverë xCloud në të gjitha vendet e Azure. Sidoqoftë, të shohësh në shërbim është ende në një periudhë prove, renditet e treta. 

Cili është shërbimi më i mirë i lojërave në re?

Shërbimi më i mirë i lojrave në cloud, në kohën e shkrimit, nuk është i disponueshëm. GeForce Tani, për sa i përket performancës, ofron përvojën më të mirë, megjithëse është ende në beta dhe disa çështje të përdorshmërisë duhet të zgjidhen. Për shkak të kësaj, ne jemi duke e renditur Shadow në krye. 

hije-logo

Shadow afrohet me performancën e GeForce Tani dhe është në dispozicion tani. Për më tepër, ndërfaqja është një lëshim i plotë, i përshtatshëm me të gjitha komoditetet që vijnë me atë titull. Përdorimi i shërbimit është një fllad, dhe me sa i qëndrueshëm është performanca, është e lehtë të harroni që jeni duke luajtur në cloud. 

Për më tepër, aftësia për të bërë gjithçka që mund të bësh në një desktop normal Windows 10, dhe Shadow është zgjidhja e qartë.

Shërbimi më i mirë i Lojërave në Cloud për Android

Lojërat në cloud në Android ndjehen pak të çuditshëm në këtë pikë, veçanërisht nëse jeni duke përdorur kontrollorë në ekran. Ashtu si zgjedhja jonë e përgjithshme, kjo do të shkonte lehtësisht në GeForce Tani, por aplikacioni Android nuk ka ende një datë të fortë lëshimi, dhe madje edhe kur është në dispozicion, ai do të jetë akoma në beta. 

blacknut-logo

Për momentin, Blacknut është shërbimi më i mirë i lojërave në cloud për Android. Megjithëse një shërbim mediokër në përgjithësi, biblioteka e lojërave ndihet në shtëpi në një pajisje të lëvizshme. Shumë tituj më të vegjël indie që përndryshe do të ishin të papërballueshëm në telefon ose tabletë janë në dispozicion me Blacknut, dhe pasi që shumë prej atyre lojërave kanë kontrolle të thjeshta, nuk ka asnjë problem duke përdorur kontrolluesin në ekran. 

Mendimet përfundimtare

Lojërat në cloud janë akoma në fillimet e tyre, por ka arritur shumë larg që ka disa shërbime të shkëlqyera në dispozicion. Shadow është në krye për opsionet e lojrave të disponueshëm komercial të lojërave në cloud, por nëse keni mjaft fat që të kapni një çelës beta GeForce Tani, ju rekomandojmë. Sa për opsionet e tjera, ato kanë pikat e tyre të forta, por ato nuk janë asgjë në krahasim me qenët më të mirë. 

Blacknut paraqet një ndërfaqe të mrekullueshme dhe cilësi të mirë të rrjedhës, por i mungon një bibliotekë e fortë. PlayStation Tani paketon një ton me vlera, por i duhen disa ndryshime për shfrytëzueshmërinë. Në fund të fundit, Vortex merr pjesën më të madhe të rrugës atje me lojëra të mbështetura dhe lehtësinë e përdorimit, por bie larg kur bëhet fjalë për performancën. 

Për çfarë shërbimi të lojërave cloud do të regjistroheni? A jeni i gatshëm të prisni GeForce Tani? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

FAQs

 • Cili është shërbimi më i mirë për lojërat në cloud?

  Nuk ka shumë shërbime të lojërave pa cloud, dhe ato që janë në dispozicion nuk janë shumë të mira. Lojërat në cloud janë të shtrenjta për tu ofruar, kështu që nëse gjeni një shërbim që pretendon të jetë falas, është më mirë të qëndroni larg. 

 • Cili është kompjuteri më i mirë në cloud?

  PC më e mirë e lojrave në cloud është e pajisur me një CPU të shpejtë dhe mjaft memorje video. Shërbimet më të mira të lojrave në cloud – Shadow dhe GeForce Tani – ofroni të dy, kështu që ju të mund të luani lojëra edhe nëse ato janë në fund të lartë. 

 • Cili është lojërat më të mira në re për internet të ngadaltë?

  Lojërat në cloud, në shumicën e rasteve, nuk kanë nevojë për më shumë se çfarë do të dëshironte një shërbim standard i transmetimit, si Netflix. Nëse jeni të vendosur për gjerësi bande, Sidoqoftë, PlayStation Tani është një zgjedhje e shkëlqyeshme për njerëzit me shpejtësi të ngadaltë të internetit. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me