ZoneAlarm Antivirus Review – Opdateret 2020

ZoneAlarm Antivirus Review

ZoneAlarm Antivirus er en velkendt antivirusopløsning fra gamle dage. Age har imidlertid ikke behandlet det godt, og det kunne nu dårligt bruge en opdatering til sit interface såvel som en ny runde af sikkerhedstest. Læs vores fulde ZoneAlarm-anmeldelse for at se, hvad vi synes.


ZoneAlarm-slideshow-1

ZoneAlarm-slideshow-2

ZoneAlarm-slideshow-3

ZoneAlarm-slideshow-4

Tidligere

Næste

ZoneAlarm Antivirus har været en grundpille i antivirus / firewall-samfundet i mere end 20 år. Støttet af Check Point, et kraftværkssikkerheds- og softwarevirksomhed, har det magten til at fange nul-dages udnyttelse med lethed. Dog er dens brugergrænseflade og funktioner bag nogle af sine konkurrenter i vores bedste antivirus-software-roundup. Dets kundesupport efterlod også meget at ønske.

I denne ZoneAlarm Antivirus-gennemgang vurderer vi programmet fra top til bund. Vi tester alle linkene, kører vores egne scanninger og giver dem endda en prøve ved at kaste al malware, vi kan på det. 

Selvfølgelig er ydelse ikke alt, så vi vil være sikre på at undersøge anvendeligheden, kundesupport og selvom det er værd at prisen er. I sidste ende vil vores dom fortælle dig, om denne software er blandt storhederne eller ej.

Når det kommer til dens kernefunktionalitet – antivirus og firewall – optræder ZoneAlarm beundringsværdigt og kan stole på, at de giver dig solid sikkerhed. Den fuldstændige forældede brugergrænseflade, den dårlige integration med sin kundeserviceportal og manglen på luksusfunktioner, såsom en VPN (se vores bedste VPN-anbefalinger), gør det imidlertid til et mindre end ideelt valg.

Styrker & Svagheder

Alternativer til ZoneAlarm Antivirus

Funktioner

ZoneAlarm er et temmelig intet-nonsens program. Når du er på fri niveau, får du dybest set en antivirus- og firewall-beskyttelse og intet mere. 

For at være retfærdig er beskyttelsen, du får på det gratis niveau, solid og pålidelig. Du får bare ikke en adgangskodemanager eller fil-shredder i modsætning til nogle af dens konkurrenter, f.eks. McAfee (se vores McAfee Total Protection-gennemgang).

ZoneAlarm har dog et par unikke funktioner, der adskiller det fra andre sikkerhedsprogrammer. Hvert niveau, inklusive det frie, leveres med et års gratis identitetsbeskyttelse gennem Check Point, dets moderselskab. 

Identitetsbeskyttelsen kommer i form af gratis kreditovervågning, men den er kun tilgængelig i USA. Vores tip til at forhindre identitetstyveri er en fantastisk kombination med denne funktion.

ZoneAlarm-identitet

Det tilbyder også “spiltilstand”, en funktion, der midlertidigt suspenderer sikkerhedsadvarsler og al planlagt automatisk scanning, så du ikke bliver afbrudt, mens du spiller. Denne funktion gør det langt mere praktisk at bare spille et spil, når du ved, at du ikke downloader nogen filer, surfer på nettet eller deltager i andre aktiviteter, der kan give dig åben for ondsindet software.

Trusselemulering

En anden funktion, der skiller sig ud for ZoneAlarm er “trusselemulering.” Dette er en form for realtidsbeskyttelse, der ikke kun beskytter dig mod de seneste nul-dages udnyttelse, men hjælper med at opdatere trusseldatabasen. Hvis programmet er usikker på, om en fil er sikker eller ikke, kan den åbne filen i en virtuel maskine og overvåge nøjagtigt, hvad den gør.

ZoneAlarm-threatemulation

Dette er sandsynligvis en del af grunden til, at ZoneAlarm topper diagrammerne, når det kommer til nul-dages beskyttelse. Nul-dages angreb er især kritiske, fordi de er sårbarheder, som ikke er blevet adresseret af skaberen af ​​den sårbare software. Uden nogen rettelse til disse sårbarheder er stærk beskyttelse mod dem mod antivirus-software ideel.

ZoneAlarm er meget begrænset, når det kommer til dens platformtilgængelighed. Det er tilgængeligt i Windows 10, 8 og 7, på mobil via iOS- og Android-apps og gennem en Chrome-udvidelse. Det er ikke 

tilgængelig på Linux eller macOS i nogen form, så hvis en af ​​dine enheder kører et af disse operativsystemer, vil dette program ikke være i stand til at beskytte det fuldt ud (se vores guide til den bedste antivirus til Mac).

ZoneAlarm Antivirus er unik i funktionens forstand. I mange moderne antivirusprogrammer er der et sæt funktioner, der forventes, herunder et virtuelt privat netværk for at holde din netværkstrafik skjult eller en filskredder. 

ZoneAlarm har ikke disse funktioner (for en antivirus, der gør det, tjek vores Bitdefender Antivirus-gennemgang), men har i stedet funktioner unikke for sig selv, såsom identitetsbeskyttelse.

ZoneAlarm Funktioner Oversigt

ZoneAlarm Antivirus-logowww.zonealarm.com

Start fra $ 500per måned Alle planer

Funktioner

Adgangskodemanager

File shredder

Multi-OS support

Forældre kontrol

Diskoprydning

VPN

Profiler

Beskyttelse

Ransomware-beskyttelse

Webcam-beskyttelse

Overvågning i realtid

Sikker browser

Download beskyttelse

Phishing-beskyttelse

Firewall

Operativ system

vinduer

MacOS

Linux

Android

iOS

Anvendelighed

Desktop UI

Mobil applikation

Browserudvidelse

Support

Hjælpecenter

Forum

Live chat

telefon

E-mail

24/7 support

Videovejledning

Diverse

Gratis plan

Prisfastsættelse

Hvert niveau af ZoneAlarm tilbyder flere funktioner end det næste. Mens det gratis niveau giver dig gode scanningsfunktioner og en firewall, er de bedste funktioner låst bag de betalte niveauer. Desværre er prisen lidt høj, når du overvejer de funktioner, der tilbydes.

ZoneAlarm-frie niveau indeholder kun det grundlæggende: deres scanningssoftware, firewall og spiltilstand (tjek den bedste gratis antivirus-software til sammenligning). For at få adgang til den vigtige phishing-beskyttelse, webovervågning og skysikkerhed, skal du opgradere til ZoneAlarm Pro Antivirus + Firewall.

Med de funktioner, ZoneAlarm tilbyder, er priserne temmelig stejle. F.eks. Tilbyder Kaspersky næsten alle disse funktioner plus mere i deres abonnementstjeneste til halvdelen af ​​den årlige pris på ZoneAlarm Pro (se vores anmeldelse af Kaspersky Antivirus).

Det sidste beskyttelsesniveau er ZoneAlarm Extreme Security, der koster næsten dobbelt så meget som ZoneAlarm Pro og inkluderer specifik beskyttelse mod keyloggers og ransomware samt trusselemulering. Ransomware-beskyttelse er normalt kun tilgængelig for betalende kunder, så det er forståeligt (læs vores AVG-anmeldelse for et eksempel på en undtagelse). 

Trusselemulering er speciel, idet den tester dine filer i en virtuel maskine, opdaterer trusselsdetekteringen i skyen samt sikrer, at dine filer er sikre. Denne trusselemulering er en stor sikkerhedsfunktion, men som den eneste spændende opgradering er det ikke nøjagtigt pengene værd.

Brugervenlighed

At blive konfigureret til ZoneAlarm er bare et stykke arbejde, og når du først er kommet dertil, er UI’en helt forældet. Det er dog funktionelt intuitivt og er temmelig let på dit system, mens du scanner.

Webstedet er ikke designet til enkel download-og-gå-funktionalitet i modsætning til Avast (se vores Avast Pro-anmeldelse), især til den gratis række. Det er heller ikke særlig tydeligt, at ZoneAlarm Free overhovedet inkluderer en firewall, i stedet tilbyder et separat, betalt produkt.

ZoneAlarm-installation

Når du finder programmet og begynder at installere det, skal du muligvis grave dig lidt rundt og sørge for, at du ikke downloader noget, du ikke er interesseret i. 

Installationsprogrammet til ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall er samlet med ekstern tredjepartssoftware, som du muligvis ikke ønsker, såsom en VPN-værktøjslinje. På plussiden tilbyder de også Google Chrome-udvidelsen under installationen, hvilket gør det til en hurtig installation med et enkelt klik for begge.

ZoneAlarm-værktøjslinje

Når du først er konfigureret, er brugergrænsefladen ligetil, men meget forældet. Det ser bestemt ud som om det blev designet tilbage i 2000’erne og derefter aldrig opdateret. Det forældede look er parret med en “om” -side med en ophavsret, der ikke er blevet opdateret siden 2018.

ZoneAlarm-ui

Når det er sagt, er det meget let at navigere. Hver del af programmet er inden for et eller to klik fra hjemmesiden. Det er opdelt i kategorier, der giver mening: antivirus & firewall, webbrowsing og mobilsikkerhed. 

Webbrowsing og mobilsikkerhed er faktisk ikke inkluderet i dette program, selvom det ser ud som om de er. For faktisk at drage fordel af disse funktioner skal du downloade enten Google Chrome-udvidelsen eller mobilappen.

Scanningsindstillingerne inkluderer en hurtig scanning af de data, der sandsynligvis er kompromitteret, og en fuld scanning af hele dit system. Vi prøvede dem begge. 

En hurtig scanning tog ca. 90 sekunder, mens en fuld scanning tog lidt over tre timer. Begge af dem havde en minimal indflydelse på CPU’en under scanning, med et spring på cirka fem procent, hvilket er godt sammenlignet med konkurrenter som F-Secure (læs vores F-Secure Antivirus anmeldelse).

ZoneAlarm tilbyder ikke en brugerdefineret scanningsindstilling. Dette er et stort tilsyn, da mange antivirusprogrammer giver dig muligheden for at scanne bare det drev, som du tror kan være kompromitteret. Læs vores Avira-anmeldelse for et eksempel.

ZoneAlarm-scanning

ZoneAlarm Firewall

Under “antivirus & firewall ”-fanen, finder du indstillinger til at tilpasse ZoneAlarm gratis firewall og dens applikationskontrol. Ordlyden er en smule forvirrende, da du finder, at et antal programmer er blevet “sikret” af din firewall uden input fra dig. Dette betyder ikke, at de er blevet blokeret, eller at ZoneAlarm bestemte, at de er farlige. 

Dette betyder simpelthen, at det analyserede programmet og bedømt, om dette program skulle være tilladt gennem firewall eller ej, ellers kendt som applikationskontrol. Uden mit input anerkendte ZoneAlarm, at programmer som Adobe Reader og Windows Update var sikre.

ZoneAlarm-SmartDefense

Indstillingerne her er ikke meget selvforklarende, men de er lette at lege med og finde ud af. Dette er en del af ZoneAlarms auto-learning-funktion, SmartDefense Advisor. Hvis du vælger ikke at bruge denne funktion, vil den spørge dig om hvert eneste program, første gang de forsøger at få adgang til internettet, inklusive åbenlyse dem som f.eks. Operativsystemfunktionalitet og populære programmer som Skype og Spotify.

Beskyttelse

For at evaluere ZoneAlarms beskyttelsesevne gav vi det en hands-on prøve såvel som tjekket ud af de tre bedste laboratorier, AV-Comparatives, MRG Effitas og AV-Test. På grund af mangel på laboratorieresultater for dette program, var vi nødt til at stole mere på vores praktiske test, hvilket indikerede god beskyttelse mod næsten alt, men kom til kort efter phishing. 

Selvom det er vigtigt at få dine egne hænder på det og prøve det selv, testes laboratorieresultater på en række forskellige maskiner under strenge forhold og er derfor den gyldne standard for sikkerhedstest. 

Desværre er det kun AV-test, der har nogen resultater for ZoneAlarm, så vi var nødt til at stole på vores egne test mere end normalt. Selvom dette ikke er uhørt for antivirussoftware (se vores Sophos Home-anmeldelse af en anden antivirus med knap test), ville vi føle os mere komfortable, hvis det blev undersøgt af en mere grundig test.

ZoneAlarm AV-testresultater

AV-tests resultater er over pari, når det gælder nul-dages og udbredte malware-angreb, hvilket blokerer 99,9 procent af alle trusler og 100 procent af nul-dages angreb. Dette er især imponerende, når det gælder nul-dages sårbarheder, en bjælke, som ikke er opfyldt af mange. 

Dens ydeevne er også ret solid med en undtagelse – installation af applikationer tager markant længere tid med ZoneAlarm aktiv end gennemsnittet i branchen. Det havde ingen problemer med at identificere legitim software og advarede ikke om en eneste falsk positiv.

Vi testede ZoneAlarm Antivirus ved hjælp af funktionstestpakken Anti-Malware Testing Standards Organization, og den fungerede næsten perfekt. Det blokerede den manuelt downloadede malware, downloadet af drive-by og PUA’er (potentielt uønskede applikationer) med succes. Det blokerede også den skybaserede trussel med succes, men det registrerede ikke phishing-siden.

ZoneAlarm-blokerede

ZoneAlarm Wicar-resultater

Ved hjælp af Wicars ondsindede URL-værktøj kørte vi også ZoneAlarm gennem webspidsen. Selvom der ikke var nogen meddelelse om, at filerne var blevet blokeret, lykkedes det ZoneAlarm at blokere downloads fra de ondsindede websteder. 

I det enkelte tilfælde, da filen blev downloadet, blokerede ZoneAlarm den, før overførslen var afsluttet. Læs vores roundup af de mest sikre antivirusprogrammer til sammenligning.

Generelt bør laboratorieresultater tildeles mere vægt i denne analyse. Imidlertid viser både vores tests og laboratorieresultaterne, at ZoneAlarm gør et godt stykke arbejde med sin kernefunktionalitet, hvilket blokerer ondsindet software fra at få adgang til din computer. 

Selvom det hævdes at have phishing-beskyttelse, er det muligvis ikke effektivt, og du skal altid bruge din egen bedste bedømmelse, før du indtaster oplysninger online. Se vores guide til phishing-svindel for at få flere oplysninger.

Bemærk her er, at ZoneAlarm anbefaler flere flere tekniske virusfjerningsværktøjer, der er oprettet af Kaspersky Labs under scanningsprocessen. Dette “partnerskab” skyldes, at de bruger Kasperskys antivirusmotor i deres egen scanning.

ZoneAlarm-virusremoval

Selvom du virkelig ikke skulle have brug for disse, er dette en god ressource til en enhed, der allerede er inficeret med malware. Mange ondsindede programmer vil forårsage, at antivirusprogrammer kører eller overtager dem fuldstændigt, fjerner muligheden for at scanne bestemte filplaceringer eller tilføje ondsindet software til din hvidliste. Disse værktøjer er nyttige i tilfælde af, at en virus blokerer ZoneAlarm for at scanne din disk fuldt ud.

Support

Den support, ZoneAlarm tilbyder, var nyttig, da vi kunne få adgang til den. Men det er plaget af tekniske problemer og har endda oplevet et for nylig brudt data, hvilket efterlader det at kæmpe for at følge med i andre muligheder.

Det ser ud til, at ZoneAlarm for nylig har opdateret sin kundesupportportal, men det opdaterede ikke applikationen, så den matchede. Under kategorien “hjælp” i deres desktop-applikation er der tre links, der skal føre dig til separate hjælpesider.

ZoneAlarm-help

De “top 10 spørgsmål”, “hjælp” og “teknisk support” -linker fører alle til den samme supporthjemmeside, sandsynligvis fordi de opdaterede deres system og ikke opdaterede disse links for at føre til, hvor de hører hjemme. 

Offlinehjælpen er heller ikke faktisk meget hjælp. Det fungerer under den antagelse, at den eneste hjælp, du har brug for, mens du er offline, er tip til at komme tilbage online. Dette er forvirrende især for en antivirus, da du med vilje kører den offline eller i sikker tilstand på grund af en virus. 

Hvis du har brug for hjælp i dette tilfælde, foreslår de meget hjælpsomt, at du får adgang til deres webportal ved hjælp af en anden computer eller telefon.

ZoneAlarm-offline

Dette nye supportsystem står også stadig over for nogle mindre fejl. Registrering af en konto på supportsiden, som er det første trin til indsendelse af en billet, returnerer en serverfejl.

ZoneAlarm-supporterror

Supportteamet løste dette gennem deres chat-system, som heldigvis ikke har et krav til registrering. Det viser sig, at problemet ganske enkelt var et dårligt link til at registrere, men hvis du ikke er klar over det, kan du muligvis fortsætte med at prøve og ikke være i stand til at registrere dig på ubestemt tid. 

ZoneAlarm registrering

Registrering, selvom du anmoder om support på det gratis niveau, kræver, at du indtaster din fysiske adresse og telefonnummer. Dette giver mening, når du overvejer, at mange af ZoneAlarms kunder er virksomheder, men det giver ikke meget mening for den enkelte bruger.

Når vi havde løst dette problem, stødte vi på en anden vejspærring, mens vi oprettede en billet: Selve billetoprettelsessiden tillader os ikke at komme videre, der kun viste en række spørgsmålstegn og vores region. Efter en anden samtale med supportteamet, kunne du logge ud og tilbage i dette problem.

På plussiden blev begge disse problemer hurtigt adresseret via deres chat-system, som havde en overraskende mængde teknisk viden om supportwebstedet. 

Vi testede også deres e-mail-support og fandt, at de svarede på en knap time og med nøjagtige oplysninger, selvom vores meddelelse blev sendt i arbejdstid på en ugedag. Dine resultater kan variere afhængigt af tid og dag.

Supportportalen hævder, at et forum “snart kommer.” Det skyldes sandsynligvis, at deres dataovertrædelse i november sidste år, hvor alle personlige data for forummedlemmerne var lækket. Heldigvis var dette forum ikke knyttet til en supportkonto med en kundes fulde adresse og telefonnummer.

For så vidt angår sociale medier opretholder ZoneAlarm en Twitter- og YouTube-kanal, men ingen af ​​dem er supportfokuseret, i modsætning til antivirusprogrammer som Trend (se vores Trend Micro Antivirus + anmeldelse for mere om det). Begge af dem er mere fokuseret på reklame og sender lejlighedsvis meddelelser om deres produkter. De tilbyder overhovedet ikke support via telefonen.

Dommen

ZoneAlarm Antivirus har brug for en opgradering. Det er et fantastisk kerneprodukt, der leverer alvorligt solide sikkerhedsscanninger og nogle seje funktioner. For prisen er der dog bedre muligheder, især hvis du ikke kører Windows 10, 8 eller 7 på alle dine enheder. Tjek dine andre antivirusindstillinger for at sammenligne dem med ZoneAlarms sikkerhed.

I betragtning af dens alder er ZoneAlarm Antivirus ikke et dårligt program. Dens beskyttelse er fremragende til alle andre formål end phishing, og den skinner især mod udnyttelse af nul dage. Det bremser ikke din computer under scanning, og den tilbyder en dejlig række unikke funktioner, såsom indbygget identitetsbeskyttelse i form af gratis kreditovervågning og trusselemulering.

Det er dog lige bag kurven. Det ser ud til, at det hører hjemme på en computer i 2005, ikke 2020, og det er ikke fornuftigt i dag at være låst i et bestemt operativsystem til et program. Det mangler i sikkerhedsfunktioner, såsom en VPN, password manager og fil shredder (tjek vores roundups af de bedste gratis VPN-tjenester, der kan bruges i forbindelse med ZoneAlarm).

For prisen kan du købe en antivirus med næsten det samme sikkerhedsniveau og en hel række glatte funktioner for at afrunde det.

Hvad synes du om ZoneAlarm Antivirus? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me