TotalAV Antivirus Review – Opdateret 2020

TotalAV Antivirus Review

TotalAV er en godt designet antivirusløsning, der bare ikke har de chops, der skal kaldes "godt." Der er meget få tredjeparts testresultater til det, og prisfastsættelsesstrukturen er ganske enkelt underlig blandt andre problemer. Læs vores fulde TotalAV-gennemgang for detaljerne.


totalav-Slider1

totalav-slider2

totalav-slider3

totalav-slider4

totalav-slider5

Tidligere

Næste

TotalAV er en lille spiller på et stort antivirusmarked. Det har nogle gode ideer og funktioner, men dets beskyttelse og anvendelighed falder fladt. Det er også et af de dyreste antivirus derude.

Vi tog TotalAV igennem måske i denne gennemgang, så du kan få et fuldstændigt billede af, hvor det skinner, og hvor det kommer til kort. Vi testede hver funktion, pored gennem sin kundesupport og satte endda sin malware-beskyttelse på prøve. Efter alt dette dannede vi en dom, som vi vil dele med dig i denne TotalAV-antivirusanmeldelse.

I sidste ende kom TotalAV ikke ind på vores liste over den bedste antivirus-software på grund af dets mangler i nogle få kategorier. Der er dog ingen skade ved at tjekke den syv dages gratis prøveperiode, især da den tilbyder en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Styrker & Svagheder

Alternativer til TotalAV Antivirus

Funktioner

TotalAV har et dejligt udvalg af privatlivets fred og sikkerhedsfunktioner, men det er ikke så robust som nogle af andre funktionspakke antivirus, såsom Avira (se vores Avira-anmeldelse). Dens medtagelse af en adgangskodemanager og VPN satte den foran pakken, selvom nogle af dens funktioner er låst bag en stor betalingsmur.

TotalAV ser ud til at fokusere meget på privatlivets fred og sikkerhedsfunktioner. Programmet er fyldt med beskyttelsesværktøjer til beskyttelse af personlige oplysninger, såsom en indbygget dataovervågningskontrol. Denne kontrol har haveibeenpwned.com, som er den mest komplette database med dataovertrædelser.

totalav-databreach

Inkluderet i disse værktøjer til beskyttelse af personlige oplysninger er et virtuelt privat netværk eller VPN. Dette er et vigtigt værktøj til privatlivets fred online, så det er rart, at TotalAV inkluderer et. Dette sikrer, at dine netværksdata er anonyme og ikke kan spores tilbage til dig, uanset hvad du laver.

En anden stor beskyttelse af privatlivets fred er TotalAVs identitetsbeskyttelsesfunktion. Dette er den mest dybdegående beskyttelse, vi har set i en antivirus, der slår konkurrenter som ZoneAlarm ud (se vores ZoneAlarm-anmeldelse for mere).

TotalAVs beskyttelse inkluderer regelmæssige websøgninger efter dine personlige oplysninger, hvilket ville være en indikation af en dataovertrædelse. Det vil også spore dit Social Security-nummer og give dig besked, hvis der tilføjes oplysninger til rapporten, hvilket sikrer, at ingen kan bruge dit SSN til ubehagelige formål.

Det er vigtigt at bemærke, at TotalAV deaktiverer sin realtidsbeskyttelse som standard. De fleste mennesker går ikke ind i deres antivirusindstillinger med det samme for at se efter noget lignende, så det ville være ideelt, hvis det var aktiveret som standard.

En anden unik egenskab ved TotalAV er dens familiebeskyttelse. Næsten hver antivirus tilbyder beskyttelse på flere enheder, men TotalAV’er er en smule anderledes. I stedet for blot at tilføje en enhed til den samme konto, giver den dig mulighed for at oprette en underkonto, der har adgang til dine funktioner.

totalav-familie

Hver person får sin egen konto med sin egen adgang til funktionerne. Dette vil for eksempel give dig mulighed for at beskytte et barns computer uden at give dem adgang til faktureringsoplysningerne eller muligheden for at købe tilføjelser.

Ydelsesfunktioner

“System tune-up” er en fremtrædende funktion ved TotalAV. Dette omfatter en række værktøjer – inklusive en diskrenser, en startmanager og en duplikatfilfinder – der er designet til at fremskynde din computer.

totalav-tuneup

Disse funktioner scanner dit operativsystem på forskellige måder for at optimere ydelse og brugervenlighed. Diskrenseren var især hjælpsom og frigav næsten 2 GB cache-cacheopdateringer, midlertidige filer og fejlrapporteringsfiler.

Vi løb ind i et problem med afinstallationsprogrammet. Det tog næsten 20 minutter at afinstallere et simpelt program. Til testformål installerede vi det igen og afinstallerede det fra systemmenuen, hvilket tog kun et minut. 

Dette kan skyldes, at TotalAV bruger den tid til at grave dybt ned i systemet og slette eventuelle midlertidige eller unødvendige filer, der er relateret til dette program, men det forbliver uklart. Dog afinstallerede programmet i sidste ende.

Password Vault

TotalAV Total Security, det højeste niveau-program, inkluderer et “password vault”, ellers kendt som en password manager. Brug af en password manager er en måde at gemme adgangskoder sikkert i skyen, så du kan have lange, unikke adgangskoder uden at skulle huske dem.

totalav-passwordsetup

Det er vigtigt at have en adgangskodemanager, og det er dejligt at se sikkerhedsfunktioner som dette inkluderet i en antivirus. Der er dog en masse gratis adgangskodeadministratorer derude, og disse programmer fungerer meget på samme måde som denne. Selvom det er en vigtig funktion, bør den tilbydes sammen med de andre betalingsniveauer.

Samlet oversigt over AV-funktioner

TotalAV Antivirus Logowww.totalav.com

Start fra $ 825 per måned Alle planer

Funktioner

Adgangskodemanager

File shredder

Multi-OS support

Forældre kontrol

Diskoprydning

VPN

Profiler

Beskyttelse

Ransomware-beskyttelse

Webcam-beskyttelse

Overvågning i realtid

Sikker browser

Download beskyttelse

Phishing-beskyttelse

Firewall

Operativ system

vinduer

MacOS

Linux

Android

iOS

Anvendelighed

Desktop UI

Mobil applikation

Browserudvidelse

Support

Hjælpecenter

Forum

Live chat

telefon

E-mail

24/7 support

Videovejledning

Diverse

Gratis plan

Prisfastsættelse

TotalAV er bestemt på den dyre side, især sammenlignet med populære antivirusprogrammer som Kaspersky (se vores Kaspersky Anti-Virus-gennemgang). Dette forværres af dens mangel på en gratis version såvel som de ekstreme begrænsninger på retssagen. Det er dog værd at bemærke, at TotalAV har dybe rabatter på det første år med 70 procent rabat.

Det indlæser også langt de fleste funktioner i det billigste niveau, hvilket gør det til et godt valg for en der ikke er interesseret i luksusindstillinger, såsom en VPN.

Det første niveau er TotalAV Antivirus Pro. Dette giver dig de grundlæggende antivirus-scanningsfunktioner såvel som mobile apps, optimeringsværktøjer, phishing og ransomware-beskyttelse og internetbeskyttelse. For $ 99 pr. År er det en smule bare knogler, men ikke urimeligt prissat.

Det næste niveau er TotalAV Internet Security, med yderligere to enheder og VPN inkluderet. Dette er endnu dyrere til $ 119 pr. År. Opgraderingerne er temmelig minimale for en ekstra $ 20, men det kan være et godt valg, hvis du er interesseret i dens VPN-tjeneste eller har en stor familie.

Det endelige niveau, TotalAV Total Security, inkluderer annonceblokeringstjenesten og password-hvælvingen, og det vil give dig en smertefuld $ 149 pr. År. Dette niveau er forvirrende i sit valg af luksusfunktioner. Du kan finde både annonceblokkere og adgangskodeadministratorer, der er helt gratis, og TotalAV overdriver deres monetære værdi lidt her.

TotalAV-tilføjelsessystemet

På den positive side har TotalAV et spændende tilføjelsessystem til dets sikkerhedsfunktioner, hvilket er nyttigt, hvis du leder efter noget specifikt. Du kan købe det laveste beskyttelsesniveau og derefter tilføje en VPN eller endda prioritetssupport. 

TotalAV tilbyder ikke en prøve uden omkostninger, men den inkluderer ikke alle antivirusfunktioner i modsætning til de fleste andre antivirusprogrammer. I stedet for at tilbyde en fuld, gratis demo af sine bedste produkter i en måned, tilbyder den basale scanningsfunktioner i kun syv dage.

Der er dog en 30-dages pengene-tilbage-garanti, som giver dig mulighed for at købe den version, du gerne vil prøve, og derefter returnere den senere, hvis du ikke nyder den. Dens 70 procent-rabat på det første år gør dette endnu lettere.

Vi anbefaler ikke at springe til VPN og password manager med TotalAV. Tjek i stedet vores anbefalinger for den bedste adgangskodeadministrator og bedste VPN, der skal bruges sammen med TotalAV Antivirus Pro-niveau.

Brugervenlighed

TotalAV er ikke et meget intuitivt program at arbejde med. Vi løb ind i problemer, før vi endda fik programmet installeret, og indstillingerne er til tider forvirrende. Mange af de funktioner, der er anført i indstillingerne, er kun tilgængelige som tilføjelsesprogrammer, men de er fremtrædende omtalt for at opmuntre dig til at bruge mere.

totalav-instrumentbræt

Den første ting, vi bemærkede, var, hvor svært det var at finde TotalAVs gratis prøveversion. Det findes, men det er ikke nævnt noget sted på webstedet eller linket noget sted. Vi fandt det til sidst via en Google-søgning, kun for at finde ud af, at det næsten ikke indeholder funktionerne i Antivirus Pro, dets billigste niveau.

Når du først har installeret programmet, begynder det at scanne automatisk uden nogen måde at forhindre, at det starter. Når det er begyndt, er der heller ingen måde at annullere det. Det er dog en “smart scan”, der kun tager et par minutter.

Den mest forvirrende del af brugen af ​​TotalAV er imidlertid at dechiffrere, hvilke funktioner der faktisk er tilgængelige. Et par af dem havde store, farverige låse, såsom VPN-funktionen.

totalav-låst

Andre funktioner, f.eks. Passwordadministratoren, ser ud som om de er inkluderet i dit abonnement, indtil du prøver at bruge dem. Det informerer dig derefter om, at du skal opgradere dit abonnement eller købe den individuelle funktion som en tilføjelse. 

Til sin kredit splitter TotalAV kategorierne på sit desktop-program meget intuitivt. Kategorierne koges ned til internetsikkerhed, malware-beskyttelse, systemopstartsværktøjer, adgangskodeadministrator og familieindstillinger.

TotalAV-scanningsindstillinger

Scanningsindstillingerne giver en god balance mellem variation og enkelhed. Der er en fuld scanning, en smart scanning og en hurtig scanning, der ligner de fleste antivirusprogrammer. Der er også en brugerdefineret scanning med en række indstillinger, såsom at ekskludere bestemte filer og mapper.

Vi kørte dens scanninger for at teste dens hastighed og CPU-brug. Den hurtige scanning tog ca. tre minutter, hvilket er standard for antivirus. Den fulde scanning tog lidt under en time, hvilket er usædvanligt hurtigt.

Desværre er TotalAV en ressource-svin. De fleste programmer kan tage op til 10 procent af en computers CPU, men begge scanninger tog ca. 40 procent. Dette er stærkt mærkbart og et stort problem, hvis du planlægger at bruge din computer under en scanning.

De fleste antivirus, såsom ESET NOD32 (se vores ESET NOD32-gennemgang), når toppen på ca. 10 procent af CPU-brugen. Denne afmatning er et stort hit på TotalAVs brugeroplevelse.

TotalAV lider af en række forskellige brugervenlighedsproblemer, fra det blændende skub for at opgradere dit abonnement til de få livskvalitetsfunktioner. For eksempel gør det ikke noget at klikke på toastmeddelelsen – som informerer dig, når din scanning er afsluttet. Dette er ikke et kæmpe problem, men det er en god indikator for den pleje TotalAV har brugt sin brugeroplevelse.

Browserudvidelser

TotalAV tilbyder også en sikker browsingudvidelse, der er designet til at beskytte dit privatliv, mens du surfer på nettet. Annonceblokeringsfunktionen er inkluderet i denne browserudvidelse samt en måde at hurtigt rydde din historie og cookies på.

totalav-safesite

For det meste er disse muligheder for sikker browsing allerede indbygget i moderne browsere, men det er altid rart, når en antivirus pakker dem sammen i knapper, der er brugervenlige. Du behøver muligvis ikke at betale for blokering af annoncer; tjek vores anbefalinger for de bedste annonceblokkere.

Det er vigtigt at bemærke, at kun den dyreste version, TotalAV Total Security, inkluderer mulighederne for blokering af annoncer. Resten af ​​udvidelsen fungerer helt fint uden den, og hvis du køber denne tilføjelse eller opgraderer udvidelsen, opgraderes funktionaliteten automatisk i overensstemmelse hermed.

Der er dog så mange gratis annonceblokkere derude, der gør dette job lige så godt, hvis ikke bedre, end TotalAVs annonceblokerer. Det er et forvirrende valg at sætte denne funktion bag det højeste niveau for betaling.

Beskyttelse

For at teste TotalAVs beskyttelse kørte vi den gennem vores egen testsuite. Labtest er dog den ægte guldstandard, så vi lægger større vægt på disse resultater end vores egne. Labs tester antivirus-software på flere maskiner og sætter det gennem den seneste opdagede malware, hvilket gør resultaterne mere robuste.

Desværre deltager TotalAV i kun et af de tre laboratorier, vi ser på til test. Disse resultater – især når man ser på det over et par måneder – er i bedste fald rystende. Vores praktiske test bekræftede også disse resultater.

AV-test vurderede TotalAV i december 2019. Den blokerede 97,4 procent af nul-dages udnyttelse og 99,8 procent af den udbredte malware. Selvom disse tal er solide, har dets uoverensstemmelse gennem månederne givet os en vis pause.

Når man ser tilbage på sin testhistorie, blokerede TotalAV i oktober 2019 kun 57,4 procent af nul-dages udnyttelse. Uoverensstemmelsen mellem oktober og december vedrører især resultaterne fra august 2019, hvor TotalAV svævede omkring 95 procent.

Dette ser ud til at antyde, at TotalAV har solid nul-dages beskyttelse over tid, men at når nye udnyttelser frigives, kæmper det for at følge med. Med antivirusindstillinger, der blokerer for op til 100 procent af nul-dages udnyttelse, såsom Bitdefender (læs vores Bitdefender-anmeldelse), er det svært at retfærdiggøre at tabe bolden her.

Desværre tester hverken AV-sammenligninger eller MRG Effitas TotalAV overhovedet. Vi er nødt til at stole på vores egen test og AV-Tests meget forskellige rapporter i løbet af månederne.

Hands-On Testing

For at analysere TotalAVs sikkerhed for os selv brugte vi to værktøjer. Den første var AMTSO, eller Anti-Malware Testing Standards Organization. Dette er en række almindelige udnyttelser, der er designet til at blive fanget af en antivirus.

TotalAV bestod de fleste af AMTSO’s test. Det mislykkedes imidlertid den skybaserede test såvel som en test, der skjulte en virus i en komprimeret fil, som TotalAV ikke scanner som standard. Dog fangede det næsten ethvert komprimeringsformat, når vi aktiverede denne indstilling. 

Det blokerede heller ikke phishing-siden, selvom den hævder at have phishing-beskyttelse. Dette er et almindeligt resultat for antivirusprogrammer – også dem med phishing-beskyttelse – så det er vigtigt at forstå, hvad phishing er, og hvordan man beskytter dig selv.

Vores anden testrunde var med WICAR, en serie test for almindelige browsersårbarheder. TotalAV inkluderer webbeskyttelse, så dette er en fantastisk test af, hvor robuste disse tjenester er. Desværre stak TotalAV bare ikke op her. Det blokerede kun for to af de 13 udnyttelser.

totalav-blockedsite

Når det kommer til antivirusbeskyttelse, giver TotalAV ikke karakteren. Se vores gennemgang af den mest sikre antivirussoftware for at få et indblik i, hvad du kan forvente af top-tier-beskyttelse.

Support

TotalAVs kundeservicesystem er underligt. Det er fuldt ud utilgængeligt, indtil du køber et abonnement, og selv da du muligvis står over for problemer. Vi fandt to helt separate versioner af supportwebstedet i vores forskning, og vi er stadig ikke sikker på, hvilken der er korrekt. Imidlertid er det enorme antal videotutorials temmelig unikt i antivirus.

En del af sin support, der adskiller den, er dens 24/7 kundeservice. Mange antivirusprogrammer har en version af dette, hvor en billet kan indsendes til enhver tid og presserende kan håndteres natten over. TotalAV kan dog prale af et ægte døgn, 365-dages telefonstøttesystem til eventuelle problemer.

Det mangler dog en live chatindstilling. Et antal konkurrenter, såsom Sophos Home (se vores anmeldelse af Sophos Home), har erstattet sin telefonstøtte med en live chat-mulighed. Det ville være dejligt at se begge i en antivirus.

Dets videotutorialbibliotek er også imponerende. De fleste af dens funktioner understøttes af en glat, hjælpsom video. Det tilbyder endda et videobibliotek, der tillader nem navigation mellem videoerne.

totalav-videoer

Videnbasen er dog underligt organiseret, og videoerne gør den ikke bedre. Nogle af dem er forældede, så du leder til links, der ikke længere findes. Det er også irriterende, at der ikke er nogen måde at kontrollere en indsendt e-mail-billet via internettet, kun via din e-mail-indbakke.

Hvad vi kan lide

Vi værdsætter også et brugerforum, som konkurrenter som McAfee tilbyder (se vores McAfee Total Protection-gennemgang for mere). Disse er gode til tidligere løste spørgsmål og gør en bruger meget mindre tilbøjelige til at have brug for personlig support.

TotalAV tilbyder ikke kundesupport via sin Twitter-kanal, som i dag er almindelig for antivirusprogrammer, men stadig værdsat. Hvis du ikke har det godt med at bruge telefonen eller ikke kan ringe uanset grund, er det dejligt at have en tekstindstilling, der er noget realtid.

Alt i alt har TotalAV nogle virkelig nyttige funktioner i sit supportarsenal og en masse frustrationer. Det er svært at retfærdiggøre, hvor det mangler, med fremragende eksempler på antivirusstøtte derude, såsom F-Secure (se vores F-Secure-anmeldelse for mere).

Dommen

TotalAV-antivirus har nogle gode ideer. Det er meget fremadstormende at inkludere en pakke med privatlivsværktøjer ud over dets sikkerhedsfunktioner, og den pleje, der lægges i dens videotutorials, skinner igennem. Dets unikke tilføjelsessystem giver dig også muligheden for at udforme den slags beskyttelse, du har brug for.

Dog kommer det ganske enkelt ikke til på mange måder for os at anbefale softwaren generelt. Det er meget forvirrende at navigere og skubber dens tilføjelser i dit ansigt på hver tur, selv efter at du har betalt for produktet.

Det kommer dog alt sammen på sikkerhed, og TotalAV mangler bestemt ikke der. Antivirus-softwaremarkedet er oppustet med lignende produkter, der blokerer 95 til 100 procent af alle trusler, såsom Webroot (læs vores Webroot SecureAnywhere-gennemgang). Der er så mange muligheder med høj sikkerhed, at de gydelige resultater fra TotalAV’s tests slår det ud af kørslen efter bedste antivirus.

Hvad synes du om TotalAV-antivirus? Har det været godt for dig? Fortæl os det i kommentarerne. Som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me