ESET NOD32-gennemgang – Opdateret 2020

ESET NOD32-gennemgang

Selvom det ikke er det mest fremherskende af navne, er ESET NOD32 et kraftfuldt antivirusværktøj. Oprindeligt rettet mod virksomheder, er det først for nylig kommet ind på forbrugermarkedet og synes derfor bedst egnet for folk, der ønsker en arbejdsmandig oplevelse. Læs vores fulde NOD32-anmeldelse for mere.


best-antivirus-anmeldelser

ESET har beskyttet brugere i over 30 år med sin NOD32-teknologi. I sin tid tiltrakkede den magtfulde antivirus lignende Canon, Honda, T-Mobile og mere. Dens sikre forretningsbeskyttelse er flyttet ind på forbrugermarkedet, hvilket betyder, at der er forskellige modstandere at møde.

I denne ESET NOD32-gennemgang tester vi antivirus til hjemmet og sammenligner vores fund med laboratorieresultater for at se, hvor godt det fungerer. Vi taler funktioner, priser, brugervenlighed, beskyttelse og support, inden vi afsætter vores dom.

NOD32 er anstændigt overalt. Der er et stort fokus på sikkerhedsfunktioner, der berettiger den heftige pris. Lab-resultater er gode, skønt ikke topplan, og brugervenligheden er ikke så kraftig som andre antivirus. Alligevel kan det køre sammen med den bedste antivirussoftware og falde bare kort i nogle få kategorier.

ESET NOD32-interface

ESET NOD32 målrettet scanning

ESET NOD32-beskyttelsesindstillinger

ESET NOD32 avanceret opsætning

ESET-støtte

Tidligere

Næste

Alternativer til ESET NOD32

Styrker & Svagheder

Funktioner

NOD32 er grundlaget for de andre pakker, ESET tilbyder. Som sådan er de fleste funktioner centreret omkring opbygning af en sikker platform og ikke tilføjelse af klokker og fløjter. Bundtede virtuelle private netværk og adgangskodeadministratorer, der leveres med premium antiviruspakker, er normalt ikke gode, så vi er ikke oprørte over deres udeladelse.

ESET angriber malware fra nogle få vinkler. Der er en grundlæggende antivirus, der beskytter mod kendte trusler og filer, der opfører sig mistænkeligt. Derudover har den en exploit-blokker, der er designet til at bekæmpe angreb, der er foretaget for at få tidligere antivirus, ransomware-beskyttelse og script-baseret angrebbeskyttelse for browsersikkerhed.

Vores yndlingsfunktion er Unified Extensible Firmware Interface-scanner, der kan feje dit system, inden det starter i Windows. Hvis et angreb formår at overtage UEFI, hvilket betyder, at virussen ikke lever på skrivebordet, vil genstart og omformatering ikke fjerne den. Denne boot-scanning ser efter problemer, før Windows indlæses, så du kan fange den mest dybtliggende malware.

Du får en enhedsadministrator, hvis du bruger en flerbrugerplan. For NOD32 bruges det simpelthen til at administrere dine enheder og se licenser. Premium-planer har mere funktionalitet.

ESET NOD32 enhedshåndtering

ESETs premiumfunktioner

Brugere af internet sikkerhed og smart sikkerhed kan også få adgang til tyverisikring og forældrekontrol i enhedsadministratoren. Tyverisikring sporer dine enheder, hvis de går tabt. Du kan se deres placering, sende en besked til den, der har en, og overvåge udenlandsk aktivitet.

Internet Security har mange andre beskyttelsesfunktioner, der bygger på den solide base, som NOD32 opretter. Den første er en sikker bankbrowser, som adskiller dit normale skrivebord fra din bank. Hvis du bruger din normale browser, beskytter ESET stadig dine betalinger passivt.

Andre beskyttelsesfunktioner inkluderer en personlig firewall, netværksangrebbeskyttelse og botnetovervågning. Af partiet kan vi godt lide botnetbeskyttelse, da disse dyr er blandt de største cybersikkerhedstrusler i dag.

Smart Security bringer to ekstra funktioner: en adgangskodemanager og en krypteringsfil. Du kan kryptere enhver fil, mappe eller flytbart medie og tilføje et andet lag ransomware-beskyttelse.

Adgangskodehåndteringen er bedre end de fleste med antivirus, men den opfylder stadig ikke kriterierne, der er angivet i vores bedste listen over adgangskodeadministratorer. Vi anbefaler, at du bevæger dig forbi denne indstilling og bruger en manager som Dashlane (læs vores Dashlane-anmeldelse).

ESET NOD32-funktionsoversigt

ESET NOD32-logowww.eset.com

Start fra $ 333 per måned Alle planer

Funktioner

Adgangskodemanager

File shredder

Multi-OS support

Forældre kontrol

Diskoprydning

VPN

Profiler

Beskyttelse

Ransomware-beskyttelse

Webcam-beskyttelse

Overvågning i realtid

Sikker browser

Download beskyttelse

Phishing-beskyttelse

Firewall

Operativ system

vinduer

MacOS

Linux

Android

iOS

Anvendelighed

Desktop UI

Mobil applikation

Browserudvidelse

Support

Hjælpecenter

Forum

Live chat

telefon

E-mail

24/7 support

Videovejledning

Diverse

Gratis plan

Prisfastsættelse

ESET bygger sin lineup på NOD32-infrastrukturen. På grund af dette får du den samme antivirus, ransomware-beskyttelse og sky-drevet scanning på enhver plan, du vælger. Der er yderligere beskyttelsesfunktioner på Internetsikkerhed og Smart Sikkerhed, men kernetællerne forbliver de samme.

NOD32 er det billigste ved indrejsen. Du får den centrale antivirus til en til fem Windows-maskiner. ESET opkræver $ 10 pr. Enhed oven på den indledende sats i stedet for at øge enhedsantællingen i trin, som vi har set med andre antivirus. Du kan betale for det nøjagtige antal enheder, du har brug for at beskytte.

NOD32 vs resten

Desværre betaler du mere for disse enheder. Norton Basic, en enkelt Windows-plan, kommer 10 dollar billigere for et år (læs vores Norton Security review). Norton har dog ikke UEFI-scanneren.

Internetsikkerhed er den bedste værdi og kommer med samme sats som NOD32 for den første periode. Du får en mere omfattende liste over funktioner, herunder bankbeskyttelse, botnetovervågning og forældrekontrol.

Kaspersky Internet Security er den samme pris for den første periode for tre enheder (læs vores Kaspersky Antivirus-gennemgang). Tre enheder til ESET Internet Security er $ 20 mere for den første periode, men begge er den samme pris ved fornyelse.

Smart Security Premium er den eneste flerplatformsplan, som ESET tilbyder, og det er dens største træk. Du får en adgangskodemanager og muligheden for at kryptere data, som ikke er værd at det for $ 20 præmien.

Det tilbydes for en til 10 enheder, men vi anbefaler ikke det til en enkelt bruger. Smart Security er bedst, når det bruges på flere enheder med forskellige operativsystemer. Det kommer dog til en stor præmie. Ti enheder kører dig $ 50 mere end det samme med McAfee Total Protection (læs vores McAfee Total Protection-gennemgang).

Det er svært at anbefale Smart Security i betragtning af prisen. Der er multi-platform muligheder med lignende funktioner til en lavere pris. Internet-sikkerhed og NOD32, selv om det er dyrt, retfærdiggør deres omkostninger.

Den største forringelse fra ESET er, at planer er prissat for en enkelt enhed. Når en enkelt bruger let kan have tre enheder eller mere, kan prisen på en ESET-plan tilføjes. Mens funktionssættet er det værd, er prisen stadig højere end andre antivirus.

Brugervenlighed

ESET har et let installationsprogram ved 4MB, men installationen tog længere tid end normalt. Omkring tre minutter er det ikke forfærdeligt, men det er heller ikke den hurtigste installation, vi har set. Der er ikke mange installationsindstillinger som AVG-tilbud (læs vores AVG-gennemgang), men du får stadig kontrol over LiveGrid og potentielt uønskede applikationshåndtering på installationsniveau.

ESET NOD32-installationsprogram

Hvis du bruger Smart Security eller Internet Security, ser du et vindue til aktivering af yderligere funktioner. Du skal aktivere hver manuelt og tilføje mere tid til en langvarig installationsproces.

ESET Smart Security-installationsindstillinger

Derefter kører en indledende scanning. Denne scanning kører i lang tid og går gennem hver af dine filer for at indstille en baseline for dit system. Du kan dog indstille den, så din computer lukker ned efter scanningen.

ESET NOD32 initial scanning

Ressourceforbruget var let under scanningen og toppede med 10 procent CPU-anvendelse i forhold til inaktiv. Da vi kørte en scanning separat, blev ydelsen nedsat med yderligere fem procent. Mærkeligt nok startede det først et par minutter efter, at vi indlæste det.

Du kan køre en scanning ved at klikke på “computerskanning” i menuen til venstre. ESET tilbyder forskellige måder at få adgang til hver, men der er fire vigtigste scanningstilstande: fulde, målrettede, UEFI og flytbare medier.

ESET NOD32 scanningsindstillinger

Målrettede scanninger kan udføres ved at klikke på “avancerede scanninger” og bruge mappehierarkiet til at vælge de områder, du vil feje. Du kan også trække filer eller mapper til grænsefladen for at starte scanningen.

Du kan også indstille en UEFI-scanning fra mappehierarkiet. Dette lukker din maskine og begynder en scanning, når den starter igen. En UEFI-scanning starter ikke op til dit operativsystem. I stedet scanner den filer, før de har chancen for at interagere på din live maskine.

ESET NOD32 UEFI-scanning

Hovedgrænsefladen viser din aktuelle maskinstatus med en menu til venstre for navigation. Der er også et stort billede af ESET-roboten, der får os til at tænke over Asimovs love mere, end vi kunne ønske.

ESET NOD32-interface

Det er en simpel grænseflade, der skjuler sin styrke. At gå til fanen “værktøjer” og klikke på “flere værktøjer” viser mulighederne. Du finder kontroller til indsendelse af malware, netværksforbindelse og bankbeskyttelse.

ESET NOD32 flere værktøjer

Generelt er grænsefladen ren med en anstændig mængde strøm. Vores yndlingsgrænseflader fra AVG og Bitdefender er bedre og giver dig mere kontrol over din beskyttelse. Alligevel er der intet at klage over med ESET.

Beskyttelse

Vi bruger praktiske test og laboratorieresultater til at måle, hvor godt en antivirus fungerer. Vores test bruger etablerede industriværktøjer, som de fleste antivirus skal blokere, malware-prøver fra naturen. På grund af dette bygger vi mere på laboratorier, når vi foretager vores score.

ESET gjorde det godt med vores praktiske test. Det bestod alle seks test fra Anti-Malware Testing Standards Organisations funktionsindstillinger check for desktop antiviruses, og viser en lille indikation af, at en download eller webside blev blokeret fra indlæsning hver gang. Ikke alle antivirusser giver dig besked om, at de fungerer, så vi værdsætter, at ESET gør det.

ESET NOD32 trussel fjernet

Vi kan dog især godt lide, hvordan det håndterer downloads af PUA’er. Under installationen kan du fortælle ESET, om det skulle underrette dig om en PUA-download, og helt sikkert, når vi downloadede et, trak ESET et lille vindue op og spurgte, om vi ville fortsætte.

ESET NOD32 potentielt uønsket anvendelse

Wicar havde også fremragende resultater. ESET bestod alle 13 test, der spænder fra standard Eicar-testvirus til en JavaScript-cryptocurrency-miner. Tests blev kørt på Internet Explorer og Firefox.

De tre laboratorier, som vi refererer til i vores anmeldelser, er alle testede ESET Internet Security, en dyrere plan, der leveres med et par ekstra beskyttelsesforanstaltninger, men disse beskyttelser bør ikke have indflydelse på det centrale antivirus, som laboratorietest tester. Forvent lignende resultater, uanset hvilken plan du vælger.

AV-test, som normalt er tilgivende, gav ESET dårlige score i sin sidste vurdering i november og december 2017. Internet Security blokerede 100 procent af prøverne fra naturen, men havde problemer med nul-dages angreb.

Det blokerede kun for 97,9 procent af nul-dages angreb i november og 98,9 procent i december, hvilket er mindre end 99,5 procent af industriens gennemsnit for tiden. Det var ikke en god forestilling, men heller ikke en forfærdelig. ESET mistede kun et halvt point i beskyttelsesvurderingen.

Generelt fik den 15 ud af 18 point, med dets dårligste score, der kommer fra præstationsvurderingen. ESET forårsagede massive afmatninger, når de udførte daglige opgaver. Lancering af standardapplikationer bremsede maskinen med 66 procent, over 50 procent mere end industriens gennemsnit.

AV-sammenligninger fandt lignende beskyttelsesgrader, men ikke den samme ydelsesnedbrydning. ESET havde en gennemsnitlig blokeringsgrad på 99,1 procent mellem februar og juni og minimale falske positiver. Den værste måned, april, havde en beskyttelsesgrad på 98,2 procent.

Der er dog variation, da Panda Security (læs vores Panda Security-gennemgang) havde 100 procent blokering samme måned og 94,3 procent den næste.

Ydelsestests, som AV-sammenligninger kørte på ESET i april, viste fremragende resultater. Det blev tildelt tre ud af tre stjerner og en avanceret + bedømmelse, den højest mulige. Af de test, der blev kørt, var den eneste med ydelsesforringelse installation og afinstallation af applikationer ifølge laboratoriet.

MRG Effitas tildelte den en niveau 2-certificering i sin fulde spektrumanalyse i 1. kvartal 2018, hvilket betyder, at ESET blokerede mindst 98 procent af truslerne. Det er på samme niveau som Webroot, en antivirus, som vi kan lide meget på grund af dens minimale ydeevneeffekt og høje beskyttelsesresultater. Du kan læse mere om det i vores Webroot SecureAnywhere-gennemgang.

Af de 18 ansøgninger, MRG Effitas testede, fik kun fire en niveau 1-certificering. Blandt dem er en af ​​vores foretrukne antivirus, Bitdefender. Lær mere om det brugervenlige interface i vores fulde Bitdefender-gennemgang.

Support

ESET har telefon-, live chat- og e-mail-support sammen med en vidensbase og videotutorials. Det eneste, der mangler i supportopstillingen, er et forum, skønt det ikke skader oplevelsen meget.

Knowledgbase er underligt organiseret. ESET opdeler det efter produkt med links til installations- og aktiveringsartikler. Der er også et par andre hurtige links, men ingen måde at gennemse listen over emner på. Til dette skal du bruge søgefeltet.

ESET NOD32-vidensbase

Problemet med denne tilgang er, at hvis dit problem falder uden for de få kategorier, som ESET viser, er du nået med søgeresultaterne. Hvis du antager, at dine søgeord stemmer overens med deres, finder du den artikel, du leder efter. Hvis de ikke gør det, vil der være hovedpine ved at finde support.

Videobiblioteket eller rettere sagt YouTube-kanalen er stort. ESET har uploadet godt 200 videoer i sine otte år på platformen. Mange af videoerne er versionspecifikke, dog er det kun de nyeste, der er relevante.

ESET NOD32 YouTube

Live chat og telefonstøtte er tilgængelig, men kun i åbningstider – mandag til fredag ​​fra kl. 18 til 17.00. PST. E-mail-support kører de samme timer, og ESET lover et svar inden for en arbejdsdag. Da vi nåede ud, kom en supportagent tilbage på lidt over 12 timer.

Support er ikke dårlig, men den imponerer ikke os. Det glatte navigationssystem i vidensbasen og begrænsede timers support er de værste gerningsmænd. Ud af indstillingerne skinner YouTube-kanalen mest.

Dommen

NOD32 er en antivirus, der tilbyder god sikkerhed og en fremragende beskyttelsespakke. Prisen er høj, især hvis du leder efter flerbrugerplan, men funktionerne, der er inkluderet for en individuel bruger, berettiger det.

Det er bedst egnet til brug på en enkelt enhed. Hvis du er på markedet for sikkerhed på tværs af alle dine enheder, anbefaler vi en plan med AVG, en af ​​de eneste antivirus, der tilbyder ubegrænsede enheder.

Fortæl os dine tanker om ESET, hvad enten det er NOD32, Internet Security eller Smart Security, i kommentarerne herunder. Som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me