Bitdefender Antivirus Review – Opdateret 2020

Bitdefender Antivirus Review

Bitdefender Antivirus får meget ret, selvom det kan være en hovedpine at give mening om sit produktsortiment. Tag dog et par tylenol, så ser du hurtigt, at du får en god pakke med beskyttelsessoftware til en anstændig pris. Se vores fulde Bitdefender Antivirus-gennemgang for detaljerne.


bit-Slider1

bit-slider2

bit-slider3

bit-slider4

bit-slider5

Tidligere

Næste

Bitdefender har eksisteret i næsten 20 år, og dens erfaring viser. I modsætning til andre ældre antivirusløsninger, der ender med at sidde fast i fortiden, har det vedligeholdt sit højkvalitets- og funktionsrige program for at kæmpe med det bedste i dag.

I denne Bitdefender-gennemgang tester vi den samlede pakke fra top til bund. Vi analyserer dens sikkerhedsfunktioner, gør opmærksom på dens prisniveauer og tester endda dens sikkerhedskoteletter. Endelig får du vores dom, og vi vil fortælle dig, om dette er en antivirus, der er værd at tage et kig på.

Bitdefender er altid på vores kortliste for den bedste antivirus, og ikke meget er ændret på denne front. Dens sikkerhedsbeskyttelse er næsten skudsikker, og det tåer den vanskelige linje mellem tilpasningsevne og brugervenlighed med nåde. Vi har et par mindre klager, men de er meget overskygget af, hvor kraftig denne antivirus er.

Når du har læst vores Bitdefender-gennemgang, kan du endda få denne antivirus 30-dages gratis prøveperiode for selv at se, hvorfor vi kan lide det så meget.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Bitdefender Antivirus

Funktioner

Bitdefender har næsten alle funktioner, som en antivirus kan bede om. Uanset om du ønsker at fremskynde din computer, forsvare den mod malware eller øge din beskyttelse af privatlivets fred, er der mindst en funktion designet til at hjælpe dig med dette mål. Plus, alle funktioner er pakket ind i sin internetportal, Bitdefender Central.

Naturligvis centreres en antivirus ‘vigtigste funktioner omkring dens sikkerhed og malware-beskyttelse. En af de unikke funktioner, som Bitdefender tilbyder, er adgangskodebeskyttelse. Du kan låse applikationen, så den ikke kan åbnes uden din adgangskode.

bit-kodeord

Dette er især nyttigt, hvis din computer er blevet overskredet af en virus, da den første ting, den vil gøre, er at prøve at deaktivere dine sikkerhedsprogrammer. Bitdefender tilbyder endda en redningsdisk, der får dit system til at køre igen, hvis det er blevet kompromitteret.

En antivirus med en lignende “redningsdisk” -funktion er ESET NOD32, men Bitdefenders andre funktioner satte det et snit ovenfor. Læs vores ESET NOD32 anmeldelse for at få et mere dybtgående look.

Bitdefender-hjælpeprogrammer 

I menuen “hjælpeprogrammer” har Bitdefender et stort antal systemoptimeringsværktøjer. Dette inkluderer en startoptimeringsværktøj og en duplikatfilsøger for at sikre, at din enhed er så hurtig, som den kan få.

Den mest hjælpsomme og usædvanlige funktion i denne kategori er Bitdefenders anti-tyverisystem. Enhver enhed med det installerede program kan spores over internettet, låses med en adgangskode og fjernes eksternt via din konto.

bit-lås

Bitdefender tilbyder også filkryptering, webcam og mikrofonbeskyttelse og endda anti-tracking funktioner. Der er så mange små, nyttige sikkerhedsværktøjer i dette program, at det er svært at give et omfattende overblik over al dens funktionalitet.

En overraskende detaljeret funktion er forældrekontrol. Dette står op til konkurrenter, såsom Sophos Home (læs vores Sophos Home-gennemgang), med dets forældrekontrol inklusive lokalitetssporing, applikationsblokering og endda en “sikker indtjekning” -knap.

Disse forældrekontrol administreres fra en internetportal, Bitdefender Central. Selve denne portal er en enorm fordel for Bitdefender-antivirus. Administratoren kan se hver enhed, og hvilke sikkerhedstrusler der er blokeret.

bit-central

Dette er også en hurtig portal til kundesupportsystemet. Du kan endda se på individuelle enheder og se deres daglige sikkerhedssundhed.

Med alt, hvad Bitdefender-antivirus allerede tilbyder, er det overraskende, at der ikke er nogen identitetsbeskyttelse inkluderet. Nogle af dens konkurrenter, såsom ZoneAlarm (læs vores ZoneAlarm Antivirus-gennemgang for mere), tilbyder dette ud over antivirusfunktioner. Da Bitdefender ikke har nogen identitetstyveri-funktioner, kan du se vores tip til at forhindre identitetstyveri for at beskytte dig selv.

Bitdefender Safepay

Til bank- og finansielle transaktioner tilbyder Bitdefender Safepay, en sikker browser, der kan beskytte dig mod enhver økonomisk malware, der muligvis prøver at stjæle dine oplysninger. Dette svarer til Kasperskys browser med Safe Money (se vores Kaspersky Anti-Virus-anmeldelse for et dybtgående look).

Hvis du besøger et bankwebsted, genkender Bitdefender det og anbefaler, at du åbner det igen i den sikre browser. Du kan bruge skrivebordsprogrammets indstillinger til automatisk at åbne bestemte websteder i den sikre browser eller til automatisk at oprette forbindelse til et virtuelt privat netværk – eller VPN – mens du banker, for ekstra sikkerhed.

bit-safepaynotification

Safepay fungerer meget som et andet skrivebord. Det skjuler alle dine andre vinduer, blokerer udvidelser og programmer fra at læse dine browserdata og arbejde med Bitdefenders indbyggede adgangskodeadministrator. Dets sikkerhedsindstillinger forbød os endda at tage et skærmbillede for at vise dets funktionalitet.

bit-SafePay

Sikker internetbrowsere er en fremragende tilføjelse til en antivirus, men de fleste af dem har ikke en. Det er dejligt at se Bitdefender tilbyde det.

Ydelsesprofiler

Medtagelsen af ​​ydelsesprofiler sætter Bitdefender-antivirus foran pakken, på grund af, i hvor mindre grad de er tilpassede profilerne. De fleste antivirus, der tilbyder ydelsesprofiler, grupperer dem i de standardkategorier, som Windows tilbyder dig: afbalanceret, høj ydelse og batterisparer.

Bitdefender tilbyder på den anden side profiler, der er specifikke for, hvad du laver på din computer: arbejde, spille spil, se film eller oprette forbindelse til offentlig WiFi. Hver af disse kan udløses automatisk.

bit-profiler

Det er klart, at det er vanskeligt for Bitdefender at fortælle nøjagtigt, hvilke programmer der betragtes som et arbejdsprogram. For eksempel, hvis du er en kunstner, er dine arbejdsprogrammer meget forskellige fra en revisor. Profilerne giver dig mulighed for manuelt at vælge, hvilke af dine programmer der skal bruges, som betragtes som spil og lignende for hver kategori, så det fungerer hver gang.

Disse tilpasningsmuligheder gør Bitdefenders effektivitetsprofiler væsentligt mere nyttige end nogle andre mere generiske indstillinger. For eksempel tilbyder Avira også ydelsesprofiler, men de er begrænset til det, du allerede kan ændre på Windows (se vores Avira-anmeldelse for mere).

Bitdefender-funktionsoversigt

Bitdefender Antivirus Logowww.bitdefender.com

Start fra $ 500per måned Alle planer

Funktioner

Adgangskodemanager

File shredder

Multi-OS support

Forældre kontrol

Diskoprydning

VPN

Profiler

Beskyttelse

Ransomware-beskyttelse

Webcam-beskyttelse

Overvågning i realtid

Sikker browser

Download beskyttelse

Phishing-beskyttelse

Firewall

Operativ system

vinduer

MacOS

Linux

Android

iOS

Anvendelighed

Desktop UI

Mobil applikation

Browserudvidelse

Support

Hjælpecenter

Forum

Live chat

telefon

E-mail

24/7 support

Videovejledning

Diverse

Gratis plan

Prisfastsættelse

Bitdefender har mange funktioner og gør et ret godt stykke arbejde med at opdele dem i de forskellige niveauer. Der er så mange prisniveauer, at det kan blive lidt forvirrende, især fordi Bitdefender ikke er rigtig klar over, hvilke funktioner der tilbydes i hver.

Dens meget rimelige pris Bitdefender Antivirus Plus-plan tilbyder enkel antivirusbeskyttelse plus et par ekstra funktioner. Resten af ​​lagene fungerer på samme måde; for lidt mere hvert år får du et par flere sikkerheds- og privatlivsfunktioner.

Multiplatformfunktionaliteten er en vigtig funktion, der kun er inkluderet i Bitdefender Total Security og derover. Dette er et skridt op fra programmer som Avast (læs vores Avast Pro-anmeldelse), men tværplatform-funktionalitet er temmelig nødvendigt med smartphones.

Selvom den ubegrænsede VPN-trafik på Bitdefender Premium Security er en fantastisk funktion, er $ 149,99 pr. Årskode lidt for stejl til at anbefale. Det er en bedre ide at tjekke vores roundup af de bedste VPN-udbydere og købe Bitdefender Total Security.

Hvis du bare har brug for de grundlæggende sikkerhedsfunktioner, er den gratis version også en god mulighed. Der er desuden en 30-dages gratis prøveperiode for hvert niveau, så det skader ikke at prøve det og se, om funktionerne er værd at prisen er.

Brugervenligheden

Bitdefender udfører et prisværdigt job, der skubber en masse funktioner ind i sin applikation uden at få det til at se for rodet ud. Dens tilpasningsmuligheder sætter det også foran pakken. Det tog dog ganske lang tid at installere.

Det er nemt at finde og starte Bitdefender-antivirusinstallationen. Installationen er bestemt på langsiden, og du har brug for mere end 500 MB plads. Dette står i modsætning til konkurrenter som AVG (se vores AVG-anmeldelse for mere).

Det er dog et dejligt touch, at programmet starter med en rundvisning i dens funktioner snarere end en øjeblikkelig scanning. Dette er et stort nod til brugervenlighed, der virkelig er brug for i en antivirus med disse mange funktioner.

Bitdefender trækker den tynde linje mellem brugervenlighed og tilpasning i hele sit program, startende med instrumentbrættet. Det er som standard befolket af et par sikkerhedsfunktioner, såsom hurtig scanning og VPN-tjenesten.

bit-betjeningspanel

Alle disse flisebelagte sikkerhedsfunktioner kan ændres til forskellige andre hurtige handlinger. Dette giver den afslappede bruger muligheden for at komme i gang med de vigtigste sikkerhedsfunktioner, og den mere avancerede bruger muligheden for at få nøjagtigt det, de ønsker fra programmet.

Bitdefender er meget følsom over for det faktum, at folk ikke ved, hvad enhver funktion i en antivirus faktisk gør. Dette fremgår af turen og dens hjælpesystem. Hvert værktøj i programmet har et lille spørgsmålstegnikon, der forklarer dets funktion.

bit-help

At finde det, du har brug for i desktop-applikationen, er omtrent så let, som det kan være, i betragtning af hvor mange funktioner Bitdefender tilbyder. Programmet er opdelt i fire kategorier: instrumentbræt, beskyttelse, privatliv og værktøjer.

Fanen “beskyttelse” omfatter hvert stykke malware-beskyttelse, som Bitdefender inkluderer. Hver scanningsindstilling er her, såvel som dens firewall, ransomware-beskyttelse og skybaseret beskyttelse. Dette er også den fane, du vil bruge, hvis en virus allerede har kompromitteret dit system.

Fanen “privatliv” inkluderer hvert værktøj, der kan hjælpe brugerne med at sikre deres data. Adgangskodemanager lever på denne skærm, såvel som kryptering, webcam og mikrofonbeskyttelse, den sikre browser, VPN-service og forældrekontrol.

For en dybtgående gennemgang af Bitdefenders VPN-service, se vores anmeldelse af Hotspot Shield. Dette er virksomheden bag dens implementering.

Endelig inkluderer afsnittet “værktøjer” alle systemoptimeringsværktøjer såvel som tyverisikringsværktøjet. Mange af funktionerne i andre sektioner er også værktøjer, så det er lidt forvirrende. Ingen funktioner er imidlertid mere end to klik væk, så det er let at udforske og finde det, du har brug for.

Bitdefender-scanningsindstillinger

Scanning er et andet sted, hvor Bitdefender-antivirus balanserer mellem brugervenlighed og tilpasning. For den gennemsnitlige bruger er alt, hvad du har brug for, en hurtig scanning eller en fuld scanning for at fange alt. Imidlertid kan en bruger med en mere kompleks installation muligvis finde disse to indstillinger for forenklede.

På den anden side kan det være forvirrende og skræmmende for mange mennesker at have en fuldt tilpasset scanning. Dette er grunden til, at Bitdefender tilbyder tre muligheder: hurtig scanning, systemscanning og “administrere scanninger.”

bit-scanninger

Denne sidste mulighed giver dig mulighed for at tilføje en brugerdefineret scanning med et stort udvalg af muligheder. Ligesom de fleste brugerdefinerede scanninger, kan du vælge, hvilken disk der skal inkluderes, og hvilke filer eller mapper der skal udelukkes. Du kan dog også redigere resten af ​​indstillingerne.

Dette inkluderer at bede Bitdefender om at få denne scanning til at tage mindre behandlingskraft, og om du vil have den til at scanne arkiver eller ej. Du kan endda vælge at få den til kun at scanne filer, der er blevet ændret siden den sidste scanning, eller vælge, om enheden skal lukkes ned, når scanningen er afsluttet.

Den enorme bredde af tilgængelige muligheder er en fantastisk måde at skabe balance mellem gennemsnitlige brugere og teknisk kyndige brugere. Hver detaljeorienterede scanningsindstilling er tilgængelig, men som standard er hurtige og fulde scanninger, hvad folk bruger.

Vi testede disse to scanningsindstillinger for at se deres belastning på vores testenhed og hvor lang tid de tog. Den hurtige scanning fik vores CPU-brug til at stige med ca. 15 procent, hvilket er lidt mere end konkurrenter, såsom Trend Micro (se vores Trend Micro Antivirus + anmeldelse), men ikke ubrugelig. Det tog lidt mere end tre minutter, hvilket er ret standard.

Da vi åbnede systemscanningen, informerede den os om, at den første fulde scanning ville være langsom, og at når vi gentagne gange scannede enheden over tid, ville den være hurtigere. Dette skyldes sandsynligvis Bitdefenders evne til at springe filer over, som den er set før.

For at simulere denne oplevelse kørte vi scanningen fem gange. Dette er ikke et perfekt eksempel, da intet er ændret på filsystemet mellem scanninger, men det kan give os en god idé om, hvad det betyder, og hvor lidt tid en systemscanning kan tage med Bitdefender.

bit-scanning

Første gang var allerede meget hurtigere, end vi forventede, og tog lidt længere end en time. Efter at vi kørte den for tredje gang, bundede den ned cirka en halv time og sprang over filer, som den allerede havde identificeret som sikker.

Browserudvidelser

Bitdefender installerer to browserudvidelser sammen med sit desktop-program: dens password manager og dens anti-tracking udvidelse, hvoraf sidstnævnte ikke kræver nogen interaktion fra brugerens side. Det sporer blot hvor lang tid det tog en side på internettet at indlæse og blokerer for eventuelle trackere, der måtte være på siden.

bit-antitracking

Det handler lidt om, at Bitdefender som standard tænder for sine “specialtilbud” -funktion i denne anti-tracking udvidelse. Dette er dens egen personlige tracker, som den bruger til kun at tilbyde tilbud til brugeren på sit hovedwebsted.

Oplysningerne, der blev givet på trackeren, var imidlertid ikke tilstrækkelige til at finde ud af, hvad dette gjorde, og vi var nødt til at gøre vores egen research for at opdage dette. Det er ikke en frygtelig fejl, at Bitdefender tillader sine egne trackere som standard, men det skal formidles mere tydeligt til brugeren.

bit-Special tilbud

Den anden udvidelse er Bitdefender Wallet, virksomhedens password manager. Det er dejligt, at det automatisk importerer adgangskoder, der er gemt i browseren, i sin manager, hvilket gør det nemt at skifte ved blot at logge ud og igen på alle dine foretrukne sider.

Når du åbner en side på internettet, som du har en gemt adgangskode til, beder udvidelsen dig om at vælge, hvilken konto du skal logge på og udfylder adgangskoden i overensstemmelse hermed. Enhver adgangskode, du indtaster, gemmes automatisk, hvilket gør det nemt at opdatere.

Selvfølgelig har vi selv set på alle de bedste adgangskodehåndteringsprogrammer derude, så se på vores guide til de bedste adgangskodeadministratorer for at se, om denne stabler op. Vi foretrækker funktionerne i Dashlane, så tjek også vores Dashlane-gennemgang for at se, hvad Bitdefender muligvis mangler..

Beskyttelse

For at teste Bitdefenders sikkerhedsbeskyttelse kørte vi det gennem vores egne test på vores enheder. Vi kiggede også på dens laboratorieresultater. Laboratorierne er guldstandarden for testning, så vi lægger større vægt på dem end vores egne tests, men det er vigtigt at have praktisk erfaring med softwaren.

Bitdefender-antivirus optrådte fremragende i alle vores kategorier, både laboratorietest og hands-on-tests. Det eneste sted, hvor det vaklede, var med et par mindre performance-problemer. Alt i alt er det en robust antivirus, der vil beskytte dig mod næsten alt hvad du kaster på det.

AV-Test kørte Bitdefender gennem sine test i februar 2020. Den blokerede 100 procent af alle ofte anvendte malware og nul-dages udnyttelse, hvilket er et fremragende sikkerhedsresultat. Det tog mere tid at starte populære websteder, men det tog kortere tid at installere programmer, så det evner ud.

Det havde også to falske positiver i denne test, hvilket er halvdelen af ​​den gennemsnitlige sats. De fleste af Bitdefenders tests får et par falske positiver her og der, som er mildt irriterende, men let at håndtere.

AV-Comparatives testede også Bitdefender i oktober 2019 og tildelte det tre stjerner, dets højeste sikkerhedscertificering. Det blokerede 99,7 procent malware, mangler kun to ud af mere end 700 testtilfælde.

MRG Effitas-resultater

Det sidste laboratorium, vi refererer til, er MRG Effitas, der tilbyder to test. Dens beskyttelsestest ligner ovenstående to med generel malware-beskyttelse, og dens banksimuleringstest er en hård analyse af en antivirus-sikkerhed, når det kommer til bank.

Bitdefenders præstation på MRG Effitas 360-graders vurdering i 4. kvartal 2019 var endnu en gang ud over de fleste andre antivirus. Det fik den højeste certificering, niveau 1, som mindre end halvdelen af ​​de testede programmer opnåede. Dette skyldtes dets procentdel af blokering af malware og dens procentdel med 0,07 procent falsk positiv rate.

Et par programmer slår det dog ud, såsom F-Secure. Se vores F-Secure Antivirus-gennemgang for at se, om den kan stå op til Bitdefender på andre måder.

MRG Effitas ‘Q4 2019-bankvurdering certificerede også Bitdefender som en sikker antivirus til finansielle transaktioner. Det blokerede for alle økonomiske malware og bestod botnet-testen. 

Den mislykkedes imidlertid sin simulatortest, idet den placerede lidt bag andre antivirus i denne kategori, såsom Kaspersky, som også tilbyder en sikker browser til bank (se vores Kaspersky-anmeldelse for et dybere dykke).

Hands-On Testing

Bitdefender kunne ikke have fungeret bedre på alle vores praktiske test. Vi tester vores antivirusprogrammer ved hjælp af WICAR og Anti-Malware Testing Standards Organization – eller AMTSO – for at teste dens webbeskyttelse mod almindelige browserudnyttelser.

For begge disse værktøjer opdagede og blokerede Bitdefender-antivirus hvert stykke malware uden at mislykkes. Dette er især imponerende, når det kommer til AMTSOs phishing-side. Meget få af antivirus, som vi evaluerer, blokerer faktisk denne side.

bit-phishing

For alle undtagen en af ​​de blokerede sider præsenterede Bitdefender os også en webside, der forklarede, hvorfor den blev blokeret, så vi kunne omgå den, hvis det var en falsk positiv. Dette er en opgradering fra de fleste antivirusprogrammer, som tillader en ondsindet fil at downloade og derefter sætte den i karantæne i næsten total stilhed.

På både Internet Explorer og Google Chrome havde Bitdefender ingen problemer med at blokere alle WICARs browserudnyttelseswebsteder. Dette er meget ualmindeligt, især på tværs af flere internetbrowsere, og er en prisværdig internetbeskyttelsesresultat. Det er ikke underligt, at Bitdefender-funktioner på vores liste over mest sikre antivirus-software.

Support

Bitdefenders kundesupport er både varieret og hurtig. Når det kommer til muligheder, kan du ringe, chatte eller e-mail support 24/7. Det har endda et aktivt brugerforum, som løbende opdateres med både fejlfindingshjælp og aktuelle sikkerhedsartikler.

bit-forum

En af de mest imponerende supportfunktioner er muligheden for at sende billetter inde fra desktop-applikationen. Hver af billetmulighederne inkluderer en knap mærket “prøv at gengive problemet.” Dette registrerer din skærm og lader dig føre Bitdefender til det sted, hvor du fik et problem.

Bare det at have en måde at kontakte support på desktop-applikationen er en enorm velsignelse for Bitdefender, men dette ekstra skærmoptagelsestrin sætter det over toppen.

Problemer med billetbyen

En ulempe ved Bitdefenders supportsystem er, at der ikke ser ud til at være nogen måde at spore billetter på. Når vi afsluttede en chat, var den væk for evigt. Der er ingen måde at følge status på din billet uden at kontrollere, hvornår du sidst modtog eller sendte en e-mail.

Uden for denne klage er resten af ​​oplevelsen imidlertid utroligt glat. Bitdefender-repræsentanter svarer hurtigt på billetter og chatbeskeder, og selv den medarbejder, der har kundesupport på laveste niveau, har nok oplysninger til at hjælpe.

Der er også videotutorials for folk, der foretrækker at se, hvordan der gøres noget, og dets vigtigste Twitter-håndtag er også tilgængeligt for at hjælpe med eventuelle problemer. Bitdefender går ud over, hvad der kunne forventes af antivirus-support, især sammenlignet med konkurrenter som Webroot (se vores Webroot SecureAnywhere-gennemgang).

Bitdefender har en mulighed for, hvilken metode du er mest komfortabel med, og når den først har en metode til at kontrollere billetter i webportalen, vil dens support være næsten perfekt.

Dommen

Bitdefender fortjener bestemt sin nuværende position øverst i vores bedste antivirus-roundup. Dens nuværende styrke kan tjene det et sted der i en overskuelig fremtid. Det er pålideligt og solidt i hver kategori, der går ud over de fleste antivirus.

Dets samlede sikkerhedsbeskyttelse er næsten fejlfri med undtagelse af et par falske positiver. Bitdefenders featureset er et af de mest varierede og hjælpsomme, vi har set. Det er nemt at installere og bruge, og al dens support er 24/7 i en række kanaler. Oven på alt det har det priser, der spænder fra en helt gratis version til en med maksimal sikkerhed og funktioner.

Vi giver Bitdefender-antivirus vores højeste anbefaling i denne Bitdefender-gennemgang, da selv dens mangler næppe er ulejligheder, og dens styrker er næsten uovervindelig. 

Hvad synes du om Bitdefender? Har du haft den samme oplevelse? Vi vil meget gerne høre fra dig i kommentarerne. Som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me