Преглед на CrashPlan за малък бизнес – актуализирано 2020 г.

CrashPlan за преглед на малкия бизнес

CrashPlan реши да се фокусира изцяло върху своите SMB клиенти с CrashPlan for Business; засега изглежда, че се е изплатило. Прочетете пълния ни преглед за услуга, която действа заедно.


архивиране на бизнес

CrashPlan за малкия бизнес се нарежда сред най-добрите онлайн резервни копия за малки бизнес решения, налични днес. Това е благодарение на неограниченото й архивиране, страхотната стойност, частното криптиране и някои от най-добрите възможности за версия на всяка онлайн услуга за архивиране, която прегледахме.

Въпреки това има някои недостатъци. CrashPlan не може да създаде резервно копие по тип файл, няма мобилно приложение, няма услуга за възстановяване на куриер и поддръжка на живо през нощта или уикенда. 

Ако това не е от значение за вас, придържайте се към нас, докато разгледаме подробности в този преглед на CrashPlan for Small Business. Ако това стане, консултирайте се с нашите онлайн резервни коментари за алтернативни услуги.

През 2017 г. CrashPlan прекрати поддръжката си за частно архивиране. CrashPlan направи стъпката да се фокусира единствено върху своите бизнес клиенти. Това беше груба сделка за частните потребители, но повечето вероятно са преминали към други услуги. Ако търсите резервно копие за частни потребители, разгледайте нашето сравнение на най-добрите онлайн услуги за архивиране.

Силни & Слабости

Алтернативи за CrashPlan за малък бизнес

Характеристика

CrashPlan за малкия бизнес е подобен на други услуги от нашите онлайн резервни копия, което означава, че може да архивира вашите компютри и други устройства, като ви предпазва от загуби, причинени от сривове на твърдия диск или други програмни проблеми. Това, което отличава CrashPlan, е, че той предоставя истински неограничен архивиране. 

Няма ограничение, когато стигнете до 10TB данни и няма ограничения за размер на файла. Единственото ограничение са няколко файла в определени системни папки, които CrashPlan няма да защити. Конкуренти като IDrive Business и Carbonite for Business ви ограничават до 250 GB с първоначалните си планове и изискват да платите такса, за да добавите повече капацитет за съхранение.

Недостатъкът на подхода на CrashPlan е, че той ви позволява да архивирате само един компютър, докато Carbonite и IDrive могат да архивират неограничени компютри. Можете обаче да добавите допълнителни компютри към резервния си план срещу заплащане. Повече за това в следващия раздел.

Плюс това, абонаментът на CrashPlan ви позволява да архивирате колкото искате външни дискове, и това включва архивиране на NAS, поне ако използвате macOS или Linux. Ако сте потребител на Windows, няма да можете да архивирате вашите NAS устройства поради ограничение на ниво операционна система, вградено в Windows. 

CrashPlan също може да архивира вашите сървъри, но не може да прави архивиране на вашите компютри въз основа на изображение. За целта е необходимо да се консултирате с най-добрия обръщен софтуер за архивиране и софтуер за клониране.

Основни функции на CrashPlan

Функциите, които споменахме досега, не са основни функции, така че не е изненадващо, че някои от тях липсват от арсенала на CrashPlan. Въпреки това, CrashPlan включва всички основни функции за онлайн архивиране, които бихме очаквали да видим, когато оценяваме услуга. 

Това включва планирано архивиране, непрекъснато архивиране, инкрементално архивиране, архивиране на локални дискове, дедупликация, компресиране на файлове, скоростно дроселиране, известия по имейл и копиране на файлове на ниво блок. 

Непрекъснатото архивиране е важно, защото ви позволява да маркирате компютър за архивиране и не се притеснявайте да забравите да добавите файлове за архивиране. Постепенното архивиране се вписва добре с него, тъй като позволява на процеса на архивиране само на файлове, които са добавени или модифицирани, като по този начин се спестява време и честотна лента..

Създаването на резервно копие до локални дискове квалифицира CrashPlan като хибридно архивиране, което означава, че можете да архивирате както в облака, така и в локалните дискове, като например външни устройства. Това улеснява прилагането на правилото за архивиране 3-2-1.

Версия на CrashPlan

CrashPlan също така предоставя версия на файлове, която ви позволява да възстановите предишни версии на файлове, за да избегнете нежелани промени или повреждане на файловете. За разлика от много други услуги за архивиране в облак, CrashPlan ви дава възможност да персонализирате политиката на версия за версии от клиента на работния плот.

crashplan-версиите

Версията на CrashPlan не е точно неограничена, но тъй като можете да запазвате безсрочно версиите на файлове въз основа на 15-минутни стъпки, може и да е така. CrashPlan също така ви дава възможност за неограничено време да съхранявате изтритите файлове, което е хубаво, като се има предвид много онлайн доставчици на резервни копия за постоянно премахване на файлове след 15 или 30 дни.

CrashPlan предоставя основни бизнес функции, като административен достъп за наблюдение на архивирането на служителите и дори достъп до техните файлове.

Функциите за сигурност в облака, които ще разгледаме подробно в друг раздел по-долу, включват криптиране в покой, криптиране по време на транзит и незадължително частно криптиране.

CrashPlan не пропуска много функции. Въпреки че, освен слабата си NAS поддръжка, CrashPlan не ви позволява да стартирате многонишкови архиви, за да ускорите нещата, както прави Backblaze.

Няма и услуга за възстановяване на куриер.

Вероятно най-големите пропуски са липсата на поддръжка за мобилни устройства и това, че CrashPlan архивира по местоположение на файла, а не по тип на файла. Ако трябва да архивирате мобилните си устройства, прочетете нашите най-добри онлайн резервни копия за мобилни части. Ще говорим повече за създаването на резервни копия по местоположение малко повече в нашия раздел за улеснение. Можете да научите повече за архивирането на бизнеса в нашата библиотека за архивиране на бизнес.

Преглед на функции на CrashPlan

CrashPlan за лого на малкия бизнесwww.crashplan.com

$ 1000per месечно за неограничен GB

резервно копие

Backup Scheduler

Непрекъснато архивиране

Постепенно архивиране

Резервно копие на базата на изображения

Резервно копие на външен диск

NAS архивиране

Резервно копие на сървъра

Хибридно архивиране

Резервно копие на мобилни устройства

Неограничен архив

Неограничени устройства

Скорост на дросела

Копиране на файл на ниво блок

Многопоточно архивиране

Възстанови

Куриерска служба за възстановяване

Достъп до браузър

Достъп за мобилни приложения

Версиите

Забранено запазване на файлове

Възстановяване на голи метали

Управление на потребители

Задаване на роли на потребителя

Задайте правила за архивиране на бизнеса

Персонализирано отчитане

Достъп до архивиране на потребителя

Монитор свързани устройства

Сигурност

Частно криптиране

Шифроване при почивка

Шифроване в транзит

Протокол за шифроване
AES 256

Двуфакторна автентификация

Втвърдени центрове за данни

Настройки на прокси сървъра

Съвместим с HIPPA

поддържа

24/7 Поддръжка

Поддръжка на чат на живо

Поддръжка по телефона

Поддръжка по имейл

Потребителски форум

Знание

Разни

Споделяне на файлове

Синхронизация на устройството

Безплатен пробен период
30

Ценообразуване

За да е нещата просто, CrashPlan има само един план за ценообразуване. Това е 10 долара на месец на компютър и получавате неограничен архив за работа. Неограниченото резервно копие е страхотно, защото означава, че вие ​​и вашите служители не е нужно да се тревожите толкова много за това, което се архивира и какво не. Това от своя страна ви помага да се съсредоточите върху важните аспекти на вашата работа.

Освен това е лесно да се мащабират, защото CrashPlan прави лесно добавянето на нови компютри към резервния ви план. Поради това CrashPlan таксува на месец, така че няма опция за годишен абонамент. Проблемът е, че можете да се откажете по всяко време. Преди да се абонирате обаче, можете да се възползвате от 30-дневния безплатен пробен период, за да тествате услугата.

Имайте предвид, че с този неограничен абонамент за данни плащате за броя компютри, които CrashPlan вижда като активни в конзолата ви за администрация, независимо дали са архивирали някакви данни или не.

Ако вече не искате да плащате за устройство, можете да го деактивирате в административната конзола CrashPlan for Small Business. След като направите това, всички съществуващи резервни данни за това устройство ще бъдат изтрити.

Ценовият план изглежда добър, когато го сравните с, да речем, IDrive Business, който таксува 74,62 долара годишно за 250 GB архивиране за неограничен брой компютри.

Подобна бележка, Carbonite може също така да архивира 250GB данни на неограничени компютри, но струва $ 287,99 на година. Можете да спечелите повече хранилище за 99 долара за допълнителни 100GB. Имайки това предвид, архивирането на 1TB данни на един компютър с Carbonite означава, че ще трябва да плащате около $ 900 на година, в сравнение със $ 120 с CrashPlan.

Нещата не са толкова в полза на CrashPlan, когато го сравняваме с Backblaze за бизнес, който ви позволява да архивирате неограничени данни само за 6 долара на компютър на месец или 60 долара за компютър, ако плащате за година по-рано. Можете да научите повече за тази опция в нашия преглед Backblaze for Business.

Лесно използване

Настолният клиент на CrashPlan работи в Windows, Mac и Linux. Ще трябва да разчитате на уеб клиента, защото CrashPlan вече не поддържа мобилни приложения за Android и iOS. Клиентът отнема само няколко минути, след което ще бъдете помолени да влезете.

crashplan-десктоп клиент

Това каза, че не е трудно да се използва, но операциите за архивиране с CrashPlan могат да бъдат по-прости. CrashPlan архивира въз основа на местоположението на файла, което означава, че трябва ръчно да маркирате папки и файлове за архивиране. Това отнема повече време и увеличава шанса, че ще забравите да маркирате файл. 

Ако CrashPlan създаде резервно копие по тип на файла, не би трябвало да се притеснявате дали сте добавили вашите документи, изображения, видеоклипове и други файлове в резервния си план, защото всичко ще бъде защитено. Така работят Backblaze и Carbonite.

На всичкото отгоре, CrashPlan не предоставя дървовидна структура, което го прави по-бързо да маркирате файлове и папки. Вместо това трябва да разглеждате папки, което не е удобно.

Самият настолен клиент е добре направен и е достатъчно интуитивен, с бутони „начало“, „изтегляния“ и „настройки“, разположени в горната част. Основният прозорец на прозореца показва вашия онлайн набор за архивиране. Тоест файловете и папките, които сте избрали за архивиране. Ще видите и вашата резервна дестинация там.

crashplan-уеб-клиент

Достъпът до CrashPlan, докато сте далеч от компютъра, изисква да влезете в уеб клиента на CrashPlan. Освен това има функции за надзор на акаунти, които ви позволяват да проверявате статистиката на потребителите и да наблюдавате възстановяването на файлове от изглед на табло. 

Има и изгледи, които ви позволяват да наблюдавате и деактивирате устройствата, които се архивират, добавя и деактивира потребителите, изтегляне на клиентски приложения и създаване на отчети, за да сте в крак с грешките при архивиране.. 

Тези функции за управление са отлично допълнение за собствениците на бизнес. Единствената кавга, която имаме е, че дизайнът не се чувства привлекателен и модерен. Това обаче вероятно не е толкова важно за предприемачите, които оценяват добрите възможности за управление на външния вид.

Архивиране на файлове & реставрация

Както споменахме, CrashPlan изисква ръчно да маркирате файлове и папки за архивиране. Ако не искате да архивирате определени типове файлове, можете да ги изключите в менюто с настройки.

crashplan-добавка за архивиране-Цел

Първо обаче ще искате да добавите резервна дестинация, така че CrashPlan да знае къде да архивира вашите файлове. По подразбиране това е облакът на CrashPlan, но можете да изберете и локални дискове като местоназначение за резервното ви копиране. 

crashplan-изберете-Backup-файлове

Предимството на този втори подход е, че можете да възстановявате данни от локални дискове по-бързо, отколкото от интернет. Създавайки резервно копие на локален диск, вие ще продължите да архивирате в облака, което добавя още един слой защита.

На всичкото отгоре, CrashPlan може да архивира вашите външни дискове. Трябва да ги прикачите чрез USB или FireWire, за да ги изберете за архивиране. Това каза, че не можете да направите същото за устройствата на NAS (ако имате нужда от това, прочетете нашата най-добра онлайн резервна резервация за NAS статията).

След като планът за архивиране приключи и първоначалното ви архивиране приключи, CrashPlan ще работи в режим на непрекъснато архивиране. Препоръчваме ви да оставите CrashPlan да работи в този режим, тъй като той незабавно ще качи файловете, които добавяте или променяте в избраните от вас места за архивиране.

катастрофа бокс-ресурсите дроселиране

Въпреки това, непрекъснатото архивиране също може да използва много ресурси на вашата система и да възпрепятства други работи. За да го смекчите, можете да ограничите колко мощност за обработка може да използва CrashPlan, докато активно работите на компютъра си.

crashplan-архивиране график

Можете също така да изключите непрекъснатото архивиране изцяло и да преминете към планирано архивиране. Това ви позволява да избирате времената, в които започват и приключват архивирането, и в кои дни може да се изпълняват.

Въпреки това в повечето случаи пускането на непрекъснато архивиране не трябва да е проблем, така че трябва да го активирате за най-добра защита на вашите бизнес файлове.

Възстановяване на файлове с CrashPlan

crashplan-възстанови старт

CrashPlan ви позволява да използвате няколко опции за възстановяване на вашите файлове от неговия облак. Първата е да използвате вашия десктоп клиент, като натиснете бутона „възстановяване на файлове“. Това ще отвори изскачащ прозорец, който ви позволява да се придвижвате през съхранените папки и файлове, след което да изберете какво искате да възстановите от сървъра.

crashplan-възстановяване на файлове

След като изберете файлове за възстановяване, имате няколко опции, които можете да настроите, преди да започнете процеса на възстановяване. Можете да възстановите файловете до първоначалното им местоположение, „десктоп“ или „изтегляния“, или можете да изберете конкретна дестинация. Ако файл вече съществува на това място, можете да пренапишете или преименувате новия. Освен това можете да предоставите оригинални или текущи разрешения на файловете.

Другите опции за възстановяване използват уеб клиента на CrashPlan. Трябва да отворите изгледа „устройства“ и да кликнете върху иконата за възстановяване, свързана с устройството, от което искате да възстановите. Това ви позволява да възстановите файлове на компютър, който не е ваш, без да е необходимо да изтегляте клиента CrashPlan. Освен това, ако сте администратор, можете да получите достъп до файлове, които са създали резервни копия на други потребители.

Имайте предвид, че можете да възстановите до 250MB само чрез уеб клиента, което означава, че при големи възстановявания използването на настолния клиент е единствената ви възможност.

Тъй като няма мобилно приложение, не можете да получите достъп до вашите файлове или да започнете процес на възстановяване от него. Няма и куриерска услуга за възстановяване. Възстановяването чрез куриер означава, че доставчикът може да съхранява вашите файлове на устройство и да ви го изпрати. Това би помогнало за възстановяването на този диапазон в стотици гигабайти.

скорост

Архивирането на вашия компютър е интелигентно, но може да отнеме много време. Това време може да се простира в дни или седмици, в зависимост от няколко фактора, включително вашия интернет доставчик, разстоянието от сървърите на CrashPlan в САЩ и Австралия и колко добре вашата онлайн услуга за архивиране управлява прехвърлянето на файлове.

За да тестваме скоростта на качване и изтегляне на CrashPlan за малкия бизнес, проведохме няколко прости теста за качване и изтегляне с помощта на компресирана папка от 1 GB, съставена от различни типове файлове. Направихме нашите тестове, използвайки WiFi връзка извън Белград, Сърбия, със скорост на качване от 9.4 MB / s и скорост на изтегляне от 44.19 MB / s.

Първи опит: Втори опит: Средно:
Време за качване:00:36:1200:35:5800:36:05
Време за изтегляне:00:04:2500:03:4200:04:04

Качването на папка от 1 GB през нашата връзка отне средно 36 минути и пет секунди, което е много по-дълго от 15 минути и 11 секунди, които трябва да отнеме без никакви режийни разходи. 

Скоростта на изтегляне обаче беше в съответствие с очакваното. Това отне средно четири минути и четири секунди срещу очакваните три минути и 14 секунди.

Това не са най-добрите резултати, но не са и най-лошите. За услуга, която е много по-бърза, прочетете нашия облачен преглед на Acronis True Image.

crashplan-честотна лента дросела

CrashPlan ви позволява да ограничите скоростта на прехвърляне на вашите файлове, за да ограничите колко честотна лента използва процеса на архивиране. Плюс това, CrashPlan дори ви позволява да ощипвате клиента, така че да увеличава скоростта, когато сте далеч от компютъра си.

След приключване на първоначалното архивиране следващите архиви трябва да стартират по-бързо благодарение на алгоритъма за копиране на файлове на ниво блок, който маркира само частите от файловете, които са променени след последното архивиране или прехвърляне в облака.

Сигурност

CrashPlan for Small Business използва 256-битово криптиране на AES, за да кодира вашите данни, докато сте в покой на своите сървъри. Това криптиране се извършва преди вашите файлове да напуснат компютъра ви, но по подразбиране CrashPlan ще задържи вашия ключ за криптиране за вас. Това гарантира, че компанията може да нулира паролата ви, ако някога я забравите.

Това обаче означава също, че злонамерените служители или хакери, които получават достъп до сървъра, който съхранява потребителските идентификационни данни, могат да разглеждат вашата интелектуална собственост, отчети и други бизнес данни.

crashplan сигурност

Ако искате да гарантирате, че това няма да се случи, можете да настроите частен ключ за криптиране от панела за настройки на защитата на настолния клиент.

Шифроването на AES се счита за доста безопасно и не са известни хакове от него. Всъщност се изчислява, че ще са нужни милиарди години на суперкомпютър, за да се пробие клавиша AES.

Това не може да се каже за вашата лична парола, тъй като криптирането няма да защити паролата ви и е лесно да пробиете слаба (вижте статията ни за неуспех при парола, за да научите за най-често срещаните грешки при създаването на парола). Ето защо трябва да сте сигурни, че сте задали силна парола.

В допълнение към това трябва да активирате двуфакторна автентификация, която помага да защитите вашите идентификационни данни. Това прави, като изисква от вас да въведете еднократен код в допълнение към данните за вход при достъп до CrashPlan от неизвестен компютър.

Версията, функция, която споменахме по-рано, също предлага мярка за защита срещу износ на софтуер, което представлява все по-голяма грижа за бизнеса. 

С версия в игра, няма да се налага да плащате пари за откуп за некорумпирани копия на вашите файлове. Вместо това можете просто да се върнете към предишни версии на вашите файлове, след като премахнете зловредния софтуер, който е причинил проблема.

По отношение на сигурността на центъра за данни, CrashPlan използва денонощно наблюдение на своите съоръжения в допълнение към други предпазни мерки срещу проникване. Съоръженията също са оборудвани да устоят на повреда, независимо дали от неизправност на устройството, прекъсване на електрозахранването, пожар, земетресение или друго бедствие.

На всичкото отгоре Code42, компанията-майка на CrashPlan, е сертифицирана по ISO 27001 организация и центровете за данни на CrashPlan преминават ежегодно SOC 2 Type 2 за удостоверяване. Освен това, ако работите с медицински досиета и доклади, ще се радвате да знаете, че CrashPlan е съвместим с HIPAA.

поверителност

За да осигурите максимална защита на поверителността си, трябва да се включите в частно криптиране. Това каза, че проверихме как Code42 борави с поверителността ви. 

CrashPlan събира личните данни, които му предоставяте, включително информацията, която въвеждате в уебсайта на CrashPlan или изпращате по електронен път. Може да включва информация като вашето име, адрес, имейл или телефон. Той също така събира данни, когато посещавате някое от събитията на CrashPlan, по време на телефонни разговори с търговски представители или когато се свържете с поддръжката на клиенти..

На всичкото отгоре CrashPlan автоматично събира данни, които могат да включват конкретното устройство, което използвате, версия на операционната система, софтуер за уеб браузър и вашия IP и MAC адрес. 

CrashPlan също така събира статистически данни за вашите дейности в уебсайта, информация за това как сте стигнали и използвате уебсайта, местоположението на вашата държава или град, както и други технически данни, събрани чрез бисквитки, пиксели и маркери. CrashPlan също събира информация за това как устройството ви е взаимодействало със своя уебсайт, включително достъп до страници и щракнати връзки.

Данните, събрани по този начин, се наричат ​​метаданни и повечето услуги използват това за подобряване на своите уебсайтове и резервни услуги, така че това не е нищо необичайно.

В допълнение, CrashPlan получава информация от трети страни. Примерите за такава информация включват информация за контакт, присъствие на събития, роля на работа и публичен профил на заетост и информация за интересите на вашия продукт или услуга. 

Той също така получава информация за вас от реферали или търговски водещи източници. В този случай обаче CrashPlan ще изпрати имейл, информиращ ви, че е получил вашите лични данни, вида на данните, които е получил, и източника, заедно с връзка към своята декларация за поверителност.

CrashPlan събиране на данни

CrashPlan събира данни за вас по няколко начина, но е отворен за тях. Събирането на информация за вас от трети страни не е често, но поне CrashPlan ще ви уведоми за това в имейл.

Понякога събраните данни могат да бъдат идентифицирани с вас. Code42 използва такива лични данни, за да предоставя продукти и услуги, както и да анализира честотата, продължителността и видовете използване на своя уебсайт за подобряване на потребителското изживяване. 

Плюс това, той го използва, за да актуализира и разширява своите записи с нова информация и да анализира тези записи, за да идентифицира потенциалните клиенти, като разбере ролята ви във вашата организация. Той може също да се свърже с вас с персонализирани реклами за продукти и услуги, които могат да ви представляват интерес въз основа на предишния му опит относно клиенти със сходни характеристики. 

CrashPlan споделяне на данни

Code42 споделя вашите лични данни само като необходими за осъществяване на дейността му. Тя не продава или споделя вашата информация на други, освен в определени случаи. Тези случаи могат да включват партньори на Code42, които му помагат да поддържа своите услуги. Тези партньори ще обработват вашите лични данни в съответствие с декларацията за поверителност на Code42.

Подобно е с бизнес партньорите. Code42 споделя вашите лични данни с тях, за да изпълни заявките за продукти и информация. Плюс това, Code42 може да сподели вашата информация с фирми и лица, които предоставят услуги от нейно име. Въпреки това им е забранено използването на лични данни за каквито и да било други цели.

На всичкото отгоре Code42 споделя лични данни, които притежава, в случай на бизнес прехвърляния, когато това се изисква от закона и с вашето съгласие. В такъв случай ще получите известие за това и ще можете да изберете да не споделяте тази информация. Освен това всяка информация, която публикувате на страниците на общността или блога на Code42, е публично достъпна.

Седалището на Code42 е в Съединените щати, но понякога може да прехвърля вашите данни в международен план. Това е направено под защитата на ЕС-САЩ. и Швейцария-САЩ. щит за поверителност.

Ако се намирате на определени територии, като например Европейското икономическо пространство, имате следните допълнителни права за поверителност:

 • Правото да не се даде съгласие или да се оттегли съгласие за определени лични данни
 • Право на достъп: Имате право на достъп до вашите лични данни
 • Право на заличаване: При определени обстоятелства имате право на заличаване на личните данни
 • Право на възражение срещу обработка: Имате право да поискате Code42 да спре обработването на личните ви данни. Това ще стане, ако обработва вашите лични данни за маркетинг или ако разчита на законния си интерес да обработва личните ви данни, освен ако не демонстрира убедителни законни основания да продължи обработката.
 • Право на преносимост на данните: Имате право да получите личните данни, които сте се съгласили да предоставите на Code 42 или които са му били предоставени за изпълнение на договора с вас
 • Право на поправка: Имате право да изискате коригиране на неточни или непълни лични данни
 • Право на ограничаване на обработката: Имате право да поискате ограничението за обработка на личните ви данни при определени обстоятелства
 • Право да подадете жалба до органа за защита на данните: Ако се притеснявате от тези практики за поверителност, включително от начина, по който се обработват личните ви данни, можете да подадете сигнал до органа за защита на данните, който е упълномощен да изслуша тези проблеми

Тези права гарантират за кратко време спазването на Code42 с Общия регламент за защита на данните или GDPR. GDPR е законът на ЕС, който засилва поверителността на онлайн данните на потребителите. На всичкото отгоре, CrashPlan предоставя частно криптиране и в декларацията за поверителност е ясно какви данни събира, как ги използва и как споделя вашите данни.

поддържа

Можете да се свържете с екипа за поддръжка на CrashPlan чрез телефон, имейл и чат на живо. Наличието на поддръжка по телефона и чат трябва да се хареса на собствениците на малки фирми, които се нуждаят от незабавна поддръжка.

Телефонната поддръжка обаче е налична от понеделник до петък от 7:00 до 19:00 ч. CST. Поддръжката за чат е налична в същите дни, но от 7:00 ч. До 17:00 ч. CST. Ако срещнете проблем през нощта или през уикенда, ще трябва или да изчакате, да го разберете самостоятелно или да изпратите заявка по имейл.

crashplan-звено за съдействие

Поддръжката по имейл е достъпна 24/7. Изпратихме заявка в 5:50 ч. CST и получихме отговор след четири часа. Имайте предвид обаче, че ние зададохме прост въпрос относно процеса на дедупликация. CrashPlan поддържа триаж отбор, който ескалира по-важни билети за по-бързи реакции.

crashplan-поддръжка на място

Ако искате да си изцапате ръцете, можете да посетите сайта за поддръжка на CrashPlan, който съдържа статии както за CrashPlan за малкия бизнес, така и за предприятия. Статиите за малкия бизнес включват ръководство за администратори, ръководство за потребителя и често задавани въпроси. Ако не намерите това, което търсите там, можете да използвате функцията за търсене, за да намерите отговор.

CrashPlan също поддържа страница на общността, което може да бъде добър начин за справяне с вашите проблеми. Повечето теми обаче са остарели и нямат много отговори. Като цяло, CrashPlan доставя добра поддръжка, което би трябвало да свърши работа за повечето бизнес потребители.

Присъдата

CrashPlan за малкия бизнес не е перфектно решение. Най-голямата му вина е, че не се възползва от неограничения си капацитет за архивиране, за да опрости потребителското изживяване с тип файл, а не архивиране на местоположението на файла. Плюс това, няма мобилно приложение, което означава, че не можете да го използвате за архивиране на мобилните си данни или за достъп до резервното копие в движение.

Няма и услуга за възстановяване чрез куриер, и поддръжка на живо не е достъпна през уикендите и нощите. Отвъд тези оплаквания обаче, CrashPlan има много въздействия. 

Неограничено място за съхранение, което ви позволява да архивирате всичко необходимо за 10 долара на компютър, е добра сделка. Частното криптиране помага да защитите поверителността си, а CrashPlan също така има някои от най-мощните настройки за запазване на версии и изтрити файлове на всяко онлайн решение за архивиране, което някога сме тествали.

Като цяло смятаме, че CrashPlan е страхотна услуга, въпреки някои недостатъци. Какви са вашите мисли за CrashPlan? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map