Backblaze за бизнес преглед – актуализирано 2020 г.

Backblaze за бизнес преглед

Бихме препоръчали Backblaze за бизнес за почти всеки малък бизнес. Той е бърз, лесен за използване и най-вече евтин. Това обаче не е напълно без недостатъците му, както можете да прочетете в пълния ни преглед Backblaze for Business.


архивиране на бизнес

Backblaze е бил любим сред частните потребители, докато Backblaze B2 е популярен избор на IaaS за разработчиците. Backblaze за бизнес обединява резервно копие на Backblaze и B2 облачно съхранение, но изисква да платите за тези допълнителни продукти. С Backblaze за бизнес можете да създавате и управлявате работни групи.

В този преглед ще се съсредоточим най-вече върху тази административна функция, в допълнение към традиционния инструмент за архивиране на Backblaze.

Простият потребителски опит на Backblaze и страхотните цени го правят един от най-добрите онлайн резервни копия за малки възможности за бизнес на пазара. Това каза, че има някои недостатъци, включително липсата на истинско частно криптиране, ограничена версия и невъзможността да архивирате NAS или сървърни устройства, без да изисквате от вас да плащате за B2, наред с други.

Това каза, ако нямате нищо против някои пропуски на Backblaze, можете да го използвате за изпълнение на вашия бизнес резервен план. 15-дневната безплатна пробна версия ще ви помогне да решите дали наистина е това, от което се нуждаете. Ако все още не сте сигурни за Backblaze, придържайте се към нас, докато вникнем в подробности в този преглед Backblaze for Business. 

Ако просто трябва да защитите домашния си компютър, консултирайте се с нашия Backblaze преглед, за да видите дали услугата отговаря на вашите нужди.

Силни & Слабости

Алтернативи за Backblaze за бизнес

Характеристика

Основното предимство на Backblaze пред част от конкуренцията е, че осигурява неограничено пространство за резервно копие. Благодарение на това той е в горната част на нашия най-добър неограничен онлайн резервен списък. Backblaze for Business предоставя същите функции, които са достъпни за домашните потребители. Ако сте собственик на акаунт или посочен администратор, ще имате няколко добавени възможности.

Наличието на същите функции произтича от факта, че Backblaze използва точно същия клиент за бизнес и домашни потребители. Това е предимство за собствениците на малък бизнес, които търсят просто решение за архивиране, което работи на заден план и няма да изисква много време за поддръжка. Това ще помогне на служителите ви да се съсредоточат върху производителността, вместо да управляват процеса на архивиране.

Backblaze постига тази простота, използвайки неограниченото си облачно пространство за архивиране на всичко. Той архивира файлове въз основа на разширение, което означава, че документи, изображения, финансови отчети, имейли и повечето други основни файлове се архивират автоматично. При все това системните и временните файлове са изключени по подразбиране.

Можете да архивирате един компютър на лиценз, но можете да го използвате и за архивиране на външни дискове, ако те са свързани чрез USB или FireWire към вашия компютър. Имайки предвид това, имайте предвид, че външните ви твърди дискове трябва да бъдат свързани с вашия компютър и сканирани от Backblaze поне веднъж на 30 дни, за да ги поддържате резервно копие.

Ако това ви звучи като прекъсвач на сделките, консултирайте се с най-добрата ни резервна онлайн резервна мрежа за външни твърди дискове, за да видите как Backblaze се сравнява с други услуги за архивиране на външни устройства. 

Въпреки това, външната поддръжка не се разпростира до NAS устройства, Boot Camp дялове или виртуални машини. Ако искате това, разгледайте нашия списък с най-добрите онлайн резервни копия за NAS устройства.

Backblaze също не може да архивира външни дискове (за разлика от архивирането им), което би го класифицирало като хибридно облачно архивиране. Ако искате това, ще трябва да помислите за конкурентна услуга, като CrashPlan. Прочетете повече за използването му за малки фирми в нашия преглед на CrashPlan.

Версията на Backblaze запазва изтритите файлове и предишните й версии само за 30 дни. Отново предпочитаме подхода на CrashPlan, който позволява на потребителите да определят своята собствена политика за версия, която може да запазва нови файлови версии на всеки 15 минути и да ги държи за неопределено време. Също така ви дава възможност да съхранявате изтритите файлове за неопределено време.

Специални функции на backblaze

Това каза, Backblaze има някои интересни функции, които компенсират липсващите. Например Backblaze ви позволява да споделяте вашите файлове, като генерирате връзка, която можете да копирате и поставите в социална мрежа. Друга интересна функция е възможността за наследяване на състояния на архивиране.

Това означава, че ако прехвърлите Backblaze на нов компютър или инсталирате нова операционна система, можете да заредите състоянието си за архивиране, за да възобновите архивирането си там, където сте останали.

Плюс това, ако включите функцията за картографиране в уеб клиента, можете да използвате функцията „намиране на моя компютър“. Това е удобно, ако загубите лаптопа си или някой го открадне.

Освен тези функции, Backblaze има всички стандартни функции за архивиране. Те включват резервен планировчик, който ви позволява да стартирате архивиране по ваше удобство; скоростно дроселиране, което ви позволява да контролирате скоростите за качване и изтегляне; и непрекъснато и постепенно архивиране. 

Непрекъснатото архивиране означава, че Backblaze непрекъснато ще наблюдава вашите файлове за промени. След като открие промяна, ще качи само променените части на файловете, като използва алгоритъм за прехвърляне на ниво блок. Това е “инкрементното” парче на уравнението.

Backblaze има мобилни приложения както за Android, така и за iOS, но те ви позволяват само да използвате и споделяте вашите файлове, а не да архивирате мобилни данни. Бизнес потребителите, които искат да архивират своите мобилни устройства, трябва да обмислят IDrive или други услуги от нашите най-добри онлайн резервни копия за мобилни устройства. 

По отношение на управлението на акаунти можете да създадете работни групи с помощта на уеб интерфейса Backblaze. Ще говорим повече за това, когато обсъждаме лекотата на използване. Функциите за защита включват криптиране в покой и полу-частно криптиране, но ние ще разгледаме по-отблизо тези функции в нашия раздел „сигурност“.

Ако искате да прочетете повече за функциите и услугите за архивиране онлайн, консултирайте се с нашата бизнес архивна библиотека.

Ценообразуване

За разлика от други бизнес услуги, Backblaze for Business не таксува допълнително в сравнение с това, което плащат домашните потребители. Цената за архивиране на бизнес и личен архив е една и съща: 6 долара на месец за неограничено архивиране за един компютър.

Това е много за един компютър и той бие цената на CrashPlan от 10 долара на компютър. Става по-добре, ако се регистрирате за годишно или двугодишно споразумение. Ако платите предварително за една година резервно копие, ще платите само 60 долара. Ако отидете за две години, цената пада до $ 110, което означава, че ще плащате по-малко от $ 60 за компютър на година.

В този смисъл Backblaze има недостатък, който идва естествено, когато предоставяте неограничен архивиране: Той не осигурява поддръжка за неограничено архивиране на устройства. Ако искате това, вместо неограничено пространство за архивиране, трябва да дадете снимка на IDrive Business или Carbonite for Business. Вижте нашите ревюта IDrive for Business и Carbonite for Office.

Ако вече знаете, че тези двамата не са много добре, можете да видите някои други опции в нашите онлайн резервни копия.

И двамата обаче предлагат абонаментни планове, които предоставят различни количества резервно пространство, което означава, че можете да изберете такъв въз основа на вашите нужди. Например, IDrive Business предлага 250GB, 500GB, 1.25TB и повече.

backblaze-бизнес-ценообразуване-цитат

Дали подобни планове ще ви спестят пари или не, в сравнение с Backblaze, зависи от това колко устройства за служители трябва да защитите и колко резервно пространство имате нужда. Ако имате само няколко компютъра за защита, Backblaze вероятно ще бъде по-добрата сделка. Преди да вземете решение, можете да използвате 15-дневния му безплатен пробен период, за да тествате услугата.

Лесно използване

Ако харесвате процеса на архивиране да е прост, не можете да сбъркате с Backblaze. Благодарение на способността си автоматично да архивира въз основа на типа файл, клиентът не се нуждае от много информация от вас.

Други услуги за архивиране на бизнес – включително CrashPlan, IDrive и Carbonite – изискват да архивирате въз основа на местоположението на файловете, което обикновено е по-ръчен и досаден процес. Това е още повече, ако имате много файлове на различни места за архивиране.

Backblaze сканира вашия твърд диск по време на инсталацията и отбелязва всеки файл, който трябва да бъде архивиран. След като завършите инсталацията и щракнете върху „добре“, процесът на архивиране започва и това е всичко. Когато натрупвате и създавате нови файлове, те ще бъдат автоматично добавени към плана за архивиране.

backblaze-данни изключване

Това каза, ако не сте доволни от автоматичния избор на архивиране, можете да отворите менюто с настройки, което ви позволява да изключвате типове файлове и папки. 

backblaze-бизнес-десктоп клиент

Подобно на повечето съвременни онлайн резервни решения, Backblaze използва настолен клиент за управление на процеса на архивиране. Клиентите са достъпни за Windows и MacOS, но не и за Linux. Любителите на Linux трябва да се консултират с най-добрите ни резервни копия в мрежата за Linux за някои алтернативи.

Все пак настолният клиент на Backblaze е лесен и лесен за използване. Той не е запушен с настройки и функции, както много други резервни клиенти. Основният клиентски прозорец има само три бутона: „пауза за архивиране“, „опции за възстановяване“ и „настройки“.

Освен изключване на файлове, настройките ви позволяват да подобрите ефективността на архивирането, да настроите графика за архивиране, да въведете личния си ключ, да видите файлове, планирани за архивиране, както и да прегледате вашите отчети и проблеми.

backblaze-бизнес-групи

Уеб клиентът също е лесен за използване, което е удобно, защото ще го използвате за управление на работния си екип. Мениджмънтът се върти около бизнес групите. 

backblaze група създаване

Като администратор, ако създадете вашата бизнес група като управлявана група, можете да получите достъп до акаунти на служители, за да нулирате паролите им и дори да получите достъп до техните файлове. Вашите служители обаче трябва да се съгласят на този достъп, когато се присъединят към групата.

В рамките на таблото за управление на групата можете да закупите лицензи както за онлайн архивиране Backblaze, така и за облачно съхранение Backblaze B2. Backblaze B2 е евтино облачно инфраструктурно решение за обслужване, което се конкурира с Amazon S3, Google Cloud и Azure.  

backblaze-група поканите

Последната стъпка в създаването на вашата група включва изпращане на покани до служителите да се присъединят към вашата бизнес група. Можете да изпратите поканите по имейл или можете просто да копирате и поставите връзка за покана. Ако имате дистанционни права за управление и мониторинг, можете да направите масова безшумна инсталация за вашите членове.

Ако все пак решите да изпратите покани, ще получите шанс да одобрите индивидуални членства, преди потребителите да бъдат официално добавени. Освен това поканените потребители ще трябва да дадат разрешение на администраторите да управляват своите акаунти.

Поканените служители, които вече имат Backblaze акаунт, за който плащат, ще получат прогресирано възстановяване на сумата, ако са платени предварително.

Като цяло груповата система е лесна за използване и в съответствие с лекия дизайн на Backblaze. Няма подробни инструменти за отчитане, които ще намерите с конкурентни услуги, но поне можете да проверите основни статистически данни за използването, за да сте сигурни, че устройствата на служителите ви са защитени.

backblaze-бизнес-мобилна

Същият прост подход украсява мобилното приложение. Тя ви позволява да преглеждате архивираните си файлове, да виждате тези, които сте изтеглили, и да осъществявате достъп до настройките. Менюто за настройки ви позволява да запомните данните си за вход, да настроите вход за пръстови отпечатъци и да активирате изтеглянията, докато не сте в WiFi. Функциите са голи кости и няма начин да споделяте файлове или да инициирате възстановяване от приложението.

Архивиране на файлове & реставрация

Архивирането на Backblaze, както казахме, се основава на типа файл. Поради това той маркира много файлове за архивиране, с изключение на системните и временните файлове. Ако не изключите файловете сами, първоначалното архивиране може разбираемо да отнеме известно време. Всъщност вероятно ще отнеме няколко дни или дори няколко седмици.

backblaze-начално-архивиране време

За да добиете представа колко дълго ще чакате, щракнете върху бутона на настолния клиент, който казва: „колко време ще ми отнеме резервното копие?“ След като първото архивиране е извън пътя, няколко функции помагат да се ускорят последващите архиви, но ние ще говорим повече за тях в следващия раздел. 

По подразбиране клиентът на Backblaze стартира този процес, използвайки непрекъснат подход за архивиране, което означава, че файловете се архивират веднага след като ги създадете. Въпреки това, непрекъснатото архивиране може да се окаже прекалено гладно на ресурси. В този случай можете да промените графика за архивиране.

Опциите за планиране не са толкова богати, колкото при конкурентните услуги, като IDrive и CloudBerry Backup. Например, можете да стартирате своите архиви веднъж на ден в определено време или само когато щракнете върху бутона „архивиране сега“.

Въпреки това, повечето потребители ще се възползват от непрекъснато архивиране, така или иначе. Ако искате обаче някои по-разширени опции за планиране, прочетете нашия преглед на CloudBerry Backup.

Възстановяването на файлове изисква да влезете в уеб интерфейса. В настолния клиент има бутон „опции за възстановяване“, но той показва само вашите опции и отваря уеб клиента в браузъра ви.

backblaze-уеб-възстанови старт

След като влезете във вашия уеб клиент, можете да изберете кои файлове искате да възстановите, като отидете в раздела „преглед / възстановяване на файлове“ или щракнете върху бутона „възстановяване“ от прегледа. Обърнете внимание, че браузърът на файловете е в долната част на страницата.

backblaze-уеб-възстанови-методи

След това можете да изберете метод за възстановяване от списъка. Типичният начин да върнете вашите файлове е да ги изтеглите в zip файл. Не е нужно да чакате онлайн, докато Backblaze подготвя този zip файл за вас, защото ще ви изпрати известие по имейл, когато файлът е готов.

Възстановяването на Zip файлове също е ограничено до 500 GB на заявка, с максимум 20 заявки във всеки даден момент. Ако имате повече от това, услугата за възстановяване на куриер на Backblaze може да бъде по-добра опция за възстановяване на файлове. 

С тази опция можете да поискате Backblaze да съхранява всичките си файлове на USB флаш устройство с максимум 256 GB място или 8TB външен твърд диск и да изпратите това устройство до вас. Това е удобно, но опцията за възстановяване на куриера изисква да платите за устройството предварително. Ако обаче изпратите устройството обратно в рамките на 30 дни, ще получите пълно възстановяване.

Освен това, ако сте абонат на Backblaze B2, можете да изберете да архивирате вашите файлове там като моментна снимка. Вашите снимки ще бъдат достъпни във вашия B2, дори ако изтриете файлове от акаунта си. Това е полезно, ако трябва да изчистите малко място на твърдия си диск.

скорост

Колко време ще отнеме първоначалното ви архивиране, зависи от вашия доставчик на интернет услуги и колко сте близо до сървъра. Вашата връзка ще бъде по-добра, колкото по-близо сте до центровете за данни на Backblaze в Калифорния и Аризона.

Обикновено използваме папка от 1 GB за тестване на скоростите на трансфер, но това не беше възможно с Backblaze, тъй като той автоматично архивира вашите данни. Поради това трябваше да разчитаме на прогнозата на Backblaze. Ние обаче изключихме и някои файлове, докато не разполагахме с по-малък резервен файл, за да проверим прогнозата на Backblaze.

Първо проверихме връзката от настолния клиент, който проверява колко време ще отнеме архивирането. То каза, че резервното ни копиране ще приключи за по-малко от ден. Имайки предвид, че разполагахме с 2.62 GB файлове, това е успокояващо. Другият инструмент ни информира, че ще можем да качим 107GB на ден. Това е, което бихме очаквали, като имаме предвид, че скоростта на качване беше 9,9 Mb / s.

Ако резервното ви копиране не се изпълнява толкова бързо, колкото искате, можете да увеличите броя на резервните нишки, които стартирате, за да ускорите качването. Ако това не помогне, Backblaze препоръчва да изключите нежелани файлове и файлове, които не е необходимо да архивирате от избора. След като първоначалното ви архивиране приключи, алгоритъмът за прехвърляне на ниво блок ще ви помогне при последващи качвания.

Backblaze също така извършва компресия без загуби на файлове, за да намали размера им преди трансферите. Копирането на файлове на ниво блок и компресията спестяват време и честотна лента. От друга страна, ако Backblaze отнеме твърде много от вашата честотна лента, можете да ограничите скоростта на прехвърляне.

Сигурност

Облачната сигурност на Backblaze има почти всички функции, които обичаме да виждаме. Ние казваме „почти“, защото има частно криптиране с обрат. Частното криптиране е деактивирано по подразбиране, така че трябва да го активирате. Ако не го направите, Backblaze ще запази ключа ви за шифроване.

Каквото и да изберете, неговото частно криптиране не е напълно лично, защото трябва да изпратите вашата парола до Backblaze, когато искате да възстановите криптираните си файлове. Причината за това е, че Backblaze възстановява вашите файлове чрез мрежата, вместо да използва настолния клиент (на който можете да предоставите вашата парола, без да я изпращате на Backblaze).

Въпреки това, компанията твърди, че „вашата парола никога не се записва на диска и се изхвърля, след като бъде използвана.“

Backblaze използва HTTPS, в който е включен SSL, за да защити вашите файлове в транзит. Това ви помага да се предпазите от подслушватели, използващи човек-в средата и подобни кибератаки (има и други опасности от публичния WiFi). Ако не сте запознати със SSL протокола, прочетете нашето сравнение SSL спрямо TLS, за да научите повече за него.

Когато вашите файлове достигнат до сървърите на Backblaze, те се кодират с помощта на AES 128-битов алгоритъм за криптиране. AES е стандартното криптиране, което се използва днес. 128-битната му версия никога не е била пропукана, доколкото знаем, но все пак даваме повече точки на услугите, които използват по-тежкия, 256-битов братовчед.

backblaze-2fa-настройки

Backblaze също така осигурява двуфакторна поддръжка за удостоверяване, която като администратор можете да активирате за всички свои служители. Двуфакторното удостоверяване помага да защитите акаунта си, ако някой от служителите ви използва слаба парола, която е напукана или открадната. 

Дори и в този случай злонамерените лица все още няма да имат достъп до файловете на този служител, тъй като двуфакторната автентификация изисква допълнителен код за сигурност при влизане от непознато устройство. Служителят може да получи този код чрез SMS или приложения като Google Удостоверител или Authy.

Друга беседа по отношение на сигурността на Backblaze е ограничената й версия. Backblaze съхранява предишните версии на файловете в продължение на 30 дни, което го прави малко по-малко способен да се справя с атаки за рансъмуер, отколкото онлайн услуги с по-щедри политики за версии, като IDrive и CrashPlan.

Това не е за какво да се подиграваме, защото атаките за извличане на софтуер най-вече са насочени към бизнеса и работят чрез криптиране на файлове. Когато шифроват вашите файлове, те изискват да платите откуп, за да ги декриптирате вместо вас. С версията в игра, след като премахнете злонамерения софтуер зад атаката, можете просто да върнете файловете си в предишните им незашифровани версии.

поверителност

Backblaze, изискващ да изпратите личния си ключ за възстановяване на вашите файлове, не е най-доброто за вашата поверителност. Backblaze твърди, че го изтрива след това, но трябва да вземете думата му за това. На всичкото отгоре Backblaze е американска компания и трябва да спазва законите и разпоредбите в областта на облаците в САЩ. Те не са сред най-добрите закони за поверителност в облака и има проект за PRISM, който също трябва да помислим. 

Съгласно своята политика за поверителност Backblaze събира личната информация, която предоставяте, когато се регистрирате – което дава възможност за двуфакторна автентификация (вашият телефонен номер) – и когато разговаряте с или изпращате имейл на екипа за поддръжка на Backblaze. Плюс това Backblaze събира метаданни, които й помагат да подобрят своите продукти.

Политиката твърди, че Backblaze не „дава под наем, не търгува или споделя вашия адрес или e-mail (sic) адрес с която и да е друга компания за техните маркетингови цели без вашето съгласие.“

Backblaze може да използва информацията, която събира, за да създаде онлайн акаунти; експлоатира своята платформа; подобряване на оформлението, съдържанието и навигацията на продуктите му; разбират как потребителите използват неговите продукти; изпращайте маркетингови комуникации и др.

Backblaze споделя вашата информация с доставчици на услуги на трети страни, които й помагат да стартира своята платформа. Тези услуги на трети страни включват Facebook, Slack, Twitter, Stripe, Salesforce, Google Analytics, FreshBooks, HubSpot, MailChimp и други. 

Backblaze може също да разкрие вашата информация пред трети страни, когато това се изисква от закона, съдебно решение или друго съдебно разрешение. Продажбите, прехвърлянията или сливанията също ще подканят Backblaze да сподели вашата информация със съответна трета страна.

Backblaze щит за поверителност

Backblaze се придържа към ЕС-САЩ. и Швейцария-САЩ. Рамки за защита на поверителността, което означава, че Backblaze ще спазва законите във вашата страна или регион, ако прехвърляте лична информация от Европейското икономическо пространство или Швейцария в САЩ, или обратно.

На всичкото отгоре Backblaze се придържа към Общия регламент за защита на данните, който е строгият закон на ЕС относно поверителността на потребителите на онлайн. Имате следните права, които съответстват на Общия регламент за защита на данните:

  • Можете да получите достъп до личната информация, която Backblaze събира за вас.
  • Можете да коригирате, актуализирате или поискате изтриване на вашите данни в акаунта си, като влезете в акаунта си.
  • Ако сте резидент на ЕИП, можете да възразите срещу обработването на личните ви данни, помолете Backblaze да ограничи обработката му или да поиска преносимост на нея, когато това е технически възможно..
  • По същия начин, ако Backblaze е събирал и обработвал личните ви данни с ваше съгласие, можете да оттеглите съгласието си по всяко време.
  • Можете да подадете жалба до органа за защита на данните относно събирането и използването на личните ви данни на Backblaze.
  • Освен това имате право да се откажете от маркетинговите комуникации на Backblaze.

Друго полезно нещо, което трябва да се отбележи, е, че Backblaze „ще запази личната ви информация за периода, необходим за изпълнение на целите, посочени в настоящото известие за поверителност, освен ако не е необходим по-дълъг период на запазване или разрешен от закона.“

Когато използвате Backblaze специално за бизнес цели, имайте предвид, че администраторът може да има достъп до и да контролира вашия акаунт. Това каза, такова поведение се очаква. В политиката за поверителност обаче не намерихме нещо, за което да се притесняваме, и вие имате определени права, които ви помагат да контролирате поверителността си.

поддържа

backblaze Помогни сечение

Ако засегнете проблем с архива си, най-бързият начин да намерите отговор е да натиснете онлайн базата от знания. В базата от знания на Backblaze има статии, които съответстват на личното архивиране, архивиране на бизнес и B2 облачно съхранение. 

Харесва ни как можете да видите с един поглед най-често срещаните въпроси за даден продукт. Те също са разделени на категории, за да улеснят намирането на нужния отговор. Ако не можете обаче, можете да търсите в цялата база знания.

В случай че не намерите отговор, можете да се свържете с екипа за поддръжка. Не можете да го направите по телефона, дори и да сте бизнес потребител. Това каза, че можете да използвате поддръжка за чат на живо, която работи от понеделник до петък от 9:00 до 12:00 и 13:00. до 17 ч. PST.

Ако вашият бизнес изисква постоянен достъп до поддръжка на живо, IDrive определено е по-добрият вариант, благодарение на телефонната си поддръжка през делничните дни и 24/7 поддръжка на живо. 

Ако смятате, че можете да изчакате няколко часа за отговори на техническата поддръжка, Backblaze отговаря на имейл билети всеки ден от седмицата. Отново обаче не е 24/7 покритие.

Изпратихме заявка до екипа за поддръжка и получихме отговор след 13 часа. Все пак Backblaze ви позволява да проверявате състоянието на електронните си билети онлайн, което е приятно докосване.

Присъдата

Backblaze е чудесен избор, ако сте бизнес потребител, който иска да защити работните си файлове по начин, който не изисква време и усилия. Това е благодарение на способността Backblaze да архивира въз основа на типа файл и неограниченото пространство за архивиране. Това прави ненужно ръчно да маркирате файлове за архивиране, както трябва да направите, да речем, с CrashPlan.

Освен че е проста и приятна услуга за използване, Backblaze има голяма стойност. Само за 6 долара на месец или 5 долара, ако плащате за година по-рано, получавате неограничено архивиране за един компютър. Това би трябвало да се хареса на малкия бизнес, отделните бизнес потребители и стартиращите компании, които имат нужда от парите си другаде. 

Backblaze също има прилична сигурност, но бихме искали повече, ако имаше правилно криптиране от край до край. 

Това каза, че няма да трябва да се притеснявате за вашите права на поверителност или недобросъвестни ходове, подкрепени от подозрителни клаузи в политиката за поверителност, тъй като в нея не можем да намерим нещо необичайно.

Съществуват и други недостатъци, които могат да имат значение за някои бизнес потребители, включително липсата на мобилно архивиране, архивиране на NAS и поддръжка на Linux. Това е в допълнение към това да се налага да прикачвате външни дискове на всеки 30 дни, за да ги поддържате резервно копие и че версията е ограничена до 30 дни. 

Ако обаче това са неща, които не ви интересуват, Backblaze for Business е солиден избор на резервни копия онлайн, който трябва да ви помогне да защитите бизнес данните си без никакви излишни.

Какво мислите за Backblaze for Business? Има ли това, което ви е необходимо за вашия бизнес? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me