Wrike vs Trello: Two Big Emrave Battle It Out në vitin 2020

Në këtë artikull ne po krahasojmë dy mjete të menaxhimit të projektit: Wrike dhe Trello. Të dy janë ndër të preferuarat tona. Wrike gjithmonë bën mirë në pjesët tona, dhe ne përdorim Trello pas skenave këtu në Cloudwards.net. Ne do të shohim se çfarë del në krye në këtë krahasim Wrike vs Trello.


Trello është një lojtar i madh dhe u rrëmbeu nga Atlassian nja dy vjet më parë për një 425 milion dollarë të lezetshëm. Ai vendoset në kufirin e detyrës dhe menaxhimit të projektit, me setin e tij të thjeshtë të veçorive dhe lehtësinë e përdorimit si programe kryesore (lexoni rishikimin tonë Trello).

Wrike është një mjet i sofistikuar që ofron menaxherëve shumë karakteristika dhe është krijuar për planifikim më të detajuar. Ai pretendon mbi 18,000 klientë të lumtur, i cili përfshin marka të profilit të lartë si Marsi, L’Oreal dhe Tiffany, si dhe Google super-mëparshëm jo të këqij (lexoni kolonën tonë të Shtetit të Cloud për të parë se si është bërë e keqja Google).

Wrike dhe Trello kanë përqasje të ndryshme, me Wrike që janë më të përqendruar në biznes dhe Trello është i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë. 

Ju mund të lexoni më shumë rreth asaj që kemi menduar për Wrike në shqyrtimin tonë Wrike. Nëse jeni duke menduar t’i jepni një tjerrje Trello-s, hidhini një sy udhëzimit tonë të fillestarit Trello për ndihmë për fillimin.

Vendosja e një Luftimi: Wrike vs Trello

Do të krahasojmë Wrike dhe Trello në disa raunde, me secilin që shikon një zonë të ndryshme. Kushdo që fiton më shumë raunde do t’i jepet lufta. Nëse është edhe në fund, do të jetë një vendim pikësh bazuar në të cilin fitoi raundet e saj nga margjina më të gjera.

Ne do t’i krahasojmë veçoritë së pari duke shikuar se çfarë bëjnë mjetet sepse është një lloj i rëndësishëm. Nga atje, ne do t’i krahasojmë ato në çmim për të parë se cili është më i lehtë në portofolin tuaj. Nëse nuk doni të shpenzoni shumë, lexoni rishikimin tonë Freedcamp për një zgjedhje tjetër të mirë.

Ne do ta konsiderojmë lehtësinë e përdorimit pas kësaj, sepse kjo do të ketë një ndikim të madh në sa i dobishëm është mjeti për ju në praktikë. Së fundmi, ne do të shikojmë sigurinë dhe privatësinë, të cilat janë konsiderata kryesore kur punojmë në re.

Trello është një mjet i lehtë për t’u përdorur, kështu që ne po presim që të ketë një raund të fortë, por mezi presim të shohim se çfarë ndodh diku tjetër. Wrike është teknikisht i fortë, por kjo nuk i bën karakteristikat ose raundet e sigurisë dhe privatësisë përfundime të paracaktuara.

Megjithatë, Wrike duhet të jetë më i preferuari. Sshtë një nga mjetet tona kryesore dhe fitoi në krahasimin tonë Wrike vs Asana. Le të shkojmë dhe të fillojmë raundin e parë.

Features

Karakteristikat është ajo ku ne flasim për atë që programi bën dhe çfarë mund të sjellë në projektin tuaj. Shumica e programeve të menaxhimit të projektit bazohen rreth detyrave, por përtej kësaj, gjërat mund të jenë shumë të ndryshme, me të gjitha llojet e mënyrave për të organizuar dhe shikuar artikujt që duhet të bëni.

Përveç strukturës së projektit tuaj dhe mënyrave për të parë të dhënat tuaja, ne do të shikojmë në opsionet e komunikimit, platformat e mbështetura dhe shtesat shtesë, siç janë ndjekja e kohës ose veçoritë e automatizmit.

Për një shembull të mirë të një mjeti me tipare jo të zakonshme, hidhini një sy shqyrtimit tonë të Airtable. Tani për tani, le ta shohim më hollësisht Wrike.

Wrike

Wrike ju lejon të krijoni detyra dhe nëndegë. Ju mund t’i caktoni ato tek njerëzit dhe të krijoni varësi për t’u siguruar që projekti juaj të përfundojë me kohë. Vartësitë janë një mënyrë e dobishme për ta mbajtur projektin tuaj në rrugën e duhur dhe t’ju mundësojë të zgjidhni lehtësisht problemet e lidhura me orarin.

wrike-varësitë

Ka një sistem gjenerimi të raporteve me porosi dhe një veçori korrigjuese që ju lejon të komentoni skedarët, përfshirë në pika të veçanta në video. Nëse jeni duke bërë shumë punë në video, ruajtja më e mirë në cloud për udhëzuesin e videos do të jetë e dobishme.

Ju mund ta bëni më të lehtë krijimin e detyrave duke vendosur formularë, i cili është i dobishëm nëse dëshironi që stafi juaj të krijojë detyra me një strukturë të caktuar. Pasi të krijohet një detyrë, të gjithë mund të shohin se çfarë duhet të bëhet dhe kush i është caktuar, si dhe informacionin përkatës që ju vendosni të përfshini. Kjo është bërë pa pasur nevojë që dikush të telefonojë një takim ose të dërgojë një mesazh me dorë.

Hapësira e ruajtjes fillon në 2 GB dhe ngjitet në 100 GB në planin e saj të lartë, me një kufi të madhësisë së bashkangjitur 4 GB. Kjo duhet të jetë mjaft, por nëse keni nevojë për më shumë, hidhni një sy në ruajtjen tonë më të mirë në internet për udhëzuesit e ekipeve.

wrike-integrimet

Wrike ofron integrime në kategori të ndryshme. Ato përfshijnë opsione komunikimi, të tilla si Microsoft Outlook, Gmail dhe Slack, së bashku me shumë të tjerë.

Wrike gjithashtu ka aplikacione për desktop dhe celular, kështu që nuk kufizoheni vetëm në punën në shfletuesin.

Trello

Trello është një bord kanabani. Kjo ju lejon të krijoni detyra dhe t’i renditni ato në kolona. Kolonave mund t’u jepen tituj të ndryshëm për të përcaktuar rrjedhën tuaj të punës. Për shembull, një përbërje e thjeshtë mund të ketë “për të bërë”, “duke bërë” dhe “bërë”.

Trello-card-detaje

Ju mund t’i bëni kolonat të përfaqësojnë anëtarët e ekipit për të parë se kush po merret me një detyrë të veçantë. Në këtë mënyrë, të gjithë në ekipin tuaj mund të shohin se kush është caktuar të bëjë çfarë, çfarë duhet të bëhet dhe çfarë ka përfunduar. Shtë një mënyrë e shkëlqyeshme për t’i mbajtur të gjithë të vetëdijshëm për atë që po ndodh.

Përveç që është i dobishëm për menaxherët, ai i jep të gjithë ekipit një pamje të madhe të asaj që bëjnë të gjithë.

Detyrat mund të përfshijnë një listë kontrolli të nën-detyrave, por nuk ka menaxhim të varësisë. Jo gjithkush ka nevojë për atë, pse. Detyrat mund të etiketohen me kategori të ndryshme ngjyrash dhe ngjitëse që mund t’i përshtatni.

Trello-ngjitëse

Megjithëse e bën mirë, kjo është për gjithçka që ka për Trello. Thënë kështu, ka disa kambana dhe bilbila.

Ju mund të ngarkoni skedarë dhe t’i bashkëngjitni ato me detyra, por në planin e lirë këto mund të jenë me madhësi vetëm 10MB. Kjo është mjaft kufizuese, por kapaku rritet në 250MB kur paguani për shërbimin. Nuk ka asnjë kufi në sa bashkëngjitje mund të keni, megjithëse, ju merrni një hapësirë ​​totale të pakufizuar.

Trello mund të integrohet me platforma të tjera përmes “up-up-it të tij”. Ka shumë prej tyre, dhe ato vijnë në kategori, të tilla si menaxhimi i skedarëve dhe mjetet e zhvilluesit. Zhvilluesit gjithashtu mund të përfitojnë nga API i Trello për të zgjeruar platformën.

Përveç versionit të shfletuesit të tij, Trello ka dedikuar aplikacione për platformat kryesore kompjuterike dhe mobile. Na vjen keq, tifozë Linux.

Një mendim i rrumbullakët

Wrike e filloi këtë raund me një zhurmë, duke ulur një mori grushtash dhe duke e lënë Trello të luftonte. Trello është i shkëlqyeshëm në atë që bën, por nuk bën shumë më tepër, dhe seti i gjerë tipar i Wrike e vendos atë në një ligë të ndryshme.

Trello ka një ruajtje të pakufizuar, por madhësia më e madhe e bashkëngjitjes së Wrike është më e mirë nëse jeni duke punuar me skedarë të mëdhenj dhe mund të azhurnoni ruajtjen tuaj. Artikulli ynë më i mirë për ruajtjen e cloud do të jetë i dobishëm nëse planifikoni ta bëni këtë.

Ky raund e sheh Wrike të bëjë një fillim të rehatshëm dhe të marrë një epërsi të hershme.

Fituesi: I ashpër

çmim

Tjetra, ne do të shohim çmimet. Do të doni të dini se përfitimet e softverit tuaj tejkalojnë kostot. Për fat të mirë, të dyja platformat kanë oferta falas, kështu që ju mund t’i provoni ato përpara se të kryeni. As nuk është shumë e kushtueshme, por Wrike kushton më shumë në nivelet e larta të saj.

Wrike

Wrike ka një shkallë të lirë për deri në pesë përdorues. Planet e saj të paguara fillojnë nga $ 9.80 për përdorues në muaj dhe rriten prej andej. Ai gjithashtu ka një plan jetësor, i cili mund të jetë me vlerë të përdoret nëse keni një organizim të madh dhe planifikoni ta integroni atë në të gjithë.

Shumë nga pamjet e Wrike dhe karakteristikat më të avancuara zhbllokohen ndërsa shkoni lart në shkallën e çmimeve, kështu që ia vlen të shikoni me kujdes të shihni atë që ju nevojitet dhe të zgjidhni një plan në përputhje me rrethanat. Për shembull, do t’ju duhet të paktën plani profesional për të marrë nën-detyra, dhe do t’ju duhet niveli i biznesit ose më lart për të përdorur veçoritë e përcjelljes së kohës së Wrike.

Trello

Trello ka një shkallë të përdorshme falas që ju lejon të përdorni funksionimin e tij themelor. Plani i tij i biznesit shton veçori dhe rrit kufirin e bashkëngjitjes suaj, dhe niveli i Ndërmarrjes shton akoma më shumë karakteristika, duke përfshirë një përzgjedhje më të gjerë të opsioneve të sigurisë.

Ju merrni vetëm një fuqizim në nivelin e lirë. Nuk ka kufij pasi të keni paguar, sidoqoftë, nëse planifikoni të zgjeroni Trello dhe ta integroni atë me shërbime të tjera në internet, kjo është mënyra për të shkuar.

Shkalla: Pricemimi për përdorues në muaj:
falasfalas
Klasi i biznesit$ 9.99
Ndërmarrje20.83 dollarë (por zvogëlohet me numërimin e përdoruesit)

Dy mendime të rrumbullakëta

Të dyja platformat ofrojnë një shtresë falas, por Wrike është mjaft i kufizuar, me karakteristika kryesore që përmblidhen në secilin nivel. Trello ju jep bazat falas, pastaj ju jep më shumë gjithçka, me opsionet e tij të paguara, së bashku me përmirësimin e sigurisë dhe mbështetjes.

Ju mund ta ktheni këtë, megjithatë, dhe të theksoni se ajo që paguani me Wrike shkon përtej asaj që ofron Trello.

Ne do të preferojmë ofertën falas të Trello, por Wrike është një mjet shumë më i sofistikuar dhe ofron më shumë ndërsa shkoni në nivelet e tij. Megjithëse Wrike bëhet më i kushtueshëm, e bën këtë gjë ndërsa ofron më shumë sesa Trello. Ne nuk jemi të bindur se niveli i biznesit i Trello është një përmirësim i planit profesional të çmimeve të ngjashme me Wrike.

Po e deklarojmë këtë raund lidhëse. Ata prej jush që nuk ju duhen karakteristika të përparuara duhet të zgjedhin Trello, megjithëse. Nëse jeni të gatshëm të paguani një dollar të lartë, hidhini një sy shqyrtimit tonë në Aha për një mjet tjetër me cilësi të lartë por të shtrenjtë.

Fituesi: lidhëse

Lehtësinë e përdorimit

Ne do të shohim lehtësinë e përdorimit tjetër. Të gjitha tiparet në botë nuk do t’ju ndihmojnë nëse nuk mund të kuptoni se si t’i përdorni ato, kështu që ne do të shohim se cili softuer bën punën më të mirë për ta bërë veten të arritshëm dhe për t’ju ndihmuar të punoni jashtë.

Softueri më i mirë i menaxhimit të projektit nuk ofron vetëm fuqi, ai ju jep ndihmë dhe ju ndihmon të mësoni tiparet e tij më të avancuara. Shikoni shqyrtimin tonë të LeanKit për një shembull të një mjeti që ju ndihmon të mësoni përmes një projekti të shkëlqyeshëm të mostrave.

Wrike ka një reputacion të fortë gjithëpërfshirës, ​​por lehtësia e përdorimit nuk është pika e saj e fortë, kështu që Trello, me paraqitjen e tij të thjeshtë dhe miqësinë tërheqëse dhe tërheqëse, është më e preferuara.

Wrike

Fillimi me Wrike është i thjeshtë, me një proces të thjeshtë regjistrimi që ndiqet duke ftuar kolegët tuaj të bashkohen me ekipin tuaj. Pas kësaj, ju mund të vendosni hapësirën tuaj të punës. Nëse dëshironi, mund të filloni me një fletë të zbrazët, por ju rekomandojmë të përdorni një prej shablloneve të Wrike.

wrike-ftojë

Ata ju mundësojnë të përdorni Wrike në të gjitha llojet e mënyrave. Ata bëjnë një punë të mirë për t’ju treguar se çfarë mund të bëhet, kështu që ia vlen të shikoni për të marrë disa ide kur filloni së pari.

Nëse jeni duke kërkuar të përdorni shabllone për të shpejtuar punën tuaj, lexoni rishikimin tonë Podio për të mësuar në lidhje me një platformë që ju lejon t’i përshtatni ato për nevojat tuaja.

Pasi të filloni të përdorni Wrike, do të gjeni që ndërfaqja e tij është e fortë dhe intuitive, me shumë informacione të disponueshme për ju. Itshtë e mundur të humbet kur të lundrosh, megjithëse. Ka një sistem të shkëlqyeshëm ndihmash kur mbërtheheni, por do të gjeni veten që keni nevojë për të punuar gjërat në fillim.

Trello

Trello kërkon disa minuta për të kuptuar dhe është aq e thjeshtë sa nuk mund të keni nevojë kurrë për dokumentacionin. Nëse mund të tërhiqni dhe të hidhni gjërat, mund t’i përdorni.

Dizajni i tij është intuitiv dhe menutë dhe butonat e tij janë të lehtë për tu gjetur. Shumica janë vetë-shpjeguese dhe shumë kanë tekst që përshkruajnë atë që bëjnë. Shtë thelbësore, është e shpejtë, pa asnjë vonesë të ndërfaqes që ndonjëherë shohim në mjetet e bazuara në shfletues.

Nëse hasni në telashe, do të gjeni se Trello ofron shumë ndihmë dhe mbështetje. Ajo ka qindra artikuj në bazën e saj të njohurive, si dhe një faqe të komunitetit, plot me pyetje dhe përgjigje nga përdoruesit e tjerë. Nëse keni nevojë të kërkoni ndihmë, mund ta bëni atë atje ose të kontaktoni drejtpërdrejt ndihmën e Trello përmes formularit të dhënë.

Rreth tre mendime

Ashtu si raundi i çmimeve, kjo është një e vështirë për t’u thirrur sepse Wrike dhe Trello ofrojnë gjëra të tilla të ndryshme. Trello është më e lehtë për t’u përdorur, por krahasimi duket i padrejtë kur Wrike bën shumë më tepër.

Duhet ta dorëzojmë këtë raund në Trello, megjithëse. Wrike është një mjet kompleks që ka një kurbë mësimi. Trello nuk është, dhe është e vështirë të shikosh të kaluarën këtu. Ai i mban gjërat e thjeshta dhe është lloji i mjetit që mund t’i besoni këdo që të përdorë pa pasur nevojë për shumë mbështetje teknike.

Kjo e bën atë secilin të shkojë në raundin e fundit. Trello po mban të vetën dhe gjërat nuk mund të jenë më afër.

Nëse vlerësoni lehtësinë e përdorimit, por nuk dëshironi të bëni kompromis me energjinë, shikoni në mjetin tonë të preferuar për menaxhimin e projektit në rishikimin tonë të hënën..

Fituesi: Trello

siguri & intimitet

Tani që kemi kaluar gjërat e thjeshta, po gërmojmë më thellë dhe po shohim sigurinë dhe privatësinë. Ne dëshirojmë të shohim një përzgjedhje të fortë të opsioneve të përdoruesve, si dhe çertifikime dhe teknologji solide të përdorur për ofrimin e shërbimeve. Wrike shënoi mirë në rishikimin tonë, por le të shohim nëse Trello mund ta zgjidhë atë dhe të fitojë konkursin.

Të dy platformat bëjnë shumë për të mbrojtur sigurinë tuaj në internet. Cila është më e mira mbetet për tu parë, sidoqoftë. Le të fillojmë.

Wrike

Wrike ka një grup të fortë karakteristikash dhe opsionesh të përdoruesve për t’ju ndihmuar të mbroni ju nga krimi në internet. Thënë kjo, shumë prej tyre bëhen vetëm të disponueshme në planin e ndërmarrjes.

Autentifikimi me dy faktorë ofrohet në atë nivel. Ju gjithashtu merrni një hyrje të vetme SAML 2.0, kontrollet e përdoruesve dhe lejet e hyrjes, politikat e fjalëkalimeve të personalizuara dhe raportet e auditimit.

wrike-aktivitet-raportet

Nën kapuçin, Wrike është po aq i fortë me TLS v1.2 të përdorura për të kriptuar të dhënat në tranzit dhe AES 256-bit për ruajtjen e të dhënave. Nëse nuk jeni të sigurt se cilat janë ato, lexoni përshkrimin tonë të artikullit të kriptimit.

Iesshtë në përputhje me BE-U.S. Mbrojtja e privatësisë, si dhe Rregullorja e Përgjithshme e Mbrojtjes së të Dhënave. Ai gjithashtu ka çertifikata ISO dhe SOC.

Si në shumicën e zonave, Wrike ka shumë për të ofruar, por ndryshon midis planeve. Kjo do të thotë që ju mund të paguani për karakteristikat më të përparuara nëse keni nevojë për to, por ju duhet të hidhni një vështrim të afërt në atë që është në dispozicion në çdo nivel.

Trello

Trello ju jep autentifikimin me dy faktorë si standard, madje edhe në planin e tij të lirë. Më shumë karakteristika janë në planet e saj të paguara, të tilla si hyrja e vetme e hyrjes në Google, ftesat e kufizuara me domain dhe cilësimet e lidhura me lejet.

Trello-ftojë

Nëse jeni të shqetësuar se dikush ka vjedhur informacionin tuaj për hyrjen, mund të shikoni një listë të seancave nga faqja e cilësimeve të Trello. Ju gjithashtu mund të shkarkoni një skedar që përmban informacionin që ruan Trello për ju. Mënyra jonë për të mbrojtur artikullin tuaj të intimitetit ka mënyra për tu siguruar që nuk keni më shumë informacion sesa keni ndërmend.

Trello është i certifikuar me SOC 2 dhe është në përputhje me BE-U.S. dhe Swiss-U.S. mburojat e intimitetit. Ai përdor Shërbimet Ueb Amazon si një shtyllë kurrizore, me kriptim TLS dhe AES 128-bit për të dhënat në tranzit. Shtojcat janë të koduara me AES 256-bit.

Ajo ka një sistem rezervë të mbështetur dhe premton të rivendosë shpejt hyrjen në të dhënat tuaja në rast të një ndërprerje. Nëse dëshironi të trajtoni vetë kopje rezervë, artikulli më i mirë për shërbimet rezervë në internet ka mjaft informacione të dobishme.

Raundi i Katër Mendimeve

Ne menduam se kjo raund do të ishte një e lehtë për Wrike, por në ekzaminim më të afërt Trello ofron më shumë sesa prisnim. Autentifikimi me dy faktorë është i këndshëm që të keni në ofertën e tij falas, për shembull, edhe pse Wrike ofron veçorinë nëse paguani për të. Lexoni se çfarë është artikulli i vërtetimit me dy faktorë për të mësuar më shumë rreth tij.

Përzgjedhja më e fortë e opsioneve për përdoruesit për të kontrolluar mënyrën e përdorimit të shërbimit e bën Wrike zgjedhjen më të mirë, gjithsesi. Ai gjithashtu ka kriptim më të fortë dhe karakteristika të dobishme të auditimit për të mbajtur vëmendjen se çfarë i takon ekipit tuaj.

Wrike zhvillon raundin e fundit sepse është një zgjedhje kaq e mirë për vetëdijen. Trello nuk e lëshoi ​​veten, sidoqoftë.

Nëse jeni duke kërkuar për alternativa që janë gjithashtu të forta në siguri dhe intimitet, hidhini një sy shqyrtimit tonë të Smartsheet.

fituesi: Wrike

Aktgjykimi

Me dy raunde ndaj Wrike dhe një me Trello, Wrike merr fitoren, menjëherë në fund të konkursit. Ishte afër, megjithëse Trello filloi një luftë të mirë. Wrike ka karakteristika më të mira dhe siguri më të fortë, e cila fiton mundësinë e përdorimit më miqësor të Trello.

Të dy mjetet kanë përdorimet e tyre, me setin e gjerë të tipareve të Wrike, të përshtatshme për menaxhimin e avancuar të projektit dhe ekipet që duan të bëjnë një investim afatgjatë në një mjet. Mund të ndihmojë me gjëra të tilla si përcjellja e kohës dhe përmirësimi i rrjedhës së punës.

Trello është më i mirë për ata që kanë nevojë për një mënyrë të thjeshtë për të planifikuar dhe caktuar detyra, si dhe për t’u dhënë të gjithëve një përmbledhje të asaj që ekipi po bën. Kjo ju lejon të shihni kur gjërat janë gati, si dhe të mbani gjurmët e asaj që ka mbetur për të bërë.

Trello-krijuar-bord

Wrike dhe Trello kanë plane falas, si dhe prova të karakteristikave të tyre të paguara, kështu që nëse doni t’i provoni ato, nuk ka asgjë që ju ndalon t’i marrë ato për një rrotullim për të parë se çfarë ofrojnë.

Nëse keni përdorur ndonjë mjet, ne kemi dëshirë të dëgjojmë atë që keni menduar. Na tregoni nëse keni ndonjë gjë për të shtuar në vlerësimin tonë se si ato krahasohen. Faleminderit per leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map