SiteGround vs HostGator: Një humbje dërrmuese në vitin 2020, por për kë?

Si pjesë e udhëtimit tonë të vazhdueshëm për të gjetur web-in më të mirë atje, ne po krahasojmë dy nga emrat më të mëdhenj në biznes: SiteGround dhe HostGator. Të dy kanë akordime, me SiteGround që fitojnë një vend në web-in më të mirë të internetit për udhëzuesin WordPress dhe HostGator duke marrë kurorën në web-in tonë më të mirë për udhëzuesin e biznesit të vogël. 


Ekziston vetëm një mënyrë për të ditur se cila është më e mira për ju, dhe që po i vendos ata kundër njëri-tjetrit në një përballje të SiteGround kundër HostGator. Ne do të krahasojmë dy ofruesit për një seri raundesh për të parë se cili është më i miri për dollarin tuaj. Thënë kështu, HostGator është i ngjashëm me Bluehost, kështu që imagjinojmë se do të shkojë si ndeshja jonë e SiteGround vs Bluehost. 

Krahasimi ynë ka për qëllim të gjejmë ofruesin më të mirë të hostimit në internet të dy opsioneve, jo më të mirat në përgjithësi. Nëse doni të shihni se si performojnë konkurrentët tanë kundër gjithë tregut të pritjes, lexoni rishikimin tonë të SiteGround dhe shqyrtimin e HostGator.

Vendosja e një Luftimi: SiteGround vs HostGator

Ne zakonisht shënojmë ofruesit e pritjes në internet në tetë kategori. Megjithëse është e shkëlqyeshme për hollësi gjatë shqyrtimeve tona, ai bën një krahasim të gjatë dhe mjaft të mërzitshëm. Në vend të kësaj, ne kemi kondensuar kriteret tona të rishikimit në pesë raunde, jo vetëm për shkurtësinë, por edhe kështu që krahasimi është i peshuar në mënyrë të barabartë. 

Do raund vlen për një pikë, dhe cilado që ofruesi ka më shumë pikë në fund fiton. Fitimi i një pike në llojet e pritjes nuk është aq i vlefshëm sa të fitosh një pikë të shpejtë, kështu që ne kemi rrumbullakime të kombinuara. 

Pesë raundet që do të krahasojmë HostGator dhe SiteGround në janë veçoritë, çmimet, lehtësia e përdorimit, shpejtësia dhe siguria. 

Kategoria e vetme që mungon është mbështetja, e cila, në këtë rast, nuk është diçka e madhe. Disa ofrues, të tilla si Hostinger, ofrojnë mbështetje të shkëlqyeshme, ndërsa të tjerët, të tilla si FatCow, nuk e (lexoni rishikimin tonë të Hostinger dhe shqyrtimin e FatCow). Fatmirësisht, SiteGround dhe HostGator përputhen në mënyrë të barabartë në mbështetje.

1

Features

E para është tiparet. Megjithëse termi mund të përcaktojë shumë kur bëhet fjalë për mbajtjen në internet, ne po kërkojmë në veçanti disa gjëra. Një mënyrë e thjeshtë për të ndërtuar sitin tuaj, qoftë WordPress apo një ndërtues i faqeve në internet, është thelbësore, siç janë edhe kopjet rezervë të përditshme dhe ruajtja e makinës në gjendje të ngurtë. Do gjë tjetër do ta bëjë një ofrues të dalë nga paketa. 

SiteGround

SiteGround dallohet me listën e tij të shkëlqyer të karakteristikave. Thelbësore janë të përfshira në plane, duke përfshirë backupet e përditshme, një krijues të faqes në internet dhe ruajtjen e SSD, por plane të caktuara vijnë me veçori specifike gjithashtu. Për dallim nga, të themi, Bluehost, SiteGround krijon një bazë solide të veçorive dhe ndërton mbi të me plane më të shtrenjta (lexoni rishikimin tonë Bluehost). 

Ndërtuesi i faqeve në internet veçohet, veçanërisht. Shumë host të uebit përfshijnë ndërtuesit e uebfaqeve me planet e tyre, por ato shpesh janë pasime mesatare sesa mjete të plota (lexoni për shembull një përmbledhje të GoDaddy GoCentral). Me SiteGround, ju merrni një nga ndërtuesit më të mirë të faqeve të internetit atje në Weebly.

opsione weebly blog

Siç mund ta shihni në rishikimin tonë të Weebly, ai ju jep mjetet që ju nevojiten për të ndërtuar një faqe në internet të bukur. Versioni falas është përfshirë, me domenin që keni regjistruar, por mund të përmirësoni në një shkallë më të lartë nëse keni nevojë për më shumë ruajtje mediatike ose veçori të zgjeruara të e-commerce. 

Nëse nuk dëshironi të përdorni një ndërtues të faqes në internet, WordPress ofrohet përmes cPanel. SiteGround është mënyra më e mirë për të menaxhuar WordPress hosting falas, sepse përfshin skenimin e WordPress, një shtojcë rezervë të pronarit dhe azhurnime të menaxhuara falas. Kjo është në krye të rezervave të automatizuara ditore, integrimit në Cloudflare dhe çertifikatës falas SSL / TLS.

Hostgator

HostGator ofron po aq karakteristika sa SiteGround, nëse jo më shumë. Thënë kjo, po i mungon një aspekt i rëndësishëm i formacionit të SiteGround. Megjithëse tiparet janë të disponueshme, gjërat thelbësore nuk përfshihen në plane. Kjo i lë ato pennies të çuditshme me një plan të mbajtjes në internet që i mungon funksioni themelor. 

Duke u nisur nga e mira, megjithatë, ju keni qasje në Weebly, pa marrë parasysh se cili plan ju zgjidhni. Në fakt, HostGator përfshin dy ndërtues të faqeve të internetit me planin tuaj. Mund të ndërtoni në Gate Weebly ose HostGator. Sidoqoftë, ne rekomandojmë të shkoni me të parën sepse Gator lë shumë për të dëshiruar (lexoni rishikimin tonë të Gator). 

Hostgator-rishikim-treg

Ka edhe gjëra të mira shtesë, duke përfshirë 200 dollarë në kredi reklamash të ndara midis Bing dhe Google dhe 52 instaluesve me një klik. Ndërsa do të arrijmë në rrethin e tretë, ata instalues ​​janë përmes Tregut MOJO, gjë që na ka shkaktuar probleme në të kaluarën (lexoni rishikimin tonë JustHost për një shembull). 

Këto gjëra të mira zënë vendin e karakteristikave thelbësore, megjithatë, duke përfshirë kopje rezervë automatike të përditshme, ruajtjen e SSD dhe skanimin e malware. Ajo 200 dollarë në kreditë e reklamave nuk do t’ju marrë larg, dhe nëse arritja është ajo që jeni më pas, të keni një uebfaqe të shpejtë me ruajtje SSD do të tërheqë më shumë përdorues. HostGator është përqendruar në të gjitha gjërat e gabuara, duke çuar në një listë të veçuar dhe të pabalancuar të veçorive.

Një mendim i rrumbullakët

HostGator dhe SiteGround ofrojnë karakteristika mbresëlënëse, por HostGator duket se është i gabuar në qasjen e tij. SiteGround ju jep thelbësitë në të gjitha planet dhe bazohet në atë me nivelet më të shtrenjta. HostGator, nga ana tjetër, fsheh karakteristika të tilla si ruajtjen e SSD dhe kopjet rezervë ditore pas një paywall, duke e bërë të qartë fituesin për këtë raund. 

Raundi: Karakteristikat Pika për SiteGround

Logoja e sitit
Logoja e hostGatorit

2

çmim

Prmimet e mbajtjes së uebit nuk janë aq të thjeshta sa janë, të themi, vlerësimet tona VPN. Në një përpjekje të qartë për t’u dukur të lirë për mbajtjen në internet, ofruesit reklamojnë çmime mashtruese, të cilat mund të çojnë në pasoja shkatërruese kur është koha për të kontrolluar (lexoni rishikimin tonë Arvixe për një shembull). Kjo raund nuk ka të bëjë vetëm me çmimin e host-it në internet, por ka të bëjë edhe me atë se sa i qartë është ai çmim.

SiteGround

SiteGround ka një skemë çmimesh të pakuptimta që mund të marrim pas. Megjithëse nuk janë aq të qarta sa DreamHost – janë pak, siç mund ta shihni në rishikimin tonë të DreamHost – SiteGround nuk përpiqet të mashtrojë përdoruesit kur të vijë koha për të parë. Edhe më i mirë është fakti që SiteGround është i lirë për të filluar.

Kur regjistroheni, do të merrni një normë hyrëse që është më e lirë se rinovimi, që është standarde për shumicën e pritësve të uebit. Kjo çmim rinovimi nuk ndryshon bazuar në kohëzgjatjen, sidoqoftë. Shumica e pritësve të uebit tarifojnë një tarifë mujore më të lartë sa më të shkurtër që shkoni në kohëzgjatje, gjë që, fatmirësisht, SiteGround nuk e bën. 

Ju gjithashtu merrni fleksibilitetin për të zgjedhur kohëzgjatjen që është e përshtatshme për ju. Ajo ofron një deri në tre vjet pritje, si dhe një plan mujor. Plani mujor vjen me një tarifë konfigurimi prej 14,95 $, e cila është e bezdisshme, por çmimi është i njëjtë. SiteGround është një nga të paktat që ofron çmime nga muaji në muaj në planet e përbashkëta, gjë që është e mirë. 

Nëse provoni shërbimin dhe vendosni se nuk është për ju, ekziston një garanci prej 30 ditësh për kthimin e parave në pritjen e përbashkët. Pritja në cloud ka vetëm 15 ditë, gjë që është zhgënjyese dhe pritja e dedikuar nuk ka një garanci. Edhe kështu, dritarja 30-ditore mbulon pjesën më të madhe të formacionit të SiteGroud.

Hostgator

Shikuar në faqen e internetit të HostGator, ju do të faleni sepse mendoni se është i lirë. Sidoqoftë, bën të kundërtën e asaj që na pëlqen të shohim nga hostet në internet. Nuk është e qartë se çfarë çmimi do të paguani deri sa të vijë koha për të kontrolluar, shpesh duke bërë plane që duket se janë më pak se 3 dollarë në muaj, shtojnë më shumë se 100 dollarë. 

Mimi që shihni në faqen e internetit është nëse blini tre vjet pritje të presjes. HostGator nuk është vetëm në zbritje shumëvjeçare – lexoni rishikimin tonë të Hosting24 për të mësuar në lidhje me një shërbim që e bën atë të drejtë – por është vetëm në rritje të çmimit kur shkoni për një kohëzgjatje më të shkurtër. Nëse jeni të interesuar për më pak se një vit, çmimi i planeve të përbashkëta më shumë se dyfish. 

Në fund, ju do të paguani më shumë sesa do të bëni me konkursin. Plani më i lirë i përbashkët, i cili reklamohet me 2.75 dollarë në muaj, është 11 dollarë në muaj nëse shkoni me më pak se një vit. Përkundër faktit se ofrohen plane një, tre dhe gjashtë muaj, çmimi është i njëjti mes tyre, gjë që nuk ka kuptim. 

Thënë kështu, HostGator është më bujar me dritaren e tij të rimbursimit. Ju merrni 45 ditë për të anulluar planin tuaj dhe për të marrë një rimbursim, që është më mirë se SiteGround por jo aq i mirë sa InMotion Hosting. Siç mund ta lexoni në rishikimin tonë të Hosting InMotion, ai shërbim ju jep 90 ditë për të kërkuar një rimbursim. 

Dy mendime të rrumbullakëta

Banesë jashtë, HostGator është më i shtrenjtë se SiteGround. Edhe kjo po i injoron çështjet me çmimet mashtruese. Megjithëse HostGator fiton një avantazh të vogël me një dritare më të gjatë të kthimit të parave, SiteGround është më i qëndrueshëm dhe më transparent me çmimet e tij, duke siguruar një fitore të dytë në këtë ndeshje.

Raundi: Pika e Pricemimeve për SiteGround

Logoja e sitit
Logoja e hostGatorit

3

Lehtësinë e përdorimit

Lehtësia e përdorimit të mbajtjes në internet është përqendruar kryesisht në arka dhe konfigurimin. Pas hapjes së faqes suaj të internetit, nuk do të duhet të merreni me shumë nga pritësi i faqes në internet, duke i dhënë më shumë vëmendje ngritjes dhe funksionimit të faqes suaj të internetit. Në këtë pjesë, ne do të shikojmë se sa e lehtë është të marrësh arkën, si dhe sa fuqi është në dispozicion për të krijuar faqen e internetit tuaj.

SiteGround

SiteGround ka një faqe interneti të efektshme dhe tërheqëse. Ekzistojnë vetëm një pjesë e vogël e llojeve të pritjes në menunë e sipërme, duke e bërë më të lehtë gjetjen e asaj që ju nevojitet. Pasi të gjeni llojin e hostimit që dëshironi, zgjedhja e një plani është gjithashtu e thjeshtë. SiteGround ofron ndryshimet më të rëndësishme në mes të niveleve menjëherë, me të gjitha hollësitë e mprehta të varrosura në një tabelë krahasimi.  

Mimi i qartë ndihmon gjithashtu në lehtësimin e përdorimit. Kalimi përmes arkëtimit është i thjeshtë, siç është duke u dhënë kredencialet e llogarisë suaj, por gjërat fillojnë pas kësaj të ndahen. SiteGround zhvendoset nga modernja dhe emocionuese tek data dhe datat kur të kaloni ekranin e hyrjes. 

Pas hyrjes në llogari, do të bini në panelin tuaj të kontrollit të llogarisë – jo cPanel – e cila është e datës. Megjithëse i përdorshëm, SiteGround mund të përdorë një facelift kur bëhet fjalë për menaxhimin e shërbimit tuaj. Ne shumë preferojmë pultin e llogarisë së thjeshtë që ofron A2 Hosting (lexoni rishikimin tonë të hostimit A2). 

siteground-rishikim-cPanel

cPanel nuk është shumë më mirë, dhe arritja në të është një makth. Implementimi nuk është aq fyes sa HostPapa – disa zbatime janë, siç mund të lexoni në rishikimin tonë të HostPapa – por nuk është cPanel modern që ne u njohëm me hostet e tjerë të uebit. SiteGround është i përdorshëm, por ndjehet më shumë si një punë e përditshme se gjithçka. 

Hostgator

HostGator është inverse i SiteGround. Paneli i tij i kontrollit është i shkëlqyeshëm, por regjistrimi është i vështirë. Ekzistojnë disa arsye për këtë, duke përfshirë çmimet mashtruese dhe shumë plane, por çështja më e madhe është se ka fusha të ndryshme të hyrjes. Nëse jeni duke përdorur një ndërtues të faqes në internet, do të duhet të shkoni në zona të ndryshme të faqes së internetit për t’u regjistruar në Gator ose në pultin tuaj të rregullt të pritjes. 

Kishim edhe më shumë probleme kur përpiqeshim të mbërrinim atje. Pasi të regjistroheni, HostGator ju dërgon kredencialet e llogarisë tuaj, duke përfshirë një fjalëkalim të krijuar rastësisht. Ne nuk kujdesemi për atë qasje, jo vetëm sepse është e bezdisshme, por edhe sepse mund të përbëjë informacionin tuaj të hyrjes (lexoni rishikimin tonë të LunarPages për më shumë në lidhje me këtë). 

Plus, ne nuk mund të përdorim fjalëkalimin që u krijua. Ne kopjuam fjalëkalimin drejtpërdrejt dhe e ruajtëm atë në LastPass (lexo rishikimin tonë të LastPass), por ajo nuk funksionoi, edhe pasi kontrolluat fjalëkalimin e ruajtur kundër emailit. Në qoftë se HostGator nuk na ka dërguar informacionin e gabuar, nuk ka asnjë arsye pse fjalëkalimi nuk do të funksiononte. 

Fatmirësisht, kemi harruar shumë nga ato çështje pas rivendosjes së fjalëkalimit. HostGator fitoi një vend në web hostingun tonë më të mirë me udhëzues cPanel, dhe për arsye të mirë. Ajo ka një ndërfaqe moderne dhe intuitive që e bën menaxhimin e faqes tuaj dhe blerjen e shërbimeve shtesë një fllad. 

Hostgator-rishikim-cPanel

Gjithçka në lidhje me administrimin e faqes tuaj është e thjeshtë, gjë që përbën shumë nga çështjet që kemi pasur gjatë regjistrimit. 

Rreth tre mendime

HostGator kishte probleme me krijimin e konfigurimit, ndërsa SiteGround ishte i drejtpërdrejtë. Kjo tha, sapo erdhi koha për të menaxhuar shërbimin, HostGator kishte avantazhin. Megjithëse SiteGround është ende po aq i përdorshëm, nuk është aq tërheqës apo intuitiv sa HostGator.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për HostGator

Logoja e sitit
Logoja e hostGatorit

4

Shpejtësia dhe Uptime

Ndërsa pjesët e tjera janë kryesisht opinione, shpejtësia është konkrete. Ne i testojmë shërbimet duke përdorur dy mjete: Testin e Shpejtësisë së Pingdom dhe Ndikimin në ngarkesë. Testet tona janë realizuar duke përdorur planin më të lirë të përbashkët me një version të zbrazët të WordPress të instaluar, në mënyrë që të mund të marrim një lexim fillestar për sa mirë kryen faqja e internetit. 

SiteGround

SiteGround është një nga interpretuesit më të mirë që kemi parë në mesin e hosteve në internet. Ishte e shpejtë, sipas rezultateve të Testit tonë të Shpejtësisë së Pingdomit, megjithëse në fillim nuk dukej kështu. U deshën 2.98 sekonda për të ngarkuar faqen tonë të zbrazët të WordPress-it, por 2.4 sekonda u shpenzuan për rezolucionin DNS. Metricat e lidhjes dhe të pritjes, të cilat janë më të rëndësishme, llogariten vetëm 280 milisekonda.

siteground-rishikim-speed-test

Në fund të fundit, Testi i Shpejtësisë së Pingdomit i dha faqes së internetit të zbrazët 96 nga 100, që është rezultati më i mirë që kemi parë jashtë faqes së shpejtë por të tepërt (lexoni rishikimin tonë të faqeve).  

Ne gjithashtu drejtuam faqen e internetit përmes Load Impact, i cili dërgoi 50 përdorues virtualë në server gjatë pesë minutave. Përveç testimit të kohës së përgjigjes për secilin përdorues virtual, kemi bërë shënime të gabimeve që shfaqen gjatë rrugës. Në disa raste, ka një kohë të ngarkesës 0 milisekonda, që do të thotë që faqja e internetit nuk po përgjigjet. 

siteground-rishikim-loadimpact

Fatmirësisht, kjo nuk ishte problem me SiteGround. Ai qëndroi i qëndrueshëm gjatë gjithë provës, minus një gumëzhitje drejt fillimit. Plus, ekziston një garanci prej 99.9 përqind në kohën e duhur që siguron që uebfaqja juaj të mbetet e drejtpërdrejtë. Nëse faqja juaj e internetit bie nën 99.9 përqind, SiteGround do t’ju kompensojë me një muaj pa pritje për çdo pikë përqindjeje.

Hostgator

HostGator performoi shumë më keq në testimin tonë të shpejtësisë. Testi i Shpejtësisë Pingdom i dha asaj 83 nga 100, dhe megjithëse një B nuk duket shumë e keqe, është e rëndësishme të mbani mend që po ngarkojmë një version të zbrazët të WordPress. Kur hymë në detaje, zbuluam se shumë kërkesa ishin bllokuar, duke çuar në një kohë të përgjakur përgjigjeje.

Hostgator-rishikim-speed-test

Ne normalisht i drejtohemi mënyrës sonë për të përmirësuar udhëzuesin e kohës së ngarkimit të faqes në internet për përmirësimin e shpejtësisë, por kjo nuk do t’ju marrë larg me HostGator. Koha e saj e pritjes është tashmë e shkëlqyeshme, që do të thotë se caching dhe kompresimi nuk kanë gjasa të ndihmojnë shumë. Më shqetësuese janë koha e lidhjes dhe kërkesat e bllokuara, të cilat janë jashtë kontrollit tuaj. 

Siç bëmë me SiteGround, ne vrapuam HostGator përmes Load Impact tjetër, duke përdorur të njëjtët 50 përdorues virtualë për pesë minuta. Megjithëse jo aq në kundërshtim me GreenGeeks (lexoni rishikimin tonë të GreenGeeks), HostGator u përpoq të qëndronte në një vend gjatë provës. Ka shumë faktorë kontribues, por dyshojmë se mungesa e ruajtjes së SSD është fajtori kryesor. 

Ekziston gjithashtu një garanci prej kohësh 99.9 përqind, e cila është e ngjashme me atë të SiteGround. Nëse plani juaj i përbashkët ose ai i shitësit bie nën atë prag, do të merrni një muaj pa pritje. Megjithatë, ndryshe nga SiteGround, ai ndalet këtu. Pavarësisht nëse keni 99.8 përqind ose 0 përqind në kohën e duhur, ju do të merrni vetëm një muaj kompensim.

Raundi i Katër Mendimeve

HostGator nuk është interpretuesi më i keq që kemi parë, por është larg nga më i miri. SiteGround, nga ana tjetër, është afër në krye të listës, me shpejtësi të shkëlqyeshme, performancë të qëndrueshme dhe një garanci solide për kohën e duhur, për tu ngritur. Anydo prej atyre zonave do t’i jepte fitoren në këtë raund, por, për fat të mirë, ju i merrni të tre.

Raundi: Shpejtësia dhe Pika Uptime për SiteGround

Logoja e sitit
Logoja e hostGatorit

5

Siguria dhe privatësia

Raundi ynë i fundit do të përqendrohet në sigurinë dhe privatësinë. Ne do të shqyrtojmë se cilat karakteristika të sigurisë janë të pranishme, përfshirë skanimin e malware, një firewall të aplikacionit në internet, kopjime ditore dhe një çertifikatë falas SSL / TLS, si dhe mënyrën se si hosti i uebit administron informacionin tuaj personal. 

SiteGround

Ashtu si karakteristikat e tij të rregullta, tiparet e sigurisë së SiteGround janë të shkëlqyera. Ekzistojnë shtresa të shumta mbrojtjeje, duke përfshirë faqet e internetit të izoluara në serverat e përbashkët, një firewall të aplikacionit në internet, sistemin anti-bot të drejtuar nga AI dhe rezervimet e automatizuara të përditshme. Plus, mund të përdorni SpamExperts për të mbrojtur emailin tuaj. 

Ekziston gjithashtu një çertifikatë falas SSL / TLS në planet, duke përmbledhur paketën e sigurisë. SiteGround përfshin gjithçka që kërkojmë, dhe madje shkon edhe më tej duke ofruar filtrim të shkëlqyeshëm të spamit për email dhe hapësirë ​​të izoluar të serverave. Megjithëse tiparet e sigurisë janë të shkëlqyera, intimiteti që ofron SiteGround është edhe më mbresëlënëse. 

Nuk është në nivelin e, të themi Midfase ose WestHost kur bëhet fjalë për intimitetin, por e bën punën e kryer (lexoni rishikimin tonë të Midphase dhe recensionin e WestHost). Ju duhet të paguani për privatësinë e domain-it, që është 1 dollarë në muaj, por kjo është e vërtetë për shumicën e hosteve të uebit. Politika e privatësisë është ajo që bie në sy. 

SiteGround thotë se “nuk do të shesë, marr me qira, shpërndaj ose zbuloj ndryshe informacione të identifikueshme personalisht për qëllime tregtare në çfarëdo mënyre.” Shumica e hostëve të uebit nuk mund ta thonë këtë, dhe në një botë ku shërbimet e mbajtjes së faqes në internet kujdesen pak për privatësinë tuaj, është mirë të shikoni SiteGround të qëndrojë mbi pjesën tjetër. 

Hostgator

HostGator është pjesë e Endurance International Group, i cili nuk është diçka e mirë për privatësinë. Megjithatë, para se të arrijmë në këtë, le të flasim për pozitive. HostGator përfshin një përhapje të mirë të karakteristikave të sigurisë me planin tuaj, duke përfshirë një certifikatë falas SSL / TLS. Lexoni mënyrën e instalimit të një certifikate SSL në udhëzuesin WordPress nëse po filloni atje. 

Thënë kështu, rezervimet automatike të përditshme dhe skanimi i malware mungojnë. SiteLock është gjithashtu nën ombrellën EIG, dhe përfshin skanimin e malware si dhe një firewall të aplikacionit në internet. Megjithëse nuk mund të konfirmonim që një WAF nuk ishte përfshirë, duket se HostGator dëshiron t’i fshehë ato tipare të sigurisë prapa një paywall. 

Siguria nuk është shqetësimi kryesor me HostGator, megjithatë. Shumë më shqetësuese është intimiteti që ofron. Të gjitha markat EIG ndajnë të njëjtën politikë të tmerrshme të intimitetit, e cila lejon kreun e korporatës të mbledhë dhe shesë aq shumë të dhëna sa dëshiron.

Përveç “mediave, vëzhguesve të industrisë, partnerëve të marketingut dhe reklamave, shitësve, klientëve, klientëve ose partnerëve të mundshëm”, EIG ka një listë të partnerëve të palëve të treta, e cila përfshin WPBeginner, Google Ads, Bing, Amazon Web Services dhe më shumë. Ju mund ta gjeni listën e plotë këtu. 

Rreth pesë mendime

Pak pritës të uebit janë të shqetësuar me intimitetin tuaj, do të thotë se çdo shumë kujdes është pothuajse një fitore automatike në këtë raund. SiteGround jo vetëm që tregon një përkushtim më të qartë ndaj privatësisë, por gjithashtu vjen me listën më të fuqishme të veçorive të sigurisë. 

Raundi: Pika e Sigurisë dhe e Intimitetit për SiteGround

Logoja e sitit
Logoja e hostGatorit

6

Mendimet përfundimtare

Me katër fitore të rrumbullakët, SiteGround është kampioni ynë në këtë konkurs, i cili duhet të vijë sa më pak befasi. Ajo qëndron afër majës së vlerësimeve tona dhe zbriti Bluehost kur i krahasuam të dy. Pothuajse në çdo mënyrë, është pritësi i lartë. 

Fituesi: SiteGround

HostGator ka cilësi të shëlbimit, duke përfshirë ndërtues të shumëfishtë në internet, shumë lloje hostesh dhe një panel kontrollues tërheqës. Këto zona nuk janë aq të rëndësishme për ne, megjithatë. Shumë më e rëndësishme janë tiparet e përfshira në planin tuaj falas dhe sa mirë ju dhe faqja juaj e internetit janë të sigurta. Në lidhje me këtë, HostGator bie prapa. 

A jeni dakord që SiteGround është alternativa më e mirë? Pse ose pse jo? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map