SiteGround vs DreamHost: Një betejë e rëndë për vitin 2020

SiteGround dhe DreamHost janë dy nga ofruesit më të mirë të pritjes në internet. Të dy ofrojnë një listë të gjatë të veçorive, çmime konkurruese dhe shpejtësi fantastike, duke fituar secila pika në web-in tonë më të mirë për biznesin e vogël dhe mbajtjen në internet më të mirë për udhëzuesit WordPress. Ndërsa të dy janë shërbime të shkëlqyera, mund të ketë vetëm një fitues në këtë krahasim të SiteGround vs DreamHost.


Ne do t’i hedhim ofruesit në rrjet për ta dërguar atë në një seri raundesh. Sidoqoftë, për dallim nga krahasimet tona të DreamHost vs Bluehost ose SiteGround vs HostGator, ndeshja nuk është vendosur para se zilja të ketë dalë. Si dy shërbime në krye të tregut të web hosting, kjo do të jetë interesante. 

Për shkak se do të jetë kaq afër, ne ju rekomandojmë të lexoni përmes rishikimit tonë të veçantë të SiteGround dhe rishikimit të DreamHost përveç këtij udhëzuesi. Ne do të tërheqim shërbime të tjera për një krahasim të cekët, por jemi përqendruar kryesisht te konkurrentët tanë. Shqyrtimet tona mbulojnë më shumë detaje rreth mënyrës se si ato grumbullohen kundër gjithë tregut të web hosting-ve. 

Vendosja e një Luftimi: SiteGround vs DreamHost

Ne zakonisht gjykojmë ofruesit mbi tetë raunde. Ndërsa është shumë e mirë për të hyrë në specifikat e një shërbimi të vetëm, ai paraqet disa çështje kur krahasoni dy mundësi. Përveç që është një rrugë e gjatë, nuk është e drejtë, pasi llojet e pritjes nuk mbajnë të njëjtën peshë si, të themi, shpejtësia për shumicën e përdoruesve. 

Për shkak të kësaj, ne i kemi kondensuar tetë kriteret në rishikimet tona në pesë. SiteGround dhe DreamHost do të garojnë në këto pesë raunde: karakteristika, çmimi, lehtësia e përdorimit, shpejtësia dhe siguria. Do raund vlen për një pikë, dhe kushdo që ka tre ose më shumë pikë në fund do të jetë fituesi ynë. 

Në fillim të çdo raundi, ne do të flasim pak për atë që ne po kërkojmë, atëherë shikoni se sa mirë shërbimet plotësojnë pritjet tona. Pas kësaj, ne do të japim disa mendime përfundimtare se si të dy krahasohen dhe shpallin fitues. 

Shtë e rëndësishme të lexoni në secilën pjesë, sidoqoftë, veçanërisht kur përputhja është aq e ngushtë. Edhe pse do të bëjmë çmos për të gjetur shërbimin më të mirë për shumicën e njerëzve, ne nuk mund të gjejmë shërbimin më të mirë për të gjithë. SiteGround dhe DreamHost janë dy ofrues të jashtëzakonshëm, kështu që ai me të cilin shkoni do të varet kryesisht nga preferencat personale.

1

Features

Karakteristikat mund të krijojnë ose prishin një host të uebit. Kanë kaluar ditët e hedhjes në disa kredi reklamash dhe një domen të lirë dhe duke e quajtur atë një ditë. Paketa e veçorive duhet të përmirësojë faqen tuaj në përgjithësi – si shërbime si vitrina Hostinger (lexoni rishikimin tonë të Hostinger). Kjo do të thotë të sigurohet që është i sigurt, i shpejtë dhe i arritshëm.

SiteGround

SiteGround siguron pikërisht atë që na pëlqen të shohim në veçori. Jo vetëm që përfshin paketën e plotë, por SiteGround e përfshin atë brenda planeve, shumë ndryshe nga Bluehost dhe HostGator (lexoni rishikimin tonë Bluehost dhe rishikimin e HostGator). 

Pavarësisht nëse po shkoni për serverin e dedikuar 250 $ ose planin e përbashkët prej 4 $, ju keni qasje në të njëjtat karakteristika thelbësore, duke përfshirë një certifikatë falas SSL / TLS, rezervë ditor dhe integrim të thjeshtë Cloudflare. 

Ekzistojnë disa tipare specifike për planin, por bazat përfshijnë diapazonin. Për shembull, planet e GrowBig dhe nivele të tjera mbi to vijnë me kopje rezervë të kërkesës përveç atyre të automatizuara. 

Disa nga tiparet më mbresëlënëse vijnë nga planet e WordPress. Struktura e çmimeve pasqyron planet e përbashkëta, duke e bërë që kostoja më e lartë e Kinsta të duket shumë (lexoni rishikimin tonë Kinsta). Përdoruesit e WordPress kanë qasje në skenimin e WordPress, azhurnimet e menaxhuara të WordPress dhe një shtojcë memorie brenda shtëpisë të quajtur SuperCacher. 

Nëse nuk dëshironi të përdorni WordPress, SiteGround ju ka mbuluar gjithashtu. Ai përfshin versionin “lidheni” të Weebly në planin tuaj. Siç mund ta lexoni në rishikimin tonë të Weebly, është lehtësisht një nga ndërtuesit më të mirë të faqeve në internet, përshtatet me një gamë modelesh të bukura, një ndërfaqe të lehtë për t’u përdorur dhe integrime të palëve të treta.

opsione weebly blog

Versioni i përfshirë normalisht shkon 5 dollarë në muaj, i cili ju lejon të përdorni versionin falas të Weebly me domenin tuaj. Nëse keni nevojë për funksionim të zgjeruar të mediave ose karakteristika shtesë të tregtisë elektronike, mund të azhurnoni planin tuaj në çdo kohë.

Dreamhost

DreamHost, si SiteGround, përfshin shumicën e veçorive në planet e tij. Sidoqoftë, në fundin e parë të gjërave, tiparet janë më të specializuara. Për shembull, serverët e dedikuar vijnë me mbrojtje shtesë DDoS dhe qasje në rrënjë, ndërsa pritja në cloud ju lejon të përdorni çdo OS që ju pëlqen. Megjithatë, shumica e këtyre tipareve përqendrohen në zhvillim. 

Në fundin e përbashkët të gjërave, ku është vendi ku shumica e njerëzve do të tokës, DreamHost kujdeset për atë për ju. Plani juaj përfshin ruajtjen e plotë të SSD, një certifikatë falas SSL / TLS dhe rezervave ditore. Ekzistojnë edhe veçori shtesë të sigurisë, të cilat do t’i prekim në raundin e pestë. 

Ashtu si SiteGround, DreamHost gjithashtu ka disa veçori specifike për WordPress. Ndërsa nuk është aq i specializuar sa Faqely, DreamHost e bën vlerën më të lartë se mesatarja e çmimit (lexoni rishikimin tonë të faqes). 

Kjo përfshin skenimin e WordPress, një CDN të pakufizuar dhe një version të paguar të Jetpack. Plani më i shtrenjtë i menaxhuar i WordPress vjen edhe me DreamCare, i cili ju jep një ekip të dedikuar ekspertësh të WordPress për të ndihmuar në zgjidhjen e përparuar të problemeve.

Përdoruesit jo-WordPress, për fat të mirë, kanë një mjet për të ndërtuar faqen e tyre. DreamHost përfshin në programet e tij Remixer, një ndërtues në internet. Remixer nuk ka gjetjet për ta arritur atë në krye, por është një ofertë e fortë, veçanërisht pasi që krijuesit e faqeve të internetit të zhvilluara nga hosti zakonisht thithin (lexoni rishikimin tonë të GoDaddy GoCentral për shembull).

Dreamhost-rishikim-remixer

Ndërfaqja është minimale, me një stil blloku që ngjason me Webnode (lexoni rishikimin tonë të Uebfaqes) dhe një përzgjedhje temash që do ta bënte krenar edhe SquareSpace (lexoni rishikimin tonë të SquareSpace). 

Ndërsa kjo është gjithçka mirë dhe e mirë, pjesa më mbresëlënëse e Remixer është se ju mund të eksportoni faqen tuaj direkt në WordPress. Kjo do të thotë që ju mund të përfitoni nga temat e shkëlqyera dhe ndërfaqja e thjeshtë për të ndërtuar faqen tuaj, duke shfrytëzuar fuqinë e WordPress për ta menaxhuar atë.

Një mendim i rrumbullakët

Raundi ynë i parë nuk është i lehtë, dhe raundet e ardhshme nuk do të jenë as të lehta. SiteGround dhe DreamHost janë disa nga shërbimet më të rrumbullakosura kur bëhet fjalë për veçoritë, duke e bërë ose një një zgjedhje solide.

Sidoqoftë, ne po i japim fitoren SiteGround sepse përfshin një ndërtues më të mirë të faqes në internet dhe prezanton tipare thelbësore të WordPress për më pak para. Edhe kështu, ky raund mund të lëkundej në të dy drejtimet.

Raundi: Karakteristikat Pika për SiteGround

Logoja e sitit
Logoja e DreamHost

2

çmim

Prmimi është një temë e vështirë për nikoqirët në internet. Siç mund ta shihni në rishikimin tonë në Arvixe, industria është e përgatitur mirë në artin e mashtrimit, duke pretenduar një çmim gjatë gjithë procesit të arkëtimit derisa të vijë koha për të futur informacionin tuaj të pagesës. Duket sikur disa hostë e bëjnë me vështirësi ta kuptojnë skemën e tyre të çmimeve, kështu që mund t’ju ​​bëjë nikel dhe kur ju vijë koha për arka. 

Ne nuk kemi kohë për atë marrëzi dhe supozojmë se nuk do të keni asnjëri. Ky raund jo vetëm që përqendrohet në çmimin aktual të secilit host, por edhe se sa qartë hostet e internetit komunikojnë atë çmim. Për më tepër, ne do të vlerësojmë kohëzgjatjet në dispozicion dhe garancitë për kthimin e parave. 

SiteGround

SiteGround ka plane të përbashkëta shumë të lira. Themimi nuk është shumë i ndryshëm nga hostet e tjerë të internetit, megjithëse. Për shembull, 1&1 IONOS – i cili, siç mund ta lexoni në 1 tonë&1 rishikimi IONOS, ka disa nga çmimet më të lira përreth – shkon me të njëjtën normë si SiteGround. Sidoqoftë, lista e veçorive të SiteGround është shumë më mbresëlënëse. 

Planet e përbashkëta janë të mira, por planet e WordPress dallohen më së shumti. Ata janë me të njëjtin çmim si planet e përbashkëta standarde me të njëjtat nivele, por vijnë me veçori specifike të WordPress, duke përfshirë SuperCacher dhe skenë. Këto tipare zakonisht gjenden vetëm në hostet e kushtueshëm të menaxhuar të WordPress, DreamHost duke qenë një prej tyre. 

Transparenca është gjithashtu e pranishme. Si të gjithë hostët, SiteGround ofron një normë hyrëse që hidhet pas rinovimit. Ndërsa nuk ka aq shumë zbritjet e Hosting24 (lexoni rishikimin tonë të Hosting24), është rreth asaj që presim nga shumica e pritësve. Fatmirësisht, kjo komunikohet qartë gjatë gjithë procesit të arkëtimit. Për më tepër, SiteGround ju lejon të shkoni çdo muaj pa penallti, gjë që është e rrallë. 

Për të gjithë këqijat në çmimet, garancia për kthimin e parave ndihet e dobët. SiteGround ofron 30 ditë standarde në planet e përbashkëta, gjë që është e mirë, por jo mbresëlënëse në krahasim me InMotion Hosting (lexoni rishikimin tonë të hostimit të InMotion). Për më tepër, SiteGround lejon vetëm 15 ditë për mbajtjen në cloud, dhe mbajtja e tij e dedikuar nuk do të ketë një periudhë rimbursimi fare.

Dreamhost

Nuk ka një host më transparent se DreamHost kur bëhet fjalë për çmimet. Ekziston një ndërprerës i thjeshtë i secilës faqe të produktit që tregon tarifat mujore dhe vjetore, kjo e fundit është e zbatueshme për tre vjet. Mimi ndryshon vetëm nëse ju do të bëni muaj ose jo, duke e bërë të thjeshtë të dini se çfarë paguani.

Ndërsa është mjaft mbresëlënëse vetëm, DreamHost është më i lirë se shumica e shërbimeve të tjera. Merrni për shembull iPage. Siç mund ta shihni në rishikimin tonë iPage, ajo reklamon plane me rreth 2 dollarë në muaj. Sidoqoftë, ju merrni këtë normë vetëm nëse blini tre vjet pritje, dhe ajo kapërcen në 8 dollarë në muaj pas rinovimit. 

Në kundërshtim me DreamHost, ndryshimi është i qartë. Do të kurseni pak më shumë para nëse shkoni me një kohëzgjatje të gjatë, por çmimi mujor nuk është i keq. Për më tepër, ju do të shpenzoni vetëm 6 dollarë në muaj pas rinovimit. Ndërsa mund të mos duket si ajo në fillim, DreamHost është një nga ofruesit më të lirë të mbajtjes së faqes në internet. 

Nëse provoni një plan dhe ndryshoni mendjen tuaj – megjithëse dyshojmë se ju do të – edhe ju jeni të mbuluar. DreamHost ofron 97 ditë për të marrë një rimbursim, i cili kontestohet vetëm nga garancia e kthimit të parave të A2 Hosting në çdo kohë (lexoni rishikimin tonë të Hosting A2). Për më tepër, dritarja e rimbursimit vlen për çdo kohëzgjatje. Kjo do të thotë nëse vendosni të shkoni çdo muaj, ju keni gjithsej 97 ditë për të marrë të gjitha paratë tuaja mbrapa.

Dy mendime të rrumbullakëta

Edhe një herë, kemi një raund të ngushtë, por jo aq afër sa i pari. SiteGround është sigurisht më i mirë se FatCow kur bëhet fjalë për çmimet, por në krahasim me DreamHost, ai bie i sheshtë (lexoni rishikimin tonë të FatCow). DreamHost është më i lirë, jep më shumë fleksibilitet në kohëzgjatje dhe vjen me një garanci më bujare për kthimin e parave.

Raundi: Pika e Pricemimeve për DreamHost

Logoja e sitit
Logoja e DreamHost

3

Lehtësinë e përdorimit

Disa hostë të uebit janë shumë të vështirë për t’u përdorur – lexoni rishikimin tonë LunarPages për një shembull – gjë që e bën këtë raund shumë të rëndësishëm. Ne testuam SiteGround dhe DreamHost nga arka deri tek konfigurimi se sa e lehtë është të blini një plan dhe të filloni faqen tuaj të internetit.

SiteGround

Uebsajti i SiteGround është mashtrues i drejtpërdrejtë. Ekzistojnë vetëm një pjesë të vogël të produkteve të ndryshme – ndryshe nga GoDaddy (lexoni rishikimin tonë të GoDaddy) – gjë që e bën të thjeshtë për të gjetur llojin e pritjes që duhet të blini. Për më tepër, është e lehtë të krahasosh nivelet në secilën faqe të produktit. Në vend që t’ju mbytej në detaje teknike, SiteGround tregon sasinë e ruajtjes që secila prej niveleve mbështet, si dhe sa vizitorë mund të strehojë. 

Ky informacion mbart kontrollin. Shtë një proces pa dhimbje pa asnjë shtesë të bezdisshme ose procese të gjata të konfigurimit (lexoni rishikimin tonë të Namecheap për ta parë atë në veprim). SiteGround është i lehtë për t’u përdorur gjatë procesit të arkëtimit, por mashtrimi vjen pasi të keni vendosur letrat kredenciale. Kjo është kur gjërat ndryshojnë mjaft. 

Pulti i llogarisë, i cili menaxhon informacionin dhe shërbimet e faturimit, është shumë i vjetëruar. Ndërsa estetika nuk duket aq e rëndësishme, ato janë këtu. Lundrimi vuan sepse SiteGround varros parametrat e spikatur me ato të parëndësishme, duke e bërë të vështirë të gjesh atë që po kërkon.

siteground-rishikim-cPanel

U desh ca kohë që edhe ne të gjenim cPanel, i cili menjëherë e skualifikoi SiteGround nga web-i ynë më i mirë me udhëzues cPanel. cPanel në vetvete është në rregull, megjithëse nuk është aq e bukur sa JustHost (lexoni rishikimin tonë JustHost). Ashtu si pulti i llogarisë, cPanel është i kufizuar në qendër të ekranit, duke sportivizuar një estetikë të datës së përgjithshme.

Dreamhost

DreamHost është i lehtë për t’u përdorur nga arka në konfigurim. Siç u përmend në raundin e dytë, ju mund të ndryshoni çmimet nga faqja e produktit, duke e bërë më të lehtë zgjedhjen e një plani dhe kohëzgjatje pa u angazhuar në procesin e arkëtimit. Pasi të jeni atje, DreamHost siguron që të jeni në rrugën tuaj sa më shpejt të jetë e mundur. 

Procesi i arkëtimit është i ndarë në tre hapa, secila me vetëm një pjesë të vogël të opsioneve. Ekzistojnë elementë dinamikë që vrapojnë nëpër ekran në secilin hap, dhe megjithëse kjo nuk e bën më të lehtë përdorimin e DreamHost, sigurisht që e bën atë më të bukur. Shtë e qartë se DreamHost kujdeset, duke treguar një nivel të cilësisë që pak shërbime mund të vazhdojnë. 

Pasi të konfirmoni pagesën tuaj, DreamHost ju drejton drejtpërdrejt në një faqe krijimin e fjalëkalimit, duke anashkaluar praktikën e bezdisshme dhe të datës së dërgimit të letrave kredenciale në një email. 

Dreamhost-rishikim-control-panel

Sapo të bëhet kjo, ju mund të regjistroheni. Për dallim nga SiteGround, megjithatë, cPanel nuk është i disponueshëm. Në vend të kësaj, DreamHost përdor një panel kontrolli të pronarit që kombinon menaxhimin e llogarisë dhe uebfaqes në një zonë. Kjo e bën të lehtë të hidheni në zona të ndryshme pa pasur nevojë për disa skeda të hapura. 

Kjo tha, nuk është pa faj. DreamHost jo vetëm që kombinon menaxhimin e faqes në internet dhe llogarinë në një zonë, por gjithashtu kombinon të gjitha shërbimet e tjera. Kjo do të thotë se menyja në anën e majtë që përdoret për lundrim ka hyrje të shumta që nuk janë të rëndësishme, shumë si Midfaza (lexoni rishikimin tonë të Midfazës). Pas këtyre artikujve janë reklamat për të blerë shërbimin. Nuk e prish përvojën, por gjithsesi është e bezdisshme. 

Rreth tre mendime

Ndërsa SiteGround dhe DreamHost janë disa nga ofruesit tanë të preferuar, ata kanë pika të buta dhe kjo raund i shfaqi ato. Të dyja janë të lehta për t’u përdorur përmes arkës, por ato kanë disa çështje kur bëhet fjalë për menaxhimin e llogarisë. Për SiteGround, është një qasje e njohur por e datuar, ndërsa për DreamHost, është një sistem i freskët por jo plotësisht i menduar.

’Shtë afër, dhe, për fat të keq, është afër për arsye të gabuara. Sidoqoftë, duke pasur parasysh marrjen moderne të DreamHost në menaxhimin e faqes në internet, ajo meriton fitoren. Opsionet e jashtme janë të bezdisshme, por ato janë të lehta për t’u injoruar kur të merrni shtrirjen e tokës.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për DreamHost

Logoja e sitit
Logoja e DreamHost

4

Shpejtësia dhe Uptime

Raundi i katërt është më objektivi që kemi. Në vend që të krahasojmë ato që na pëlqyen dhe nuk na pëlqyen, mund të krahasojmë rezultatet. Ne testuam secilën shërbim duke lançuar një faqe në internet me planin e saj më të lirë dhe duke instaluar një kopje të boshatisur të WordPress. Pas kësaj, ne e drejtuam sitin përmes Testit të Shpejtësisë Pingdom dhe Load Impact për të mbledhur rezultate. 

SiteGround

SiteGround është një nga hostet më të shpejtë të uebit që kemi testuar. Në testin tonë Pingdom, i cili mat shpejtësinë e një përdoruesi të vetëm, ai shënoi 96 nga 100 – vetëm i rrahur nga Pagely. Siç mund ta shihni më poshtë, megjithëkëtë, koha jonë e ngarkesës ishte gati tre sekonda, gjë që nuk është ajo që presim për një sit pa përmbajtje. 

siteground-rishikim-speed-test

Mund të mbledhim nga grafiku që shumica e kohës rezultonte nga rezolucioni DNS, të cilin SiteGround nuk ka kontroll mbi. Në këtë provë të veçantë, kërkesa e DNS mori një kohë të gjatë për të përfunduar, e cila nuk duhet të jetë çështje për shumicën e njerëzve. 

Metrika më e rëndësishme është koha e pritjes – sa kohë shfletuesi priste të merrte të dhëna nga serveri – i cili ishte shumë i ulët. Kjo është ndoshta falë shtresave të shumta të caching të SiteGround. 

Ndikimi i ngarkesës shfaqi më shumë nga performanca e SiteGround. Ne e testuam stresin serverin duke dërguar 50 përdorues virtualë brenda pesë minutave, dhe SiteGround lehtësisht i reziston presionit. Nuk kishte ndonjë ndryshim domethënës në kohën e përgjigjes dhe i përmbushi të gjitha kërkesat. 

siteground-rishikim-loadimpact

Gjatë kohës që kemi kaluar me shërbimin, ne nuk kemi vërejtur ndonjë ndërprerje. Nëse përjetoni ndonjë, megjithatë, SiteGround ju ka mbuluar. Ekziston një garanci prej 99.9 përqind në kohën e duhur për të mbrojtur faqen tuaj nga çdo ndërhyrje. Nëse faqja juaj ndonjëherë ulet për më shumë se 0,1 përqind në muaj, do të merrni një muaj pa pritje. Për më tepër, për çdo pikë përqindje të plotë nën 99 përqind, do të merrni një muaj shtesë. 

Dreamhost

DreamHost pati rezultate të mira, megjithëse jo mbresëlënëse. Pingdom ishte i mirë, ora e DreamHost në 90 nga 100. Koha aktuale e ngarkesës ishte e ulët – më pak se një sekondë – por kjo është për shkak se rezolucioni i DNS nuk zgjati shumë. Shumica e kohës së ngarkesës i është kushtuar kohës së pritjes.

Dreamhost-rishikim-speed-test

Në përgjithësi, kjo do të thotë se ka mungesë të caching të serverit. Në vend të kësaj, DreamHost është duke kërkuar përmes drejtorisë për përmbajtje dhe duke e shërbyer atë të freskët, në vend që ta shërbejë atë nga cache. Disa plane më të shtrenjta kanë një cache të integruar, por ne testojmë nikoqirët në ueb në mënyrën se si ata na janë dorëzuar. Thënë kjo, DreamHost mund të performojë dukshëm më mirë nëse ndiqni hapat në mënyrën tonë për të përmirësuar udhëzuesin për kohën e ngarkimit të faqes në internet. 

Impact Load nuk ishte keq, por, edhe një herë, ne kemi parë më mirë. Edhe pse nuk ishte aq në kundërshtim me GreenGeeks (lexoni rishikimin tonë të GreenGeeks), DreamHost u përpoq të mbante sa më të qëndrueshëm me një kohë përgjigjeje si SiteGround. Thënë kjo, ajo përmbushi çdo kërkesë, duke sugjeruar se ka shumë burime në server për të akomoduar një ngarkesë modeste. 

Dreamhost-rishikim-load-ndikim

Sa për kohën e duhur, DreamHost ka një politikë interesante. Përkundër garancisë normale 99.9 përqind, DreamHost garanton 100 përqind. Sidoqoftë, garancia nuk është aq bujare sa SiteGround. Për çdo orë shërbimi është në rregull, do të merrni një kredi për një ditë pritjeje. Sidoqoftë, ka një kufi prej 10 përqind të periudhës tjetër të pritjes. Kjo do të thotë që DreamHost nuk mbulon asnjë kohë joproduktive pas tre orësh në muaj.

Raundi i Katër Mendimeve

Me optimizimin e duhur, DreamHost mund të performojë si dhe SiteGround. Sidoqoftë, duke pasur parasysh performancën e tij jashtë kutisë, do të humbasë këtë raund. SiteGround jo vetëm që performon menjëherë më mirë, por gjithashtu vjen me një garanci më bujare për kthimin e parave.

Raundi: Shpejtësia dhe Pika Uptime për SiteGround

Logoja e sitit
Logoja e DreamHost

5

Siguria dhe privatësia

Raundi ynë i fundit përqendrohet në sigurinë dhe intimitetin, i cili normalisht është një temë për shqyrtimet tona VPN. Ndërsa nuk flitet për aq sa karakteristikat dhe shpejtësinë në web hosting, intimiteti dhe siguria janë po aq të rëndësishme këtu sa dhe kudo tjetër. Në këtë raund, ne do të shohim se sa mirë SiteGround dhe DreamHost mbrojnë informacionin dhe faqen tuaj. 

SiteGround

SiteGround është i ngarkuar me karakteristika të sigurisë, gjë që është befasuese duke marrë parasysh performancën e saj në raundin e parë. SiteGround mbron automatikisht faqen tuaj duke izoluar drejtorinë e tij, duke siguruar që një sit i infektuar në serverin tuaj nuk do të prishë shumë. Pas kësaj, ju jeni të mbrojtur me një firewall të aplikacionit në internet, kopje rezervë të automatizuar të përditshëm, një certifikatë falas SSL / TLS dhe një sistem anti-bot të drejtuar nga AI. 

Jo gjithçka është përfshirë falas, megjithëse. Siç mund ta shihni në krahasimin tonë të SiteGround vs InMotion, ajo ra prapa për shkak të mungesës së skanimit të malware. Ekziston një mjet në dispozicion – Skanuesi i faqes SG – i cili do të skanojë faqen tuaj të internetit çdo ditë për dobësitë, por gjithashtu do t’ju ekzekutojë rreth 20 dollarë në vit. 

Privatësia është e mirë, por ne kemi parë më mirë. SiteGround nuk ofron privatësi falas të domenit (lexoni rishikimin tonë të WestHost për një shërbim që bën), i cili do të mbronte informacionin tuaj për regjistrimin e domain nga minatorët e të dhënave. 

Politika e privatësisë, nga ana tjetër, është e shkëlqyeshme. SiteGround thotë se “nuk do të shesë, marr me qira, shpërndaj ose zbuloj ndryshe informacione të identifikueshme personalisht për qëllime tregtare në çfarëdo mënyre.” Kjo do të thotë që praktikat me hije të markave të Grupit Ndërkombëtar të Qëndrueshmërisë nuk janë shqetësuese këtu (lexoni rishikimin tonë të sitit5 për një shembull të kësaj). 

Dreamhost

DreamHost është në një ligë të vetën kur bëhet fjalë për sigurinë dhe privatësinë. Në vend që t’ju kërkojë të blini mbrojtje shtesë, DreamHost përfshin pjesën më të madhe të asaj që ju nevojitet falas. Kjo përfshin kopje rezervë ditore, një çertifikatë falas SSL / TLS dhe ModSecurance, e cila është një firewall i aplikacionit në internet për serverët Apache.. 

Sidoqoftë, skanimi i malware mungon. DreamHost e ofron atë në formën e DreamShield, por do t’ju ekzekutojë një shtesë prej 3 dollarësh në muaj. Për dallim nga SiteGround, skanon vetëm sitin tuaj çdo javë. Thënë kjo, kostoja shtesë nuk është me meritë. DreamShield gjithashtu do të pastrojë çdo malware që gjen, ndërsa SG Site Scanner thjesht do t’ju njoftojë për të. 

Privatësia është aty ku DreamHost hyn në vete, duke fituar një rezultat perfekt në vlerësimin tonë. Intimiteti i domain-it përfshihet falas me secilën domen që regjistroheni. Politika e privatësisë është e gabuar, me DreamHost pasqyruar idenë se nuk do të shesë të dhënat tuaja. Sidoqoftë, nuk është e nevojshme të lexoni dokumentin për të parë përkushtimin e DreamHost ndaj privatësisë. 

Në vitin 2017, Departamenti i Drejtësisë i Sh.B.A-së (DOJ) kërkoi që DreamHost të dorëzojë informacione në lidhje me një sit që ai priti: disuptj20.org. Në vend që ta bënte këtë, DreamHost luftoi gjatë gjithë rrugës për në Gjykatën Superiore në Washington D.C. DOJ kërkoi informata në lidhje me pronarët dhe për 1.3 milion e më shumë adresa IP që vizituan sitin.

Ndërsa DreamHost ishte ende urdhëruar të dorëzonte disa informacione, gjykata pranoi se qeveria “nuk ka të drejtë të luftojë përmes informacioneve të përmbajtura në uebfaqen e DreamHost”.

Rreth pesë mendime

Sa për karakteristikat e sigurisë, SiteGround dhe DreamHost përputhen në mënyrë të barabartë. Gjithçka përfshihet nga një mjet skanimi falas i malware, dhe madje kjo është vetëm disa dollarë në muaj. 

Dallimi në këtë raund zbret në intimitetin. SiteGround nuk është keq kur bëhet fjalë për privatësinë, veçanërisht në krahasim me shumicën e pritësve të uebit. Sidoqoftë, DreamHost vërtet qëndron larg me përkushtimin e tij të qartë për mbrojtjen e të dhënave të përdoruesve. 

Raundi: Pika e Sigurisë dhe e Intimitetit për DreamHost

Logoja e sitit
Logoja e DreamHost

6

Mendimet përfundimtare

Siç kemi thënë më herët, shërbimi që fiton tre ose më shumë pikë do të jetë fituesi ynë. ’Shtë pak e çrregullt këtu, sidoqoftë. Raundet tre dhe një, në veçanti, mund të shkojnë në cilindo shërbim, i cili do të ndryshonte rezultatin. Duke pasur parasysh gjithçka, megjithatë, fituesi është DreamHost, nëse vetëm nga më i holli i margjinave. 

fitues: DreamHost

Nëse shfletoni përshtypjet tona, do të shihni që ne në fakt vlerësojmë DreamHost më poshtë SiteGround. Sshtë vetëm më e ulët për sasinë më të vogël, sidoqoftë. Në izolim, ne besojmë se DreamHost është alternativa më e mirë. Sidoqoftë, kundër pjesës tjetër të tregut të web hosting, SiteGround shkëlqen më shumë. Pavarësisht se cilin shërbim ju zgjidhni, ju nuk do të gaboni. 

Cili shërbim mendoni se është më i mirë? A do të ngjiteni me DreamHost ose do të shkoni me SiteGround? Na tregoni në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me