Programi më i mirë i Menaxhimit të Projektit për Freelancer në vitin 2020

Jeta e pavarur ka shumë për të, por nuk janë të gjithë pjeshkët dhe kremrat. Qëndrimi përpara konkurrencës është i vështirë. Softueri më i mirë i menaxhimit të projektit për profesionistët e pavarur mund t’ju japë një avantazh dhe t’ju ndihmojë të vendosni rrugën e suksesit të vetëm.


Shumë pavarës profesionistë lënë pas dore organizimin, gjë që mund të jetë gabim. Mistakedo gabim paraqet një mundësi për të përmirësuar, megjithëse, dhe vetë-menaxhimi më i mirë mund t’ju japë më shumë kohë për të punuar dhe gllabëruar grilat, në vend se të përkëdhelni me administratorin.

Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë disa nga mjetet e mundshme të menaxhimit të projektit për të parë se si ato mund t’ju ndihmojnë të punoni më mirë.

Softueri më i mirë i Menaxhimit të Projektit për Freelancer 2020

Farë e bën një mjet të menaxhimit të projektit të drejtë për Freelancer?

Sipas përvojës sonë, freelancer të tregut variojnë nga rrotullimi i parave të gatshme deri tek scrambling për të paguar faturat çdo muaj. Pricemimi do të jetë një faktor i madh, kështu që ne do të kërkojmë mjete që kanë një mundësi falas ose të lirë. Freelancer me paratë më të lira rezervë gjithashtu mund të dëshirojnë të hedhin një sy në artikullin më të mirë të mjeteve tona të menaxhimit të projektit.

Gjërat e zakonshme për të cilat ne interesohemi, siç janë veçoritë dhe lehtësia e përdorimit, janë të rëndësishme edhe për përkthyes të pavarur. Ne po konsiderojmë gjithashtu siguri dhe mbështetje, por për shkak se pavarësit e pavarur thjesht mund të menaxhojnë të dhënat e tyre, ata nuk mund të shqetësohen aq shumë sa i përket sigurisë, siç thonë, një menaxher biznesi. 

Madhësia e ekipit dhe komunikimi janë më pak të rëndësishme. Shumë profesionistë të pavarur punojnë vetëm ose në ekipe të vogla, kështu që ne do të shohim më shumë në mënyrën e organizimit të projekteve sesa tiparet e ekipit. Kjo do të thoshte, profesionistët e pavarur shpesh kanë gjëra të shumta në lëvizje, kështu që ne do të favorizojmë platformat që e pranojnë atë dhe të lejojnë të krijosh projekte të shumta me lehtësi.

Për shkak se profesionistët e pavarur kanë tendencë të jenë vetë-fillestarë, ata mund të jenë në rregull me opsionet e mbështetjes që mbështeten në rregullimin e problemeve të tyre, gjithashtu. 

Programe më të mira të menaxhimit të projektit për punë të pavarur: Wrike

Nëse jeni duke u lagur në pantallonat tuaja të rastësishme duke parë Netflix kur duhet të punoni, provoni Wrike. Bën një punë e mirë për t’ju vendosur në një kornizë mendore të ngjashme me biznesin. Ajo ka një kurbë mësimi, por pasi ta njihni atë, është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndihmuar në menaxhimin e projekteve tuaja. Ai gjithashtu ka një plan falas, kështu që nuk ka pse t’ju kushtojë asgjë.

Kur të keni mbaruar punën tuaj dhe dëshironi të riktheheni në transmetim, artikulli më i mirë i hacks Netflix vlen të kontrolloni, gjithashtu.

Rrëmbyesi ju lejon të krijoni detyra, t’i copëtoni ato në nën detyra dhe të shtoni varësi midis tyre. Kjo ju lejon të kuptoni se cilat renditje duhet të bëhen gjërat. Ju gjithashtu mund të bëni forma që i lejoni njerëzit e tjerë të krijojnë detyra duke i mbushur ato. Kjo mund të jetë një mënyrë e mirë për të kapur kërkesat e klientit, nëse përdoren si duhet.

wrike-varësitë

Ka disa pamje, duke përfshirë një listë, një bord themelor kanban, një tabelë Gantt dhe një rrymë. Ju mund ta përdorni atë për të ruajtur skedarë dhe për të lënë komente mbi ta përmes veçorisë së tij të ndreqjes. Ndërfaqja është e mbushur me njerëz dhe navigacioni ka disa quirks, por përfshihen shumë.

Integrimet e Wrike lejojnë që ajo të lidhet me disa platforma që freelancer të mund të përdorin, të tilla si Dropbox, Google Drive dhe Adobe Creative Cloud.

Modelet e rrudhura

Wrike përfshin një shumëllojshmëri të modeleve, kështu që ju mund t’i vendosni shpejt. Ekziston gjithashtu një përzgjedhje temash, duke ju lejuar të zgjidhni një pamje që ju përshtatet.

Ka siguri me cilësi të lartë, me autentifikim dy faktor të disponueshëm përmes një aplikacioni Google. Ajo gjithashtu ka shumë mundësi mbështetjeje, me një bazë të shkëlqyeshme të njohurive të plotësuara nga stafi i shpejtë, i përgjegjshëm i ndihmës, i cili do t’ju ndihmojë nëse merrni ngecje.

Ju mund të ndani projektet tuaja me një ekip prej pesë vetash falas. Nëse vendosni të azhurnoni, planet e paguara fillojnë me 9.80 $ për përdorues në muaj, gjë që nuk është shumë, duke marrë parasysh atë që bën për ju.

Me aplikacione për Windows, macOS, Android dhe iOS, përveç versionit të shfletuesit të tij, freelancer mund të hyjnë në Wrike kudo që të jenë.

Wrike është një zgjedhje e fortë për freelancer, dhe të gjithë të tjerët. Mësoni më shumë rreth saj në shqyrtimin tonë Wrike.

Airtable

Airtable është një mjet i gjithanshëm që ka karakteristika të pazakonta. Kjo ju lejon të shtoni të dhëna në “baza”. “Bazat” paraqesin projekte, dhe ju mund të krijoni shabllone për lloje të ndryshme të tyre. Zhvilluesit e pavarur do ta vlerësojnë projektin e mostrës së gjurmuesit të gabimeve, por ekzistojnë gjithashtu sisteme të shitjes, menaxhimit të personelit dhe përcjelljes.

Ekrani kryesor si spreadsheet i Airtable plotësohet nga kanban, kalendari, forma dhe pamjet e galerisë. Ndërfaqja është e qartë dhe e përgjegjshme, dhe bërja e gjërave është përgjithësisht e drejtpërdrejtë, por vendosja nga e para pa një shabllon është e ndërlikuar.

Nuk ka shumë mundësi komunikimi, por profesionistët e pavarur mund të mos e shohin atë problem nëse organizohen vetëm.

Ajo integron me disa platforma, të tilla si Dropbox dhe WordPress, si dhe mjete të tjera për menaxhimin e projekteve Asana, Basecamp dhe Trello. Ashtu si disa nga konkurrentët e saj, ai përdor Zapier për të ndarë të dhëna me shumë aplikacione.

airtable-blloqe

Karakteristika jonë e preferuar është “blloqet” e saj. Ata ju japin të gjitha llojet e funksionaliteteve shtesë. Disa janë relativisht të drejtpërdrejtë. Ka blloqe të tabelave dhe një që integrohet me Google Hangouts, për shembull. Të tjerët ju japin veçori të përparuara, të tilla si përkthimi automatik dhe njohja e figurës. Nëse keni nevojë t’i bëni ato gjëra rregullisht, Airtable do të jetë një ndihmë e madhe.

Plani i dëgjueshëm falas

E transmetueshme ka një plan falas, kështu që nuk duhet të paguani për të filluar. Ju mund të keni sa më shumë “baza” si ju dëshironi, kështu që ju mund t’i caktoni një secilit prej projekteve të klientit tuaj nëse kështu veproni. Planet e saj të paguara ju japin më shumë hapësirë ​​dhe karakteristika. Bllokimet zhbllokohen në planin Pro, për shembull.

Ju nuk keni asgjë për t’u shqetësuar në lidhje me sigurinë. Airtable ka disa çertifikata dhe përdor encryption të fortë 256-bit. Lexoni përshkrimin tonë të kriptimit për më shumë rreth temës. Ju gjithashtu merrni autentifikim me dy faktorë dhe mund të shihni adresat IP që kanë hyrë në llogarinë tuaj. Kjo është e dobishme nëse shqetësoheni që dikush tjetër të ketë hyrë në fjalëkalimin tuaj.

Ajo ka një seksion të mirëfilltë të ndihmës, me video dhe webinars në dispozicion për të mësuar më shumë rreth platformës. Ekziston gjithashtu një komunitet aktiv. “Universi Airtable” ju lejon të shihni se çfarë kanë bërë përdoruesit e tjerë, që është një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë ide.

Ka një adresë emaili dhe magjistar kontakti atje nëse duhet të kontaktoni mbështetje, por koha e përgjigjes tre-ditore që kemi marrë nuk është më e shpejta që kemi parë. Lexoni rishikimin tonë ProWorkflow për të mësuar në lidhje me një shërbim që u kthye tek ne në gjashtë minuta.

Në përgjithësi, Airtable është një platformë e pëlqyeshme me karakteristika të shkëlqyera. Ka shumë për të ofruar freelancer. Lexoni më shumë rreth kësaj në përmbledhjen tonë të Airtable.

asana

Asana është shumë argëtuese për t’u përdorur për shkak të festimeve të saj. Ju shpërblen për të bërë gjërat duke dërguar kafshë shumëngjyrësh që fluturojnë nëpër ekranin tuaj. Ne nuk jemi të sigurt se freelancer që përpiqen të punojnë, pavarësisht nga tundimet e internetit, kanë nevojë për një mendjelehtësi shtesë në jetën e tyre, megjithëse.

asana-festim

Megjithatë, niveli i lirë i Asana nuk do të hajë në shpenzimet tuaja. Me të, ju duhet të përdorni listën e saj dhe pamjet e bordit, si dhe kalendarin e tij. Ju mund të përdorni bordin e tij të bisedave për ekipe deri në 15 persona, gjithashtu, pa pasur nevojë të azhurnoni. 

Ka një dizajn të mirë që merr ekuilibrin midis shfrytëzueshmërisë dhe drejtësisë së apelit vizual. Do të ishte mirë të shihni disa opsione të personalizuara, siç janë sfondet e përdoruesve dhe ngjyrat, por nuk mund të keni gjithçka.

Nëse merrni një plan të paguar, mund të përdorni afatin kohor të tij, format dhe veçoritë e tjera. Përveç krijimit të detyrave, ju mund t’i prishni ato në nën detyra dhe të shtoni varësi. Nëse jeni duke punuar me një ekip, mund t’u caktoni gjëra anëtarëve të tjerë të ekipit.

Mund të ndani skedarë, por ka një kufi madhësie prej 100MB. Nëse keni nevojë për më shumë se kaq, shikoni ruajtjen më të mirë të cloud për artikullin me skedarë të mëdhenj.

Integrimet e Asana përfshijnë Zapier, i cili ju lejon të përdorni të dhëna nga shumë burime. Ashtu si Wrike, ajo integron me shërbime të tjera, të tilla si Dropbox, Adobe Create Cloud dhe Microsoft Office 365.

Asana Security

Nëse jeni duke përdorur Asana në një dyqan kafeje, encryption e saj TLS v1.1 do ta bëjë më të vështirë për përgjuesit të gjejnë punën tuaj. Lexoni artikullin tonë për krimin në internet për më shumë mbi truket që keqbërësit të mësoheni.

Mbështetja e Asana-s mori disa orë për t’iu përgjigjur pyetjeve tona, e cila është e mirë, nëse jo më e shpejtë që kemi parë. Ai nder i shkon Basecamp, i cili u kthye tek ne në tre minuta. Lexoni në lidhje me të në përmbledhjen tonë të Basecamp.

Asana funksionon në shfletues dhe ka aplikacione për Android dhe iOS. Përveç rishikimit tonë për Asana, ne kemi bashkuar një udhëzues të fillestarit Asana, për t’ju ndihmuar të filloni me të. 

Në përgjithësi, Asana është një zgjedhje e shkëlqyeshme për përkthyes të pavarur, me planin e saj falas duke ju dhënë shumë dhe planet e saj me pagesë të lirë duke ofruar edhe më shumë. Shtë e lehtë për t’u përdorur dhe i bën gjërat të bëhen të këndshme dhe të këndshme.

Nëse doni ta krahasoni atë me Wrike, shikoni me kokë-kokë Wrike vs Asana.

Freedcamp

Nëse jeni duke parë telat e çantës, nuk mund të gaboni me Freecamp. Jo vetëm që ka një plan falas, por ofertat e tij të paguara janë me vlerë të mirë, duke filluar nga 1.49 $ i varfër në muaj deri në 16,99 $ për planin e tij të Ndërmarrjes. Sshtë një nga platformat me vlera më të mira përreth.

freedcamp-mirëpritur

Freedcamp ka një ndërfaqe tërheqëse dhe është i lehtë për t’u përdorur. Bshtë një problem i çuditshëm këtu dhe atje, por asgjë që shkatërron tokën, dhe në përgjithësi, përdoruesit do të gëzojnë të punojnë me të.

Ju mund të krijoni detyra, t’i copëtoni ato në nën detyra dhe të shtoni varësi, duke ju treguar marrëdhëniet midis tyre. Ju mund të caktoni njerëz dhe data për detyra, si dhe të bëni komente dhe bashkëngjitni skedarë.

Ruajtja e pakufizuar e Freedcamp e bën atë një zgjedhje të shkëlqyeshme për shkëmbimin e skedarëve të projektit me kolegët ose klientët. Kufiri i madhësisë së skedarëve prej vetëm 10MB për përdoruesit e lirë është megjithatë kufizues. Ajo rritet në 250MB në plane më të shtrenjta. Shikoni artikujt tonë të ruajtjes së reve, nëse doni të vendosni një shërbim të përkushtuar për këtë.

Ka disa pamje në dispozicion. Përveç pamjes së detyrës së vaniljes, ekziston një kalendar, tabela kanban dhe pamja Gantt. Ekziston gjithashtu një sistem faqeshënues për t’ju ndihmuar të lundroni programin.

Nëse doni të shkëmbeni të dhëna me platforma të tjera, mund ta bëni këtë përmes Zapier-it popullor, i cili funksionon me shumë aplikacione. Freedcamp gjithashtu ka një API, nëse doni të kodifikoni.

Privatësia e lirisë

Freedcamp është në përputhje me Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave, siç përshkruhet në artikullin tonë të GDPR. Ai gjithashtu përputhet me BE-SH.B.A. dhe Swiss-U.S. mburojat e intimitetit. Përdoruesit e ndërmarrjeve mund të përfitojnë nga vërtetimi me dy faktorë.

Mbështetja e tij është e shpejtë dhe efektive. Ishte e lehtë për të dërguar një kërkesë mbështetjeje, dhe morëm një përgjigje 30 minuta më vonë. Ajo gjithashtu ka një bazë të njohurive dhe disa video në YouTube për t’ju ndihmuar nëse ngeceni.

Ka aplikacione celulare për Android dhe iOS. Klientët e tij për Windows dhe macOS janë varrosur në thellësi të faqes së saj të internetit, kështu që ata mund të jenë të vjetruar.

Në përgjithësi, Freedcamp është një zgjedhje e shkëlqyeshme nëse jeni në buxhet. Ajo ka disa gabime, por ka shumë karakteristika të mira për të bërë atë. Për më shumë detaje, shikoni rishikimin tonë Freedcamp.

Trello

Nëse dëshironi diçka që është e lirë, e thjeshtë dhe e thjeshtë, mos kërkoni më larg se Trello. Shtë një mjet i bazuar në kanban, që ju lejon të krijoni detyra dhe t’i zhvendosni midis kolonave. Kolonat mund të etiketohen “për të bërë”, “bërë” dhe “bërë” ose kanë emra që përfaqësojnë ndonjë fazë të procesit tuaj. 

Ju mund t’i përdorni ato për të ruajtur rekordet e klientit, informacionin e projektit ose gjithçka tjetër që mund të mendoni. Ju mund të krijoni një bord për secilin projekt, dhe ndoshta një bord për menaxhimin e klientëve. Megjithëse e thjeshtë, është një mjet i gjithanshëm dhe i fuqishëm.

Faqja e “frymëzimit” të Trello ka shumë shembuj se si njerëzit krijues e kanë përdorur atë. Përveç menaxhimit të projekteve, ju mund ta përdorni atë për të paraqitur informacione për klientët tuaj. Ka njerëz që e përdorin atë për të paraqitur menutë e restoranteve dhe madje edhe për të ulur plane për ngjarje.

Trello-wedding

Vlen të shikoni përmes shembujve për të marrë disa ide se si mund të përdorni Trello për të paraqitur informacione për klientët tuaj dhe t’i lejoni ata të punojnë me ju, gjithashtu.

Megjithëse “ngritja e energjisë” e thjeshtë ju lejon të shtoni veçori shtesë. Ata janë të shumtë dhe të larmishëm. Përdoret me mençuri, ju mund ta ktheni Trello në një platformë shumë më të avancuar dhe mund të zgjidhni dhe zgjidhni funksionalitetin që ju nevojitet.

Trello Butler

Fuqia “butler” është e dukshme sepse ju lejon të automatizoni detyrat dhe të krijoni butona për të kryer sekuenca të veprimeve. Kjo mund t’ju ​​kursejë shumë kohë. Përdorimi i “Butler” është i kufizuar në planin falas të Trello, por kjo nuk mund të shqetësojë freelancer të cilët dëshirojnë ta përdorin atë disa herë në javë pasi projektet lëvizin midis fazave.

Nëse dëshironi ta përdorni më shumë se kaq, ka të ngjarë që koha që të kurseni nga heqja e kufijve të përdorimit do të justifikojë koston e një plani të paguar.

Megjithëse tiparet thelbësore të Trello janë të gjitha në planin e tij të lirë, ka përfitime për të përmirësuar. Ju merrni stickers me porosi, prejardhje dhe emoji. Ju gjithashtu duhet të përdorni më shumë ngritje të energjisë menjëherë dhe të përdorni “butler” pa kufizime përdorimi.

Shtë një nga platformat më të thjeshta përreth, por që e bën atë një mënyrë të shkëlqyeshme për të filluar. Lexoni rishikimin tonë për Trello për më shumë. Udhëzuesi ynë për fillestarët Trello ka këshilla për të filluar me të gjithashtu.

Opsione të tjera

Ka disa zgjedhje të tjera që ia vlen të hulumtohen që nuk u futën në pesë tona të para. Le t’i hedhim një sy atyre.

Podio

podio-llogaritja

Podio është një platformë e dobishme që ka një plan të lirë dhe disa tipare interesante. Ju mund të rregulloni hapësirat e punës dhe të përdorni fushën e llogaritjes për të kryer operacione komplekse në të dhënat tuaja. Nëse doni një mjet që ju lejon të kombinoni dhe bashkoni automatikisht të dhënat për ju, mos kërkoni më shumë se Podio.

Përtej kësaj, ajo bën pjesën më të madhe të asaj që prisni nga një mjet i menaxhimit të projektit. Ju mund të caktoni detyra dhe të përdorni pamje të ndryshme për të renditur informacionin tuaj. Ai gjithashtu ka një depo të pakufizuar. Sidoqoftë, nuk ka detyra ose menaxhim të varësisë.

Për më shumë rreth saj, lexoni rishikimin tonë Podio.

Taskworld

taskworld-analytics

Taskworld nuk ka një plan falas, por ju lejon të krijoni detyra lehtë duke dërguar një email në një adresë specifike. Ata që duan të marrin punën në tren do ta shohin të dobishëm. Ai gjithashtu ka aplikacione Android dhe iOS.

Ajo ka një ndërfaqe të lezetshme, të lehtë për t’u përdorur dhe një udhëzues të shkëlqyeshëm të përdoruesve, që ju tregon të mirat dhe të jashtmet e saj. Ekzistojnë gjithashtu shabllone dhe një bord i thjeshtë kanban për të menaxhuar detyrat.

Taskworld nuk ka një plan falas, por ka një provë falas 15-ditore, pas së cilës kushton 10,99 dollarë në muaj. Për një vështrim më të afërt, lexoni rishikimin tonë të Taskworld.

monday.com

hënë-template

monday.com doli në vendin e parë në listën tonë të programeve më të mira të menaxhimit të projektit. Ndërfaqja e tij është e jashtëzakonshme dhe ju ndihmon të përfitoni sa më shumë nga struktura e tij e fuqishme, e personalizueshme.

Nëse është mirë, mund të mendoni se do të ishte më i lartë në këtë listë. Sistemi i tij i çmimeve nuk u intereson përdoruesve individualë, megjithatë. Ju duhet të regjistroheni në një ekip prej të paktën pesë. 

Meqenëse kjo kushton 25 dollarë në muaj dhe nuk ka një plan falas, ne nuk mendojmë se ishte alternativa më e mirë për profesionistët e pavarur. Nëse mund ta përballoni këtë, megjithatë, është një platformë për ta konsideruar dhe ka një provë falas nëse doni ta kontrolloni atë.

Lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të hënën. Ju gjithashtu mund të shihni se si formohet kundër një platforme tjetër që kemi parë në këtë artikull në krahasimin tonë monday.com vs Wrike.

Mendimet përfundimtare

Punët e pavarura shpesh janë shumë të zënë duke punuar dhe duke ndjekur klientët për të bërë shumë më tepër, kështu që ata madje nuk mund të mendojnë për mënyrën e organizimit të tyre. Kjo do të thotë që programi i menaxhimit të projektit mund t’i ndihmojë shumë ata. Nëse nuk keni kohë për të organizuar, lejoni që softveri ta bëjë atë për ju.

Edhe një platformë e thjeshtë e bazuar në kanban si Trello mund të bëjë një ndryshim tek një freelancer, dhe mjetet më të përparuara ofrojnë më shumë. Ka shumë mundësi të tjera përtej atyre që kemi parë, gjithashtu. Nëse jeni i pavarur, ne do të donim të dinim se çfarë mendoni për zgjedhjet tona ose nëse keni rekomandime të tjera. Ju lutemi na tregoni në komente. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me