Platformat më të mira të tregtisë elektronike në vitin 2020: Zgjidhje të Shkallëzueshme për Suksesin

Në këtë artikull mbi platformat më të mira të ecommerce, ne do t’ju udhëzojmë nëpër botën e e-commerce dhe përshkruajmë hap pas hapi se çfarë të kërkoni dhe cilin softuer të shikoni.


Tregtia elektronike është një biznes kompleks, veçanërisht nëse doni ta shkallëzoni atë. Ka më shumë gjëra sesa thjesht të kesh një produkt të mirë ose “fitues”. Ju duhet të mendoni se ku prodhohen produktet tuaja ose ku i buroni ato. Ju duhet të mbani mend se si i dorëzohen klientit, kush është audienca juaj e synuar dhe si dëshironi të automatizoni ato detyra dhe t’i bëni ato dixhitale.

Përveç kësaj, klientët janë bërë më të kërkuar. Për fat të mirë, ofruesit e platformave ecommerce janë përshtatur me ato rrethana dhe përmirësojnë vazhdimisht softuerin e tyre. Platformat e e-commerce të sotme janë më shumë sesa sende të thjeshta dyqanesh, ato janë rritur në makineri komplekse të shitjes.

Në këtë artikull, ne së pari do të shpjegojmë se çfarë është një platformë ecommerce dhe çfarë duhet të merrni parasysh kur zgjidhni një të tillë. Para se të hyjmë në testet tona të thella, ne do të shohim alternativa falas, por gjithashtu do të shpjegojmë pse një platformë e lirë nuk është gjithmonë zgjidhja më e mirë.

Gjetja e ofruesit më të mirë është gjithçka, por e lehtë. Shumë shpesh, zgjedhja e platformës së duhur varet nga shumë gjëra. Ata që vlerësojnë tiparet dhe përshtatshmërinë, për shembull, duhet të provojnë Magento, ndërsa fillestarët do të preferojnë Volusion. Nëse dëshironi të lëshoni anije, shkoni në Shopify.

Farë është një platformë tregtie?

Para se të futemi në pjesën kryesore të artikullit tonë, le të flasim për bazat. Me fjalë të thjeshta, një platformë ecommerce është një softuer, pavarësisht nga premisa ose SaaS (softuer-si-një-shërbim), që ju mbështet me proceset më të rëndësishme të një biznesi elektronik.. 

Shtë shumë më tepër sesa një dyqan që i bën produktet tuaja të duken bukur, megjithëse është gjithashtu një detyrë e rëndësishme. Ndër të tjera, një platformë ecommerce duhet të përfshijë procese të tilla si mbështetja e klientit, menaxhimi i produktit, marketingu, prokurimi, porosia dhe administrimi i aksioneve dhe raportimi. Softueri ynë më i mirë i kontabilitetit mund të ndihmojë me ata gjithashtu.

Në varësi të teknologjisë që përdorni, tiparet, përputhshmëria me teknologjitë e tjera dhe shumë gjëra të tjera do të ndryshojnë. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme që të mendoni me kujdes për zgjedhjen e platformës së duhur të tregtisë elektronike që i përshtatet nevojave tuaja.

Platforma Falas Ecommerce

Si çdo lloj softueri, platformat e e-commerce ofrojnë zgjidhje falas. Platforma më e mirë falas ecommerce është larg WooCommerce. 

WooCommerce është një shtojcë për WordPress që ju lejon të shtoni një dyqan online në faqen tuaj të internetit në WordPress. Shton funksione të dobishme në praninë tuaj ekzistuese të internetit, ju lejon të mirëmbani produkte dhe më shumë. 

Ajo ishte në gjendje të pohonte veten falë përshtatjes së saj të shkëlqyeshme, funksioneve të saj të shumta dhe sepse është falas. Nuk është për asgjë që 28 përqind e dyqaneve online e përdorin atë.

mirë-ecommerce-platforma-Woocommerce

Ajo ka anash, sidoqoftë. Kërkon një instalim ekzistues WordPress dhe ju kufizon në shumë mënyra për shkak të kësaj. Plus, jo çdo temë e WordPress është e përputhshme me WooCommerce, për këtë arsye duhet të zgjidhni temën tuaj me kujdes.

Nëse nuk mund të trajtoni WordPress, WooCommerce nuk është për ju. Nëse dëshironi të filloni biznesin tuaj me WooCommerce sidoqoftë, mund të dëshironi të shikoni udhëzuesit tanë të gjerë të WordPress.

 • Udhëzuesi i fillestarit për të përdorur WordPress.
 • Udhëzues i ndërmjetëm për të përdorur WordPress.
 • Udhëzues i avancuar për të përdorur WordPress.

Plus, nëse doni të shkallëzoni WooCommerce dhe ta përdorni atë profesionalisht, ju nevojiten disa zgjatime WooCommerce që kushtojnë shumë para. 

WooCommerce në vetvete mund të jetë falas, por nëse shtoni kostot totale, një ofrues tjetër nga lista jonë mund të jetë një zgjedhje më e mirë. Strehimi është një kosto themelore që duhet të paguani. Për më tepër, le të themi se duhet të blini tre shtesa, secila prej të cilave kushton 49 dollarë. Kjo do t’ju vendos shumë më lart se kostoja e një abonimi mujor të Shopify, për shembull.

Nëse ende dëshironi të provoni WooCommerce, por nuk e dini se cili ofrues i hostit u përshtatet nevojave tuaja, shikoni artikullin tonë mbi ofruesit më të mirë të mbajtjes në internet. Nëse nuk doni të përdorni WordPress ose doni një zgjidhje më të fuqishme, hidhini një vështrim OpenCart-it.

Platformat më të mira të tregtisë

Tani, le të arrijmë në krahasimin tonë të platformave më të mira të e-commerce. Ne në Cloudward.net jemi testues të pavarur të cilët dëshirojnë t’ju këshillojnë vendimin tuaj, kështu që ne kemi testuar çdo ofrues të secilës kategori gjerësisht.

Në këtë përmbledhje të gjerë, ne morëm një përmbledhje në WooCommerce, Shopify, BigCommerce, Magento dhe Volusion. 

Ndërtuesit e faqeve në internet (lexoni artikullin më të mirë të krijuesve të faqeve në internet) si Squarespace dhe Wix (lexoni Wix Review tonë) kanë shtuar shumë funksionalitete të dyqaneve në portofolet e tyre, por mesatarisht ato nuk janë platforma reale të e-commerce, kjo është arsyeja pse ne nuk i kemi përfshirë ato këtu.

Features

Gjërat e para që do të diskutojmë janë funksionet individuale të e-commerce dhe shtrirja e tyre. Siç kemi shpjeguar, një platformë ecommerce duhet të mbulojë detyrat më të rëndësishme të e-commerce.

Për këtë pjesë, ne testuam funksionet e platformave, siç janë marketingu, menaxhimi i produkteve, prokurimi, porositë, inventari dhe analitika, por gjithashtu kemi pasur një vështrim në modelin optimal të biznesit për secilën platformë, që do të thotë se cilat modele të biznesit mund të implementohen më mirë me cilin program.

Shopify

Shopify është një central elektrik i transportit detar. Në këtë pikë, ne madje do të themi se është platforma më e mirë ecommerce për transportin e anijeve. Me aplikacione të thjeshta siç është Oberlo, ju mund të shtoni produkte transporti transporti në dyqanin tuaj me një klik. Pasi të bëhet një porosi, Oberlo i siguron furnizuesit të gjitha informacionet, kështu që nuk do të duhet të bëni më shumë se një klik për të dërguar produktin tek klienti juaj.

Shopify gjithashtu fiton pikë kur bëhet fjalë për marketing. Përmes integrimeve të shkëlqyera me profilet tuaja në Facebook dhe Instagram, ju mund t’i lidhni produktet tuaja në rrjetet tuaja sociale dhe t’i ofroni ato atje. Për shkak se procesi është i integruar, ju merrni të gjitha të dhënat në pultin tuaj të Analytics të Shopify, i cili ju jep sugjerime të rëndësishme për reklamat e mëvonshme dhe strategjitë e marketingut. 

Plus, Shopify mbulon të gjitha proceset e rëndësishme për një dyqan të suksesshëm të e-commerce. Nëse kjo nuk është e mjaftueshme për ju, mund të instaloni aplikacione shtesë për të zgjeruar funksionalitetin. Në udhëzuesin tonë të avancuar për Shopify, ju mund të lexoni se cilat aplikacione ju rekomandojmë.

mirë-ecommerce-platforma-shopify-pult

Volusion

Vulluzioni është gjithashtu një platformë e mirë ecommerce për transport të anijeve. Thënë kështu, ajo kufizon furnizuesit e produkteve të saj në Sh.B.A për të shmangur kohën e gjatë të dorëzimit nga Kina. Kjo ka kuptim, por gjithashtu kufizon zgjedhjen e produkteve që mund të ofroni.

mirë-ecommerce-platforma-Volusion-dropshipping

Një tjetër disavantazh i Volusion është se ju nuk mund të shesni produkte dixhitale. Nëse shesni kurse online, .pdfs ose produkte të tjera dixhitale, duhet të kuptoni një punë për t’i shitur ato. 

Sidoqoftë, Volusion mbulon funksionet kritike të një platforme ecommerce. 

Ajo vjen me integrimet e zakonshme të mediave sociale dhe ju lejon të shpërndani produktet tuaja në kanalet më të rëndësishme të shitjes. Ashtu si Shopify, Volusion ju lejon të ngulitni dhe shpërndani produktet tuaja në dyqanin tuaj në Facebook me lehtësi. Integrimet me Amazon dhe eBay janë gjithashtu të disponueshme. 

Vëllimi është i pozicionuar mirë kur bëhet fjalë për aplikacione. Ka më pak aplikacione në tregun e tij sesa Shopify ose BigCommerce, por zgjedhja dhe cilësia nuk janë të këqija. Ju mund të përdorni tregun e Volusion për të vendosur detyrat më të rëndësishme të një dyqani elektronik, por përshtatshmëria, veçanërisht në një nivel teknik, është më e kufizuar sesa në platformat e tjera të e-commerce. 

mirë-ecommerce-platforma-Volusion-treg

Nëse keni një model biznesi të komplikuar ose dëshironi të ndërtoni diçka ekstravagante që është e përshtatshme për dëshirat tuaja, provoni Magento.

WooCommerce

WooCommerce mbulon bazat. Kjo ju lejon të ofroni produktet tuaja në Facebook, Amazon, eBay dhe Google Shopping. Kjo e fundit është veçanërisht interesante sepse nëse nuk keni ende trafik organik, mund të përdorni Google Ads me reklamat përkatëse të produktit. Nëse doni të lexoni më shumë rreth Google Ads, hidhini një sy artikullit tonë të Google Ads.

Gjëja e zgjuar e WooCommerce është se ju mund të përdorni ekosistemin WordPress, i cili ka një shtojcë për çdo problem. Të mos gjesh një zgjidhje për problemin tënd në tregun WooCommerce nuk do të thotë se është jashtë lojës. Do të mahniteni nga sa e lehtë është të ndërtoni një punë rreth në WordPress.

Për shkak se WooCommerce është kaq i gjithanshëm, platforma mund të përdoret gjithashtu për transport të anijeve dhe produkte dixhitale. Ne ju rekomandojmë të instaloni shtesën WooCommerce Dropshipping, e cila automatizon transportin më të rëndësishëm dhe proceset e përmbushjes së porosisë.

BigCommerce

Transporti me pakicë me BigCommerce është i mundur, por nuk është aq e lehtë sa është me Shopify. Megjithëse Shopify ju lejon të instaloni thjesht Oberlo ose ndonjë aplikacion tjetër të transportit transportues, BigCommerce është më i ndërlikuar për tu vendosur. 

Nëse hidhni një vështrim në tregun e BigCommerce, do të shihni se ekzistojnë vetëm tetë aplikacione që janë nën kategorinë “dropshipping”.

mirë-ecommerce-platforma-bigcommerce-dropshipping

Në fund të fundit, megjithëse transporti i shpejtë është i mundur me BigCommerce, Shopify mund të jetë një zgjidhje më e mirë dhe më e pjekur për ju. 

Një tipar i rëndësishëm i BigCommerce për të theksuar është funksionaliteti “tregti pa kokë”. Me një arkitekturë të tillë, ju mund të përfitoni nga fundi i BigCommerce, me të gjitha tiparet e tij, por ndërtoni përparësinë tuaj me teknologji të ndryshme.

Kjo ju jep lirinë për të dizajnuar dyqanin tuaj ashtu si ju pëlqen dhe nuk ju kufizon në motorrin e ndërtimit të shablloneve të BigCommerce. Për shembull, mund të përdorni një blog të WordPress nëse nuk mendoni të përdorni WooCommerce dhe të integroni fundin e prapambetur të BigCommerce përmes API-ve. Kjo kërkon njohuri më të thella teknike, sidoqoftë.

mirë-ecommerce-platforma-bigcommerce-pa kokë

Përveç BigCommerce, Magento dhe Shopify ofrojnë atë funksionalitet, por për shkak se Magento është shumë i madh një sipërmarrje dhe Shopify vetëm e ofron atë me pajtimin ShopifyPlus, BigCommerce është platforma më e mirë për tregti pa kokë.

Magento

Nëse Magento është i njohur për një gjë, është qëllimi i funksioneve të tij. Me të, ju mund të ndërtoni gjithçka që dëshironi. Shtë teknike, por nëse dini për bite dhe bajtë, mund të ndërtoni dyqane të fuqishme me zgjidhjen me burim të hapur. 

Shtë e mundur të vendosni Magento si fundin e pasmë dhe ta lidhni atë me një përparësi tjetër për tregti pa kokë. Nëse nuk jeni të kënaqur me hartimin e temave të Magento-s ose ndërfaqen e tij të keqe të Magento, por doni të përdorni veçoritë e tij, mund të kërkoni një zhvillues për atë konfigurim. Vini re, sidoqoftë, se shpejt mund të kushtohet.

Nuk ka kuptim të renditni të gjitha tiparet e Magento sepse ka thjesht shumë. Thënë kjo, është një fakt që zgjidhja me burim të hapur ofron më së shumti karakteristika dhe është tepër e personalizueshme. Pavarësisht se çfarë doni të ndërtoni, mund ta bëni atë me Magento.

Çmimeve

Pendo qindarkë llogaritet, veçanërisht në fillim të biznesit tuaj. Kjo është arsyeja pse ne rishikuam platformat në drejtim të kostos. Ne jo vetëm që i kushtuam vëmendje kostos së blerjes, por edhe kostove të drejtimit, çmimit për transaksion dhe kostove shtesë të fshehura.

WooCommerce

WooCommerce është falas. E vetmja gjë që ju nevojitet është një shërbim pritës që funksionon WordPress. Mund të marrësh me qira një server me pak se 3,95 dollarë në, të themi, SiteGround (lexoni rishikimin tonë të SiteGround) dhe të instaloni WordPress atje. 

Një avantazh tjetër është se WooCommerce nuk ngarkon tarifat e përpunimit për porositë si Shopify dhe BigCommerce. Nëse doni të shtoni sende të përparuara në dyqanin tuaj WooCommerce, do të duhet të blini shtesa që zakonisht nuk janë shumë të përballueshme. Në të dy rastet, nëse jeni fillestar ose pronar i një biznesi të vogël, WooCommerce është zgjidhja më e mirë për ju.

Shopify

Shopify nuk ka një plan falas, por vjen me një gjykim 14-ditor, i cili ju lejon të provoni platformën. Nëse vendosni të shkoni me të, ju mund të zgjidhni midis ShopifyPlus, shërbimit të ndërmarrjes së Shopify, ose mund të merrni “Basic Shopify” për 29 dollarë në muaj, “Shopify” për 79 dollarë në muaj ose “Advanced Shopify” për 299 $ në muaj. 

Planet ndryshojnë në tipare, por në thelb janë të njëjta. Me ato më të çmuara, ju merrni raporte më të hollësishme, një krijues raportesh për analiza të personalizuara dhe zbritje më të mira me furnizuesit.

Thënë kështu, Shopify aplikon tarifat e përpunimit për urdhërat në hyrje. Nëse përdorni një ofrues të pagesës alternative, e cila në thelb është gjithçka, përveç Shopify Pay, Shopify tarifon 2 përqind në të gjithë porosinë. Nëse porosia paguhet me kartë krediti, do të ketë një tarifë shtesë në varësi të planit. Kjo ndryshon midis 2.4 dhe 2.9 përqind.

Nëse merrni një plan më të madh, do të paguani një tarifë mujore më të lartë për Shopify por gëzoni tarifa më të vogla për transaksione. Ky opsion ka kuptim, veçanërisht për kompanitë më të mëdha me shumë porosi. Mënyra më e mirë për të anashkaluar tarifat është të përdorni portën e pagesës së Shopify Shopify Pay.

mirë-ecommerce-platforma-shopify-çmimi

BigCommerce

BigCommerce vjen me një gjykim 15-ditor dhe tre plane për të zgjedhur. Mimet e saj janë të njëjta me atë të Shopify. Plani më i lirë, “BigCommerce Standard” kushton 29 dollarë në muaj dhe “BigCommerce Plus” është 79 dollarë në muaj.

BigCommerce është më i lirë kur merrni planin më të madh, “BigCommerce Pro”. 24shtë 249,95 dollarë në muaj, që është 50 dollarë më lirë se plani ekuivalent i Shopify “Advanced Shopify”.

Në tabelat e saj të çmimeve, BigCommerce reklamon se nuk tarifon transaksione, e cila nuk është plotësisht e vërtetë. Pasi u gërmuam më thellë, zbuluam se është e vërtetë vetëm nëse përdorni portën e pagesës të ofruar nga BigCommerce. Në fund të fundit është e njëjtë si me Shopify. 

Nëse ofroni pagesa të kartës së kreditit, tarifa e transaksionit është 2.9 përqind për planin më të vogël dhe 2.2 përqind për planin më të madh. Thënë kjo, nuk është krejt e vërtetë që nuk ka tarifa përpunimi. 

Një tjetër gjë e veçantë në lidhje me BigCommerce është se planet bazohen në qarkullimin e përgjithshëm të dyqanit tuaj. Sapo dyqani juaj gjeneron më shumë se 50.000 dollarë në vit, duhet të kaloni në të paktën BigCommerce Plus.

mirë-ecommerce-platforma-bigcommerce-çmimi

Volusion

Vëllimi vështirë se ndryshon në çmim nga platformat e mëparshme të e-commerce. Me të, ju mund të zgjidhni midis planeve të mëposhtme:

 • personal – deri në 50,000 dollarë në shitje në vit – kushton 29 dollarë në muaj.
 • profesional – deri në 100,000 dollarë në shitje në vit – kushton 79 dollarë në muaj.
 • biznes – Deri në 500,000 dollarë në shitje në vit – kushton 299 dollarë në muaj.

Nëse fitoni më shumë se 500.000 dollarë në vit me dyqanin tuaj ecommerce, Volusion do t’ju ofrojë një plan me porosi. 

Ndoshta gjëja më e madhe në lidhje me Volusion është që planet ndryshojnë shumë në funksionalitetin e tyre dhe numri i produkteve mund të shesë në internet. Me planin më të lirë, për shembull, ju mund të vendosni vetëm 100 produkte në internet dhe funksionet e vlerësimit dhe vlerësimit nuk janë në dispozicion.

Disavantazhi më i madh është se ju mund të ofroni PayPal dhe mënyra të tjera pagese nëse shkoni me planin e biznesit, i cili është 299 dollarë në muaj.

mirë-ecommerce-platforma-Volusion-çmimi

Magento

Edicioni i Komunitetit Magento është me burim të hapur dhe falas, por si me WooCommerce, duhet të jeni në gjendje të vendosni vetë hostin. Magento është gjithashtu e ndërlikuar dhe jo miqësore për përdoruesit. 

Kërkon shumë njohuri teknike, të cilat mund të çojnë në kosto shtesë për njerëzit jo-teknikë sepse do të duhet të punësoni zhvillues për shumicën e ndryshimeve në dyqanin tuaj. 

Ekzistojnë dy versione përveç asaj të lirë. Nëse biznesi juaj vazhdon të rritet, ju mund të përmirësoni në Magento Enterprise Edition, i cili mbart një tarifë vjetore 18,000 $.

Ekziston edhe versioni Magento EE Cloud, ku mund të marrësh me qira një shembull Magento me pritjen e vendosur tashmë. Me 2,000 dollarë në vit, është shumë më lirë, dhe ju mund të kurseni veten gjatë gjithë punës së instalimit. 

Lehtësinë e përdorimit

Në këtë pjesë, ne do të shikojmë se sa e lehtë është të krijosh një dyqan me platformën përkatëse të e-commerce. Ne do të përqendrohemi në rregullimin e modeleve dhe faqeve të internetit, procesin e bordit dhe menaxhimin e produktit. 

WooCommerce

Nëse tashmë keni një uebfaqe të WordPress, WooCommerce mund të vendoset në asnjë kohë. Nëse jo, duhet të instaloni WordPress para se të vazhdoni me WooCommerce. 

Platforma e e-commerce është e strukturuar dhe funksionon si WordPress sepse po e përdor si bazë. Nëse mund të trajtoni WordPress, nuk do të keni probleme me WooCommerce. 

Produktet mund të shtohen lehtësisht, ofruesit e pagesave mund të vendosen vetëm me disa klikime dhe, me shtojcat përkatëse WordPress, të tilla si Elementor, edhe më pak njerëz të aftë teknikisht mund të ndërtojnë uebfaqe të bukura që shndërrojnë klientët e mundshëm në klientë.

Magento

Le ta themi kështu: nëse përdorni Magento me dëshirë, nuk është shumë e vështirë për ju të merreni me mënyrën e tij të zakonshme të funksionimit. Në përgjithësi, ndërfaqja duket e mbushur me njerëz dhe duhet të mësohet. 

Për më tepër, vendosja e Magento kërkon kohë sepse duhet së pari të instaloni platformën me burim të hapur në një server, të paktën nëse nuk përdorni cloud-in Magento.

Shopify

Procesi i bordit i Shopify është i thjeshtë. Për shkak se është një platformë e pritur ecommerce, nuk ka nevojë të instaloni asgjë. 

Ju mund të regjistroheni për një gjyq falas dhe të filloni menjëherë. Funksionet më të rëndësishme shpjegohen në mësime të drejtpërdrejta dhe pjesa e përparme e dyqanit, d.m.th. modelimi, është vendosur në asnjë kohë. Domenet mund të integrohen me disa klikime dhe ju mund të modifikoni qindra produkte me shumicë.

Me redaktorin e qartë të modeleve, faqet dhe pamja e dyqanit tuaj lehtë mund të rregullohen dhe ndryshohen.

mirë-ecommerce-platforma-shopify-lehtësinë e përdorimit

BigCommerce

Për shkak se BigCommerce është gjithashtu një zgjidhje e Saas, instalimi dhe konfigurimi teknik nuk janë të nevojshme. Pas regjistrimit, mund të përdorni BigCommerce. Do të bini gjithmonë në menunë “Home”, që është paneli i kontrollit për dyqanin tuaj, ku mund të përdorni statistikat më të rëndësishme për dyqanin tuaj, si dhe disa veçori.

mirë-ecommerce-platforma-bigcommerce-analytics

Nëse shikoni navigimin e BigCommerce, do të vini re që BigCommerce është gjithashtu i thjeshtë për t’u përdorur, por është funksionalisht më i tepërt se Shopify.

mirë-ecommerce-platforma-bigcommerce-pult

Volusion

Si BigCommerce dhe Shopify, Volusion ka një proces të thjeshtë ndërhyrje. Pasi të keni hyrë në llogari, do të dërgohen në pult, i cili vepron si qendra juaj e komandës. Nga atje, ju mund të lundroni nëpër të gjitha punët në dyqanin tuaj dhe të përdorni funksionet më të rëndësishme.

mirë-ecommerce-platforma-Volusion-pult

Shkallëzueshmëria

Si sipërmarrës, nuk doni të qëndroni të vegjël. Ju dëshironi të shkallëzoni biznesin tuaj në internet, kështu që shkallëzimi është një kriter i rëndësishëm kur zgjidhni platformën e duhur të e-commerce.

Në këtë pjesë, ne do të shqyrtojmë se sa e shkallëzueshme është secila zgjidhje softuerike. Kjo përfshin çmimet dhe tarifat e transaksioneve, opsionet e automatizimit për detyrat më të rëndësishme të tregtisë elektronike dhe sa mirë platformat mund të trajtojnë portofolet e produkteve të mëdha.

Shopify

Shopify bën një punë mjaft të mirë kur bëhet fjalë për shkallëzimin. Në varësi të madhësisë së portofolit tuaj të produktit, ju mund të zgjidhni temën e duhur në Shopify Theme Store. Ajo madje ofron katër ose pesë tema falas për portofolet e produkteve të mëdha. 

Në varësi të asaj se sa larg doni të shkoni, ju mund të azhurnoni planin tuaj në ShopifyPlus. Kjo ka kuptim sepse jo vetëm që do të kurseni shumë në kostot e transaksionit, por gjithashtu do të merrni shumë karakteristika shtesë, siç është Shopify Flow. 

Shopify Flow është një motor i rrjedhës së punës që ju lejon të automatizoni proceset në dyqanin tuaj ecommerce. Me të, ju mund të automatizoni detyra monotone, të tilla si ndarja e klientëve, caktimi i klientëve në fushatën e duhur të marketingut dhe personalizimi i përgjigjeve të automatizuara. Kjo ju jep kohë për të zgjeruar biznesin tuaj dhe të punoni në detyra më strategjike. 

Edhe pa u përmirësuar në ShopifyPlus, Shopify ofron mundësi të përshtatshme automatizimi. Për shembull, përpunimi i porosisë është kryesisht i automatizuar. Me aplikacionet e duhura, siç është Oberlo, mund të kryeni porositë me vetëm dy klikime. 

Për më tepër, Shopify ofron mijëra integrime. Ju mund ta sinkronizoni atë me Xero (lexoni Rishikimin tonë Xero) për të transferuar porositë që merrni në dyqanin tuaj Shopify drejtpërdrejt në programin tuaj të kontabilitetit.

Volusion

Ashtu si Shopify, Volusion ofron tema falas. Thënë kjo, shumica nuk janë të përshtatshme për portofole të mëdha produktesh.

mirë-ecommerce-platforma-Volusion-theme-dyqan

Për më tepër, nëse i hidhni një sy planeve të Volusion, do të vini re se ato kufizojnë madhësinë tuaj të asortimentit. Me tarifën më të vogël, mund të ngarkoni 100 produkte me Volusion. Funksioni i automatizuar i importit / eksportit për produktet nuk është i disponueshëm me atë plan.

Nëse doni të shkallëzoni dyqanin tuaj, një nga karakteristikat interesante të Volusion është funksioni i përpunimit të rendit. Nëse merrni shumë porosi, i cili është qëllimi i një biznesi të suksesshëm në tregti elektronike, veçoria bën shumë punë manuale për ju. 

Kjo ju lejon të automatizoni përmbushjen e rendit dhe të përpunoni urdhëra të shumëfishtë në një grup. Mund të pranoni pagesa për shumë porosi në të njëjtën kohë, të shtypni fatura dhe shumë më tepër. Sshtë një mjet mjaft i dobishëm nëse nuk doni të humbni shumë kohë në punën manuale. 

Thënë kështu, tipari i përpunimit të rendit të serisë është i disponueshëm vetëm me planin e biznesit, i cili do t’ju ekzekutojë 299 dollarë në muaj.

Magento

Nëse Magento është krijuar për ndonjë gjë, ka të ngjarë që të shkallëzojë dhe katalogë të mëdhenj produktesh. Me të, ju mund të ofroni mijëra e qindra mijëra produkte, pa kosto transaksioni, dhe shumica e modeleve bëhen për katalogë të produkteve të mëdha. 

Fakti që është burim i hapur çoi në shumë zhvillues të specializuar në të. Kjo do të thotë se ka shumë zhvillues të mirë të Magento që mund të punësoni për një çmim të mirë nëse keni nevojë të ndryshoni diçka, e cila është ideale kur doni të shkallëzoni biznesin tuaj dhe papritmas të përballeni me një sfidë. 

Plus, Magento ofron një udhëzues të dokumentuar mirë që mund të përdorni për të optimizuar dyqanin tuaj Magento në një nivel teknik. Optimizimet teknike janë të rëndësishme sepse duhet të përgatisni faqen tuaj të internetit për trafik të lartë në internet dhe mijëra porosi. 

Ju duhet të merrni parasysh dhe të merrni parasysh performancën e përgjithshme të dyqanit dhe atë të shumë aspekteve të tjera të dyqanit tuaj, nëse doni të shkallëzoni biznesin tuaj sepse një dyqan që nuk është teknikisht i përsosur nuk shet asgjë.

Magento gjithashtu ju lejon të automatizoni shumë procese, por si me shumë gjëra në platformën ecommerce, nuk është e thjeshtë për tu zbatuar pa njohuri teknike. Shumë detyra mund të zgjidhen me shtesa, por ato mund të kushtojnë shpejt disa qindra dollarë.

mirë-ecommerce-platforma-magento-extension

Për shkak të larmisë së saj të jashtëzakonshme të funksioneve, fleksibilitetit dhe shkallëzueshmërisë, Magento është deri më tani platforma më e mirë ecommerce për ndërmarrjet.

BigCommerce

Pavarësisht nëse jeni në marketing bashkëpunëtor, programe lojaliteti apo aktivitete të tjera të marketingut, BigCommerce ju ka mbuluar. Ofruesi SaaS ofron shumë mënyra për të shpejtuar automatizimin tuaj të marketingut. 

Në kushtet e shkallëzimit teknik, duart tuaja janë të lidhura kur bëhet fjalë për Saas. Thënë kjo, ne nuk e shohim domosdoshmërisht këtë si një disavantazh sepse njerëzit në BigCommerce janë profesionistë. Ata dinë si të ndërtojnë zgjidhje të shkallëzueshme. Mundësia që diçka të shkojë keq është më e lartë nëse e bëni vetë. 

Për më tepër, BigCommerce siguron një bandë të pakufizuar, produkte për të krijuar dhe ruajtur skedarë, pavarësisht nga plani që përdorni. Këto janë kushte perfekte për ta çuar kompaninë tuaj në nivelin tjetër.

mirë-ecommerce-platforma-bigcommerce-extension

WooCommerce

WooCommerce pretendon se nuk ka kufizime në lidhje me vëllimin e produktit dhe transaksioneve. Sepse nuk është një SaaS, sa e shkallëzuar është dyqani juaj do të varet nga konfigurimi juaj teknik. Shkallëzimi ndryshon në bazë të mënyrës sesi vendosni shembullin tuaj në WordPress, cilat shtojca keni instaluar dhe sa. Kjo është arsyeja pse ne nuk mund të themi se sa i shkallëzuar është WooCommerce. 

Ajo që mund të vërejmë është se WooCommerce është i personalizueshëm sepse softueri është i bazuar në WordPress. Kjo gjithashtu ndihmon në automatizimin e të gjitha proceseve.

Sidomos kur bëhet fjalë për automatizimin e marketingut, WooCommerce është bindës. Thjesht instaloni shtesën AutomateWoo dhe pjesa tjetër do të jetë një formalitet.

mirë-ecommerce-platforma-Woocommerce-automatizimi

SEO

Optimizimi i motorëve të kërkimit është mënyra më e zakonshme për të përcjellur trafikun organik në dyqanin tuaj online. Në fillim, mund të mos ketë kuptim për një biznes ecommerce, por në planin afatgjatë, duhet t’i kushtoni vëmendje renditjes suaj të Google. 

Në këtë pjesë, ne kemi afruar pikat më të rëndësishme nga një këndvështrim SEO, të tilla si përshtatshmëria e përshkrimeve meta, titujt, struktura e URL dhe shumë gjëra të tjera.

Për shkak se SEO pa marketing të përmbajtjes ka kuptim sa më shumë sa një sandbox në shkretëtirë, ne gjithashtu kontrolluam funksionin e blogut të secilit ofrues.

WooCommerce

Duke pasur parasysh që WooCommerce përdor WordPress si themelin e saj, është deri më tani platformat më të mira të e-commerce për SEO. Prandaj, struktura permalink, titujt dhe përshkrimet meta janë të personalizueshme. Për shkak të WordPress, funksionaliteti i blogut është në dispozicion në një masë të theksuar.

BigCommerce

Shumica e temave në BigCommerce ndjekin të ashtuquajturin “kornizë teme stencil”. Kjo do të thotë që të gjitha temat e ofruara për shkarkim në BigCommerce duhet të jenë në përputhje me një standard të caktuar. Në atë mënyrë, BigCommerce mund të sigurojë që temat, ndër të tjera, janë të optimizuara nga SEO.

Struktura permalink, si dhe titujt, përshkrimet meta, etiketat dhe fjalët kyçe meta, mund të ndryshohen dhe optimizohen në të gjitha faqet e BigCommerce. BigCommerce shënon gjithashtu me një blog të integruar që mund ta vendosni brenda disa sekondash.

Magento

Magento vjen me një rregullim SEO-miqësor si paracaktim. Nëse dëshironi ta shfrytëzoni më tej, Magento është platforma e duhur për ju. Platforma e-commerce me burim të hapur bindet mbi të gjitha në përshtatshmërinë e saj. Dobësia e vetme është që shpesh duhet të futeni në kod për të optimizuar dyqanin tuaj Magento për SEO.

Plus, Magento nuk vjen me funksionalitet në blog si parazgjedhje. Kjo mund të instalohet dhe të vendoset si një widget, megjithëse.

Shopify

Shopify është i shkëlqyeshëm në shumë mënyra, dhe SEO është një prej tyre. Ju mund të personalizoni titujt, integrimi i domain-it funksionon në mënyrë të përsosur dhe përshkrimet e meta mund të ndryshohen. Platforma SaaS vjen me një sistem të mirë SEO dhe funksionalitet të integruar të blogut. 

Thënë kjo, gjithashtu ka problemet e saj. Për shembull, nuk mund ta ndryshoni strukturën e URL-së. Ka rrethana pune, por ato nuk janë të lehta për tu zbatuar, dhe me një dyqan me qindra faqe produktesh, gjërat shpejt bëhen të lodhshme. 

Nëse jeni njohur me SEO, e dini se struktura e URL-së e dyqanit tuaj është e rëndësishme për renditjen tuaj. Problemi me Shopify është se përbërësit e mëposhtëm të URL-së janë të rregulluar dhe nuk mund të ndryshohen pa hapësira për punë: 

 • / produkte / për produkte.
 • / kategoritë / për kategoritë.
 • / faqe / për faqe.

mbështetje

Drejtimi i një biznesi në ecommerce është i vështirë. Shpesh do të hasni vështirësi dhe probleme, teknike apo jo. Kjo është arsyeja pse kemi testuar mbështetjen e ofruesve përkatës gjithashtu. 

Ne shikuam se sa miqësor, i dobishëm dhe i shpejtë ishte mbështetja e secilit ofrues. Ne gjithashtu kontrolluam opsionet e kontaktit sepse biseda e drejtpërdrejtë mund të jetë shpëtuese e jetës, veçanërisht nëse keni çështje që ju duhet të rregulloni shpejt. Mundësitë e vetë-shërbimit, të tilla si një bazë e njohurive të dokumentuar, gjithashtu u përfshinë në vlerësimin tonë.

Magento

Për shkak se Magento është një platformë me burim të hapur, kodi është i disponueshëm lirshëm në internet. Prandaj, komuniteti rreth teknologjisë është i fortë dhe aktiv, dhe dokumentacioni është i detajuar. Dokumentet e zhvilluesit janë veçanërisht të dobishëm.

mirë-ecommerce-platforma-magento-mbështetje

Nëse akoma keni nevojë të kontaktoni mbështetje sepse keni një problem të përparuar, mund të kontaktoni direkt me Magento. Ne nuk gjetëm mbështetje me email, por pasi të keni krijuar një llogari Magento dhe të keni hyrë në faqen e internetit, mund të krijoni një biletë mbështetjeje dhe ta paraqisni atë.

Shopify

Shopify ofron një bazë të njohurive të dokumentuar. Disa madje do të thoshin se peizazhi i tij i dokumentit është i shumë-dokumentuar. Do të gjeni shumë informacione rreth problemeve të fillestarëve, por për dikë që po kërkon një përgjigje të shpejtë për një problem më të përparuar, mund të jetë mjaft zhgënjyese të lexoni rrugën tuaj përmes dokumenteve.

Ekziston edhe një komunitet aktiv. Nëse nuk gjeni asgjë në dokumentacionin Shopify, mund të kërkoni përgjigje në forume. 

mirë-ecommerce-platforma-shopify-mbështetje

Nëse akoma keni nevojë të kontaktoni Shopify, mund të dërgoni një email. Mbështetja është në dispozicion 24/7 me email, pavarësisht nga plani që keni blerë. Fatkeqësisht, nuk ka asnjë bisedë live.

WooCommerce

Baza e njohurive e WooCommerce ekziston. Nuk është aq e mirë sa ajo e Shopify ose Magento, por është akoma mirë. Për shkak se WooCommerce është një platformë falas, nuk ka dallime në nivelin e mbështetjes nga plani në plan. 

Komuniteti është i lidhur ngushtë me komunitetin WordPress, kështu që ju mund të prisni forume aktive dhe të dobishme. 

Mund të kontaktoni mbështetjen e WooCommerce me email, por ai ka orë fikse dhe nuk është në dispozicion 24/7. Mbështetja e WooCommerce përgjigjet brenda 24 orëve nga marrja e kërkesës tuaj. Fatkeqësisht, si Shopify, ai nuk ofron bisedë live.

mirë-ecommerce-platforma-Woocommerce-mbështetje

BigCommerce

BigCommerce ishte në gjendje të na bindte në drejtim të mbështetjes. Ne veçanërisht na pëlqeu baza e njohurive, e cila është e strukturuar dhe e dokumentuar mjeshtërisht. Të gjithë duhet të jenë në gjendje të gjejnë rrugën e tyre. 

mirë-ecommerce-platforma-bigcommerce-mbështetje

Kjo platformë ecommerce merr më shumë pikë sepse nuk bën dallim midis planeve. Pavarësisht se cili plan keni blerë, do të trajtoheni njësoj. Dallimi i vetëm në mbështetje mund të gjendet në planet me porosi. Njerëzit me ata marrin trajtim preferencial dhe kërkesat e tyre për mbështetje përpunohen më shpejt. 

Për të gjithë të tjerët, ka mbështetje 24/7 e agjentëve të drejtpërdrejtë si parazgjedhje. Ju mund të gjeni lehtësisht mbështetje. Ju shkoni në “qendrën e ndihmës” dhe atje do të shihni një buton “kontakti” pranë hyrjes tuaj. Sapo ta klikoni, do të merrni opsionet e kontaktit, të cilat duken si më poshtë:

mirë-ecommerce-platforma-bigcommerce-mbështetje-options

Përveç kësaj, ne e shohim të jashtëzakonshme që BigCommerce ka një funksion bisede live. E vetmja pengesë është se keni nevojë për një majë mbështetëse, të cilën duhet ta futni përpara se të kontaktoni mbështetjen.

Volusion

Mbështetja që merrni nga Volusion do të ndryshojë në varësi të planit që keni blerë. Më poshtë janë nivelet e mbështetjes për secilin plan: 

 • Personal – vetëm mbështetje në internet.
 • Profesionale – Mbështetje në internet dhe telefonike.
 • Biznes – mbështetje prioritare.
 • Custom – mbështetje VIP.

mirë-ecommerce-platforma-Volusion-mbështetje

Zona e vetë-shërbimit të Volusion është e strukturuar mirë dhe ju do të gjeni shpejt rrugën tuaj rreth. Të gjithë do të gjejnë ndihmën që u duhen. Artikujt e Voluzionit janë të hollësishme dhe ia vlen të lexohen. Seksioni i zhvilluesit është gjithashtu i përshkruar mjaftueshëm. 

Nëse kjo nuk është e mjaftueshme, ju mund të përdorni mbështetjen e Volusion, por kjo nuk është aq e lehtë sa mund të mendoni.

Në shikim të parë, duket se Volusion ka chat live, por nëse klikoni butonin chat në këndin e poshtëm të djathtë, do të shihni sa vijon:

mirë-ecommerce-platforma-Volusion-pseudo-live-chat

Biseda pseudo-live nuk është gjë tjetër veçse një mënyrë e përshtatshme për të shkruar një email. Plus, është mënyra e vetme për të kontaktuar mbështetjen. Ne nuk mund të gjejmë një email mbështetës. 

Aktgjykimi

Në fund të fundit është se nuk ekziston diçka si “platforma më e mirë ecommerce”. Secili ka pikat e tij të forta dhe të dobëta dhe është projektuar për raste të përdorimit të ndryshëm. Megjithëse transporti me pakicë është më shumë për Shopify, zhvilluesit teknikë të aftë mund të preferojnë Magento ose WooCommerce. 

Në varësi të modelit, strategjisë dhe buxhetit tuaj të biznesit, do të duhet të vendosni se cilat nga pesë platformat që do të zgjidhni për biznesin tuaj në internet. 

A keni përvojë me ndonjë prej platformave të mësipërme? A e kemi harruar të preferuarën tuaj? Ju lutemi na tregoni në komentet dhe faleminderit që lexuat.

FAQ më të mira për platformat e tregtisë

Cila është platforma më e mirë e tregtisë?

Siç ndodh shpesh me softverin, nuk ka asnjë plumb argjendi që zgjidh të gjitha problemet tuaja. Platformdo platformë ka pikat e forta dhe të dobëta të saj. Platforma më e mirë ecommerce për ju varet nga shumë gjëra, të tilla si buxheti juaj, modeli i biznesit për dyqanin tuaj dhe aftësia juaj teknike.

Cila është platforma më e mirë e tregtisë për një biznes të vogël?

Nëse jeni të ngushtë në para, ka kuptim të bastoni në WooCommerce, por pa zgjatje.

Cila Platformë Ecommerce duhet të përdor?

Një rregull i mirë është të përdorni platformën ecommerce që i përshtatet më së miri modelit të biznesit tuaj. Në fund të fundit, ju nuk dëshironi që strategjia juaj e biznesit të ndryshojë vetëm për shkak të teknologjisë që përdorni. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map