Ndërtuesit më të mirë të faqes në internet: Ndërtoni mirë, ndërtoni shpejt

Ndërtuesit e faqeve në internet kanë ndryshuar mënyrën se si njerëzit krijojnë faqet e internetit sot. Edhe CMS të lehtë për t’u përdorur, si WordPress luftojnë për të vazhduar me përdorshmërinë dhe fuqinë e krijuesve më të mirë të faqeve të internetit në treg. Ndërsa kufizoheni pak në opsionet që keni, prapëseprapë mund të krijoni një uebfaqe të bukur dhe funksionale.


Gjatë këtij udhëzuesi, ne do të ekzekutojmë zgjedhjet më të mira në hapësirë. Këta ndërtues të faqes në internet kanë qëndruar në provën e kohës, duke iu përshtatur tregut ndërsa tendencat e dizajnit të internetit ndryshojnë. Ne do t’ju japim disa tregues sesi të zgjidhni atë për ju dhe nëse duhet të azhurnoni edhe pas gjyqit.

Gjithë përveç një ofertë këtu ofron një plan falas për të provuar shërbimin, kështu që ia vlen të regjistroheni dhe të shikoni se cili përshtatet për ju. Lexoni deri në fund të udhëzuesit para se të azhurnoni, megjithëse do të peshojmë të mirat dhe të këqijat për ta bërë këtë.

Ndërtuesit më të mirë të faqes në internet2020

Farë është një ndërtues i faqes në internet?

Tani, krijuesi i faqes së internetit të emrit është mjaft i vetëkuptueshëm dhe ne nuk duam t’ju sjellim një shpjegim të gjerë. E thënë thjesht, është një mjet për ndërtimin e një faqe në internet. Sidoqoftë, të kuptuarit e ndryshimit midis një krijuesi të faqes në internet dhe një platformë si WordPress nuk është aq e thjeshtë, pasi linjat shpesh zbehen.

mirë-website-ndërtues-GIF-4

WordPress është një CMS, ose një sistem i administrimit të përmbajtjes, që përdoret në ndërthurje me web hosting për të krijuar një faqe në internet. Ne nuk do të zhytemi në specifikat në lidhje me mbajtjen në internet këtu, prandaj referojuni udhëzuesit tonë më të mirë të mbajtjes në internet për informacion. Ajo që duhet të dini tani është që web hosting ofron një nivel më të madh kontrolli mbi faqen tuaj te internetit.

Ky kontroll vjen me një kosto, sidoqoftë. Vendosja e hostimit tuaj, CMS dhe çdo skedar i kërkuar është një proces taksimi, veçanërisht nëse planifikoni të pritni faqen tuaj të internetit. Këtu hyjnë ndërtuesit e uebfaqeve, duke mbushur hendekun në lehtësinë e përdorimit dhe duke lejuar që edhe pajisjet më të pajisura teknologjikisht të marrin online.

Ju jeni duke marrë në web hosting, CMS dhe redaktorin të gjithë në një paketë, me një çmim përgjithësisht të ulët, për të filluar. Kombinoni atë me shabllonet që janë duke u përmirësuar gjatë muajit (shikoni TemplateMonster për një shembull) dhe krijuesit e faqeve të internetit duken si një opsion tërheqës për përdorshmërinë. Nëse jeni përqendruar në shpejtësinë dhe lehtësinë e përdorimit, një krijues i faqes në internet është për ju.

Sidoqoftë, mund t’ju duhet më shumë fleksibilitet. Për këtë, WordPress është një mundësi e shkëlqyeshme, prandaj sigurohuni që të lexoni në web hosting më të mirë për WordPress. Nëse doni të mësoni më shumë rreth përdorimit të platformës, lexoni udhëzuesit tanë për të përdorur WordPress:

 • Fillestarët udhëzojnë për të përdorur WordPress
 • Udhëzues i ndërmjetëm për të përdorur WordPress
 • Udhëzues i avancuar për të përdorur WordPress
 • Si të kopjoni faqen tuaj në WordPress

Zgjedhja e një ndërtuesi në internet

Pasi të shikoni ndërtuesit më të mirë të faqeve të internetit në secilën kategori, ju duhet të bëni një zgjedhje, dhe ka disa gjëra që duhet t’i konsideroni jashtë zonave ku ne godasim. Aspekti personal i faqes tuaj zbret në qëllimin e tij, pamjen e përgjithshme për të cilën po kërkoni dhe redaktorin që funksionon më mirë për ju.

Mbi të gjitha, qëllimi juaj është më i rëndësishmi. Shumica e krijuesve të faqeve të internetit janë të afta të përshtaten në shumë situata të ndryshme, por pak janë optimizuar për secilën. Bizneset lokale me siguri do të gëzojnë qendrën praktike të aplikacionit të Wix, ndërsa profesionistët artistikë mund të përfitojnë nga paraqitjet e përhapura të SquareSpace. Ka mbivendosje midis të dyve, por të dy përshtaten më mirë në kampet e tyre përkatëse.


Qendra e aplikacioneve të Wix


Një nga temat mahnitëse të SquareSpace

i mëparshëm

tjetër

Tjetra është pamja e përgjithshme për të cilën po kërkoni. Mostroni zgjedhjen e temave nga secili ndërtues i faqes në internet që ju intereson interesin tuaj dhe vini re ndonjë që ju përmbahet. Me sa duket, ai me temat më tërheqëse është lart rrugicës suaj. Vini re, megjithatë, se është përgjithësisht më e mira ta mbani atë të thjeshtë, në mënyrë që të mos bëni zgjedhjen tuaj vetëm në bazë të një veçori unike të dizajnit që nuk ju ndihmon qëllimit të faqes tuaj.

Së fundmi, provoni disa redaktorë dhe ngjitni me atë me të cilin jeni më të kënaqur. Të gjithë krijuesit e faqeve të internetit të paraqitura këtu kanë shumë fuqi, dhe do të jeni në gjendje ta përdorni redaktorin në potencialin e tij të plotë nëse jeni të kënaqur me të. Shkëmbimi i disa karakteristikave shtesë për një përvojë të projektimit të lëngjeve ia vlen, pasi zakonisht do të përfundoni me një faqe në internet më të mirë në fund.

Si gjithmonë, ekziston një element i preferencës kur bëhet fjalë për ndërtuesit e faqeve të internetit. Kriteret që kemi goditur vlen për të gjithë dhe duhet të jetë gjëja e parë që merret parasysh kur po bëni zgjedhjen tuaj. Megjithatë, jashtë kësaj, këto tre fusha janë të rëndësishme për të përdorur sitin dhe duke përfunduar me një pamje që ju pëlqen.

Ndërtuesit më të mirë të faqes në internet

Shumë prej ndërtuesve më të mirë të faqeve të internetit ofrojnë karakteristika të ngjashme. Zakonisht po merrni një ndërfaqe tërheqëse dhe tërheqëse, mbështetje për temat e stilistëve dhe një mori aplikimesh të integruara. Anydo ndërtues që qëndron jashtë këtij skicë themelore u skualifikua plotësisht nga ky udhëzues. Mbi të, ne do të përqendrohemi në pesë kategori të ndryshme për të treguar se ndërtuesit shkëlqejnë në secilën zonë.

Le të ekzekutojmë ndërtuesit më të mirë të faqeve të internetit në treg. Ne do të prekim pikat kryesore për secilën kategori, por sigurohuni që të shikoni vlerësimet përkatëse për të mësuar më shumë rreth një ndërtuesi të veçantë.

Features

Një ndërtues i faqes në internet është një mjet mjaft i drejtpërdrejtë, kështu që çdo gjë që e ëmbëlson tenxheren sigurisht që është e mirëpritur. Si një bazë fillestare për të cilën ndërtuesi i faqes në internet është më i miri për ju, së pari do të shohim se cilat tipare përfshijnë, ose falas ose me pagesë, dhe nëse ia vlen një premisë në shërbim.

Një qendër aplikacioni është sigurisht zona e parë shqetësuese në lidhje me tiparet. Mundësia për të zgjeruar faqen tuaj në internet me aplikacione shtesë është jashtëzakonisht e fuqishme, siç tregohet nga WordPress. Anydo krijues i faqes në internet me një qendër aplikacioni menjëherë u ngrit në listë, me pikë shtesë nëse aplikacionet vinin direkt nga ndërtuesi.

Aplikacionet nuk janë tiparet e vetme që do të shikojmë, megjithëse: një faqe në internet, madje edhe ato të ndërtuara me një ndërtues, përfshin shumë pjesë përfshirë email, siguri dhe SEO. Karakteristika të tilla si SiteLock, marketing i SEO dhe email i pakufizuar janë konsiderata të forta në zgjedhjen e pretenduesve tanë. Këtu keni një listë të shkurtër të kritereve për këtë kategori:

 • Qendra e aplikacionit
 • Email
 • Siguria ose heqja e spamit
 • Ndihmë për SEO

Wix

Wix është një nga ofruesit më të dendur të funksioneve që ne kemi rishikuar. Ai godet në të gjitha fushat kryesore, duke përfshirë një qendër aplikacioni, email të pakufizuar, ndihmë për SEO dhe siguri të përgjegjshme për tu bootuar. Në shumë aspekte, Wix është një nga ndërtuesit më të mirë-rrumbullakosur të faqeve të internetit atje, i cili shihet në tiparet e tij. Sigurohuni që të lexoni rishikimin tonë Wix për të mësuar në lidhje me të gjithë ata.

Dy nga karakteristikat më të spikatura janë mjeti SEO dhe projektuesi i logos. Mjeti SEO ju ndihmon me secilën faqe për vendosjen e etiketave, header dhe përshkrimin meta me këshilla të dobishme për optimizimin gjatë rrugës.

Dizajneri i logos bën vetëm atë, harton një logo për ju. Nuk është një dizajnues profesionist, megjithatë, një AI që krijon një vështrim për ju bazuar në disa pyetje. Ju gjithmonë mund të redaktoni logon pas faktit me vektorin e fortë të Wix dhe galerinë e fonteve gjithashtu. Vetë mjeti është plotësisht i lirë për të provuar dhe përdorur, por do të duhet të hidhni disa kocka për të shkarkuar logon në hi-res.

Weebly

Weebly ulet menjëherë pas Wix për sa i përket tipareve. Ju keni ende një mbështetje të plotë me email, një qendër të madhe aplikimesh dhe një ndërtues të afarizmave të paraqitur plotësisht. Nëse nuk po shkoni me një opsion ecommerce si Shopify, Weebly është gjëja më e afërt që mund të merrni pa bërë plotësisht kërcimin.

Qendra e aplikacioneve funksionon pak më ndryshe se Wix. Ajo integron më shumë aplikacione të palëve të treta, duke hapur opsionet që keni për ndërtimin e faqes tuaj. Kjo vjen në koston e një dudë të rastit nga loti, por ende një listë shumë më e fuqishme për të zgjedhur.

Një pjesë e qendrës së aplikacioneve përqendrohet në tregtinë elektronike, dhe Weebly furnizon mjete të mjaftueshme nga porta për të krijuar një dyqan në internet bonafide. Ju mund të shesni mallra fizike ose dixhitale, me opsione për filtrim dhe filtrim, si dhe arka të sigurta dhe përcjellje të inventarit. Nuk ka mjete për sinkronizim në platforma të shumta, por prapë të mjaftueshme nëse planifikoni të drejtoni një faqe ecommerce më vete.

Sidoqoftë, Weebly shënoi lartë në këtë kategori sepse ka një gamë shumë të gjerë të veçorive, prandaj sigurohuni që të shikoni rishikimin tonë të Weebly për të mësuar më shumë.

SquareSpace

Për dallim nga Wix dhe Weebly, SquareSpace është një sistem plotësisht i mbyllur. Nuk ka asnjë mbështetje të palëve të treta për aplikime, në fillim pak zhgënjim. Sidoqoftë, SquareSpace nuk ka nevojë për ndonjë aplikacion tjetër pasi kompleti i veçorive që ofron është mjaft i gjerë për ta bërë atë me kosto pak më të lartë që ia vlen.

Një nga karakteristikat që mund të mos vini re në fillim është optimizimi. SquareSpace përdor një ngarkim të përgjegjshëm dhe progresiv të imazhit. Me pak fjalë, kjo do të thotë që imazhet në sitin tuaj do të ngarkohen pasi faqja të ketë ngarkuar tashmë, duke zvogëluar kohën e pritjes dhe duke ndryshuar madhësinë e figurës për t’i përshtatur si duhet ekranit. Për më tepër, ju keni një CDN të përfshirë i cili do të ulë kohën e ngarkesës në të gjithë botën dhe do të sigurojë siguri në rast se çdo sulm DDoS godet në faqen tuaj.

SquareSpace nuk ju lejon të përdorni ndonjë aplikacion të palës së tretë në faqen tuaj, por ka disa të përfshira me sistemin jashtë portës. Ju keni qasje në Google Analytics, Disqus dhe typekit direkt brenda redaktorit pa asnjë kodim të kërkuar. Këto pak mjete plotësojnë boshllëqet e lëna nga formacioni i SquareSpace dhe e bëjnë paketën e përgjithshme të ndjehet shumë më e rrumbullakosur.

Indeksi i veçorive të SquareSpace është aq i madh sa madhësia vetëm do të tregojë se sa shumë ka për të ofruar ky ndërtues. Sigurohuni që të lexoni në atë dhe rishikimin tonë të SquareSpace, për të mësuar të gjitha specifikat në lidhje me këtë shërbim.

vlerë

Pas veçorive vjen vlera. Sidoqoftë, është shumë më e dobishme të gjykosh vlerën e përgjithshme në krahasim me një pikë të veçantë çmimesh. Disa nga zgjedhjet në këtë kategori nuk do të jenë më të lira, por do të japin vlerën më të madhe për paratë tuaja.

Karakteristikat luajnë një pjesë të madhe në këtë, por ne do të përqendrohemi më shumë në specifikime, kështu që nuk ka shumë mbivendosje. Shumë ndërtues të faqeve të internetit përdorin të njëjtët serverë për të ruajtur në internet, kështu që në vend të kësaj ne do të shikojmë hapësirën e ruajtjes, zgjedhjen e temave dhe çdo veçori shtesë që nuk është e përfshirë në pjesën e mësipërme.

Prmimet nuk janë plotësisht jashtë diskutimit, sidoqoftë. Ne do të krahasojmë pikat relative të çmimeve të secilit në lidhje me tiparet që ofrojnë ndërtuesit. Shtë një vlerësim kontekstual që, në përgjithësi, duhet të sigurojë një bazë solide për vlerën. Këtu keni një listë të shkurtër të kritereve për këtë kategori:

 • Hapsirë ruajtjeje
 • Zgjedhja e temave
 • Pika e çmimit

One.com

Sa i përket krijuesve të uebfaqeve, ato nuk marrin shumë më lirë se One.com. Ky ndërtues i kthyer në internet ofron plane gjithëpërfshirëse për vetëm disa dollarë në muaj, me një hapësirë ​​të madhe hapësinore për ruajtje. Ndërsa nuk do të merrni të gjitha këmbanat dhe bilbilat e një ofruesi si Weebly, ju jeni akoma duke marrë mjaft për paratë tuaja.

Ka vetëm një plan në dispozicion, por është i mbushur me mirësi. Ju keni mbështetje të plotë për imazhin HD, rezervoni dhe rivendosni opsionet, llogari të pakufizuara të postës elektronike dhe një kupon Google AdWords, të gjitha në krye me një ruajtje mjaft të madhe 25 GB. E gjithë kjo, dhe pajtimi kushton më pak sesa të hahet jashtë në një restorant të fast-food-eve.

Vetë ndërtuesi vjen me mbështetje për deri në 200 faqe, kështu që ju kurrë nuk duhet të mbaroni hapësirën, dhe është i koduar plotësisht me sigurinë SSL. One.com është një mënyrë e shkëlqyeshme për të filluar ndërtimin e faqes tuaj të internetit, veçanërisht nëse nuk keni shumë para. Shikoni vlerësimin tonë të One.com për të mësuar më shumë.

Weebly

Duke krahasuar çmimet drejtpërdrejt, Weebly është shumë më e shtrenjtë se One.com. Edhe kështu, ajo ofron një shumë të tmerrshme për çmimin, veçanërisht kur krahasohet me ndërtuesit e tjerë në një gamë të ngjashme. Ju keni të gjitha karakteristikat e listuara në kategorinë e mësipërme, si dhe aplikacione për celular, tema të përgjegjshme dhe një udhëzues të plotë për SEO.

Më të veçantë të bandës janë aplikacionet e lëvizshme. Weebly ka ndërtuesin e saj në iOS dhe Android, kështu që ju të mund të ndërtoni dhe modifikoni faqen tuaj edhe nëse nuk jeni në një kompjuter desktop. Mënyra me të cilën Weebly përdor redaktorin e saj e bën redaktimin celular sa më të thjeshtë, të jetë e mundur, me një ndërfaqe plotësisht ndërvepruese që thjesht kërkon që të tërhiqni atë që dëshironi aty ku dëshironi..

Të gjitha faqet e Weebly përfshijnë një sitë harte dhe HTML-miqësore me HTML, që do të thotë gjysma e betejës bëhet për tu njohur nga motorët e kërkimit. Indeksimi tashmë është bërë edhe për ju, kështu që gjithçka që duhet të bëni është të vendosni përshkrimin dhe fjalët tuaja të meta dhe ndërtuesi do të trajtojë pjesën tjetër.

Gama e çmimeve është tarifa tipike që prisni nga një ndërtues i faqes në internet, me planet e reja që vijnë rreth çdo 5 $ shtesë. Sidoqoftë, paratë dhe koha që po kurseni midis ndihmës SEO, sigurisë SSL, kupon reklamash dhe emrit të domain, sigurisht që kostoja është e justifikuar.

habitshme

Ikuditërisht në një përfshirje të çuditshme kudo në këtë listë sepse është një krijues i çuditshëm i faqes së internetit. Ajo ofron vetëm tre plane, dy prej të cilave janë mjaft të shtrenjta kur krahasohen me ndërtuesit e tjerë të faqeve të internetit. Dizajni i vetëm i faqeve të planeve të Lira dhe të Kufizuara nuk është ideal, megjithëse ofron një hapësirë ​​të madhe për depozitë. Planet Pro, nga ana tjetër, janë mjaft mbresëlënëse.

Cilësimet e habitshme universale të faqes

Ju keni mundësi të përdorni një bandë të pakufizuar, fusha dhe ruajtje, me tre site profesionale të përfshira. Këto ndryshojnë nga faqet e kufizuara me mbështetje për ecommerce dhe faqe të shumta, si dhe qasje në ofertat premium në qendrën e aplikacioneve. Nëse jeni duke kërkuar të zgjeroni faqen tuaj edhe më tej, Mrekullueshëm gjithashtu ka integrim me shtesat POWr.

Planet e mirat vijnë në rreth 5 dollarë më lirë se një plan tregtie kudo tjetër dhe ofrojnë deri në 300 produkte në dyqanin tuaj. Ndërsa planet e kufizuara dhe ato të lira nuk ofrojnë shumë në mënyrën e vlerësimit, planet e Pro bëjnë dhe patjetër që duhet të merren parasysh nëse dëshironi të shisni disa produkte dhe të kurseni disa dollarë në proces. Lexoni rishikimin tonë të mrekullueshëm për të mësuar më shumë.

Dizajni dhe Vegla

Këtu do të hyjmë thellë brenda vetë ndërtuesit. Dizajni i përgjithshëm i shërbimit dhe mënyra se si ai zbaton mjetet brenda redaktorit është jashtë se sa i thjeshtë është të përdoret shërbimi. Paraqitja e vetë redaktorit, mjetet që ai zbaton dhe zgjedhja e temës janë të gjitha fushat që do të shikojmë në këtë kategori.

Përzgjedhja e temave është zona më e rëndësishme, megjithëse, pasi krijon një themel për pamjen dhe funksionin e përgjithshëm të faqes tuaj përpara se të prekni ndonjë mjet. Ne nuk po shqyrtojmë vetëm temat më të mira, por ato më praktike. Një temë duhet të duket e mirë dhe të jetë funksionale, duke ju ofruar një udhërrëfyes për hartimin ndërsa vendosni rrugën.

Ne do t’i shikojmë mjetet e përdorura në ndërtues gjithashtu. Kryesisht, ne po shohim në hartimin dhe mënyrën e paraqitjes së mjeteve dhe mënyrën se si ata informojnë vendimet tuaja kur ndërtoni një sit. Opsionet e rrëmujshme dhe të jashtme nuk janë të pranueshme, por vetëm një ndërfaqe e efektshme që përqendrohet në ndërtimin e faqes më të mirë të mundshme. Këtu është lista e shkurtër për këtë kategori:

 • Modelet e ngurta
 • Rrëmujë falas
 • Mjete të përdorshme

SquareSpace

Nëse dëshironi më të mirën absolute në dizajn, SquareSpace është për ju. Ky ndërtues i dendur nga faqja e internetit paraqet një çmim premium, por gjithashtu vjen me një pamje premium. Faqet e zbarkuara të uljes dhe karakteristikat unike interaktive janë emuluar shumë herë, por disa ndërtues të tjerë të faqeve të internetit e bëjnë atë ashtu si bën SquareSpace.

Edhe vetë ndërtuesi është mjaft kompetent. SquareSpace nuk e mban dorën ashtu si bëjnë shumë krijues të tjerë të faqeve të internetit. Në vend të kësaj, ju jeni prezantuar me një numër të kufizuar mjetesh dhe pritet të krijoni diçka prej tyre. Fuqia është sigurisht atje, por ju takon juve ta zhbllokoni atë për faqen tuaj të internetit.

Në fund, ju keni mbetur me një sit që është funksional dhe i bukur. Grupi i shkëlqyeshëm i temave të SquareSpace ofrojnë një model të fortë, dhe sistemi i mbyllur i përmbajtjes ju jep mjaft mjete për të përfunduar punën. Ju nuk keni aplikacionet marramendëse të ndërtuesve të tjerë, por përkundrazi një mjet serioz i projektimit ka për qëllim të krijojë uebfaqen më të mirë në kërkim.

Wix

Wix është përmirësuar ndjeshëm vitet e fundit, duke rivalizuar modelet mahnitëse të SquareSpace. Ju keni një përzgjedhje më të gjerë të temave për të zgjedhur nga dhe me një gamë më të madhe. Disa shabllone janë të drejtpërdrejtë, veçanërisht të dobishëm për një blog ose revistë në internet, një zonë ku SquareSpace lufton mjaft.

mirë-website-ndërtues-GIF-1

Sidoqoftë, zë vendin e dytë në këtë kategori për shkak të një ndërfaqe të rrëmujshme. Wix ka ende mjaft fuqi nën kapuç, me një mori elementësh dhe aplikimesh shtesë. Pavarësisht, vetë redaktori nuk është aq i pastër sa SquareSpace dhe ndonjëherë mund të duket si pak gjatë projektimit.

Nuk është e vështirë të përdoret, megjithatë. Wix është sigurisht një ndërtues kompetent që ju jep një listë të madhe mjetesh për ndërtimin e faqes tuaj. Nëse doni më shumë opsione sesa SquareSpace dhe nuk tërhiqeni shumë nga temat e ndezura, atëherë Wix mund të jetë zgjedhja e duhur për ju.

Weebly

Në aspektin e dizajnit, Weebly vendoset midis Wix dhe SquareSpace. Përzgjedhja e temave është ende mjaft e madhe, me një bazë të ngurtë të mesme midis modeleve moderne ekstravagante dhe pamjeve të drejtpërdrejta. Sidoqoftë, Weebly dallon nga të dy për shkak të redaktorit të tij të shkëlqyeshëm që është i lehtë për t’u përdorur ndërsa siguron ngarkesë të energjisë.

Shtë një përvojë plotësisht ndërvepruese, një ndërfaqe e vërtetë tërheqëse dhe tërheqëse që ndërtuesit e tjerë të faqeve të internetit (siç është One.com) përpiqen të imitojnë. Shiriti juaj i mjeteve të majta mban të gjithë elementët që ju nevojiten dhe fjalë për fjalë thjesht tërhiqni atë që dëshironi në faqe. Shtë një përvojë e tillë intuitive që akoma menaxhon fuqinë e SquareSpace dhe Wix.

Weebly ka një numër të mirë të veçorive të e-commerce edhe në ndërtues. Seksioni i produkteve është sa më afër një krijuesi të dedikuar të dyqaneve në internet, me mundësi për produkte fizike, shkarkime dhe shërbime. Planet e biznesit vijnë gjithashtu me ndjekjen automatike të inventarit dhe shënjat e ulëta të aksioneve që është e dobishme nëse qëllimi juaj kryesor është shitja.

Lehtësinë e përdorimit

Kalërimi në anën e pasme të dizajnit është lehtësia e përdorimit. Këtu, ne po shohim se si ndërtuesi funksionon posaçërisht, i ndarë nga çdo mjet i veçantë që mund të ketë. Hapësira e projektimit duhet t’i kushtojë vetes një përvojë intuitive. Kjo do të thotë se nuk ka mjete ose mundësi të jashtme dhe një redaktues që është i optimizuar për rrjedhën e punës.

Kjo do të thotë gjithashtu një redaktues i optimizuar për përdorimin e uebit. Disa ndërtues mund të mbeten prapa në harduer të nivelit të ulët. Mbi të gjitha, është një mjet plotësisht funksional i dizajnit në një faqe në internet. Me këtë, është e rëndësishme që ndërfaqja të mos ngadalësojë mousing mbi opsione të ndryshme ose të marrë shumë kohë për të ngarkuar ndonjë veçori të veçantë.

Jashtë redaktorit, ne do të shohim gjithashtu përdorimin e nivelit të gjerë të faqes tuaj. Kjo përfshin panelin tuaj të kontrollit dhe zonën mbështetëse dhe sa e lehtë është të qaseni në secilin. Kur të tre kombinohen së bashku, duhet të ketë shumë pak pyetje se ku është një veçori e veçantë ose si mund t’i qaseni. Këtu është lista jonë e shkurtër për këtë kategori:

 • Redaktori intuitiv
 • Optimizuar për përdorim në internet
 • Pastroni zonat e faturimit dhe mbështetjes

Webnode

Uebfaqja ka qenë në hapësirën e krijuesit të faqes në internet për pak kohë, duke debutuar së pari redaktorin e saj Word-esque përsëri në vitin 2008. Që atëherë, platforma është rindërtuar me Webnode 2.0, një program i rimenduar që shtyn kufijtë se sa i thjeshtë mund të jetë një krijues i faqes në internet. Ekrani është pa opsione rrëmujë dhe të jashtme, duke e bërë këtë më të lehtë për t’u përdorur ndërtuesin që kemi parë.

mirë-website-ndërtues-GIF-2

Ndahet në dy kategori: përmbajtje dhe seksione. Seksionet janë goditjet e gjera të faqes tuaj, blloqet e ndërtimit në të cilat vendoset gjithçka tjetër. Minus header dhe footer, seksionet mund të vendosen kudo.

Përmbajtja është vetëm ajo, përmbajtja që plotëson këto pjesë. Mund të jetë çdo gjë nga një kuti e thjeshtë teksti në një video në YouTube, të gjitha këto mund të tërhiqeni për të përshtatur faqen së bashku si një enigmë. Nuk ka shumë mundësi, por ato pak që janë atje paraqesin një ton mundësi.

Redaktori 2,0 nuk e ka goditur ende fundin e e-commerce të gjërave, sidoqoftë. Webnode tashmë e ka lëshuar atë në disa pjesë të botës, kështu që azhurnimi është i menjëhershëm. Tani për tani, më së miri është më mirë të përmbahemi në një lloj tjetër të internetit. Lexoni rishikimin tonë në Webnode për të mësuar më shumë rreth gjithë këtij shërbimi që duhet të ofrojë.

Jimdo

Jimdo ju lejon të krijoni një faqe në internet të plotë në vetëm disa klikime. Kjo tingëllon si hiperbolë, por nuk është kështu. AI Jimdo Dolphin ju bën disa pyetje për ju dhe faqen që po krijoni dhe pastron internetin për të gjetur sa më shumë informacione të jetë e mundur. Pas gjithë kësaj, Dolphin do të bashkojë një sit plotësisht funksional, plot me atë që gjeti.

Padyshim që është paksa e mërzitur. Fatmirësisht, hartimi i faqes tuaj me Jimdo është po aq i thjeshtë. Ashtu si Weebly, redaktori është plotësisht interaktiv, me opsione për të ndryshuar madhësinë, lëvizjen dhe formësimin e çdo gjëje që është në faqe pa kaluar në një pamje të ndryshme. Opsionet janë pak të vështira për t’u mësuar në fillim, por redaktori ngadalë bëhet një nga më intuitivët e tregut.

Pavarësisht kësaj, ka disa çështje me sistemin e Jimdo. Temat nuk funksionojnë si duhet dhe numri i elementëve të redaktueshëm mund të jetë dërrmues. Pavarësisht, ndërtuesi paraqet një ton opsionesh dhe bëhet mjaft i lehtë për t’u përdorur pas një kohe të shkurtër. Lexoni rishikimin tonë të Jimdo për të mësuar më shumë rreth asaj që shkëlqen ky ndërtues.

Weebly

Siç u përmend në kategorinë e mësipërme, Weebly ka një nga redaktorët më të mirë që kemi parë, jo vetëm në aspektin e energjisë së papërpunuar, por edhe për sa i përket përdorshmërisë. Pothuajse çdokush mund të hidhet lehtësisht në ndërfaqe dhe të përfitojë nga shumë opsione që ka. Grupi i zoti i blloqeve e bën të thjeshtë gjetjen e asaj që po kërkoni dhe zvarriteni direkt në faqe.

mirë-website-ndërtues-GIF-3

Oduditërisht, shumë nga lehtësia e përdorimit vijnë nga kufizimet e Weebly. Shiriti i mjeteve të majta është specifik për faqe, do të thotë që ju do të gjeni vetëm mjetet e përshtatshme për atë faqe të veçantë atje. Për shembull, mjetet e blog-ut gjenden vetëm në faqen e blog-ut dhe cilësimet e header-it përreth gjenden vetëm në faqen kryesore. Ndihmon në pajtueshmëri dhe siguron që nuk ka ndonjë model të çuditshëm në faqen tuaj.

Ka shumë mundësi të tjera që nuk janë specifike për faqe, megjithëse. Do të gjeni forma të përgjegjshme, në të cilat mund të vendosni çdo pjesë të përmbajtjes, si dhe opsione për qendrën e aplikacionit gjatë gjithë projektimit. Sshtë një ndërfaqe e lehtë për tu kuptuar me të gjitha opsionet në dispozicionin tuaj. Veludia është se Weebly e menaxhon këtë pa u bërë shumë dërrmues.

mbështetje

Fatkeqësisht, faqet e internetit nuk janë perfekte dhe do të lindin çështje. Pavarësisht shkakut, keni nevojë për një sistem mbështetës solid për të mbështetur çdo çështje apo pyetje që mund të keni. Në këtë kategori, ne do të shikojmë në bazën e njohurive, opsionet e mbështetjes dhe çdo karakteristikë tjetër mbështetëse që krijuesi i faqes së internetit ka si një forum.

Veçanërisht në bazën e njohurive, ne do të kërkojmë udhëzues për zgjidhjen e problemeve. Të gjithë krijuesit e faqeve të internetit që ne kemi shqyrtuar kanë një bazë të njohurive, por shumë pak përfshijnë ndonjë udhëzues për çështje të zakonshme. Në shumicën e rasteve, baza e njohurive thjesht funksionon si një qendër mësimore, kështu që çdo artikull që merret me problemet që keni do të renditet shumë midis zgjedhjeve tona.

Gjithashtu një pikë e dobët e krijuesve të faqeve në internet janë opsionet e kontaktit. Shumica e ndërtuesve të faqeve të internetit ofrojnë mbështetje vetëm përmes postës elektronike, me disa që ofrojnë vetëm një formë të thjeshtë kontakti. Opsionet e shumta të mbështetjes dhe koha e shpejtë e reagimit janë çelësi këtu, kështu që çdo ndërtues që mund të ofrojë njërën nga dy mori pikët shtesë në këtë kategori. Këtu është lista e shkurtër:

 • Udhëzues për zgjidhjen e problemeve
 • Opsione të shumta kontakti
 • Koha e shpejtë e përgjigjes

habitshme

Struditërisht është një ndërtues veçanërisht mbresëlënës i faqes në lidhje me mbështetjen. Akoma vuan nga kontakti vetëm me email, por fiton tërheqje për konkurrencën me një bazë të njohurive shumë të rrumbullakosura. Kjo zonë është e mbushur plot me përmbajtje, me gjithçka nga fillimi për të menaxhuar faqen tuaj.

në mënyrë të habitshme baza e njohurive

Sidoqoftë, veçanërisht mbresëlënëse janë udhëzuesit për zgjidhjen e problemeve. Pothuajse të gjithë krijuesit e faqeve të internetit kanë mësime në bazën e njohurive, por shumë pak kanë burime për zgjidhjen e problemeve. Ështjet mund të mos dalin shpesh, por investimi i vogël në fundin e Strikingly do të thotë që ju do të keni një udhëzues në rast se diçka bën.

Për më tepër, ekziston një seri videosh fillestare të dobishme. Goesuditërisht kalon gjithçka nga fillimi me ndërtuesin për të pritur një sit me qendër në Kinë. Ai madje tejkalon kushtet e shërbimit dhe të politikës së privatësisë, kështu që ju të dini gjithçka rreth këtij ndërtuesi, si funksionon dhe si i përdor informacionet tuaja.

GoDaddy GoCentral

Duke bërë paraqitjen e saj të parë në këtë udhëzues, GoCentral nuk është një ndërtues veçanërisht mbresëlënës më vete. Në fakt, ndjehet më shumë si një zgjidhje shtesë e domain-it dhe shërbimeve të pritjes së GoDaddy. Edhe pse, niveli i mbështetjes është mjaft i lartë. Si një kompani e përqendruar më shumë në mbajtjen në internet, ju keni akses në nivelet e mbështetjes në web hosting, të cilat, mesatarisht, janë shumë më të mëdha se sa një ndërtues tipik i faqes në internet.

Baza e njohurive është qendra, e përshtatshme me një zonë të dedikuar posaçërisht për GoCentral. GoDaddy përfshin një listë të artikujve “zhyten në”, një program kurazi-program për çdo fushë të veçantë në fjalë. Artikujt janë jashtëzakonisht të hollësishëm, gjithashtu, përshtaten me fotografitë e fotografive dhe udhëzimet hap pas hapi. Baza e njohurive ndjehet si një shtesë e realizuar plotësisht në fushën e mbështetjes.

Për më tepër, ju gjithashtu keni format tipike të kontaktit që prisni nga një host i uebit. Biseda live, posta elektronike dhe mbështetja telefonike janë të gjitha në dispozicion, një hap i madh mbi shumicën e ndërtuesve të tjerë të internetit në treg. Ka disa çështje të tjera me këtë shërbim, por sigurisht që mbështetja nuk është njëra prej tyre. Lexoni rishikimin tonë GoDaddy GoCentral për të mësuar më shumë.

SquareSpace

SquareSpace ka një seksion mbështetës masiv, të mbushur me çmimin tipik të çdo baze tjetër të njohurive. Sidoqoftë, përkushtimi i saj jo vetëm për mirëmbajtjen, por rritjen e faqes tuaj, e veçon atë nga ofruesit e tjerë. Mjetet janë atje për të qenë të suksesshëm në internet, dhe ato mjete gjenden në bazën e njohurive.

udhëzues i hapësirës katror

Zona është e përbërë nga udhëzues dhe FAQ. Në mënyrë tipike, do të ketë një varg udhëzimesh për një kategori të veçantë me një FAQ në fund për të mbuluar çdo tokë të humbur në të gjithë udhëzuesit. Nuk ka shumë në mënyrën e zgjidhjes së problemeve këtu, por kjo nuk ka gjasa të dalë. Në vend të kësaj, SquareSpace përqendrohet në përdorimin e ndërtuesit dhe rritjen e faqes tuaj.

Ajo që e veçon, sidoqoftë, është lidhja me komunitetin. SquareSpace pret webina të shpeshta që ofrojnë një mjedis të ngjashëm me punëtorinë për hartimin e faqes suaj të internetit. Nëse jeni me fat që jetoni brenda një prej zyrave të SquareSpace, mund të merrni pjesë në këto punëtori personalisht.

Ndërtuesi më i mirë i Uebfaqeve për Ecommerce

Të gjithë krijuesit e faqeve të internetit në këtë udhëzues favorizojnë uebfaqet tradicionale mbi faqet e internetit. Sidoqoftë, dyqanet në internet janë një pjesë e madhe e internetit, kështu që ne nuk do të donim t’ju linim të varur në këtë drejtim. Disa nga opsionet e paraqitura këtu do t’ju përshtaten daljeve të vogla në internet, por mund t’ju duhet diçka më e fuqishme nëse po kërkoni të shisni në internet.

Dallimi më i madh është shitja direkte mbi rishitjen. Shitjet e drejtpërdrejta, ose një kompani që shet produktin e vet drejtpërdrejt te klienti, do të sjellë fare mirë me shumicën e ndërtuesve të faqes në internet. Modelet e projektuesve të SquareSpace dhe Wix ju japin një mundësi për të treguar produktin tuaj dhe të gjitha karakteristikat e tij, me disa veçori shtesë për menaxhimin e dërgesave dhe ndjekjen e porosive.

Rishitja, nga ana tjetër, do të ketë një kohë të vështirë. Ne nuk po flasim vetëm për shitjen e sendeve të përdorura, por për çdo biznes që blen produkt nga shumica dhe më pas shet. Katalogu është përgjithësisht shumë më i madh dhe përhapet në platforma të shumta. Shumica e krijuesve të faqeve të internetit thjesht nuk kanë mjetet për të ndjekur çdo prizë në të cilën shitet, as fuqinë për të organizuar inventarin.

Për këtë, është më mirë të shkoni me një ndërtues të dedikuar ecommerce siç është Shopify. Do të keni të gjitha mjetet që ju nevojiten, përfshirë integrimin me Amazon dhe eBay, ShipStation, përmbushjen dhe dërgimin e mallrave. Për më tepër, Shopify mbështet importin dhe eksportin XML në mënyrë që të mund ta zhvendosni inventarin tuaj në çdo platformë dhe të keni akoma gjithçka të sinkronizuar.

Për shitje të drejtpërdrejta ose një grup të vogël të produkteve, sidoqoftë, çdo krijues i faqes në internet do të bëjë. Në përgjithësi do të paguani një premium për të përfituar nga menaxhimi i transportit dhe porosisë, kështu që mbani në mend nëse shitja nuk është qëllimi kryesor i faqes tuaj të internetit.

Falas ose me pagesë?

Pasi të zgjidhni ndërtuesin e faqes tuaj, të dizajnoni pak dhe të shkoni drejtpërdrejt, lind pyetja e azhurnimit. Ndërsa të shkoni falas ose të paguani varet plotësisht nga buxheti juaj, shumica e faqeve të internetit, pa marrë parasysh nevojën, do të përfitojnë nga një azhurnim. Ju fitoni mundësinë e përdorimit të karakteristikave thelbësore për legjitimimin e markës tuaj, duke rritur ekspozimin dhe burimet.

Ndërsa është e thjeshtë, një emër domain është hapi i parë në atë proces. Ofrimi i një nënfushë të markës me ndonjë plan falas është bujar, por shkëputja nga kjo është hapi i parë për krijimin e markës tuaj në internet. Një emër domain tregon se faqja juaj e internetit është e ligjshme dhe duhet të merret seriozisht.

Në faqen tuaj aktuale, marka e krijuesit të faqes suaj të internetit hiqet dhe, në disa raste, mund të vendosni reklama. Fleksibiliteti është se krijoni një sit që është një hap më lart se një ndërtues normal i faqes në internet, duke shtuar markën tuaj dhe, herë pas here, duke ju bërë para.

Për më tepër, përmirësimi është shumë i lirë. Asnjë uebfaqe nuk është falas dhe ndërsa ndërtuesit e uebfaqeve kanë kaluar një rrugë të gjatë në përpjekjen për ta bërë atë të ndodhë, ju duhet të hidhni pak para për një faqe bonafide. Fatmirësisht, ndërtuesit e uebfaqeve gjithashtu kanë kaluar një rrugë të gjatë në uljen e kostove, kështu që ju mund të filloni një uebfaqe për më pak sesa të blini disa pije çdo muaj.

Me pak fjalë, ia vlen plotësisht që të azhurnoni në një plan të paguar. Filloni në një të lirë për të provuar ndërtues të ndryshëm dhe të gjeni përshtatjen e duhur, dhe pastaj të azhurnoni që të mund të përfitoni nga tiparet premium që vijnë së bashku me të.

Mendimet përfundimtare

Mund të jetë zgjidhja më e mirë për të përdorur një ndërtues të faqes në internet duke ecur përpara, veçanërisht nëse nuk jeni tashmë të njohur me një platformë si WordPress. Niveli i energjisë po rritet gjithnjë e më shumë, dhe këta ndërtues tregojnë se si duken pretendentët e fortë për ndërtimin e një uebsajti serioz përmes një mjeti të lehtë për t’u përdorur.

Sa i përket një uebsajti serioz, sidoqoftë, ia vlen ta vësh atë për të përmirësuar në një plan të paraqitur plotësisht. Ju shpesh merrni shumë më tepër vetëm për një investim të vogël përveç aspektit të paçmuar të legjitimitetit. Shtë e vështirë të merret seriozisht në internet, por ky hap i vogël mund të të ndihmojë ta bësh atë.

Cili është ndërtuesi juaj i preferuar nga grupi? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map