HostGator vs Bluehost: Një Luftim Brenda EIG Stable në vitin 2020

HostGator dhe Bluehost janë ofruesit e pritjeve në internet që kanë shumë të përbashkëta. As nuk e bëri atë në listën tonë të web hosting më të mirë, por të dy janë në pronësi të Endurance International Group dhe vijnë me të mirat dhe të këqijat e ngjashme. Thënë kjo, ka dallime të vogla midis tyre që mund t’ju bëjnë të preferoni njëri-tjetrin. 


Në këtë krahasim HostGator vs Bluehost, ne do të kapërcejmë këto dallime. Gjatë pesë raundeve, ne do të shohim se si të dy grumbullohen kundër njëri-tjetrit, si dhe web-faqja jonë më e mirë për biznesin e vogël dhe web-in më të mirë për WordPress. 

Megjithëse do të tërhiqemi prej atyre udhëzuesve për pika të tjera të krahasimit, qëllimi ynë për këtë udhëzues është t’i krahasojmë ata të dy sa më drejtpërdrejtë të jetë e mundur. Nëse jeni të interesuar të shihni se si ata performojnë kundër tregut më të gjerë të mbajtjes në internet, lexoni rishikimin tonë të HostGator dhe rishikimin e Bluehost.

Vendosja e një luftë: HostGator vs Bluehost

Në rishikimet tona, ne gjykojmë ofruesit individualë mbi tetë kategori, gjë që bën një krahasim të gjatë dhe jo plotësisht të drejtë. Për këtë arsye, ne bashkojmë seksione të rishikimeve tona në pesë raunde për kokën tonë. 

Këto raunde janë karakteristika, çmimi, lehtësia e përdorimit, shpejtësia dhe koha e duhur dhe siguria dhe intimiteti. Do raund vlen një pikë, dhe cilido shërbim të ketë më shumë pikë në fund fiton.

Në fillim të çdo raundi, ne do të themi atë që ne po kërkojmë nga secili ofrues, atëherë do të kontrollojmë se sa mirë i plotësojnë të dy kriteret tona. Në fund, ne do të japim mendimet tona se si të dy krahasohen dhe shpallin fitues për atë raund. 

Megjithëse përdorim një sistem pikësh, ju rekomandojmë të lexoni në secilën pjesë, sepse shpesh ka nuanca që nuk mund të përmblidhen duke dhënë një pikë këtu ose atje. Disa raunde, një shërbim mund të fitojë nga një rrëshqitje në tokë, ndërsa në të tjerët, mund të zbresë në një veçori të vogël që nuk është e rëndësishme për ju.

1

Features

Ashtu si me të gjitha krahasimet tona, është e vështirë të thuhet se cilat tipare janë më të rëndësishme se të tjerët. Për shkak të kësaj, ne nuk jemi aq të përqendruar në veçoritë specifike për këtë raund, siç jemi me mënyrën e shpërndarjes së tyre. Në përputhjen tonë të SiteGround vs. HostGator, për shembull, SiteGround fitoi këtë raund jo sepse kishte më shumë karakteristika, por sepse ato ishin përfshirë në plane. 

Hostgator

HostGator nuk është aspak i afërt kur bëhet fjalë për veçoritë, por nuk u jep mundësinë të gjithëve qasje. Si një nga markat kryesore të EIG, ajo tregon integrimin me CodeGuard, Constant Contact dhe SiteLock. As versionet themelore të këtyre mjeteve nuk janë përfshirë në plane, megjithëse. 

Hostgator-rishikim-treg

Për dallim nga SiteGound (lexoni rishikimin tonë të SiteGround), HostGator shpërndan nivelet e tij bazuar në veçoritë në vend të performancës. Midis tre niveleve të përbashkëta, nuk ka gjasa të shihni ndonjë ndryshim të performancës. Përkundrazi, ju azhurnoni për të marrë karakteristika të caktuara, siç janë mjetet SEO në nivelin e Biznesit.

Kjo nuk do të ketë shumë kuptim për ne, veçanërisht për shkak se HostGator ofron të gjitha ato mjete a la carte në tregun e saj. Përjashtimet janë planet e WordPress, të cilat përfshijnë kopje rezervë të CodeGuard, heqjen e malware të SiteLock dhe një çertifikatë falas SSL / TLS nëpër shkallë.

Fatmirësisht, HostGator nuk është gjithçka i keq në këtë raund. Ai përfshin jo një, por dy ndërtues të faqeve të internetit me pajtimin tuaj. E para është Gator, e cila është një ndërtues pronar i faqeve të internetit që, megjithëse i mirëfilltë, nuk na bëri përshtypje shumë në rishikimin tonë Gator. Thënë kjo, tjetri është një nga ndërtuesit më të mirë të faqes në internet që kemi shqyrtuar. 

Do shtresë ka qasje në versionin falas të Weebly në domenin tuaj. Ky plan – i quajtur “lidheni” në formacionin Weebly – normalisht shkon 5 dollarë në muaj. Siç mund ta shihni në rishikimin tonë të Weebly, është një nga të paktët ndërtues të faqeve të internetit që ekuilibrojnë fuqinë dhe përdorshmërinë, duke ju lejuar të ndërtoni me lehtësi një uebfaqe të plotë..

Bluehost

Bluehost është i ngjashëm në pothuajse çdo aspekt me HostGator. Lista e njëjtë e karakteristikave është në dispozicion, duke përfshirë SiteLock, CodeGuard dhe më shumë, të gjitha këto janë të rezervuara për nivelet më të larta të pritjes. Thënë kështu, ekziston një plan unik i përbashkët që ju lejon të merrni të gjitha ato tipare dhe më shumë, dhe nuk është shumë e kushtueshme. 

Do të ketë reklama për të “dalë pro” në të gjithë faqen e internetit të Bluehost, e cila është e ngjashme me HostMonster (lexoni rishikimin tonë të HostMonster). Plani i nivelit të parë të përbashkët vjen me të gjitha karakteristikat normale, duke përfshirë një çertifikatë falas SSL / TLS dhe rezervime ditore, si dhe CodeGuard Basic, 200 dollarë në kredi reklamash, privatësi falas të domenit, një adresë IP të dedikuar dhe dy licenca SpamExperts. 

Sa për një ndërtues të faqes në internet, Bluehost gjithashtu përfshin integrimin me Weebly. E njëjta që është e vërtetë për HostGator është e vërtetë këtu. Ju mund të përdorni versionin falas aq sa dëshironi me domenin tuaj, dhe nëse vendosni të keni nevojë për më shumë ruajtje ose veçori të zgjeruara të e-commerce, mund të azhurnoni në një shkallë më të lartë. 

redaktori i dobishëm

Ajo që veçon më shumë është planet e WordPress. Planet e WordPress të Bluehost janë më të shtrenjta, por ato janë të mbushura me karakteristika. Ato përfshijnë skenë WordPress, azhurnime të menaxhuara të WordPress dhe një panel të shkëlqyeshëm kontrolli që integrohet me platformën. 

Një mendim i rrumbullakët

HostGator dhe Bluehost janë mjaft edhe kur bëhet fjalë për veçoritë. HostGator përfshin një ndërtues të dytë, mediokër të faqes së internetit, ndërsa Bluehost përfshin veçori të zgjeruara të WordPress, por me një çmim më të lartë. Ne preferojmë tiparet gjithëpërfshirëse të Hostinger (lexoni rishikimin tonë të Hostinger), por midis këtyre, Bluehost ka avantazhin.

Raundi: Karakteristikat Pika për Bluehost

Logoja e hostGatorit
Logo Bluehost

2

çmim

Kompanitë e mbajtjes së faqes në internet janë famëkeq për çmimet mashtruese (lexoni rishikimin tonë Arvixe për të mësuar rreth një prej shkelësve më të këqij). Si marka në pronësi të EIG, Bluehost dhe HostGator janë të aftë për artin, kështu që ky raund do të përqendrohet në atë se sa bujar do të jetë periudha e rimbursimit tuaj dhe çmimi aktual që do të paguani kur të vijë koha për të kontrolluar. 

Hostgator

Në fytyrën e saj, HostGator është një nga ofruesit më të lirë atje. Ndërsa plani i përbashkët më i lirë nuk shkon aq i ulët sa Hosting24 (lexoni rishikimin tonë të Hosting24), është më pak i kushtueshëm se 1&1 IONOS (lexoni 1 tonë&1 përmbledhje IONOS). Etiketa e çmimit më pak se 3 dollarë është e zbatueshme vetëm nëse blini tre vjet pritje, megjithëse. 

Ky çmim rritet në pothuajse 11 dollarë në muaj nëse shkoni me më pak se një vit, duke e vendosur fort HostGator në kampin e shtrenjtë. Afati fillestar ka një zbritje, siç pritet, por kërcimi i rinovimit nuk është i krahasueshëm nga hostet e tjerë të uebit. Për shembull, A2 Hosting është i njëjti çmim kur regjistroheni, por gjysma më shumë kur është koha për të rinovuar (lexoni rishikimin tonë të Hosting A2). 

Jashtë planeve të përbashkëta, çmimet nuk janë impresionuese. Planet e menaxhuara të WordPress janë të lira, por atyre u mungon puna e Kinsta (lexoni rishikimin tonë Kinsta). Opsionet VPS janë në dispozicion, por plani i nivelit të hyrjes nuk bën përshtypje, duke marrë parasysh çmimin. Të gjitha llojet e tjera të hostimit vuajnë të njëjtin fat si të përbashkët. Për shembull, plani hyrës VPS me 30 dollarë rritet në 90 dollarë pas rinovimit. 

Thënë kështu, HostGator është më bujar se shumica kur bëhet fjalë për garancinë e kthimit të parave. Ju merrni 45 ditë për të ndryshuar mendimin tuaj, pavarësisht nga kohëzgjatja, e cila është 15 ditë më e gjatë se sa lejojnë shumica e pritësve të internetit. Ekzistojnë disa përjashtime – lexoni rishikimin tonë të hostimit të InMotion për një shembull – por HostGator ofron një rrjet më të mirë sigurie sesa shumica.

Bluehost

Bluehost ka çmime në mënyrë të ngjashme mashtruese, por është edhe më i bezdisshëm se HostGator. Ashtu si motra e saj EIG, çmimi i shpallur është për tre vjet, dhe ai çmim rritet sa më i shkurtër të zgjasë ju. Thënë kështu, Bluehost nuk ofron kohëzgjatje një, tre ose gjashtë muaj për planet e tij të përbashkëta siç bën HostGator. 

Bluehost nuk është vetëm në atë praktikë – lexoni rishikimin tonë JustHost për një shembull tjetër – por kjo shkakton më shumë probleme sesa duket në fillim. Opsionet mujore ofrohen në llojet më të shtrenjta të pritjes, por jo në planet e përbashkëta, gjë që ndëshkon ata që përpiqen të kursejnë më shumë para. 

Thënë kështu, çmimet kanë më shumë kuptim sesa HostGator. Për shembull, planet e menaxhuara të WordPress, të quajtura WP Pro, janë më të kushtueshme se ato të HostGator, por vijnë edhe me karakteristika të tilla si skenimi. Po kështu, planet e përbashkëta janë më të shtrenjta, por nivelet më të larta përfshijnë karakteristika thelbësore siç janë privacy domain dhe një adresë IP e dedikuar. 

Sa i përket një rimbursimi, Bluehost ju ofron 30 ditë. Megjithëse normalisht që nuk do të ishte problem, është me Bluehost. Duke marrë parasysh që duhet të blini shumë vite pritje në fund të përbashkët, të kesh një dritare më të gjatë për rimbursim është vetëm logjike.

Dy mendime të rrumbullakëta

Ky raund është interesant. HostGator dhe Bluehost vuajnë nga rrëmujat mashtruese të çmimeve që kemi parë me të gjitha markat EIG, por jashtë kësaj, ato kanë pikat e forta dhe të dobëta. Prmimet e Bluehost janë më në përputhje me ato që prisnim, por dritarja e rimbursimit nuk është aq e gjatë, dhe HostGator ofron mundësi mujore të pritjes, por çmimi kapërcehet mbi atë që prisnim. 

Megjithëse është e vështirë të zgjedhësh një fitues, ne do të duhet ta japim atë në HostGator. Problemet janë më pak të rënda në përgjithësi dhe ju merrni një dritare më të gjatë për të ndryshuar mendimin tuaj. Thënë kështu, kjo mund të shkojë në çdo mënyrë.

Raundi: Pika e Pricemimeve për HostGator

Logoja e hostGatorit
Logo Bluehost

3

Lehtësinë e përdorimit

Shpresojmë, ju nuk do të duhet të kaloni shumë kohë në panelin tuaj të kontrollit të mbajtjes në internet. Pas vendosjes së uebfaqes tuaj, paneli i kontrollit është vetëm atje për të ndryshuar detaje në lidhje me planin tuaj, veçanërisht nëse jeni duke përdorur WordPress. Kjo e vë theksin e këtij raundi në konfigurimin. Ne do të kalojmë në procesin e arka dhe konfigurimit në HostGator dhe Bluehost për të parë se cili është më i rrjedhshëm. 

Hostgator

HostGator nuk është në thelb i vështirë për t’u përdorur – lexoni rishikimin e FatCow për të mësuar në lidhje me një shembull të kësaj – por ka çështje të vazhdueshme që mund ta bëjnë më të vështirë kontrollin. Zgjedhja e një plani është e rëndë sepse HostGator ka një formacion të dendur të llojeve dhe shërbimeve të pritjes (lexoni rishikimin tonë të GoDaddy për të parë një shembull tjetër), i cili bëhet më keq nga çmimi mashtrues. 

Issuesështje të tjera përfshijnë të paturit e një zone të veçantë të hyrjes për ndërtuesin e faqes Gator dhe zgjedhjen e shtesave në arkë. Anydo prej atyre çështjeve në izolim nuk është prapa, por kombinimi i tyre e bën zgjedhjen dhe blerjen e një plani më të vështirë sesa duhet të jetë, veçanërisht nëse nuk jeni i ri në web hosting. 

Megjithëse nuk jemi të ri për mbajtjen në internet, kemi pasur probleme. Pasi kemi blerë një plan, HostGator na dërgoi me email me letrat kredenciale tona, e cila nuk është mënyra më e mirë, siç mund të lexoni në rishikimin tonë të LunarPages. Kjo tha, ata nuk punuan. Ne u përpoqëm dhe u përpoqëm të regjistrohesh, madje edhe të ktheheshim në emailin origjinal për të siguruar që fjalëkalimi ishte i saktë. Megjithë përpjekjet tona, ne u detyruam të rivendosemi. 

Hostgator-rishikim-cPanel

Ashtë një turp gjithashtu, sepse HostGator është një gëzim për të përdorur jashtë kësaj. Pulti i llogarisë është i lehtë për të lundruar, me cilësimet kritike të mbajtjes në internet të vendosura përpara. cPanel është edhe më mbresëlënës, me një skemë kohezive ngjyrash dhe një pamje që përzihet në pult. 

Ju mund të mos keni të njëjtat çështje që kemi bërë, por ne duhet të vazhdojmë përvojën tonë. Kalimi nëpër proces ia vlen, por të merresh me një dhimbje koke vetëm për t’u regjistruar nuk do të ishte e nevojshme.

Bluehost

Oduditërisht, kishim çështje të ngjashme me hyrjen me Bluehost. Paraqitja e planeve nuk është aq e dendur, duke e bërë të gjeni atë që ju nevojitet e thjeshtë. Pagesa është në mënyrë të ngjashme, e drejtpërdrejtë, ndryshe nga makthi shumë-hapësh që ju vë Namecheap (lexoni rishikimin tonë të Namecheap). Gjithçka është e rrjedhshme derisa të vijë koha për të vendosur një fjalëkalim. 

Bluehost nuk i dërgon detajet e hyrjes tuaj përmes emailit, gjë që është e mirë. Në vend të kësaj, ju kërkon të vendosni një fjalëkalim menjëherë pasi të konfirmoni pagesën. Të vetëdijshëm për rreziqet e krimit në internet, ne krijuam një fjalëkalim unik duke përdorur një nga menaxherët tanë më të mirë me fjalëkalim, LastPass (lexoni rishikimin tonë LastPass). 

Fjalëkalimi nuk u nderua, sidoqoftë. Duket se ekrani i krijimit të fjalëkalimit të Bluehost nuk mund të trajtojë kur kopjoni dhe ngjisni një hyrje sepse ne ishim në gjendje të identifikoheshim mirë, pasi të shtypnit me fjalëkalim manualisht. Konsiderimi i menaxherëve të fjalëkalimeve është shtresa kryesore në shfletues, kjo është e papranueshme. 

Bluehost-rishikim-cPanel

Fatmirësisht, gjërat kujdesen për zbarkimin në pultin e llogarisë. Sshtë paraqitur si HostGator, por ka një përqëndrim më të fortë në WordPress. Të njëjtat skedarë janë të pranishëm, plus një skedë “faqet e mia” me simbolin WordPress. Atje, ju mund të menaxhoni tema, shtojca dhe më shumë, të gjitha pa hyrë në WordPress mbrapa. 

Cilësimet e përparuara janë nën skedën “përparuar”, e cila tregon një version të njohur të cPanel. Midis tij dhe faqes së menaxhimit të faqes së internetit, nuk ka asnjë fryrje në panelin e kontrollit. Bluehost ka një dashboard të ligët si HostGator, por e shtyn atë edhe më tej me një integrim të thellë me WordPress. 

Rreth tre mendime

Bluehost dhe HostGator kanë çështje kur bëhet fjalë për arka, por të dy e përbëjnë atë me një panel kontrolli të thjeshtë. Thënë kështu, Bluehost na prezantoi më pak çështje gjatë regjistrimit dhe ofroi një panel kontrolli që u jep përdoruesve të WordPress më shumë fleksibilitet. Megjithëse jo zgjidhja më e mirë për të gjithë, Bluehost e ka avantazhin këtë raund.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për Bluehost

Logoja e hostGatorit
Logo Bluehost

4

Shpejtësitë dhe Uptime

Testimi ynë i shpejtësisë konsiston në lançimin e një faqe në internet duke përdorur planin më të lirë të përbashkët dhe instalimin e një kopje bosh të WordPress në të. Pas kësaj, në uebfaqe drejtohet përmes dy kritereve: Testi i Shpejtësisë së Pingdom-it dhe ngarkesa e ndikimit. Gjatë këtij raundi, ne do të krahasojmë rezultatet që mblodhëm për HostGator dhe Bluehost. 

Hostgator

Koha e përgjigjes së HostGator është shumë e fryrë. Rezultatet e Testit tonë të Shpejtësisë së Pingdomit u kthyen 83 nga 100, që mund të mos duken keq, por janë. Shtë e rëndësishme të mbani mend që testi ynë përdor një sit pa përmbajtje, kështu që asnjë pikë e rezultatit të përsosur nuk është e mirë. Për HostGator, ka shumë pikë për tu injoruar. 

Hostgator-rishikim-speed-test

Grafiku tregon se ka pasur shumë kërkesa të bllokuara të bllokuara, do të thotë se ekziston rrjeti atje ku nuk duhet të ketë. Shtë një turp, duke e konsideruar metrikën e “pritjes” të HostGator, e cila është çelësi që shikojmë për hostet në internet, është i ulët. Ju mund të përmirësoni shpejtësinë e HostGator – lexoni se si të përmirësoni udhëzuesin e kohës së ngarkimit në uebfaqe për të mësuar se si – por është shumë i ngadaltë nga kutia. 

Impact Load pati gjithashtu probleme. Ne e përdorëm atë për të dërguar 50 përdorues virtualë në server gjatë pesë minutave, duke matur kohën e përgjigjes për secilin dhe duke vërejtur gabime që krijuan. Fatmirësisht, nuk kishte gabime, por HostGator tregoi një nivel të duhur të mospërputhjes. Megjithëse nuk është aq e keqe sa GreenGeeks (lexoni rishikimin tonë të GreenGeeks), pritet që kohët më të qëndrueshme të përgjigjes. 

Hostgator-load-ndikim

Thënë kështu, garancia në kohë është e fortë. HostGator premton se do të keni 99.9 përqind në kohën e duhur në planet e përbashkëta dhe të shitësit. Nëse pritja juaj ndonjëherë bie nën atë kufi, HostGator do t’ju kompensojë me një muaj pritjeje falas. 

Bluehost

Bluehost pati rezultate shumë më mbresëlënëse. Testi i Shpejtësisë së Pingdomit i dha faqes sonë të internetit 94 nga 100. Megjithëse Pagely ishte më i shpejtë (lexoni rishikimin tonë të faqes), Bluehost është një nga shërbimet më të lezetshme që kemi parë, veçanërisht duke marrë parasysh çmimin. Rreth asaj zone, të vetmit pritës që e rrahin atë janë A2 Hosting dhe Hosting24. 

Bluehost-rishikim-speed-test

Grafiku tregon një përrallë shumë të ndryshme nga ajo e HostGator. Kishte shumë fryrje, pa kërkesa të bllokuara ose kohë lidhjesh të gjata. Metrika “Pritni” ishte më e gjatë, por me sa pak ekzistonte jashtë kësaj, faqja në internet u ngarkua më shpejt. Ky numër mund të përmirësohet edhe me caching. 

Fatkeqësisht, Bluehost nuk ishte aq mbresëlënës kur erdhi në provën tonë Load Impact. Ne ende dërguam 50 përdorues gjatë pesë minutave, por Bluehost u ndërpre nën presion. Gjatë provës, ne pamë disa herë përgjigje të shumëfishta 0-sekonda, duke sugjeruar që faqja në internet nuk kishte ngarkuar. Në shumicën e rasteve, kjo ndodh kur ka shumë përdorues në një server dhe nuk ka burime të mjaftueshme për të ndarë. 

Bluehost-rishikim-load-ndikim

Edhe më keq, Bluehost nuk ka një garanci në kohë. Ai thotë se “për shkak të kompleksitetit dhe natyrës së një mjedisi të përbashkët të mbajtjes në internet, ndodh joproduktive” dhe nuk do t’ju kompensojë për këtë. Sinqerisht, Bluehost është vetëm duke e bërë atë pretendim. Pritja e përbashkët është e ndërlikuar, por është detyra e Bluehost ta trajtojë atë. Kjo do të thotë t’ju tregojë se merreni me veprime sepse redaktimi është shumë i vështirë. 

Raundi i Katër Mendimeve

Edhe një herë, kemi të forta dhe të dobëta nga të dy palët në këtë raund. Për dallim nga përputhja jonë e SiteGround vs Bluehost, në të cilën pati një fitues të qartë, të dy konkurentët paraqitën një argument bindës. Megjithëse HostGator ofron një politikë bujare për kohën e duhur, koha e saj e fryrë e ngarkesës nuk mund të injorohet. Shtë e mjaftueshme për të shtyrë Bluehost në epërsi për këtë raund.

Raundi: Shpejtësitë dhe Pika Uptime për Bluehost

Logoja e hostGatorit
Logo Bluehost

5

Siguria dhe privatësia

Raundi ynë i fundit përqendrohet në sigurinë dhe privatësinë, me të cilën luftojnë markat EIG. Për të qenë e qartë, as Bluehost dhe HostGator nuk janë një mundësi e shkëlqyeshme për vetëdijen e sigurisë. Nëse kjo ju përshkruan, ju jeni më mirë me një ofrues si DreamHost (lexoni rishikimin tonë të DreamHost).

Hostgator

Fatmirësisht, HostGator ofron shumë nga karakteristikat thelbësore të sigurisë në uebfaqe që ne kërkojmë, dhe e bën këtë falas. Ato përfshijnë një çertifikatë SSL / TLS dhe rezervime automatike, të përditshme, gjatë planeve. Duke pasur parasysh listën e markave EIG, megjithatë, ne jemi të zhgënjyer që nuk përfshihen më shumë. 

Për shembull, SiteLock, i cili është një mjet për skanim dhe heqje të malware, nuk përfshihet, madje edhe në një formë të zhveshur. Paketa themelore e skanimit, e cila duhet të përfshihet falas, është 3 dollarë në muaj. Paketa e plotë, e cila siguron një firewall të aplikacionit në internet dhe heqjen e malware, do t’ju ekzekutojë 40 dollarë në muaj. 

Intimiteti është gjithashtu një shaka, siç është me të gjitha markat EIG. Për dallim nga Midfase dhe WestHost, HostGator nuk përfshin intimitetin e domain me planin tuaj (lexoni rishikimin tonë të Midfazës dhe rishikimin e WestHost). Plus, është më e shtrenjtë se shumica e pritësve të uebit. Megjithëse ju zakonisht mund të merrni intimitetin e domain për 8-10 $ në muaj, HostGator tarifon 15 dollarë në muaj. 

Kjo nuk do të përmendë politikën e privatësisë, të cilën e ndajnë të gjitha markat EIG. Kjo i lejon kompanisë mbajtëse sipër HostGator të ndajë informacione të identifikueshme personalisht me një listë shqetësuese të partnerëve, duke përfshirë Google Ads, WPBeginner, Yahoo, Bing dhe Verizon. Megjithëse disa partnerë kanë kuptim, të tilla si Google Maps, shumica nuk e bëjnë. 

Bluehost

Bluehost është një kopje e Karbonit e HostGator kur bëhet fjalë për veçoritë e sigurisë. Ju merrni kopje rezervë ditore dhe një çertifikatë falas SSL / TLS me planin tuaj, por veçoritë e tjera të sigurisë, të tilla si SiteLock, nuk përfshihen. Plus, ne nuk mund të sqarojmë se cilat veçori të sigurisë nga ana e serverit ishin vendosur. 

Ne gjithmonë pyesim hostet në internet për veçori, të tilla si ModSecurtiy dhe BitNinja, sepse nuk ka asnjë mënyrë që ne të dimë nëse ato tipare të sigurisë janë duke u përdorur në fund të serverit. Ne kemi vlerësuar një përgjigje mbështetëse për përgjigje, por nuk gjetëm asnjë. Në vend të kësaj, rep na ridrejtoi për të blerë Cloudflare dhe SiteLock. 

Privatësia është gjithashtu e keqe, por Bluehost ndërmerr më shumë hapa sesa HostGator. Dy planet kryesore të përbashkëta dhe planet WP Pro përfshijnë privatësinë e domain-it falas, megjithëse me një kosto të lartë, dhe ekziston një qendër e intimitetit që e bën të lehtë të shihet se çfarë është mbledhur dhe si përdoret. 

Ne e vlerësojmë hapin në sqarim, por kjo nuk e bën që koleksioni të vijë më pak. Bluehost përpiqet të apelojë në intimitetin e vetëdijshëm me qendrën e tij të intimitetit, por është fajtor për të njëjtën taktikë të padrejtë si hostet e tjerë të internetit EIG. 

Rreth pesë mendime

Siç u përmend, as Bluehost dhe HostGator nuk janë të shkëlqyera kur bëhet fjalë për sigurinë dhe privatësinë. Thënë kjo, është e qartë se Bluehost ka ndërmarrë më shumë hapa sesa HostGator ka. Midis përfshirjes së intimitetit të domain falas, me disa plane në përpjekje për të sqaruar politikën e privatësisë, Bluehost merr fitoren në këtë raund të fundit. 

Raundi: Pika e Sigurisë dhe e Privatësisë për Bluehost

Logoja e hostGatorit
Logo Bluehost

6

Mendimet përfundimtare

Bluehost fitoi katër pikë, duke e bërë atë fituesin e kësaj krahasimi. Megjithëse mund të dukej afër, nuk ishte. Bluehost është hosti më i mirë në internet i EIG, pavarësisht se vuan çështje të ngjashme me markat me të cilat ndan simbolin. 

Fituesi: Bluehost

HostGator ka pikat e tij të forta, veçanërisht në dendësinë e llojeve të hosteve që ofron, por bie shumë në pothuajse çdo llogari kur krahasohet me Bluehost. Kjo tha, as nuk ofron paketën e plotë. Nëse kjo është ajo që ju jeni pas, sigurohuni që të lexoni rishikimet tona të tjera të mbajtjes në internet. 

A jeni dakord që Bluehost është alternativa më e mirë? A ju pëlqen më shumë HostGator? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map