FreshBooks vs QuickBooks Online – Përditësuar 2020

Kur jeni duke kërkuar një softuer të kontabilitetit të bazuar në cloud për të ndihmuar biznesin tuaj, dy emra dalin shumë: QuickBooks Online dhe FreshBooks. Si drejtues të tregut, ata shpesh konkurrojnë për të njëjtët klientë. Për shkak të kësaj, ka pak diferencim në tiparet dhe opsionet që ata ofrojnë.


Përkundrazi, ato ndryshojnë në lehtësinë e rrjedhës së punës dhe detajet e vogla që do të jenë një punë e madhe për disa biznese. Ndërsa të dy bënë listën më të mirë të programeve të kontabilitetit, paraqitja më e thellë në FreshBooks vs QuickBooks Online ka të ngjarë të bëjë të qartë se cila është më e mira për nevojat tuaja.

Nëse doni të lexoni më shumë komente në thellësi, shikoni në rishikimin tonë të hollësishëm të FreshBooks dhe shqyrtimin në internet të QuickBooks.

1

Faturimi

Si dy programet kryesore të programeve të kontabilitetit me bazë cloud, në treg, FreshBooks dhe QuickBooks Online kanë shumë fusha në të cilat mund të garojnë.

ShërbimeQuickBooks Në linjë: FreshBooks;
Dërgoni fatura të përsëriturapopo
Shtoni automatikisht tarifat me vonesëjopo
Dërgoni kujtesat e pagesëspopo
Integroni me inventarinPo (kushton ekstra)Po (përfshirë)
Fatura për orë të tëra të punuaraPo (në planin më të lartë)Po (në të gjitha planet)
Rregulloje faturatPo (në softuer)Po (por jo shumë mundësi)

Megjithëse FreshBooks ju lejon të rregulloni faturat, ai është i kufizuar. Ju mund të zgjidhni midis dy shablloneve, të shtoni një logo dhe të zgjidhni një ngjyrë dhe font. Në të kundërt, QuickBooks Online ka pesë modele të personalizueshme ose mund të ngarkoni njërën prej tyre.

Bizneset që ngarkojnë tarifa të përsëritura mujore për shërbimet e tyre do të duan të automatizojnë ato fatura për të kursyer kohë dhe për të siguruar që një të dërgohet çdo muaj muaj. FreshBooks vendos opsionin “bëni përsëritje” në krye të çdo fature që futni. Shtë e lehtë të vendosni një faturë që të përsëritet dhe t’u jepet klientëve mundësinë që të mbajnë një kartë krediti në skedar, në mënyrë që të mund të paguajnë çdo muaj automatikisht.

Make-Recurring

QuickBooks Online ju detyron të shkoni në regjistrin bankar dhe të klikoni një pagesë të kaluar, që është një proces më i ndërlikuar që varet nga pagesa që janë marrë tashmë. Në përgjithësi, do të duhet të shpenzoni më shumë kohë duke lundruar në QuickBooks Online për të kryer funksione themelore.

Nëse jeni duke shitur një artikull nga inventari juaj, QuickBooks Online sinkronizon me artikuj në dorë dhe azhurnon sasitë nga fatura juaj. Ky është një tipar i paçmuar për një biznes të bazuar në inventar. ’Shtë në dispozicion vetëm në planin më të lartë të çmimeve, megjithatë, dhe nuk është aq i mirë sa gjurmimi i inventarit të OneUp (lexoni rishikimin tonë të OneUp).

FreshBooks nuk ka një funksion të inventarit. Nëse keni nevojë për menaxhimin e inventarit që sinkronizohet me programin tuaj të kontabilitetit, do të duhet të regjistroheni dhe të paguani për një aplikacion të veçantë.

Bizneset që kryejnë punë me bazë projekti shpesh faturojnë me një orë në orë. Do të gjeni ndjekjen e integruar të kohës dhe faturimin në orë të faturave në të dy shërbimet, por FreshBooks e siguron atë nga niveli i tyre më i lirë, ndërsa QuickBooks Online nuk e hap atë derisa të paguani planin Plus. FreshBooks gjithashtu ju lejon të dërgoni propozime dhe t’i ktheni ato në fatura pasi të jenë aprovuar. Lexoni rishikimin tonë të FreeAgent për të mësuar në lidhje me një shërbim tjetër me faturë të lehtë për orë.

Qëndrimi në paragrafin e arkëtimeve të prapambetura ka rëndësi për pozicionin tuaj të përgjithshëm të rrjedhës së parave, kështu që do të dëshironi një program që të lehtëson gjurmimin e të ardhurave. FreshBooks dhe QuickBooks Online dërgojnë kujtime automatike pagese për klientët dhe shtojnë pagesa të vonuara për faturat. Në raportet dhe pultet e tyre, ato tregojnë të arkëtueshme të kaluara për t’ju dhënë një fotografi se kush ju detyrohet çfarë.

Raportet e arkëtimeve të vjetra të QuickBooks Online paraqesin shumë më tepër të dhëna sesa FreshBooks. Ai përfshin një raport të koleksioneve, përmbledhje të bilancit të klientit, fatura të hapura dhe një raport që tregon pagesa ndaj faturave të papaguara. Këto mund të jenë të dobishme nëse koleksionet janë çështje për biznesin tuaj.

Raportet - Kush të zotëron

FreshBooks ka një raport, një “raport për plakjen e llogarive”, që llojet e arkëtimeve të prapambetura në kova të bazuara në kohën e tyre të kaluar.

Llogaritë-Aging-Raportin

Përvoja e përgjithshme e futjes së faturave dhe lehtësia e vendosjes së atyre të përsëritura e bën FreshBooks fituesin në kategorinë e faturimit. Nëse inventari dhe qëndrimi mbi të arkëtueshme për shkak të arkëtimeve të kaluara ka më shumë rëndësi për ju, megjithatë, QuickBooks Online është zgjidhja më e mirë.

Raundi: Pika e Faturimit për FreshBooks

Logo e FreshBooks
Logo Online QuickBooks

2

faturat

Pagesa e faturave tuaja është më e thjeshtë se faturimi, kështu që nuk do të keni nevojë për aq mundësi.

FreshBooks dhe QuickBooks Online kanë funksione të përsëritura të faturave për faturat mujore, të tilla si qiraja. Thënë kështu, QuickBooks Online ju bën të kaloni më shumë hapa për të vendosur një të tillë.

Pulti kryesor në QuickBooks Online tregon shpenzimet tuaja, por nuk i prish ato për shkak të së kaluarës. Kjo është në raportet e saj nën “atë që i keni borxh”.

Dashboard-Capture

Shtë e lehtë për të bërë fotografi të dëftesave në aplikacionet përkatëse të shërbimeve, t’i ngarkoni ato dhe t’i shoqëroni ato një transaksion bankar ose shpenzim. Ndërsa mund t’i shënoni shpenzimet si të pagueshme, QuickBooks Online ju jep vetëm atë funksionalitet në nivelin Plus dhe ai duhet të aktivizohet përmes menusë së “cilësimeve”. FreshBooks ju jep një kuti për të kontrolluar çdo shpenzim.

Arsyeja e vetme bindëse për të zgjedhur njërën prej këtyre programeve të kontabilitetit mbi tjetrin kur shikoni faturimin është një ndërfaqe më e lehtë për të lundruar dhe më e qartë.

Raundi: Faturat Nuk ka fitues të qartë, pikë për të dy

Logo e FreshBooks
Logo Online QuickBooks

3

raportet

Për të ndërtuar një biznes të suksesshëm, duhet të bëni më shumë sesa të hyni dhe të pajtoni transaksionet. Analizimi i të dhënave që keni futur ndihmon biznesin tuaj të bëhet më efikas dhe të identifikojë mundësitë e rritjes.

Nuk ka paqartësi se cila kompani ka raportet më të mira. Quickshtë QuickBooks Online. Në raportet e saj, ju mund të tërhiqni dhe lëshoni kolona, ​​të shtoni llogari, të ndryshoni grupimet dhe të shtoni formula. Nëntë raportet e FreshBooks nuk kanë mundësi të personalizimit.

QuickBooks Online përmbledh të dhënat e klientit në raportet që tregojnë se ku mund të harxhoni kohë dhe sasoni vlerën e një klienti në biznesin tuaj. Krahasimi i “shitjeve nga klienti” me “vlerësimet nga klienti” mund të zbulojë dikë që po merr shumë kohën tuaj duke ju kërkuar të përgatisni vlerësime dhe të mos bëni prenotim biznesi.

Raportet-Konsumatorët

Raportet e inventarit në QuickBooks ndjekin shitjet në internet, taksat dhe artikujt më të mirë të shitjes. Raportet për faturat e papaguara dhe shitësit identifikojnë faturat që mund të keni humbur, shitësit tuaj më të rëndësishëm dhe kontrollet e pazgjidhura.

Nëntë raportet e thjeshta në FreshBooks nuk mund të konkurrojnë me shumë oferta të QuickBooks Online. Ai nuk do të llogarisë një bilanc ose deklaratë të rrjedhës së parasë, vetëm duke ju dhënë një pasqyrë fitimi dhe humbje.

Advanced-Raportet-Seksioni

Duke pasur parasysh që FreshBooks dhe QuickBooks Online janë afër në çdo zonë tjetër, mungesa e raporteve në FreshBooks është e turpshme dhe bezdisëse. Nuk ka asnjë krahasim në këtë fushë. QuickBooks Online fiton.

Raundi: Raportet Pika për QuickBooks Online

Logo e FreshBooks
Logo Online QuickBooks

4

Çmimeve

Planet e pajtimeve të rregulluara, të cilat rriten në çmim bazuar në aksesin e përdoruesit dhe karakteristikat në dispozicion, ju lejojnë të zgjidhni opsionin që i nevojitet biznesit tuaj. Ndërsa kjo mund t’ju ofrojë një mundësi për të kursyer para, mund të nënkuptojë gjithashtu që po paguani më shumë sepse keni nevojë për qasje në vetëm një nga karakteristikat në një pikë çmimi më të lartë.

Plani Lite i FreshBooks kushton 15 dollarë në muaj dhe lejon pesë përdorues të hyjnë në program. Ju mund të dërgoni fatura dhe vlerësime të pakufizuara dhe të pranoni pagesa të kartave të kreditit në internet. Për një biznes të thjeshtë sapo filloi, kjo mund të jetë e mjaftueshme.

Plani i krahasueshëm i QuickBooks Online, Fillimi i thjeshtë, ju jep faturimin dhe përpunimin e pagesave, vlerësimet, kapjen e pranimit përmes aplikacionit të tij dhe raporteve themelore. Kushton 20 dollarë në muaj, por është i kufizuar për një punonjës dhe nuk mund të paguani faturat. Përfshirja e raporteve themelore e bën atë një vlerë më të mirë sesa plani i Lite i FreshBooks, por vetëm nëse biznesi juaj nuk paguan shumë shpenzime.

Në nivelin e mesëm të FreshBooks, do të merrni të gjitha tiparet e Lite për 50 përdorues, si dhe shtesa të rëndësishme. Pasi të paguani për Plus, mund të dërgoni kujtesë pagese dhe të shtoni tarifa me vonesë në fatura. Do të jeni në gjendje të planifikoni pagesa të përsëritura të shpenzimeve dhe raporte të hyrjes. Secila prej këtyre funksioneve do të ndihmojë biznesin tuaj në rritje të mbetet në rrugën e duhur.

Në të kundërt, plani i çmimeve të nivelit të mesëm të QuickBooks Online, Essentials, kushton 35 dollarë në muaj për tre përdorues. Menaxhimi i faturave dhe koha e përcjelljes bëhen të disponueshme në atë nivel, megjithëse FreshBooks u jep përdoruesve ato veçori që nga fillimi. Shtë e çuditshme që ju nuk mund të paguani faturat në planin më të ulët të çmimeve të QuickBooks Online, pasi edhe biznesi më i thjeshtë ka shpenzime.

Plani më i lartë i çmimeve të FreshBooks, Premium, kushton 50 dollarë në muaj dhe zhbllokon aksesin për 500 përdorues, por nuk shton funksione të tjera. Plani Plus i QuickBooks Online rritet për pesë përdorues për 60 dollarë në muaj. Projektet, gjurmimi i inventarit dhe pagesa e 1099 kontraktuesve janë dhënë në atë nivel.

Nëse tashmë keni përdorur një procesor të pagave të jashtme, siç është ADP, përpunimi i pagave në programin tuaj të kontabilitetit mund të mos jetë një pikë shitje. Ekzistojnë përparësi për të pasur sinkronizimin e pagave dhe azhurnimet në librin tuaj të përgjithshëm, megjithëse, dhe mund të ju kursejnë para për ta sjellë atë brenda..

QuickBooks Online tarifon ose 19 dollarë ose 49 dollarë në muaj për përpunimin e pagave, në varësi të faktit nëse ju nevojitet për të mbledhur dhe për të kaluar taksat e pagave në shtetin tuaj. Për më tepër, ajo ngarkon një 2 $ për tarifën e punonjësve. FreshBooks nuk ka përpunim të pagave, kështu që ju do të duhet të shkoni me një aplikacion të palëve të treta.

Sa më lehtë ta bëni klientët të paguajnë, aq më shpejt do të paguheni. Faturat në FreshBooks dhe QuickBooks Online kanë lidhje përmes të cilave klientët mund të paguajnë në internet, por ato tarifojnë tarifa për shërbimin. Tarifat e përpunimit të tregtarëve janë një përqindje e secilës transaksion plus një tarifë për transaksion.

Tarifat e përpunimit të kartave të kreditit të QuickBooks Online janë 2.9 përqind e secilës transaksion që paguhet përmes një faturë ose 3.4 përqind nëse e vendosni kartën e kreditit me dorë, plus një tarifë prej 25 përqind për transaksione. Me FreshBooks, ju do të paguani të njëjtën përqindje për secilin transaksion, por tarifa për transaksion është 30 cent. Nuk e merr Zbulimin.

Për gamën e opsioneve të ofruara në planet e tij të çmimeve, ne mendojmë se QuickBooks Online ka një avantazh të vogël ndaj FreshBooks në nivele më të larta. Thënë kjo, nëse kostoja është përparësia juaj kryesore, shikoni dy shërbime falas në rishikimin tonë të Vala dhe shqyrtimin e Brightbook.

Raundi: Pika e icingmimeve për QuickBooks Online

Logo e FreshBooks
Logo Online QuickBooks

5

User-mirëdashësi

Shumë biznese kthehen në programin e kontabilitetit të bazuar në cloud, pjesërisht, për të kursyer kohë. për të kursyer kohë. Të kesh për të kaluar orë, nëse jo ditë, të mësosh një program të ri mposht qëllimin.

Kur vendosni një llogari të re në FreshBooks, nuk del nga mënyra e duhur për t’ju prezantuar me tiparet e tij. Ajo ka shigjeta dhe lë të kuptohet se shpërndahen rreth asaj që shfaqen herën e parë kur vizitoni një faqe. Artikujt e ndihmës kanë video të ngulitura dhe fotografi të ekraneve me udhëzime hap pas hapi, plus ajo vendos adresën e saj të postës elektronike dhe numrin e telefonit përpara dhe qendrën në rast se keni nevojë për më shumë ndihmë.

Blue-lë të kuptohet se-dhe-tips

Me aq shumë vëmendje që i është kushtuar njohjes së përdoruesve të rinj me programin e tij, nuk është çudi që FreshBooks është i lehtë për t’u përdorur, me një ndërfaqe të qartë dhe navigim të drejtpërdrejtë.

QuickBooks Online është përmirësuar me kalimin e viteve, por asnjëherë nuk është njohur për mirëdashësinë e tij për përdoruesit. Herë pas here i detyron përdoruesit të kalojnë nëpër hapa dhe ekrane të shumëfishtë për të kryer detyra të rregullta dhe nuk ofron sugjerime dhe artikuj të ndihmës për përdoruesit e herës së parë.

Me një kurbë të mprehtë të të mësuarit dhe një rrjedhë pune më pak intuitive, QuickBooks Online bie më pak nga FreshBooks në mirëdashësi ndaj përdoruesit.

Raundi: Pika e Miqësisë për Përdoruesit për FreshBooks

Logo e FreshBooks
Logo Online QuickBooks

6

Funksionet e përparuara

Jo të gjitha bizneset shesin produkte fizike për të gjeneruar të ardhura. Bizneset e bazuara në shërbime ose dizajni, veçanërisht ato në industri krijuese, shpesh bëjnë projekte për klientët e tyre dhe faturojnë çdo orë.

FreshBooks ju lejon të ftoni punonjësit dhe klientët të kontribuojnë në projekte, por ju mund të kufizoni qasjen e tyre sipas nevojës. Kjo gjithashtu ju jep ndjekjen e kohës, e cila mund të tërhiqet në fatura në çdo plan çmimi. Ju mund të caktoni tarifa për orë dhe data e duhur, dhe përmbledhja e projektit ju tregon nëse keni orë të papaguara për të faturuar, punonjësit tuaj po plotësojnë datat e tyre të duhur dhe më shumë.

Vendosja-up-a-new-projekte-kohë-ndjekja

QuickBooks Online gjithashtu gjurmon shpenzimet e një projekti, rentabilitetin dhe kohën e faturuar, por përqendrimi i tij është në kontabilitetin dhe pjesët e shpenzimeve. Ajo nuk i ndjek datat e duhura ose piketat e projektit ose nuk ju lejon të ftoni të tjerët të kontribuojnë në projekt. Në këtë drejtim, ne mendojmë se FreshBooks ju jep më shumë.

Të dy shërbimet kërkojnë që të regjistroheni për një aplikacion ose të futni manualisht shënimet në ditar për të regjistruar aktivet fikse, amortizimin mujor dhe pensionet. Nëse po kërkoni një softuer që përfshin ato, ju sugjerojmë të lexoni rishikimin tonë Xero.

Raundi: Funksionet e Avancuara Pika për QuickBooks Online

Logo e FreshBooks
Logo Online QuickBooks

7

Aktgjykimi

Ndërsa ka pro dhe kundra të forta për të dy FreshBooks dhe QuickBooks Online, ka kuptim të zgjidhni këtë të fundit nëse biznesi juaj është në një trajektore rritjeje. Pasi të keni trajtuar kurbën e mësimit më të shpejtë, ajo ka më shumë mundësi.

Mund të shtoni përpunimin e pagave në një moment, edhe nëse nuk ju nevojitet tani. Raportet do t’i shërbejnë mirë biznesit tuaj kur duhet të aplikoni për kredi ose të merrni më shumë vendime të drejtuara nga të dhënat. Prmimet janë të krahasueshme, ju merrni më shumë mundësi opsionesh, funksionet e inventarit janë një domosdoshmëri për bizneset e bazuara në produkt dhe do t’ju duhet një kohë e gjatë për të tejkaluar platformën e saj.

Fituesi: QuickBooks Online

Thënë kështu, nëse nuk planifikoni të përshkallëzoni shumë biznesin tuaj dhe nuk ju duhen opsione të inventarit, mund të preferoni mirëdashësinë e përdoruesit të FreshBooks dhe rrjedhën e thjeshtë të punës.

Cilin preferoni, QuickBooks Online ose FreshBooks? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, ju falënderojmë që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me