CrashPlan vs Mozy: Lufta e madhe në një Arena të Vogël

Këtu në Cloudward.net, ne dëshirojmë ta bëjmë më të thjeshtë që të lundroni në tregun e ruajtjes së cloud. Për shkak se shumë shërbime rezervë në internet mund të bëjnë kopje rezervë të të dhënave tuaja, mund të jetë e vështirë të zgjidhni atë që është më e mira për ju, veçanërisht nëse nuk mund të vendosni midis dy shërbimeve. Në këtë artikull, ne do të krahasojmë CrashPlan vs Mozy për t’ju bërë më të lehtë zgjedhjen.


Ne do të jemi duke testuar CrashPlan për Biznesin e Vogël sepse kompania mbylli krahun e saj të konsumatorit. Lexoni pjesën më të mirë të alternativave tona të CrashPlan për më shumë. Për t’i mbajtur gjërat të drejta, ne do të testojmë gjithashtu MozyPro, shërbimi i përqendruar në biznes.

Nëse dëshironi një zgjidhje tjetër, këshillohuni me listën më të mirë në internet të kopjeve për të mësuar se cili shërbim është në krye. Asnjë nga shërbimet në këtë krahasim nuk ka, megjithatë, kështu që është në ajër kush do të dalë në krye. Nëse doni të dini më shumë rreth konkurentëve këtu, lexoni rishikimin tonë të CrashPlan dhe rishikimin e MozyPro.

Nëse jeni të hutuar në lidhje me ndryshimin midis ruajtjes së cloud dhe kopjes rezervë të reve, lexoni shpjegimin tonë.

Shtë e kujdesshme të përdorni kopje rezervë cloud, sepse mund t’ju ndihmojë të ruani të dhënat tuaja kur disku juaj i ngurtë përfundon. Ju mund të përdorni programin e rimëkëmbjes së të dhënave për të provuar të rikuperoni të dhënat tuaja, por kjo nuk është një metodë e sigurt. Ju nuk mund të mbështeteni në disqet e gjendjes së ngurtë, sepse ata përjetojnë më shumë gabime të të dhënave, edhe nëse shkalla e dështimit të tyre është më pak se 1 përqind.

Gjatë pesë raundeve të ardhshme, ne do të shohim se si shërbimet krahasohen me njëra-tjetrën për t’ju ndihmuar të bëni mendjen tuaj. Në fund të secilit, ne do të shpallim një fitues. Pastaj, pas kambanës, ne do të bëjmë një përmbledhje dhe do të emërojmë fituesin e përgjithshëm.

1

vlerë

Vlera e mirë përcaktohet nga sa ofrojnë planet e pajtimit për paratë. Sa më shumë plane të ketë një shërbim, aq më të mirë do të jenë opsionet tuaja. Shtë mirë nëse ofruesi ofron një plan ose provë falas, kështu që ju mund të provoni shërbimin. Nëse jeni duke kërkuar për plane falas, lexoni pjesën më të mirë falas të kopjes online.

Ata që kanë nevojë për një kopje rezervë të pakufizuar, por duan një zgjidhje tjetër se CrashPlan për Biznes të Vogël, duhet t’i referohen listës sonë më të mirë të pakufizuar në internet.

CrashPlan për biznesin e vogël ju jep kopje rezervë të pakufizuar për një kompjuter për 10 dollarë në muaj. Kjo nuk është vlera më e mirë, por nuk është as më e keqja. Për shkak se është një abonim mujor, mund të anulosh në çdo kohë, gjë që është e pazakontë për një shërbim rezervë cloud. Para se ta blini atë, mund të përdorni provën 30-ditore falas për të parë nëse funksionon për ju.

Planet e MozyPro ofrojnë hapësirë ​​rezervë që mund të ndani midis kompjuterave dhe serverëve të pakufizuar. Ju mund të paguani në baza mujore, vjetore ose dyvjeçare. Planet fillojnë me 10 GB dhe shkojnë deri në 4TB, por Mozy citon vetëm çmime deri në 250 GB në faqen e saj të internetit.

Nëse keni nevojë për më shumë se kaq, duhet të kërkoni çmim. Ekzistojnë gjithashtu plane pa servera që janë më të lirë se homologët e tyre.

Shtë e shkëlqyeshme që MozyPro ka kaq shumë plane, por problemi është që fillon me 10 GB. Kjo nuk është e mjaftueshme për të kopjuar një kompjuter ose server. Nëse keni disa serverë, 4TB mund të mos ju mjaftojë. Theështja më e madhe, megjithatë, është se sa e kushtueshme është. MozyPro ngarkon një 850 dollarë qesharak në vit për 250 GB rezervë. Shërbimet e tjera ofrojnë vlerë shumë më të mirë.

CrashPlan për Biznesin e Vogël ofron ruajtje të pakufizuar dhe nuk tarifon aq sa MozyPro, kështu që është e qartë se kush fiton këtu.

Raundi: Pika e vlerës për Crashplan Pro

Logoja Pro Crashplan
Logo MozyPro

2

siguri

Interneti është plot rreziqe, kështu që siguria e mirë është një domosdoshmëri. Hakerët nuk do të hezitojnë të synojnë të dhënat tuaja me ransomware ose sulme nga njeriu në mes. Ata mund të përpiqen të vjedhin edhe letrat kredenciale të hyrjes.

Protokolli TLS parandalon sulmet nga njeriu në mes të ketë sukses, ndërsa kriptimi siguron të dhënat tuaja në tranzit dhe në pushim. Kriptimi privat, nga fundi në fund, parandalon cilindo tjetër përveç jush që të lexojë skedarët tuaj.

Autentifikimi me dy faktorë është gjithashtu i rëndësishëm, sepse ndihmon në parandalimin e hyrjes në llogarinë tuaj nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj. Megjithatë, duhet të siguroheni që keni një fjalëkalim të fortë për të filluar.

crashplan-vs-Mozy-crashplan-sigurisë

CrashPlan për biznesin e vogël encrypts fotografi në kompjuterin tuaj duke përdorur encryption AES 256-bit. Në tranzit, AES 128-bit i mbron ata. Shërbimi do të mbajë çelësin tuaj të enkriptimit, por mund të aktivizoni kriptimin privat nëse dëshironi. Nëse e aktivizoni atë, CrashPlan nuk do të jetë në gjendje të marrë fjalëkalimin tuaj, kështu që mos ta humbni.

Sido që të jetë, sigurohuni që të keni një fjalëkalim të fortë sepse CrashPlan për biznesin e vogël nuk ofron vërtetim me dy faktorë. Siguria e qendrës së të dhënave është megjithatë. Shërbimi mban mbikëqyrje 24/7 dhe masa të tjera për të parandaluar ndërhyrjen. Qendrat mund t’i rezistojnë dështimeve të energjisë, katastrofave natyrore dhe zjarreve.

crashplan-vs-Mozy-Mozy-sigurisë

MozyPro ka karakteristika të forta sigurie. Ai fton auditime të palëve të treta për të siguruar që qendrat e të dhënave të tyre janë në detyrën e mbajtjes së të dhënave tuaja të sigurta. Objektet mund t’i rezistojnë fatkeqësive natyrore, sulmeve të viruseve dhe ngjarjeve të tjera që mund të rrezikojnë të dhënat tuaja. Stafi i sigurisë është në vend 24/7 dhe qendrat e të dhënave janë të mbrojtura nga kamera TV me qark të mbyllur, porta dhe qasje në çelësin elektronik.

Dosjet tuaja janë të koduara në serverat e MozyPro. Në fakt, ato janë të koduara para se të largohen nga kompjuteri juaj dhe të mbrohen brenda transportit me një lidhje TLS. MozyPro mban si parazgjedhur çelësin tuaj dhe përdor encryption 448-bit Blowfish. Mund të zgjedhësh për kriptim privat, i cili e ndërron algoritmin e kriptimit në AES 256-bit.

Si CrashPlan për biznesin e vogël, MozyPro nuk ofron encryption private.

Të dy shërbimet ofrojnë siguri të mjaftueshme, por CrashPlan për Biznesin e Vogël fiton sepse përdor AES 256-bit si parazgjedhje.

Raundi: Pika e sigurisë për Crashplan Pro

Logoja Pro Crashplan
Logo MozyPro

3

shpejtësi

Rikthimi fillestar mund të zgjasë shumë kohë. Sa kohë do të varet nga ofruesi juaj i shërbimit të internetit dhe sa afër jeni me një server. Lidhja juaj do të jetë më e mirë aq më afër.

Shërbimet bëhen më mirë nëse ato ju lejojnë të shkulni cilësimet e transferimit, shpejtësinë e mbytjes dhe të përdorni një algoritëm transferimi të nivelit të bllokut për të ndihmuar pas kopjimit fillestar.

CrashPlan për biznesin e vogël nuk është ndër shërbimet më të shpejta që kemi testuar. U deshën më shumë se tre orë për të ngarkuar një skedar 1 GB. Në teori, rezultatet duhet të kishin qenë më afër shtatë minuta duke marrë parasysh gjerësinë e brezit tonë. Vërtetë, proceset e kompresimit, deduplication dhe encryption duhet të komplikojnë çështjen, por jo aq shumë sa zgjasin tre orë.

Ju mund të çaktivizoni disa prej proceseve të tij ndërsa rezervoni skedarët tuaj, por ne nuk ju rekomandojmë ta bëni atë. Nëse burimet e sistemit tuaj janë të ulta, mund të aktivizoni goditjen dhe ta vendosni klientin të heqë kufirin pasi të jeni larg. Kopjimi i nivelit të bllokut do të shpejtojë kopjimet e mëvonshme, megjithatë.

MozyPro ishte shumë më i shpejtë në ngarkimet fillestare. Testet tona treguan se duhet rreth një orë për të kopjuar një dosje të kompresuar 1 GB në cloud. Ne i bëmë testimet tona nga Bangkok mbi një lidhje WiFi me 55 megabits për sekondë dhe 22 shpejtësi të ngarkimit të Mbps. Ështja mund të jetë që MozyPro nuk i kompreson të dhënat.

Një orë e Mozy-së për një gigabyte të të dhënave është e madhe në krahasim me CrashPlan për tre bizneset e vogla, por jo aq shumë në krahasim me pjesën tjetër të tregut rezervë në internet. Nëse keni nevojë për një shërbim që është i shpejtë në ngarkimet fillestare, hidhini një sy tabelës së provës së shpejtësisë në rishikimin tonë të Acronis True Image.

Për shkak se MozyPro është shumë më e shpejtë, fiton këtë raund.

Raundi: Pika e shpejtësisë për MozyPro

Logoja Pro Crashplan
Logo MozyPro

4

Lehtësinë e përdorimit

Duhet të jetë e thjeshtë të krijoni kopje rezervë fillestare, të kryeni ato pasuese dhe të rikuperoni të dhënat tuaja Në atë mënyrë, ju mund të përqendroheni në punën tuaj aktuale në vend që të bëni kopje rezervë të të dhënave tuaja. Për të siguruar që, klienti i desktopit duhet të punojë në shumë sisteme operative dhe ndërfaqja e tij, së bashku me ato të klientit të tij të internetit dhe aplikacionit celular, duhet të jetë tërheqës dhe intuitiv për t’u përdorur.

crashplan-vs-Mozy-crashplan-desktop

CrashPlan për klientin në desktop të Biznesit të Vogël është i thjeshtë për t’u instaluar dhe zgjat vetëm disa minuta. Nuk është e vështirë për t’u përdorur, por operacioni rezervë mund të jetë më i thjeshtë. Nuk rezervohet bazuar në llojin e skedarit, kështu që ju duhet të etiketoni manualisht skedarët dhe dosjet për kopje rezervë. Klienti është tërheqës, intuitiv dhe i thjeshtë për të lundruar.

crashplan-vs-Mozy-crashplan-web

Ai plotësohet mirë nga ndërfaqja në internet, e cila ju lejon të kontrolloni statistikat e përdoruesit dhe të monitoroni restaurimin e skedarëve nga pulti. Pamjet tregojnë përdoruesit, pajisjet dhe ju japin mundësinë për të krijuar raporte.

Aplikacioni celular përdoret për t’ju lejuar të hyni në skedarët tuaj nga kudo, por CrashPlan e ndërpreu atë.

MozyPro kërkon më shumë punë para se të filloni të kopjoni të dhënat tuaja. Thënë kjo, pasi ta vendosni, ajo ka veçori që lehtësojnë procesin përpara.

Shtë e thjeshtë për të shkarkuar klientin në desktop dhe instalimi nuk zgjat shumë. Ju nuk duhet të bëni shumë për të konfiguruar kopjen rezervë sepse MozyPro skanon sistemin tuaj të skedarëve dhe zgjedh llojet më të zakonshëm të skedarëve për kopje rezervë. Nuk ka ndërfaqen më të efektshme që kemi parë, por magjistari ndihmon për të kryer punën. Ajo funksionon në Windows, macOS dhe Linux.

Ndërfaqja në internet ka një konsol admin me karakteristika të dobishme që e bëjnë më të lehtë administrimin e llogarisë. Ju mund të kërkoni lidhjet në llogarinë tuaj nga përdoruesi ose pajisja dhe të shihni se sa të dhëna janë rezervuar dhe kur u bë kopja e fundit. Seksioni “grafikët dhe raportet” tregon historinë e rezervës dhe shëndetin dhe ju lejon të vendosni njoftime me email.

Aplikacioni smartphone i MozyPro nuk mund të rezervojë të dhënat tuaja, por ju lejon të përdorni ato. Shtë në dispozicion për Android dhe iOS.

MozyPro ka një aplikacion smartphone, i cili ju ndihmon të përdorni kopje rezervë, por, në përgjithësi, është më e rëndë se sa të krijoni CrashPlan për Biznesin e Vogël, i cili ka një klient më tërheqës dhe intuitiv të desktopit.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për Crashplan Pro

Logoja Pro Crashplan
Logo MozyPro

5

Aktgjykimi

MozyPro siguron një fitore në departamentin e shpejtësisë, por jo shumë më tepër, duke e bërë CrashPlan për biznesin e vogël fituesin tonë të përgjithshëm. Megjithatë, nuk fitoi lehtë, sepse diferenca në kategorinë e sigurisë ishte e hollë. Lehtësia e përdorimit të saj është më e mirë dhe ofron më shumë vlerë sepse është shumë më e lirë se MozyPro dhe ofron hapësirë ​​rezervë të pakufizuar për 10 dollarë.

fituesi: Crashplan

MozyPro është shumë më e shpejtë, sidoqoftë. Duhen vetëm një orë për të ngarkuar një dosje 1 GB. Përdoruesit që kërkojnë shpejtësi të shpejtë duhet të mendojnë ta provojnë.

Whatfarë mendoni për këtë krahasim? A është CrashPlan për biznesin e vogël një zgjedhje më e mirë për ju apo i gjeni cilësitë e shëlbimit në MozyPro? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me