Backup CrashPlan vs Acronis: Dy Ofrues të Biznesit luftojnë atë në vitin 2020

Mund të mos jetë e thjeshtë të zgjidhni një shërbim nga kopja më e mirë në internet për zgjedhjen e biznesit të vogël. Kjo është arsyeja pse ne do të shkojmë në gropën Acronis kundër CrashPlan – e cila renditet në përgjithësi si numri një dhe katër, përkatësisht, në atë listë – dhe të shohim se cili del në krye. Në këtë mënyrë, do të jetë më e lehtë për ju të vendosni se cili shërbim është më i mirë për biznesin tuaj. 


CrashPlan dikur për të mbështetur përdoruesit privatë, por tani funksionon vetëm me bizneset. Shtë një zgjedhje e shkëlqyeshme sepse siguron një kopje rezervë të pakufizuar, vlerë të madhe, encryption private dhe një nga aftësitë më të mira të versionimit që kemi parë.

Nga ana tjetër, Acronis Backup është një program i menjëhershëm që është një nga shërbimet më të pasura me tipare në treg. Për më tepër, ajo siguron një tastierë funksionale cloud, siguri të fortë, shpejtësi të shpejtë dhe mbështetje të vazhdueshme.

Nëse këto nuk tingëllojnë si filxhani me çaj, lexoni përshtypjet në internet të biznesit tuaj për alternativa. Kjo tha, nëse doni të dini më shumë rreth këtyre konkurrentëve, lexoni rishikimin tonë të CrashPlan dhe Acronis Backup. Nëse po e lexoni këtë, por po kërkoni kopjen e shtëpisë, lexoni përmbledhjen më të mirë në internet për shërbimet shtëpiake.

Përndryshe, ju jeni në vendin e duhur. Shtë e zgjuar të investosh në mbrojtjen e kompjuterave të biznesit tuaj sepse hard drive juaj mund të rrëzohet, dikush mund të vjedhë laptopin tuaj ose një veprim i natyrës mund të bëjë që ju të humbni të dhënat tuaja. 

Ju mund të përdorni një softuer falas për rikuperimin e të dhënave për t’u përpjekur të rivendosni skedarët tuaj, por nuk ka asnjë garanci se do të funksionojë. Disqet e gjendjes së ngurtë nuk do ta kursejnë lëkurën tuaj, gjithashtu, sepse ato përjetojnë më shumë gabime të të dhënave sesa disqet e diskut të fortë, edhe pse shkalla e dështimit të tyre është më pak se një përqind.

Vendosja e një beteje: Acronis vs CrashPlan

Ne do t’i krahasojmë këto shërbime në pesë raunde, dhe në fund të secilit, ne do të emërojmë një fitues. Pastaj ne do të bëjmë një përmbledhje në përfundim dhe do të shpallim fituesin e përgjithshëm.

1

Kopje rezervë dhe karakteristika të tjera

Karakteristikat që merrni me një shërbim të zgjedhur rezervë diktojnë se si mund ta përdorni dhe atë që mund të realizoni me të. Për shkak të kësaj, ne do të shohim se çfarë lloj rezervë dhe rivendosjen e veçorive që ofron çdo shërbim, përveç atyre sistemeve që ata mbështesin.

CrashPlan

Karakteristika më e spikatur e CrashPlan është kopja e tij e vërtetë, e pakufizuar. Nuk ka kufij të madhësisë së skedarit ose të dhënave, edhe nëse ju merrni në 10TB të të dhënave. Kufizimet e vetme janë disa skedarë në dosje të caktuara të sistemit që CrashPlan nuk do t’i mbrojë.

Në anën plus, CrashPlan ju lejon të rezervoni sa më shumë disqe të jashtëm sa dëshironi, dhe kjo përfshin kopjen e NAS, të paktën nëse përdorni macOS ose Linux. Nëse jeni përdorues i Windows, nuk do të jeni në gjendje të kopjoni pajisjet tuaja NAS. Ju mund të mësoni më shumë rreth NAS në artikullin tonë që është NAS.

CrashPlan gjithashtu mund të rezervojë serverat tuaj, përfshirë serverët Windows, Microsoft Exchange, Mac dhe Linux. Përveç serverave, CrashPlan mund të rezervojë bazën e të dhënave SQL, PostgreSQL, Act !, Qasja dhe MySQL. Vini re se duhet t’i hedhni së pari ato në një skedar dhe CrashPlan nuk ka mbështetje të vetëdijshme për bazën e të dhënave.

CrashPlan përfshin të gjitha tiparet themelore të rezervës në internet që presim të shohim kur vlerësojmë një shërbim. Kjo përfshin kopje rezervë të planifikuar, rezervë të vazhdueshëm, kopje rezervë në rritje, kopje rezervë në disqet lokale, deduplication, kompresim skedarësh, goditje me shpejtësi, njoftime me email dhe kopjim të skedarëve në nivelin bllok. 

Krijimi i rezervave në disqet lokale do të thotë që CrashPlan mbështet kopje rezervë hibride. Me fjalë të tjera, ju mund të rezervoni si në cloud ashtu edhe për disqet tuaja lokale, siç janë disqet e jashtme. Kjo e bën më të lehtë zbatimin e rregullit rezervë 3-2-1.

CrashPlan gjithashtu siguron versionimin e skedarëve, i cili ju lejon të rivendosni versionet e mëparshme të skedarëve për të shmangur ndryshimet e padëshiruara ose korruptimet e skedarëve.

crashplan-vs-Acronis-crashplan-versioning

Versioni i CrashPlan nuk është i pakufizuar, por për shkak se mund ta vendosni për t’i mbajtur në mënyrë të pacaktuar versionet e skedarëve bazuar në shtesa 15-minutëshe, mund të jetë edhe ai. CrashPlan gjithashtu ju jep mundësinë që të mbani pafundësisht skedarët e fshirë. Për më tepër, CrashPlan siguron qasje administrative për të monitoruar kopjen rezervë të punonjësve dhe madje edhe qasjen në skedarët e tyre.

Sidoqoftë, përveç mbështetjes së tij të pasaktë të NAS, CrashPlan nuk ju lejon të ekzekutoni kopje rezervë me shumë fije për të shpejtuar gjërat. Nuk ka asnjë mënyrë për të krijuar kopje rezervë të bazuar në imazhe të kompjuterave tuaj, dhe nuk ka asnjë shërbim të rimëkëmbjes së korrierit,.

Acronis

Duke kaluar te Acronis Backup, ky shërbim krenohet me mundësinë për të kopjuar më shumë se 20 platforma, përfshirë Windows, Mac dhe desktopin Linux. Ky është një shtesë e shkëlqyeshme, duke marrë parasysh që shumë shërbime nuk kanë mbështetje Linux. Për më shumë opsione, lexoni rezervën më të mirë në internet për copën Linux. 

Acronis Backup gjithashtu mbështet serverët fizikë dhe virtualë. Kjo përfshin Windows Server, Microsoft Exchange Server, VMware ESXi, Hyper-V dhe Citrix XenServer. Për më tepër, Acronis mund të rezervojë bazën e të dhënave të Microsoft SQL dhe SharePoint.

crashplan-vs-Acronis-Acronis-backup-mobile

Plus, Acronis Backup ofron mjete për të kopjuar telefonat inteligjentë Android dhe iOS. Nëse dëshironi një zgjidhje të ndryshme, lexoni rezervën më të mirë në internet për mbledhjen e celularit.

Acronis Backup punon me pajisjet NAS dhe disqet e jashtme. Ju duhet një licencë për kompjuter, por Acronis ju lejon të kopjoni shumë disqe të jashtëm, nëse ato janë bashkangjitur gjatë procesit të rezervimit. Ju gjithashtu mund të bëni kopje rezervë nga një rrjet i zonës së ruajtjes.

Përveç rezervimit të pajisjeve tuaja lokale, mund të përdorni pajisje NAS dhe disqe të jashtëm për të ruajtur rezervën tuaj. Mund ta bëni këtë përveç reve, që do të thotë se Acronis mbështet rezervë hibride. Ashtu si me CrashPlan, nuk ka shërim korrier.

Acronis gjithashtu mund të kopjojë të dhënat tuaja të ruajtura në shërbimet e cloud, të tilla si Amazon EC2, Azure, OneDrive Personal, OneDrive për Biznes dhe më shumë. Nëse kjo është veçoria e vetme që ju nevojitet, duhet të konsultoheni në listën tonë më të mirë të shërbimeve të menaxhimit nga cloud në cloud për ide.

Plus, Acronis ju lejon të rivendosni makineritë me pajisje të ndryshme, që është diçka që shërbimet themelore të rezervave në internet nuk ofrojnë. Kjo njihet si kopje rezervë e bazuar në imazhe. Lexoni udhëzuesin më të mirë të softuerit për imazhe në disk për disa shërbime të tjera rezervë që e ofrojnë atë.

Acronis ju lejon të filloni në distancë rimëkëmbjen e metaleve të zhveshur dhe ta përdorni atë me hostet VMware ESXi dhe Hyper-V. Plus, Acronis Instant Restore ju lejon të filloni kopjen rezervë të Windows ose Linux direkt nga ruajtja si një makinë virtuale VMware pa lëvizur të dhënat kudo.

Nëse keni nevojë të menaxhoni përdoruesit, administratorët ose grupet e përdoruesve, mund ta bëni atë nga klienti në internet i administratorit Acronis. Karakteristika të tjera të veçanta përfshijnë Acronis Active Protection, i cili ndihmon në mbrojtjen kundër ransomware dhe Acronis Notary, i cili ju ndihmon të verifikoni integritetin e kopjeve rezervë. 

Karakteristikat standarde të Acronis Backup përfshijnë kopje rezervë shtesë, versionim, programues rezervë, mbajtje të pacaktuar të skedarëve të fshirë, administrim të bazuar në role dhe raporte. Sidoqoftë, kopjimi i vazhdueshëm nuk është i disponueshëm.

Nëse doni të mësoni më shumë rreth veçorive rezervë, konsultohuni me bibliotekën tonë online rezervë për lexim shtesë.

Një mendim i rrumbullakët

Rikthim i vazhdueshëm është një nga karakteristikat më të rëndësishme në këtë kategori, por Acronis nuk e siguron atë. Thënë kështu, CrashPlan ka më shumë pengesa këtu sepse i mungon një kopje rezervë e lëvizshme, nuk mund të rezervojë pajisje NAS në Windows dhe nuk mund të kryejë kopje rezervë të bazuar në imazhe. Plus, Acronis ofron më shumë cilësime rezervë dhe rivendosje. Në dritën e kësaj, Acronis Backup fiton raundin e parë.

Raundi: Kopje rezervë dhe karakteristika të tjera Pikë për rezervimin e Acronis

Logo rezervë Acronis
CrashPlan për logon e biznesit të vogël

2

vlerë

Kjo kategori ka të bëjë me të cilën shërbimi ofron më shumë hapësirë ​​rezervë për më pak para. Shtë më së miri nëse ka një përzgjedhje të gjerë të planeve në mënyrë që të gjeni një që i përshtatet nevojave tuaja. Të kesh një plan apo gjykim falas është gjithashtu e shkëlqyeshme, kështu që ju mund të provoni shërbimin. Rezervimi i pakufizuar merr pikë bonus.

CrashPlan

Siç thamë, CrashPlan ofron një kopje rezervë të pakufizuar. ’Shtë vetëm 10 dollarë në muaj në kompjuter, dhe nëse keni nevojë për më shumë kompjuterë, është e lehtë t’i shtoni ato. Për shkak të këtij modeli çmimesh, tarifat CrashPlan në muaj, kështu që nuk ka asnjë mundësi abonimi vjetor. Përmbysja është se ju mund të anuloni në çdo kohë. Sigurohuni që të përdorni provën 30-ditore falas për të provuar shërbimin para se të regjistroheni.

Vini re se, me këtë pajtim të pakufizuar të dhënash, ju paguani numrin e kompjuterëve që CrashPlan i sheh si aktivë në konzollën tuaj të administratës, pavarësisht nëse ata kanë rezervuar ndonjë të dhënë apo jo.

Rezervimi i Acronis

Acronis, nga ana tjetër, nuk ka një kopje rezervë të pakufizuar dhe kërkon që ju të paguani të paktën një vit më parë. Prandaj, është ndoshta e mençur që së pari të përdorni provën 30-ditore falas për t’u siguruar që Acronis Backup është zgjidhja që ju nevojitet. Nëse është, ju mund të regjistroheni për dy ose tre vjet më parë, gjë që ju jep një zbritje.

Të gjitha planet e Acronis ju lejojnë të kopjoni një numër të pakufizuar pajisjesh. Thënë kështu, Acronis kërkon që ju të paguani hapësirën që përdorni në ruajtjen e tij në re, përveç blerjes së një licence. Ju mund të blini një licencë “standarde” ose “të përparuar” të Acronis Backup, me ndryshimin që licenca “e përparuar” të ketë më shumë karakteristika.

Ka shumë mundësi për të zgjedhur, por ne do të zgjedhim atë më të lirë për tu ilustruar. Një abonim një vjeçar, 250 GB me një licencë “standarde” të stacionit të punës Acronis, del në 368 dollarë në vit.

Dy mendime të rrumbullakëta

Shërbimi që është më i mirë për ju varet nëse ju duhet të mbroni shumë të dhëna në disa kompjuterë ose disa të dhëna në shumë kompjuterë. Nëse është e mëparshmja, CrashPlan është aspak opsioni më i mirë. Kjo e fundit, natyrisht, është më e përshtatshme për Acronis Backup. Sidoqoftë, CrashPlan është zgjedhja më e mirë në përgjithësi dhe për nevoja të biznesit të vogël, kështu që fiton këtë raund.

Raundi: Pika e vlerës për CrashPlan për biznesin e vogël

Logo rezervë Acronis
CrashPlan për logon e biznesit të vogël

3

siguri

Në këtë raund, ne do të shohim se çfarë lloj kriptimi, mbrojtje brenda-tranzitit, ransomware dhe veçori të tjera të sigurisë që ofrojnë shërbimet.

CrashPlan

CrashPlan përdor encryption AES 256-bit për të mbrojtur të dhënat tuaja në pushim në serverët e tij. Ky kriptim është fund-në-fund, por CrashPlan do të menaxhojë çelësin tuaj të enkriptimit për ju si parazgjedhje. Nëse dëshironi ta bëni vetë, mund të vendosni një çelës privat të kriptimit nga paneli i cilësimeve të sigurisë së klientit të desktopit. Kjo do të thotë që vetëm ju do të jeni në gjendje të lexoni skedarët tuaj.

crashplan-vs-Acronis-crashplan-sigurinë

AES është metoda e përdorur zakonisht e enkriptimit, dhe nuk ka patur asnjë sekuencë të njohur për të. Në fakt, vlerësohet se do të duheshin një miliardë vjet super-kompjuter për të goditur forcën brutale të një çelësi AES.

Sidoqoftë, nuk do t’ju ndihmojë nëse dikush arrin të vjedhë fjalëkalimin tuaj. Kjo është arsyeja pse duhet të siguroheni që të vendosni një fjalëkalim të fortë dhe të aktivizoni vërtetimin me dy faktorë, i cili ndihmon në mbrojtjen e letrave kredenciale.

Nëse ju goditeni nga ransomware, mund të përdorni veçorinë e versionit për të kthyer skedarët tuaj në versionet e tyre të mëparshme dhe për të shmangur pagimin e një shpërblesë për deshifrimin e tyre.

CrashPlan përdor protokollin TLS për të mbrojtur skedarët tuaj gjatë transferimit në qendrat e tij të të dhënave. Mund të mësoni më shumë rreth kësaj në krahasimin tonë SSL vs TLS.

Qendrat e të dhënave të CrashPlan kanë mbikëqyrje 24/7 dhe janë të pajisura për t’i rezistuar dështimit, qoftë nga mosfunksionimi i pajisjes, zjarri, ndërprerja e energjisë, tërmeti apo ndonjë katastrofë tjetër. Ju mund të lexoni më shumë rreth këtyre masave në artikullin tonë në lidhje me sigurinë e qendrës së të dhënave. 

Plus, Code42, kompania mëmë e CrashPlan, është një organizatë e çertifikuar me ISO 27001 dhe qendrat e saj të të dhënave i nënshtrohen vërtetimit vjetor të SOC 2 Type 2.

Rezervimi i Acronis

Kriptimi i Acronis nuk zbatohet si parazgjedhje, por ju mund ta aktivizoni atë dhe të zgjidhni midis AES 128-, 192- dhe 256-bit. Përveç zgjedhjes së një niveli të kriptimit, do t’ju kërkohet gjithashtu të vendosni një fjalëkalim. Kjo do të thotë që kriptimi i Acronis Backup funksionon nga fundi në fund dhe është private. 

Gjatë transferimit të këtyre të dhënave, Acronis Backup përdor HTTPS, i cili ngërthen protokollin SSL për të mbrojtur skedarët nga palët e treta që dëshirojnë të shkelin me ta.

Kur skedarët tuaj arrijnë në qendrat e të dhënave të Acronis, ato kopjohen në shumë servera për tepricë në rast të dështimit të serverit. Vetë qendrat e të dhënave janë krijuar për t’i bërë ballë fatkeqësive, me rezervë energjie, masa për shtypjen e zjarrit dhe monitorimin e temperaturës.

Qendrat e të dhënave janë gjithashtu të sigurta kundër infiltrimit me patrullime 24/7, mbikëqyrje video, gardhe të larta, skanues biometrikë dhe karta hyrëse.

Siç e përmendëm, Acronis Backup ju mbron nga ransomware me Acronis Active Protection, i cili vazhdimisht kontrollon skedarët tuaj për prova të infeksionit të ransomware.

Acronis ka siguri të fortë për të mbrojtur kopjen rezervë tuaj, por nuk merr aq shumë qasje me letrat kredenciale tuaj, pasi nuk ka një autentifikim dy-faktor.

Rreth tre mendime

Të dy shërbimet janë të mira për të siguruar skedarët tuaj, por Acronis Backup nuk siguron vërtetim me dy faktorë, dhe këtu e ndan ndryshimin. CrashPlan fiton këtë raund.

Raundi: Pika e sigurisë për CrashPlan për biznesin e vogël

Logo rezervë Acronis
CrashPlan për logon e biznesit të vogël

4

shpejtësi

Rikthimi i kompjuterit tuaj mund të zgjasë shumë kohë, por sa më pak të duhet, aq më mirë. Sa shpejt ju do të bëni kopje rezervë të kompjuterave tuaj nga disa faktorë, përfshirë ISP-në tuaj, distancën nga qendrat e të dhënave të shërbimit dhe sa mirë shërbimi menaxhon transferimet e skedarëve.

Shtë më së miri nëse shërbimi rezervë ju lejon të vendosni cilësimet e preferuara të transferimit, të rrisni numrin e temave për të rritur shpejtësinë dhe t’i qëlloni ato nëse është e nevojshme. Një algoritëm transferimi në nivelin bllok është i dobishëm sepse shpejton transferimet pas kopjes fillestare.

CrashPlan

CrashPlan mban serverët e saj në Australi, dhe Sh.B.A. CrashPlan ishte i shpejtë kur rivendoste kopjen rezervë, por pati rezultate mesatare kur bëhej rezervë. 

Thënë kështu, algoritmi i nivelit të bllokut është i disponueshëm për të shpejtuar ngarkimet e mëvonshme, dhe ju mund të rridhni shpejtësinë e CrashPlan nëse shërbimi merr shumë nga burimet e sistemit tuaj. Mund ta vendosni gjithashtu për të rritur shpejtësinë kur jeni larg kompjuterit tuaj.

Rezervimi i Acronis

crashplan-vs-Acronis-Acronis-dhënave-qendra

Acronis është ndër shërbimet më të shpejta rezervë në internet falë rrjetit të saj global të serverëve. Ajo arriti të shpejt të ngarkonte dhe rivendoste skedarët tanë, dhe nuk kërkoi shumë më tepër kohë sesa do ta prisnim pa ndonjë sipër. 

Algoritmi i kopjimit të skedarëve të nivelit të bllokut do të rrisë shpejtësinë e ngarkimeve në të ardhmen, dhe gjithashtu mund të ulni shkallën e ngjeshjes së skedarëve nëse doni të bëni kopje rezervë të funksionojë edhe më shpejt. 

Raundi i Katër Mendimeve

Duke marrë parasysh që Acronis Backup është shumë më i shpejtë sesa CrashPlan kur shkarkoni dhe ngarkoni, qartë fiton këtë raund.

Raundi: Pika e Shpejtësisë për Rezervimin e Acronis

Logo rezervë Acronis
CrashPlan për logon e biznesit të vogël

5

Lehtësinë e përdorimit

Shërbimet rezervë duhet të jenë të lehta dhe të këndshme për t’u përdorur, duke ju lejuar të përqendroheni në punën tuaj dhe mos u shqetësoni nëse plani juaj rezervë është i saktë. Për ta bërë atë realitet, klienti i desktopit duhet të punojë në shumicën e sistemeve operative. Ndërfaqja, së bashku me ato të klientëve në internet dhe aplikacionet e lëvizshme, duhet të jetë intuitive dhe tërheqëse. 

CrashPlan

Klienti i desktopit i CrashPlan punon në Windows, Mac dhe Linux. Duhen vetëm disa minuta për tu instaluar, pas së cilës do t’ju kërkohet të regjistroheni.

crashplan-vs-Acronis-crashplan-desktop-klient

Nuk është e vështirë për t’u përdorur, por operacionet rezervë me CrashPlan mund të jenë më të thjeshta. Kjo sepse CrashPlan rezervohet në bazë të vendndodhjes së skedarit, që do të thotë se duhet të etiketoni me dorë dosjet dhe skedarët për kopje rezervë. Nëse rezervohet sipas llojit të skedarit, nuk do të duhet të shqetësoheni nëse i keni shtuar të gjitha dokumentet, imazhet, videot dhe skedarët e tjerë në rezervën tuaj.

Plus, CrashPlan kërkon që ju të kërkoni nëpër dosje, gjë që nuk është e përshtatshme. Ne do të preferonim një strukturë me pemë skedar, e cila do ta bënte më të shpejtë të etiketojë skedarët dhe dosjet.

crashplan-vs-Acronis-crashplan-web-klient

Klienti në internet i CrashPlan ju lejon të regjistroheni në statistikat e përdoruesit dhe të monitoroni restaurimin e skedarëve nga një pamje e panelit. Kjo ju mundëson gjithashtu të monitoroni dhe çaktivizoni pajisjet që janë mbështetur, të shtoni dhe çaktivizoni përdoruesit, të shkarkoni aplikacione të klientit dhe të krijoni raporte për t’ju mbajtur në krye të dështimeve të kopjimit. E vetmja pyetje që kemi është se dizajni nuk ndihet tërheqës dhe modern.

Do të duhet të mbështeteni vetëm tek klienti në internet për të hyrë në kopje rezervë tuaj ndërsa jeni larg kompjuterit tuaj sepse CrashPlan ka ndërprerë aplikacionet e tij të smartphone-ve.

Rezervimi i Acronis

Regjistrimi Acronis nuk ka mungesë lëvizshmërie të CrashPlan sepse ka aplikacione për Android dhe iOS, të cilat mund t’i përdorni për të hyrë në kopjen rezervë ndërsa jeni në lëvizje.

Ndërsa jeni në kompjuterin tuaj, mund të përdorni klientin në internet të Acronis për të krijuar planin tuaj rezervë. Ekziston një agjent desktop që duhet të instaloni, por ju menaxhoni gjithçka tjetër duke përdorur klientët në internet.

crashplan-vs-Acronis-Acronis-web-klient

Ne themi “klientë” sepse ka një për një stacion pune të vetëm dhe një për administratorin. Sidoqoftë, ata janë në thelb i njëjti klient me mundësi pak më të ndryshme. Në përgjithësi, ai klient në internet është tërheqës dhe i lehtë për t’u përdorur.

Kjo tha, si CrashPlan, Acronis gjithashtu kërkon që ju të zgjidhni skedarët dhe dosjet tuaja për kopje rezervë. Acronis e bën më të lehtë kopjimin e gjithë makinerisë suaj, megjithëse, sepse mund ta bëni atë me një klik të vetëm. Ju gjithashtu mund të zgjidhni të bëni kopje rezervë të gjendjes tuaj të sistemit.

Rreth pesë mendime

CrashPlan nuk mbështet aplikacione për celular, dhe opsionet që keni për zgjedhjen e kopjes rezervë janë pak më të rëndë se Acronis ‘. Kjo është arsyeja pse Acronis Backup fiton këtë raund.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për kopje rezervë të Acronis

Logo rezervë Acronis
CrashPlan për logon e biznesit të vogël

6

Aktgjykimi

Acronis Backup fitoi në tre raunde ndërsa CrashPlan fitoi në dy, që do të thotë se Acronis Backup është fituesi ynë i përgjithshëm. Përtej asaj për të cilën kemi folur në këto kategori, Acronis gjithashtu ka një politikë të qëndrueshme të intimitetit dhe mbështetje 24/7, përfshirë telefonin dhe bisedën.

Fituesi: Rezervimi i Acronis

Ky rezultat nuk do të thotë që CrashPlan është një shërbim i keq, megjithatë. Falë vlerës së saj të madhe, është një zgjedhje shumë më e mirë se Acronis nëse keni nevojë të bëni kopje rezervë të vetëm disa kompjuterave.

Whatfarë mendoni për këtë krahasim? A jeni krah Acronis Backup, i cili fitoi më shumë raunde, apo preferoni CrashPlan? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me