Asana vs Jira: Dy qasje, një fituese për vitin 2020

Asnjëherë nuk ka pasur më shumë konkurrencë në sferën e menaxhimit të projektit, me shumë mjete të cilësisë duke marrë një shumëllojshmëri të qasjeve që konkurrojnë për biznesin tuaj. Ne po shohim dy platforma shumë të ndryshme në këtë krahasim Asana vs Jira.


Asana është një mjet miqësor për përdoruesit, por gjithashtu ka mjaft karakteristika të forta. Ajo u krijua nga ish-punonjës të Facebook dhe ka shkuar nga forca në forcë që prej fillimit të saj në 2012, me klientë të tillë si Vodafone, Santander dhe Sony.

Ne u mahnitëm me të në rishikimin tonë Asana dhe i dhamë shenja veçanërisht të larta në mirëdashësinë ndaj përdoruesit. Ajo gjithashtu bëri mirë në karakteristika dhe kosto.

Jira është e orientuar drejt zhvillimit të shkathët dhe do të jetë me interes të veçantë për zhvilluesit e softuerëve. Ka mbi 65,000 klientë, duke përfshirë edhe pëlqimet e eBay, Airbnb dhe Spotify, i cili përdor edhe Asana. Jira është pronë e Atlassian, e cila gjithashtu zotëron Hipchat dhe Bitbucket.

Në rishikimin tonë në Jira ne kemi ndjerë se tiparet e saj ishin zona e saj më e fortë, e ndjekur nga çmimi i saj. Shtë më e specializuar se Asana, por kjo nuk është domosdoshmërisht një gjë e keqe, kështu që le të shohim se si rritet.

Vendosja e një Luftimi: Asana vs Jira

Asana dhe Jira do të ndeshen kundër njëra-tjetrës mbi katër raunde. Ne do të fitojmë fituesit e secilit dhe kushdo që fiton më shumë në fund do të shpallet fituesi i përgjithshëm. Nëse është edhe në fund, atëherë do të duhet të shohim më afër raundet dhe të marrim një vendim për pikat.

Në raundin e parë do të shikojmë tiparet dhe do të krahasojmë ato që bëjnë mjetet. Se si i trajtojnë ato projektet tuaja dhe çfarë ju ofrojnë është e rëndësishme. Pas kësaj, ne do të shikojmë çmimin dhe do të shohim që ju jep më shumë vlerë.

Lehtësia e përdorimit vjen tjetër, pasi shohim që kërkon më së paku përpjekje për të punuar me të. Më në fund, ne do të shohim sigurinë dhe privatësinë për të kuptuar se çfarë bën më shumë për t’ju mbajtur të sigurt në internet.

Të dy mjetet kanë paraqitur në fytyrat tona të tjera më parë. Krahasimi ynë Wrike vs Asana shkoi në rrugën e Wrike. Wrike gjithashtu triroi Jira në konkursin tonë Wrike vs Jira. Ju mund të lexoni më shumë rreth pse në shqyrtimin tonë Wrike. Asana ose Jira do të rimarrin disa krenari këtu.

Megjithë ndryshimet e tyre, ato kanë shumë të përbashkëta. Pamja e mirë e Asana ulet në krye të një mjeti, i cili, si Jira, përfshin varësi, një përzgjedhje të gjerë të mënyrave për të parë projektet tuaja dhe veçoritë e përparuara të sigurisë dhe intimitetit.

1

Features

Së pari, le të shohim se çfarë bën softveri. Në raundin e karakteristikave, ne shqyrtojmë se si pretendentët ju lejojnë të menaxhoni projektet tuaja. Se si i trajtojnë ato detyrat dhe mënyrat sesi mund t’i shikosh ato janë thelbësore nëse ato do të të ndihmojnë. Do të shohim gjithashtu komunikimin, ruajtjen, integrimin me platforma të tjera dhe shtesa.

Të dyja platformat shënuan mjaft mirë këtu në vlerësimet e tyre përkatëse, me 90 përqind të Asana që ishte më e larta se 85 përqind e Jira. Një krahasim i drejtpërdrejtë duhet të bëjë për një raund të afërt hapjeje.

asana

Asana ju lejon të ndërtoni projekte të bëra nga detyra, të cilat mund të klasifikohen në kategori. Ju mund të shtoni nën detyra për secilin dhe të krijoni varësi, duke ju lejuar të dalloni problemet e mundshme në orarin tuaj dhe t’i menaxhoni gjërat në përputhje me rrethanat.

Asana-varësitë

Ju mund të shikoni detyrat në listë, tabelë, kalendar dhe pikëpamjet e afatit kohor. Të gjitha këto kanë avantazhe dhe ju japin këndvështrime të ndryshme se çfarë duhet të bëhet më pas.

Asana integrohet me shumë shërbime dhe ju lejon të keni të dhëna në qindra aplikacione të jashtme përmes Zapier, përfshirë kundërshtarin e saj këtu, Jira. Ju mund të importoni projekte përmes skedarëve. Csv, kështu që nëse keni një projekt ekzistues të ruajtur në një spreadsheet, mund të ngriheni dhe të funksiononi shpejt.

Asana ju jep hapësirë ​​të pakufizuar për ruajtje, me një kufi bashkëngjitje 100MB, kështu që edhe pse mund të ndani sa më shumë skedarë sa të doni, nuk do të mund të punoni me video të mëdha. Nëse kjo është diçka për ekipin tuaj, ruajtja më e mirë e cloud për artikullin e skedarëve të mëdhenj do t’ju ndihmojë.

asana-status

Asana ju lejon të vendosni një status të përgjithshëm të projektit, kështu që të gjithë mund të shohin nëse gjërat janë në rregull ose jashtë funksionit. Kjo është një mënyrë e mirë për të njoftuar njerëzit kur duhet të marrin ritmin.

Aplikacionet celulare janë në dispozicion për Android dhe iOS, kështu që të varurit nga smartphone mund të marrin punën duke e kruar kruarjen e tyre.

Jira

Rrjedha kryesore e punës e Jira-s bazohet në “çështje”, të cilat luajnë një rol të ngjashëm me detyrat në mjetet e tjera. Ju mund të krijoni nën-detyra dhe varësi, por ne kemi pasur probleme t’i vendosim ato kur u përpoqëm.

Ajo vjen me 250 GB ruajtje, e cila është ndër paketat më bujare atje, por jo e pakufizuar siç e merrni me Asana. Nëse jeni vetë-mbajtës, hapësira e ruajtjes do të lihet për ju të menaxhoni. Shikoni artikullin më të mirë për ruajtjen e cloud për opsione të shkëlqyera.

Jira ka një përzgjedhje të madhe të aplikacioneve që ofrojnë veçori shtesë. Megjithatë, ato kushtojnë shtesë, për të cilat do të diskutojmë në raundin e çmimeve.

Jira përfshin ndjekjen e kohës, e cila është e dobishme për të parë se sa është efikas ekipi juaj dhe të vëzhgoni shpenzimet. Ekziston gjithashtu një përzgjedhje e mirë e raporteve. Shikoni edhe përmbledhjen më të mirë të softuerit tonë të kontabilitetit, nëse doni të mbani një vëmendje në rastet dhe rezultatet tuaja personale..

Jira-raportet

Jira përdor softuerin “Konkursi” të Atlassian për komunikim, por ne menduam se mund të ishte integruar më mirë. Shikoni shqyrtimin tonë të Basecamp nëse dëshironi ta bëni komunikimin në internet të rëndësishëm për rrjedhën tuaj të punës.

Nëse dëshironi të përdorni Jira kur është jashtë dhe rreth, ju jeni bërë kërkesë me aplikacione për Android dhe iOS.

Një mendim i rrumbullakët

Për sa i përket gamës së karakteristikave të ofruara, nuk ka shumë për të zgjedhur midis dy platformave. Nëse ndonjë gjë tjetër, Jira ofron zgjedhjen më të gjerë. Sidoqoftë, në një karakteristikë-veçori, ne zbuluam se Asana kishte punuar më mirë.

Të dy ofrojnë menaxhim të varësisë. Ne e gjetëm të lehtë për t’u përdorur nga Asana, por Jira ishte e vështirë për t’u vendosur dhe për të punuar me të. Issuesështjet e ndërfaqes dhe vonesat na penguan kur u përpoqëm të përdorim Jira, kështu që Asana e merr këtë raund, vetëm sepse ajo që funksionon gjithmonë dhe që nuk ishte rasti me Jira.

Raundi: Karakteristikat Pika për Asana

Logo Asana
Logo Jira

2

çmim

Tjetra është një raund për sportelet e fasules sepse ne po krahasojmë pretenduesit tanë për çmimin. Lirë është e mirë, por nuk garanton një fitore. Vlera është ajo që ka rëndësi. Opsionet e pagesave, zbritjet dhe fleksibiliteti janë gjithashtu pluse në këtë raund.

Nëse jeni duke kërkuar një platformë që do t’ju ndihmojë të mbani linjën e shëndetshme tuaj të shëndetshme, lexoni përmbledhjen tonë të Mavenlink. Mavenlink ka një përzgjedhje të fortë të veçorive financiare që mund të përdorni për të qëndruar në rrugën e duhur.

asana

Asana ka një shtresë falas, e cila funksionon mirë si dhe një mënyrë themelore për të organizuar detyra. Mund ta përdorni si tabelë kanban. Nëse thjesht doni diçka të thjeshtë, mund të dëshironi të lexoni udhëzuesin tonë fillestar Trello, i cili flet për një mjet tjetër të mirë, të lehtë për t’u përdorur.

Plani falas i Asana ju kufizon në 15 përdorues, por përtej kësaj, skuadra juaj mund të zgjerohet ashtu si ju dëshironi. Ju merrni karakteristika shtesë në planet më të shtrenjta, duke filluar me më shumë pamje mbi nivelin Premium, portofolet në rangun e Biznesit dhe mbështetje më të fortë të sigurisë dhe përparësisë në nivelin e Ndërmarrjes.

Plani Premium është vendi i ëmbël për tiparet e menaxhimit të detyrave, por bizneset duhet të shikojnë planet e tjera për të kuptuar se çfarë u duhen. Mimet krahasohen në mënyrë të favorshme me shumicën e mjeteve.

Përveç planit falas, ka një provë falas që ju lejon të provoni tipare në planet e paguara.

Jira

Jira vjen në dy shije. Qasja standarde dhe e bazuar në cloud krahasohet më drejtpërdrejt me programin tjetër të menaxhimit të projektit që ne shqyrtuam. Prshtë me çmim të arsyeshëm, veçanërisht nëse keni shumë përdorues. Sapo madhësia e ekipit tuaj godet 250, mund të shtoni njerëz për vetëm 1 dollarë në muaj.

Kjo është vlerë e shkëlqyeshme, por ia vlen të theksohet se planet e shkëlqyera të vlerës së Jira nuk përfshijnë gjëra të tilla si veçori të përparuara të sigurisë. Ju mund t’i merrni ato duke u pajtuar me një tjetër të shërbimeve të Atlasianit, megjithëse.

Zgjatjet e saj ngarkohen gjithashtu nga përdoruesi. Mimi është zakonisht një tarifë e njëfishtë prej $ 5- $ 10 plus $ 0,70 – $ 3.50 për përdorues. Kjo nuk është shumë, por ka mundësinë që të shtohen, nëse përdorni shumë prej tyre.

Mënyra tjetër për të përdorur Jira është ta presë vetë. Kjo është më e komplikuar dhe do të keni nevojë për njerëz në ekipin tuaj që e dinë se çfarë po bëjnë nëse dëshironi ta vendosni. Prmimi është gjithashtu i ndryshëm.

Ju paguani një tarifë të vetëm prej 10 dollarëve, nëse keni vetëm 10 përdorues. Në 25 përdorues që rritet në 2.500 dollarë, që është shumë e përparuar, por një vlerë e mirë për një afat të gjatë. Do të duhet të paguani kostot e pritjes nëse shkoni në atë rrugë, si dhe të trajtoni vetë gjëra të tilla si siguria e faqes në internet.

Dy mendime të rrumbullakëta

Ky është një raund i ngushtë sepse Asana dhe Jira janë produkte të lira që ofrojnë vlerë të madhe për para.

Ndarja e Ndërmarrjeve e Asana përfshin gjëra për të cilat duhet të paguani shërbime shtesë për t’u marrë me Jira. Struktura e niveleve të Asana-s është e lehtë për tu kuptuar dhe më e thjeshtë për tu menaxhuar sesa vendosja e pajtimeve për shërbime të shumta. Me Jira edhe pse mund të zgjidhni dhe të zgjidhni atë që ju nevojitet në një modë më fleksibël.

Jira ofron gjëra të ndryshme, dhe në një krahasim të drejtpërdrejtë të ofertave të bazuara në re, ne i preferojmë ato. Nuk ka një shkallë të lirë, por kushton njësoj si plani më i lirë i paguar i Asana-s në fillim, me çmimin që bie ndërsa ekipi juaj rritet. Kjo do të thotë se bëhet një vlerë më e mirë pasi madhësia e ekipit tuaj rritet, duke u bërë shpejt më i lirë se Asana.

Opsioni i vetë-pritjes së Jira është vlera edhe më e mirë. Pagesa fillestare mund të dëmtojë, por sa më gjatë ta përdorni, aq më e vlefshme është vlera. Sepse Asana nuk e ofron atë mundësi, ajo mund të jetë vetëm një varg në harkun e Jira-s. Jira fiton raundin.

Raundi: Pika e Pricemimeve për Jira

Logo Asana
Logo Jira

3

Lehtësinë e përdorimit

Nëse softveri është i thjeshtë për t’u përdorur, ju mund t’i bëni gjërat të bëhen më shpejt dhe të sillni anëtarët e ekipit në bord, pa aq shumë trajnime. Ju gjithashtu merrni më shumë anëtarë të ekipit të angazhuar nëse gjërat funksionojnë mirë. Këtu, ne do të shikojmë se si mjetet japin në përdorim dhe sa mirë ata bëjnë një punë për ta bërë veten të arritshëm.

Asana vlerësohet shumë për përdorshmërinë, kështu që kalon në këtë raund si të preferuarat. Ajo shënoi 99 përqind në rishikimin tonë. Pavarësisht fitores së saj në çmim, Jira po kërkon shqetësim këtë raund. Le të shohim nëse Asana mund të rimarrë epërsinë.

asana

Asana është një punë fantastike nga një këndvështrim i shfrytëzueshmërisë. Jo vetëm që është e lehtë për t’u përdorur, por gjithashtu ofron shumë karakteristika. Ky nuk është një ekuilibër i thjeshtë për tu arritur. Nëse nuk jeni i ri për këtë, hidhini një sy udhëzimeve për ndihmë të fillestarit Asana.

Ajo ka një plan urbanistik të qartë që përdor në mënyrë efektive hapësirën dhe ngjyrën për të transmetuar funksionin. Ndihet e butë dhe mikpritëse, që është mjaft kontrast me pamjen më profesionale të Jira-s.

asana-projekt-templates

Ka shumë shabllone, dhe ju mund të importoni të dhëna nga burime të tjera, kështu që ka shumë mënyra për të filluar shpejt.

Ajo gjithashtu ka festimet e saj të famshme. Kafshët dhe monstrat e lezetshme – ne ende nuk jemi të sigurt se çfarë janë të gjitha – fluturojnë nëpër ekran dhe shikojnë nga pas dritares ndërsa punoni dhe merrni gjërat e bëra.

asana-festim

Shtë argëtuese, por funksionon dhe shton gëzim për një lloj softueri që shpesh mund të ndjehet i ftohtë dhe i mërzitshëm. Ne nuk mund të mendojmë për asgjë të keqe për të thënë në lidhje me festimet, përveç nëse ju jeni më shumë një lloj shkopi se sa një karrocë.

Ekzistojnë gjithashtu shumë mundësi për ndihmë dhe mbështetje, por ju mund të mos keni nevojë për to sepse Asana i bën gjërat kaq të drejtpërdrejta.

Jira

Jira ka shumë modele për t’ju ndihmuar të filloni dhe ju bën disa pyetje për t’ju ndihmuar të zgjidhni një kur të regjistroheni për herë të parë. Ekziston një turne opsional për t’ju treguar litarët, së bashku me këshilla që ju shpjegojnë veçoritë.

Jira-pyetje

Ashtu si Asana, Jira ka një pamje të thjeshtë kanban, por pamja e saj Scrum do të jetë me interes për ekipet e shkathëta dhe zhvilluesit e programeve kompjuterike që përdorin atë qasje në projektet e tyre.

Jira-kanban

Fatkeqësisht, megjithëse modeli i tij themelor është i mirë, kemi gjetur mjaft çështje të përdorshmërisë dhe gabime të vogla. Kishim vonesa të gjata kur përdornim uebfaqen e saj. Përgjegjësia është e rëndësishme kur përdorni cloud, dhe Jira ka vend për tu përmirësuar në atë zonë.

Ajo ka shumë dokumentacion dhe një bazë të madhe njohurish për t’ju ndihmuar kur të merrni ngecur, si dhe një komunitet i madh, aktiv për kur keni nevojë për mbështetje.

Rreth tre mendime

Jira ka disa çështje këtu, që është një turp sepse dizajni i saj thelbësor është i shkëlqyeshëm dhe ofron mjaft karakteristika. Kur e shqyrtuam atë, ne ndieuam se shumë nga çështjet e përdorshmërisë së tij mund të ishin rezultat i azhurnimeve të fundit që kishin nevojë për më shumë polonisht, sepse ne e kemi përdorur atë në të kaluarën pa probleme.

Asana bën gjithçka në rregull, me përdorueshmërinë, dhe është një nga aplikacionet e pakta që mund të përdorni pa lexuar manualin. Për momentin, është në një kampionat të ndryshme nga Jira në këtë kategori.

Kjo raund është një fitore e madhe për Asana, me vizionin e ngjashëm me Jira-në Drago-në duke marrë një mori goditje të dhimbshme nga Asana, një mjet që nuk do të prisni të shkaktojë dhimbje të tilla. Jira po shikon e paqëndrueshme duke kaluar në raundin e fundit.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për Asana

Logo Asana
Logo Jira

4

siguri & intimitet

Ne po shohim sigurinë dhe privatësinë tjetër. Shtë kritike që të besoni në mjetet në internet me të dhënat tuaja, kështu që ne do të shohim se çfarë bëjnë Asana dhe Jira për t’ju ndihmuar të mbroni informacionin e biznesit tuaj.

Ne na pëlqen të shohim themele të forta teknike, me kriptim të fortë dhe vërtetim të dy faktorëve. Pluse të tjera janë çertifikimi i jashtëm dhe pajtueshmëria me kornizat e intimitetit, si dhe opsionet për t’i lejuar përdoruesit të akordojnë gjërat me nevojat e tyre.

Ne gjithashtu përpiqemi të konfirmojmë se ato që thonë mjetet përputhen me ato që bëjnë. Do të jetë veçanërisht e rëndësishme kur të shkojmë në Jira, por le të fillojmë me Asana.

Për të mësuar në lidhje me një mjet tjetër që bën mirë në këtë fushë, lexoni përmbledhjen tonë të Smartsheet.

asana

Asana ka çertifikim SOC 2 dhe mbulohet nga të dyja BE-U.S. Ruajtja e privatësisë dhe Rregullorja e përgjithshme e mbrojtjes së të dhënave. Ai kodon të dhënat tuaja në tranzit duke përdorur TLS v1.1 dhe ofron dhurata të metave. Lexoni artikullin tonë për testimin e depërtimit nëse doni të dini më shumë rreth atyre.

Ju mund të eksportoni të dhënat tuaja me lehtësi, dhe ai ka disa mundësi për të rregulluar mënyrën se si përdoruesit tuaj ndërveprojnë me platformën. Mund të ndryshoni cilësimet e fjalëkalimit, si dhe të kërkoni hyrje përmes SAML ose Google nëse keni nevojë për më shumë mbrojtje. Mënyra jonë se si të krijojmë një artikull të fortë me fjalëkalim do të jetë gjithashtu e dobishme atje.

Asana bën atë që është e nevojshme për të mbajtur të dhënat tuaja të sigurta dhe duke shënuar shumicën e kutive, por i mungon vërtetimi dy faktor.

Jira

Jira ka një gamë të gjerë certifikimesh. Këto përfshijnë certifikata ISO 27001 dhe 27018, SOC 2 dhe PCI DSS, kështu që ka pasur shumë verifikime nga palët e treta.

Ai përpilohet me GDPR dhe ju lejon të fshini të dhënat tuaja, si dhe të importoni dhe eksportoni të dhënat e klientit.

Ju mund të merrni vërtetimin me dy faktorë përmes një shtese, e cila kushton ekstra, ose një aplikacion i jashtëm. Lexoni se çfarë është artikulli i vërtetimit me dy faktorë për të mësuar më shumë se sa i dobishëm mund të jetë tipari.

Opsionet e përparuara të sigurisë janë në dispozicion përmes qasjes Atlassian. Kjo ju jep gjëra të tilla si SAML dhe menaxhimi i fjalëkalimeve dhe ju lejon të vendosni hyrje të sigurta për përdoruesit.

Jira-qasje

Ka raporte për çështje të mëparshme të sigurisë në faqen e saj të internetit. Ne rrallë e shohim atë, por mendojmë se i takon besimit të Jira të jetë kaq e hapur për të. Vetëm se faqet e internetit të tjera nuk ju tregojnë për çështjet e tyre nuk do të thotë se nuk i kanë ato, në fund të fundit.

Ne gjetëm një problem me mbështetjen e tij, megjithëse. Kur bënim një pyetje të thjeshtë, morëm një përgjigje që përfshinte një pamje të marrë brenda projektit tonë që tregonte të dhënat e projektit tonë. Ne nuk e kemi dhënë në mënyrë të qartë lejen e tij të mbështetjes për ta bërë atë, megjithë kushtet dhe kushtet e saj duke e lënë atë të bëjë atë që dëshiron, dhe kemi zbuluar që bashkëveprimi të jetë një njollë e madhe në besueshmërinë e Jira në këtë fushë.

Nëse jeni duke ekzekutuar serverin tuaj, përkrahja e tij nuk do të jetë në gjendje të hyjë në të dhënat tuaja, kështu që nuk është problem në atë rast.

Raundi i Katër Mendimeve

Të dy mjetet ofrojnë lidhje të koduara dhe shumë mundësi sigurie. Jira ka të ngjarë të fitonte nëse nuk do të ishte për çështjen e saj të intimitetit. Ka enkriptim të mirë dhe ju lejon ta rregulloni. Teknikisht, është e shëndoshë dhe ka shumë për të lavdëruar.

Asana bën shumë, sidoqoftë, dhe për shkak të çështjes që kemi pasur me Jira-n, ajo merr këtë raund.

Raundi: Siguria & Pika e privatësisë për Asana

Logo Asana
Logo Jira

5

Aktgjykimi

Asana dhe Jira janë produkte të forta që ofrojnë gjëra të ndryshme. Asana është një zgjedhje perfekte për një ekip që dëshiron një mënyrë miqësore për të menaxhuar projektet në internet. Jira është gjithashtu një zgjedhje e mirë, pavarësisht çështjes së rastit. Geshtë drejtuar më shumë drejt përdorimit serioz dhe do t’i përshtatet mirë zhvilluesve. Ajo gjithashtu ofron shumë fleksibilitet për teknikisht të aftë.

Në tre raunde në një, Asana merr garën me shumë për të kursyer. Ajo fitoi në karakteristika, kryesisht sepse ajo që ofron është e shpejtë, e përgjegjshme dhe pa gabime. Ajo e klasifikoi Jira në raundin e përdorshmërisë me ndërfaqen e saj të shkëlqyeshme dhe veçoritë e përdorshmërisë duke e çuar përpara edhe para se të faktorizohemi në festimet e saj. As nuk është keq për sigurinë dhe privatësinë.

Jira është një vlerë e madhe, megjithëkëtë, dhe opsioni i vetë-pritjes është ai që jo shumë mjete të menaxhimit të projektit ofrojnë. Karakteristikat e saj të shkathëta do të jenë të dobishme për zhvilluesit e programeve kompjuterike, gjë që e bën atë një zgjedhje të mirë për ta. Ne gjithashtu ndieuam se problemet që hasëm ishin të zgjidhshme dhe shpresojmë se ato do të zgjidhen kur të shohim tjetër.

Lehtësia e përdorimit dhe karakteristikat e Asana e vendos atë në mesin e softuerit më të mirë të menaxhimit të projektit, megjithëse, dhe këtu shfaqet si një fitues i denjë. Ne e rekomandojmë atë për këdo që kërkon të menaxhojë projektet e tyre në internet.

Fituesi – Asana

Nëse keni provuar Asana ose Jira, ne kemi dëshirë të dëgjojmë atë që mendoni. Ju lutemi ndani përvojat tuaja në komente. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me