Aplikacionet më të mira të produktivitetit për vitin 2020: Të Bëni Bërë, Shpejt

Të gjithë kemi qenë atje. Ju uleni në tryezën tuaj dhe betoheni se do të jeni produktiv, por para se ta dini, dita po shkon dhe ju keni humbur të paktën gjysmën e saj duke kontrolluar lajmet në internet dhe burimet tuaja në median sociale. Ka mënyra të shkëlqyera për të parandaluar atë ndjenjën e fundosjes, dhe ne do t’i kalojmë ato në zgjedhjen tonë të aplikacioneve më të mira të produktivitetit. Shumica e tyre janë gjithashtu falas.


Kafeina, njoftimet në telefon, vrimat e lepujve në internet, takimet e rrëmujshme dhe mbledhjet e vonuara janë pjesë e një grupi të pakufishëm të shpërqendrimeve të vogla, të vështira në kohë, për të mos përmendur kohën që ju duhet për të rikthyer fokusin tuaj. Të gjithë ata mund t’ju futin në një lavaman kohor, por pasi të keni identifikuar devijimet, mund të punoni përreth, t’i kontrolloni dhe t’i shmangni ato për mirë.

Me aplikacionet e produktivitetit, ju mund të vrisni ato forca të bezdisshme që hanë në orët tuaja më produktive dhe të realizoni fitore të vogla me çdo orë pune.

Nga aplikacionet për marrjen e shënimeve deri në kohëmatësit dhe listat e detyrave, ne kemi rrumbullakuar aplikacionet tona të preferuara për t’ju mbajtur produktiv.

Cilat janë aplikacionet e produktivitetit?

Shumica e punëve kanë disa detyra të përbashkëta, siç janë planifikimi, caktimi dhe mbajtja e shënimeve. Produktiviteti ka të bëjë me të bërë më shumë, kjo është arsyeja pse ekzistojnë aplikacione të produktivitetit. Ata organizojnë detyrat tuaja dhe ju ndihmojnë të merrni gjërat në më pak kohë.

Aplikacionet e produktivitetit janë shtesat që përdorni së bashku me mjetet kryesore, specifike të detyrave, në mënyrë që të planifikoni detyrat tuaja, të kurseni shënime për qasje të lehtë, të menaxhoni kohën tuaj më mirë dhe të punoni pa letër. Aplikacionet më të mira të produktivitetit funksionojnë nëpër platforma, të tilla si desktopi, ueb dhe pajisjet e lëvizshme, kështu që ju mund të nivelit të performancës tuaj, nëse punoni në vend ose nga distanca.

Ne mbledhëm programet më të mira të produktivitetit që mund t’ju ndihmojnë në planifikimin dhe bashkëpunimin e projektit, menaxhimin e kohës, shënimet dhe krijimin e listave të detyrave.

Menaxhimi i projektit dhe bashkëpunimi

Aplikacionet e produktivitetit transformojnë mënyrën se si ekipet në vendin e punës i bëjnë gjërat së bashku.

Menaxhimi i projektit dhe aplikacionet e bashkëpunimit ndihmojnë ekipet të ndjekin punën e tyre duke u dhënë atyre shikueshmëri në pjesët lëvizëse të projektit. Në atë mënyrë, ka më pak nevojë për takime, dhe punonjësit e dinë se kush është përgjegjës për cilën detyrë, afatet kohore dhe nëse puna ka përfunduar.

Trello

Nëse jeni njohur me sistemin e bazuar në kartelat kanban, do ta gjeni Trello të lehtë për t’u përdorur për detyrat tuaja të përditshme dhe menaxhimin e projektit. Shikoni udhëzuesin tonë se si të përdorni një tabelë kanban nëse doni të dini më shumë rreth kësaj qasje.

Ndërfaqja e tij e thjeshtë, e përbërë nga kolona dhe karta, e bën atë një mjet ideal për të filluar me menaxhimin themelor të projektit për individë dhe ekipe të vogla.

Produktiviteti Trello

Në krahasim me mjetet tradicionale për menaxhimin e burimeve dhe përcjelljen e progresit drejt datave specifike të përfundimit, Trello është më fleksibël dhe më i lirë. Ju mund ta përdorni atë për të menaxhuar flukset e vazhdueshme të punës dhe projektet individuale me bordet dhe kartat e tij për t’u kuptuar lehtë.

Do kartë, e cila zakonisht paraqet një detyrë në një listë për të bërë, ka mundësi të shtojë skedarë skedarë, imazhe, lidhjet, datat e duhura dhe shumë më tepër. Pasi të keni mbaruar me një kartë ose tabelë, mund ta fshihni atë nga pamja e përditshme, ndërsa akoma jeni në gjendje ta përdorni atë sa herë që ju nevojitet.

Trello ofron një shtresë bujare falas, e cila përfshin borde të pakufizuar, përdorues dhe karta, por ju kufizon në madhësinë e skedarit 10MB, 10 borde ekipi dhe një “fuqizim” ose integrim për bord. Ka aplikacione desktopi për Windows dhe macOS, por mund t’i përdorni në lëvizje me aplikacionet Android dhe iOS.

Ne na pëlqen shumë Trello, siç mund ta lexoni në përmbledhjen tonë të plotë të Trello. ’Shtë mirë në atë që bën pavarësisht se është themelore.

Ju mund të shikoni Trello falas. Regjistrohuni për të ose lexoni udhëzimin tonë të fillestarit Trello për këshilla se si të filloni.

Për ekipet, rampat e çmimeve të Trello rriten shpejt. Plani i Klasës së Biznesit është 9,99 dollarë për përdorues në muaj, me një kufi të madhësisë së skedarit 250MB dhe bordet e skuadrave të pakufizuara. Plani i Ndërmarrjes fillon me 20.83 dollarë për përdorues në muaj për të paktën 20 përdorues. Ajo ofron një kufi të madhësisë së skedarit 250MB, borde të pakufizuara dhe mjete të përparuara të sigurisë dhe personalizime.

Trello është opsioni juaj më i mirë nëse keni nevojë për një bord të thjeshtë, falas kanban për ekipin tuaj.

asana

Asana është një aplikacion miqësor për përdoruesit që kombinon ruajtjen e skedarëve, bashkëpunimin dhe elementët e menaxhimit të projektit në një platformë, kështu që ju mund të menaxhoni detyrat tuaja në një ekip. Ishte ndër mjetet e para në vendin e punës për të bërë një spërkatje, duke ndihmuar ekipet të ndjekin detyrat dhe punën në vazhdim, ndërsa nxitnin bashkëpunimin dhe komunikimin.

Sshtë një mjet i qëndrueshëm, i lehtë për t’u përdorur me një ndërfaqe të thjeshtë që punon me projekte që nuk janë shumë komplekse, që është një pikë masive e shitjes për njerëzit sapo fillojnë me programin e menaxhimit të projektit.

Pamja kryesore është një listë e detyrave për të cilat mund të shtoni nën detyra për t’i shembur ato më tej. Ju mund të gjurmoni se çfarë po bën secili anëtar i ekipit, të krijoni lista të detyrave për punën në vazhdim, të dërgoni kërkesa te kolegët dhe të vendosni kujtime për afatet e ardhshme. Po ashtu lejon të komentosh postimet në aplikacion.

asana

Ndërsa do të lexoni në rishikimin tonë Asana, ju mund të organizoni projektet tuaja në një format bordi ose liste, dhe nëse duhet të gjeni shpejt detyrat e kaluara, funksioni i kërkimit mund të ndihmojë me këtë.

Për dallim nga Trello, i cili ka kufizime në madhësinë e skedarit, Asana ju jep hapësirë ​​të pakufizuar ruajtjeje për bashkëngjitjet e skedarëve tuaj, kështu që është gjithashtu një mënyrë efektive për të qëndruar super-organizuar dhe menaxhuar projekte. Ju mund të lexoni se si të dy krahasohen në krahasimin tonë Trello vs Asana.

Një tipar i kudondodhur është festimet, të cilat mund të jenë një fytyrë unikorne, shumëngjyrësh ose e panumërt, që kalojnë në ekranin tuaj si një shpërblim sa herë që përfundon një detyrë. Kjo shkon shumë për t’ju ndihmuar të qëndroni produktiv në punë. Lexoni udhëzimin tonë për fillestarët Asana nëse dëshironi të mësoni se si të përdorni programin.

Kremtimi i Asana

Nëse po mendoni për Asana, mund të filloni me nivelin e saj të përdorshëm, i cili është ideal si një listë me detyra të shpejta ose menaxhimin e projekteve personale, por ka një limit prej 15 përdoruesish.

Sidoqoftë, nëse keni nevojë për më shumë veçori, mund të përmirësoni planet e paguara të Asana-s. Ata fillojnë me 9,99 $ për përdorues në muaj për planin Premium, lëvizin deri në 19,99 $ për përdorues në muaj për planin e biznesit dhe kalojnë në çmimet e personalizuara për paketën e Ndërmarrjes, e cila ofron mbështetje përparësore dhe siguri shtesë.

Trello dhe Asana janë mjete solide për menaxhimin e projektit, por ka disa mundësi të tjera të shkëlqyera që mund t’i shikoni në artikullin më të mirë të softuerit për menaxhimin e projektit. Nëse qasja e Trello është shumë e kufizuar për ju, lexoni rishikimin tonë Wrike ose rishikimin e hënës së hënë. Ndërfaqet e tyre të palidhura dhe tiparet standarde të menaxhimit të projektit e bëjnë punën drejtpërdrejt dhe më të lehtë për tu bërë.

Menaxhimi i kohes

Shtë e lehtë për të formuar zakone të këqija, dhe ato janë të vështira për t’u prishur pasi të jenë inatosur. Një ndihmë e vogël jashtë mund të ju kthejë ndonjëherë në rrugën e duhur dhe të kaloni kohën tuaj më mirë. Aplikacionet e menaxhimit të kohës ju ndihmojnë të organizoni dhe shfrytëzoni sa më shumë kohën tuaj.

Ore e prishur

Timewarp automatikisht ju largon nga një faqe interneti prodhuese çdo herë që vizitoni uebfaqe që ju largojnë vëmendjen, siç janë media sociale ose faqet e internetit të lajmeve në internet.

Shtë një aplikacion i thjeshtë por efektiv që vazhdimisht ju kujton të ndaloni shtyrjen duke vendosur “wormholes”, të cilat ridrejtojnë kërkesat tuaja për të shkuar në faqet e internetit të shpërqendruara në ato produktive.

vrimë karremi kohor

Nëse ngeceni në Instagram duke shikuar fotot e familjes ose komentet mbi ngarkimet tuaja më të fundit të selfie-ve, Timewarp do t’ju kujtojë se ku keni qenë para se të shpërqendroheni, dhe t’ju kthejë në një faqe interneti më produktive, siç është kalendari juaj ose lista online për të bërë.

Ju mund të vendosni një gropë për faqet e internetit joproduktive, kështu që sa herë që të hyni në një lidhje me një, në vend të kësaj do të drejtoheni në një faqe interneti prodhuese. Në këtë mënyrë, ju nuk do të humbni kohë.

Zgjatja e Google Chrome gjithashtu mund të shfaqë kohën që kalon në secilën faqe në internet çdo ditë, dhe mund ta lejosh që të të tregojë kuotat motivuese për të të ndihmuar të qëndrosh i shtyrë për të punuar më shumë dhe të vonosh më pak.

Pasi të instaloni Timewarp, merrni parasysh në cilat faqe interneti humbni kohë dhe çfarë mund të bëni me kohën tuaj në vend. Pastaj, vendosni rregulla të përshtatshme për vendet ku lidhjet e tilla duhet të ridrejtohen.

Timewarp kursen kohë

Megjithëse mjeti është falas, ai ka disa dobësi, siç janë veçoritë e kufizuara. Plus, nuk ka kohëmatës për të bllokuar fusha specifike të faqeve të internetit për periudha të përcaktuara kohore. Ai gjithashtu nuk ju lejon të vendosni URL të faqes në internet dhe funksionon vetëm me shfletuesin e uebit të Chrome.

Prodhim Owl

Produktiviteti Owl është një zgjatje që funksionon si Timewarp, përveçse nuk mund t’ju ridrejtojë përsëri në faqet e internetit prodhuese. Në vend të kësaj, ajo bllokon hyrjen në faqet e internetit që ju shtoni në listën tuaj të zezë, duke ju penguar t’i shikoni ato gjatë orarit tuaj të punës.

Prodhim Owl

Bufi ju ndjek në çdo faqe ku shkoni, vetëm kështu që nuk do të tundoheni t’i lini detyrat tuaja të zhbllokuara. Kurdoherë që të hyni në një uebfaqe në listën “keq”, bufi përgjon në faqe dhe mbyll skedat tuaja për t’ju shpëtuar nga mbytjet në kohë.

Në atë mënyrë, ju mund të lejoni site që lidhen me punën dhe bllokoni vendet e njohura të humbjes së kohës. Nëse doni të lini mënjanë orët e rekreacionit, ju mund t’i planifikoni ato dhe bufi nuk do t’ju shqetësojë gjatë asaj kohe.

Zemërimi i bufës gjykuese do t’ju ndihmojë të përqendroheni në ato që ju nevojiten për të bërë dhe do të filloni të shmangni shpërndarjen e faqeve në internet me kalimin e kohës.

Mjete të tjera të rëndësishme për menaxhimin e kohës që vlen të përmenden përfshijnë StayFocusd dhe Toggl, të cilat janë gjithashtu zgjerime Chrome. StayFocusd është ideal për përdorim personal, ndërsa Toggl është një opsion i mirë për skuadrat. Ju mund të mos keni nevojë për të gjitha tiparet e Toggl, por do t’ju tregojë se sa mirë po qëlloni qëllimet tuaja të afatit kohor.

Shënim-marrjen

Frymëzimi dhe idetë mund të godasin kudo, për këtë ju duhet një aplikacion për marrjen e shënimeve për të lidhur gjithçka bashkë. Pavarësisht nëse është një ese e gjatë, një kujtesë e shpejtë apo një listë për të bërë, aplikacionet për marrjen e shënimeve ju japin një hapësirë ​​pune për të shtuar gjithçka që mund të ndihmojë me projektet tuaja.

Evernote

Evernote është një aplikacion i dobishëm për marrjen e shënimeve që ju lehtëson krijimin e shënimeve dhe organizimin e tyre në fletore.

Evernote

Karakteristikat e tij përfshijnë shumicën e mjeteve për formatimin e tekstit në një procesor të fjalëve dhe shkronjat e zakonshme, si dhe aftësitë për të futur media, bashkëngjitur skedarë dhe madje edhe regjistrime të shënimeve zanore. Ju gjithashtu mund të etiketoni shënimet tuaja dhe të përdorni etiketa me porosi për t’i renditur ato për përdorim të mëvonshëm. Shënimet mund të lidhen së bashku me linjat lidhëse, ashtu si ju do të bëni me një faqe në internet personale.

Evernote menaxhon kriptimin, por është i mbështetur nga Saferoom, një shtesë e palës së tretë që ju lejon të kriptoni private fletoret tuaja me një fjalëkalim të njohur vetëm për ju. Mund të lexoni më shumë rreth kësaj në përmbledhjen tonë të hollësishme të Evernote.

Megjithëse ka një aplikacion të shkëlqyeshëm në desktop, Evernote është më i dobishëm për përdoruesit e tabletave dhe fabeteve. Shumica e përdoruesve preferojnë versionin e saj falas, por ju mund të azhurnoni në njërin nga dy planet e tij me pagesë. Evernote Premium ofron 10 GB në muaj për 7,99 $, dhe Evernote Business kushton 14,99 $ për përdorues në muaj dhe siguron 200 GB plus 2 GB për përdorues.

OneNote

Microsoft OneNote nuk ka disa nga karakteristikat e dobishme të Evernote, por ajo gjithsesi renditet në mesin e aplikacioneve më të mira për marrjen e shënimeve në treg. Lexoni rishikimin tonë OneNote për të zbuluar pse.

OneNote ju lejon të krijoni shënime në mënyrë fleksibile dhe të saktë sepse imiton një fletë të vërtetë letre në një fletore. Ju mund të krijoni fjalë dhe diagrame, të regjistroni shënime video, të kapni leksione në klasë nëse jeni studentë që më mirë të dëgjoni sesa të shkruani dhe vendosni tekstin kudo që dëshironi në një shënim.

Një kapëse në internet që ju lejon të ruani faqe në OneNote dhe të shtoni thirrje ose shënime për t’ju kujtuar pse i keni kapur faqet kërkimore janë në dispozicion si një shtesë e shfletuesit. Ajo gjithashtu u ofron studentëve dhe mësuesve një pajtim falas të Office 365 me një adresë të vlefshme të shkollës, plus 1TB të ruajtjes së cloud.

Për dallim nga Evernote, i cili ofron ruajtje të pakufizuar në planet e tij, OneNote ofron vetëm ruajtje prej 5 GB me versionin e saj falas, kështu që skedarët dhe dokumentet tuaja të mediave ndajnë atë hapësirë. Thënë kështu, ju mund të grisni për të marrë 1TB për vetëm 6,99 $ në muaj dhe për të marrë Office 365 falas. Lexoni rishikimin tonë të OneDrive për një vështrim më gjithëpërfshirës të tipareve më të mira të ruajtjes së cloud që ka për të ofruar.

Mjetet e tjera që mund të përdorni për marrjen e shënimeve përfshijnë Google Keep, i cili nuk është aq i fuqishëm sa Evernote ose OneNote. Nuk ka mjete të dobishme si fletoret, veçoritë e formatimit të tekstit, një klient desktop ose aftësinë për të shtuar skedarë skedarësh.

Thënë kjo, është e përkryer për të mbajtur kujtime, memorandume zanore dhe për të regjistruar fluturime të papritura të frymëzimit gjatë fluturimit. Për më shumë opsione, lexoni rishikimin tonë për aplikacionet më të mira për marrjen e shënimeve.

Lista e detyrave

Shumë njerëz përdorin një stilolaps dhe letër për të tërhequr listat e tyre për të bërë, por ka disa aplikacione me lista për të bërë që mund të ndihmojnë në ndjekjen e detyrave. Ne zgjodhëm aplikacionet më të mira për të bërë lista, kështu që nuk do të duhet të luftosh për të gjetur atë të duhurin për punën.

Todoist

Todoist është një aplikacion i listës për të bërë me bazë cloud, i bazuar në cloud, që balancon fuqinë me thjeshtësi.

Ajo punon për përdorim personal për të menaxhuar detyra të thjeshta të përditshme ose për punën e vazhdueshme të një ekipi. Ne na pëlqejnë hapësirat e koduara me ngjyra që ju ofrojnë juve për të menaxhuar personal ose personal.

Todoist

Megjithëse nuk është më e thjeshta për t’u përdorur ose aplikacioni më i fuqishëm atje, mund ta ekzekutoni në çdo platformë, që është pika e saj më e fortë e shitjes dhe ndoshta pse ka më shumë se 10 milion përdorues.

Ju mund të shtoni me shpejtësi detyrat në “kutinë tuaj” dhe t’i transferoni ato në projekte të lidhura, të caktoni datat e duhura dhe të merrni paralajmërime kur të bëhet çdo detyrë. Të gjitha këto karakteristika janë në dispozicion falas, por nëse doni të shtoni filtra me porosi dhe etiketa ose bashkëngjitje, duhet të regjistroheni në planin e tij të paguar.

Todoist Premium kushton 3 dollarë në muaj dhe siguron etiketa, kujtesë, filtra, aftësitë për të ngarkuar skedarë dhe komente për detyrat, kopjet automatike, sinkronizimi i kalendarit, raportet e trendit të produktivitetit dhe më shumë. Todoist Business kushton 6 dollarë për person në muaj, por vjen me një provë falas 30-ditore dhe shton kutinë e ekipit dhe rolet e administratorit dhe anëtarëve në veçoritë e Premium.

Any.do

Nëse harroni të përdorni aplikacione për të bërë, Any.do do të ndihmojë me këtë.

Kjo e bën të lehtë dhe të shpejtë shtimin e detyrave dhe organizimin e tyre në lista me data e duhur. Karakteristika e tij “plan dita ime” do t’ju detyrojë të planifikoni kur të përfundoni çdo detyrë, në mënyrë që të mbani mend që t’i bëni gjërat. Ju mund të shkruani detyra, takime të axhendave, kujtesë, madje edhe shënime nëse jeni jashtë linje ose në internet.

any.do

Any.do integrohet me kalendarët Google dhe Outlook, kështu që ju mund të shikoni detyrat dhe emërimet tuaja në një vend dhe të merrni qasje të shpejtë në listën tuaj nga çdo pajisje celulare ose uebi.

Zgjatja e shfletuesit do t’ju ndihmojë të rritni hyrjen dhe daljen tuaj ditore. Mund ta përdorni falas ose të paguani 2.99 dollarë në muaj për versionin premium për të marrë më shumë karakteristika, të tilla si kodimi i ngjyrave, detyrat e përsëritura dhe kujtesat e bazuara në vendndodhje.

Todoist dhe Any.do nuk janë mjetet e vetme për të bërë listat që mund të përdorni. ’Shtë një listë e pafundme e aplikacioneve të afta për të bërë lista përreth, si Wunderlist, e cila është një platformë miqësore për përdoruesit dhe ndër-cross. Versioni i tij falas ju jep mundësinë e përdorimit të të gjitha veçorive. Gjithashtu ju ndihmon të jeni të organizuar dhe të bashkëpunoni me të tjerët nëse jeni duke punuar me një ekip.

Mendimet përfundimtare

Produktiviteti është një zonë e gjerë me një përzgjedhje të madhe të aplikacioneve që mund t’ju bëjnë të përqendroheni në detyrat në fjalë dhe të bëni një ndryshim në jetën tuaj personale ose në ekipin tuaj. Lista jonë e aplikacioneve të produktivitetit përqendrohet në mjetet e dedikuara që mund të përdorni për të filluar, por shumë programe të tjera mund të merren me detyrat e mësipërme.

Menaxherët e fjalëkalimeve, të cilët encryptojnë dhe ruajnë fjalëkalimet tuaja, në mënyrë që të mund të referoni shpejt çdo faqe në internet për të cilën regjistroheni, janë gjithashtu aplikacione të shkëlqyera për kursimin e kohës dhe përmirësimin e produktivitetit. Nëse keni nevojë për një, shikoni listën tonë të menaxherëve më të mirë të fjalëkalimit.

Në këtë hapësirë ​​nuk ka ndonjë mjet vërtet të keq, dhe si Trello, Todoist dhe Evernote, shumica ofrojnë aplikacione celularë që funksionojnë mirë në Android dhe iOS. Pavarësisht se me cilën aplikacion shkoni bazuar në zonat ku dëshironi të përmirësoni, do të gjeni diçka që funksionon për ju. Plus, të gjitha mjetet këtu vijnë me një version falas ose provë falas, kështu që lehtë mund të regjistroheni dhe të provoni ndonjë prej tyre.

Hidhni një koment në seksionin më poshtë dhe na tregoni nëse keni provuar ndonjë nga zgjedhjet tona ose cilat aplikacione ju mbajnë më produktivin. Faleminderit per leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map