Alternativa më e mirë e ngadaltë për vitin 2020: Koha për të ndaluar Slack

Slack është një nga platformat më të mëdha të mesazheve të çastit me bazë në cloud në botë. Filloi në 2013 si një mjet i komunikimit të brendshëm nga Stewart Butterfield, Eric Costello, Cal Henderson dhe Serguei Mourachov, ai shpejt u bë një produkt për tregun e jashtëm dhe tani përdoret sot nga më shumë se 10 milion njerëz.


Me gjithçka që Slack duhet të ofrojë, përdoruesit në të vërtetë nuk duhet të marrin në konsideratë një ndryshim, por për ata që duan të eksperimentojnë ose thjesht nuk ndjehen të qetë kur Slack ka qasje në të gjitha të dhënat e kompanisë suaj, ekzistojnë disa alternativa vërtet të mira atje jashte.

Në këtë përmbledhje, ne do të krahasojmë disa nga alternativat më të njohura – duke përfshirë Twist, Discord, Rocket.Chat dhe shumë më tepër – për sa i përket karakteristikave dhe çmimeve. Do të shohim gjithashtu disa nga alternativat më të njohura me burim të hapur.

Farë është e ngadaltë?

Ta themi thjesht, Slack është një aplikacion bisede që ju mundëson të komunikoni me ekipin tuaj përmes mesazheve. Pavarësisht nëse doni të punoni me ekipin tuaj në një prezantim të rëndësishëm të shitjeve ose nëse përdorni Slack për projektin tuaj shkencor në kolegj, funksioni i tij kryesor mbetet i njëjti.

Vetë platforma është krijuar për të zëvendësuar postat elektronike përmes mesazheve dhe për të përqendruar gjithë komunikimin në kanalet më të rëndësishme. Ju gjithashtu mund të porosisni anëtarët e ekipit tuaj drejtpërdrejt ose të hapni të ashtuquajturat kanale “private” të ftuara. Përveç kësaj, ju mund të ngarkoni skedarë, të filloni temat e bisedave dhe shumë më tepër. Slack vjen me një aplikacion desktop dhe një aplikacion mobil.

mirë-xhoko-alternativa-xhoko

7 alternativat më të mira të njollosura

 1. kthesë
 2. mosmarrëveshje
 3. tufë
 4. Glip
 5. Rocket.Chat
 6. Zulip
 7. Mattermost

Tani që kemi biseduar pak për Slack, le të flasim për alternativat e tij. Në kapitullin vijues, ne do të diskutojmë disa shërbime chat dhe do të krahasojmë drejtpërdrejt funksionet dhe çmimet e tyre me ato të Slack.

1. kthesë

Ofruesi i parë në krahasimin tonë quhet Twist. Mbi të gjitha, Twist dëshiron të dalë nga Slack në mënyrën sesi njerëzit e përdorin atë për të komunikuar. Slack lehtë mund të bëhet një shpërqendrim, veçanërisht me ekipe më të mëdha. Për më tepër, është mjaft e vështirë të kërkosh mesazhe specifike dhe informacioni shpejt humbet. 

Rrotullimi, pra, nuk përqendrohet në komunikimin në kohë reale. Përkundrazi, lejon që ekipet të komunikojnë në rrjedhën dhe shpejtësinë e tyre, dhe i strukturojnë mesazhet më qartë. Ajo madje ka një faqe të tërë në faqen e saj kryesore që shpjegon ndryshimin.

mirë-xhoko-alternativa-kthesë-vs-xhoko

Karakteristikat kryesore të kthesës

Twist organizon biseda në të ashtuquajturat “tema”, të cilat janë një përzierje e-mail dhe mesazhesh ku përqendrimi, përsëri, nuk është në dispozicionin në kohë reale. Threads janë tipari thelbësor i Twist dhe ju lejojnë të orkestroni komunikimin tuaj sipas temave. Ndërfaqja e tij, megjithatë, na kujton Microsoft Outlook. 

Një tjetër veçori e dobishme me të cilën vjen Twist është çaktivizimi i njoftimeve. Mund ta bëni këtë edhe me Slack, por është më lehtë të vendoseni në Twist dhe anëtarët e ekipit tuaj do të shohin që llogaria juaj është “jashtë ndërrimit”, për të thënë.

mirë-xhoko-alternativa-kthesë

Icingmimi i kthesës

Twist ka dy plane të ndryshme, gjë që e bën çmimin e saj mjaft të drejtpërdrejtë.

Free: Unlimited:
$ 0.005 dollarë për përdorues në muaj

Plani falas ju lejon qasje në bisedën tuaj dhe historinë e komenteve për një muaj. Ai gjithashtu lejon deri në pesë integrime të ndryshme të palëve të treta, dhe i gjithë hapësira e punës ka 5 GB ruajtje të skedarëve. Ju mund të përdorni planin falas për një kohë të pakufizuar, dhe mesazhet tuaja të mëparshme nuk do të fshihen. Nëse keni nevojë të përdorni këto mesazhe, thjesht mund të azhurnoni planin tuaj.

Paketa Pafund vjen me kosto mujore prej 5 dollarë për përdorues, dhe kjo ju lejon të përdorni të gjithë historinë tuaj të bisedës, të integroni sa më shumë aplikacione të palëve të treta siç dëshironi dhe të keni ruajtje të pakufizuar të skedarëve.

mirë-xhoko-alternativa-kthesë-çmimi

2. Mosmarrëveshje

Ofruesi i dytë në artikullin më të mirë të alternativave Slack është Discord. Kryesisht i bërë për lojtarë, gëzon popullaritet të rritur sot midis inxhinierëve dhe ekspertëve të tjerë dixhitalë. Funksionet e saj të ndërtuara me zë dhe biseda e bëjnë atë veçanërisht të dobishëm për ekipet që punojnë në projekte më komplekse.

mirë-xhoko-alternativa-përçarjes

Karakteristikat kryesore të diskutimit

Me TeamSpeak si konkurrencën e saj më të madhe, misioni i Discord është të revolucionarizojë mënyrën e komunikimit të lojtarëve gjatë bastisjeve dhe ndeshjeve një orë. Sidoqoftë, mund ta përdorni për të gjitha llojet e gjërave. 

Ka serverë privatë dhe publik, në varësi të mënyrës se si dëshironi të përdorni Discord. Me serverat publik, siç sugjeron emri, çdokush mund të bashkohet ose të largohet nga serveri. Me serverat privatë, nuk është kështu.

Për shembull, Vue.js – një kornizë shumë e popullarizuar e JavaScript dhe një projekt me burim të hapur – ka një server të vetin Discord. Vue Land është një vend ku njerëzit diskutojnë gjithçka që lidhet me Vue.js.

Duke u thënë kështu, Discord nuk është vetëm një mjet i pastër bisede dhe lojrash, por gjithashtu ju ndihmon të ndërtoni forume dhe komunitete, plus ekipe më të mëdha orkestruese. Ashtu si me të gjithë ofruesit e tjerë në këtë artikull, komunikimi ndahet në kanale dhe mesazhe direkte. 

Icingmimi i mosmarrëveshjeve

Discord vjen me planet e mëposhtme:

Periudha e faturimit: FreeDiscord Nitro ClassicDiscord Nitro
Kur faturohet çdo vit$ 0.004.16 dollarë (për përdorues në muaj)$ 8,33 (për përdorues në muaj)
Kur faturohet çdo muaj$ 0.004.99 $ (për përdorues në muaj)9,99 $ (për përdorues në muaj)

Para së gjithash, Discord vjen me një plan të mahnitshëm falas, por ka edhe disa azhurnime për serverin tuaj dhe funksione të zgjeruara të bisedave që mund të blini. Përditësimet dallohen më së shumti midis azhurnimeve nga ana e serverit dhe karakteristikave shtesë. Në varësi të karakteristikave që po kërkoni, duhet të zgjidhni planin e duhur.

mirë-xhoko-alternativa-përçarjes-nitro-classic-çmimi

Icingmimi i mosmarrëveshjeve

Ndërsa plani Discord Nitro përfshin si funksione më të mira serveri, ashtu edhe chat, planin Discord Nitro Classic mbulon vetëm këtë të fundit. 

mirë-xhoko-alternativa-përçarjes-nitro-çmimi

3. kopetë

Flock e quan veten të dërguarin numër një në ekip. Kjo është një deklaratë e fortë për një kompani me misionin që në thelb të nënvlerësojë Slack. Ne nuk mund të zbulojmë se sa njerëz në të vërtetë përdorin kopenë.

mirë-xhoko-alternativa-tufë

Karakteristikat kryesore të kopesë

Flock ofron veçoritë më të rëndësishme të bisedës që bën Slack. Ajo siguron disa gjëra që Slack nuk i bën, por disa prej tyre janë të padobishme, për mendimin tonë. Për shembull, Flock ju jep mundësinë të parandaloni disa anëtarë të largohen nga një kanal. 

Një veçori tjetër është opsioni “lexo nga”, që do të thotë se mund të shohësh se kush nuk e ka lexuar porosinë tënde. Ju gjithashtu mund të aktivizoni njoftimet kur punonjësit vijnë në internet. Integrimi i integruar i GitHub është gjithashtu i dobishëm, por nuk është asgjë që nuk mund ta vendosni ose integroni në Slack.

Sidoqoftë, funksioni “lexo nga” është një prishje e besimit dhe nuk është me të vërtetë e dobishme nëse dëshiron të krijosh shoqëri brenda një ekipi, nëse na pyet.

Icingmimet e kopesë

Themeluesi i Flock, Bhavin Turakhia, një miliarder indian, reklamon Flock si një version më të lirë të Slack. Edhe një herë, bëhet e qartë se Flock është shumë agresive për çmimet. Ndër të tjera, ajo ka një faqe ku krahason drejtpërdrejt Slack dhe Flock.

mirë-xhoko-alternativa-tufë-vs-xhoko

Sipas faqes së saj të internetit, Flock është deri në 64 përqind më lirë se Slack. Megjithatë, pasi bëmë disa gërmime, zbuluam se ai krahason planin më të vogël të Flock me planin më të madh Slack. Flock ka tre nivele çmimesh: planin starter, planin Pro dhe planin e ndërmarrjes.

Periudha e faturimit: Plani i FillimitPlan Plani i Ndërmarrjes
Kur faturohet çdo vit$ 0.004,50 dollarë për përdorues në muaj8 dollarë për përdorues në muaj
Kur faturohet çdo muaj$ 0.006 dollarë për përdorues në muaj10 dollarë për përdorues në muaj

mirë-xhoko-alternativa-tufë-çmimi

4. Rrokullisje

Glip sot është një shërbim i RingCentral, një ofrues i komunikimit me re nga Kalifornia. Glip u ble nga RingCentral në 2015 dhe ka qenë një pjesë integrale e portofolit të saj të shërbimit që nga ajo kohë. 

mirë-xhoko-alternativa-glip

Karakteristikat kryesore të Glip

Si pothuajse çdo alternativë tjetër Slack, Glip ka faqen e vet të internetit ku mund ta krahasoni atë me konkurrencën e tij. Për dallim nga ofruesit e tjerë, Glip sjell një krahasim që në të vërtetë ka kuptim.

mirë-xhoko-alternativa-glip-vs-xhoko

Nëse krahasoni planet falas të Glip dhe Slack, do të shihni që versioni falas i Glip rreh versionin falas të Slack. Me shumë karakteristika të pakufizuara, mund të jetë e dobishme të përdorni Glip, veçanërisht për ekipe më të vogla. 

Ajo që është veçanërisht e shkëlqyeshme këtu është që të dy versionet falas dhe të paguara të Glip vijnë me një menaxher detyre dhe një kalendar me të cilin mund të punoni si ekip. 

Në Glip, ju mund të krijoni një detyrë, të vendosni një afat kohor dhe të keni tabela ku të gjitha detyrat tuaja janë të dukshme me një shikim. Këto karakteristika e bëjnë bashkëpunimin në një ekip shumë më të lehtë. Për të përsëritur një përbërje të tillë me Slack, mund t’ju duhet gjithashtu një tabelë Trello.

Ipmimet e Glip

Plani i çmimeve të Glip është mjaft i drejtpërdrejtë. Ajo vjen me një version falas dhe të paguar.

Periudha e faturimit: FreeStandard
Kur faturohet çdo vit$ 0.0060 dollarë për përdorues
Kur faturohet çdo muaj$ 0.005 dollarë për përdorues

Versioni falas vjen shumë afër me versionin e paguar, me karakteristikë. E vetmja pengesë e vërtetë me të cilën do të përballeni në një plan të lirë është fakti që Glip kufizon funksionin e bisedës video në 500 minuta. Nëse dëshironi të vazhdoni të përdorni këtë funksion pas 500 minutash, do t’ju duhet të rifreskoni në planin e tij Standard (të paguar).

Sidoqoftë, ju gjithashtu do të merrni politikën e ruajtjes së të dhënave të Glip dhe eksportet e pajtueshmërisë vetëm duke kaluar në një plan të paguar. 

mirë-xhoko-alternativa-glip-çmimi

Në pamje të parë, Glip duket si një nga alternativat më të lira Slack. Sidoqoftë, këtu del e vërteta e rëndë: nëse doni të kaloni në planin e saj të paguar, së pari duhet të krijoni një llogari të RingCentral. 

Pasi biseduam për mbështetjen e tij, rezulton se një llogari e RingCentral nuk është falas. Sa saktësisht duhet të shpenzoni në muaj për një llogari të tillë është e paqartë. Do t’ju duhet gjithashtu një llogari RingCentral për të instaluar Glip në pajisjen tuaj Mac ose Windows.

Alternativa Slack me burim të hapur

Tani që kemi folur në lidhje me versionet e paguara në detaje, do të donim të diskutonim alternativat më të mira Slack me burim të hapur.

Softueri me burim të hapur është i shkëlqyeshëm. Nëse jeni të kujdesshëm të teknologjisë, mund të përshtatni dhe zgjeroni platformat ekzistuese të bisedës sipas dëshirave tuaja. Një tjetër gjë e mirë për softuerin me burim të hapur është që ju mund të instaloni platformën në serverin tuaj nëse nuk dëshironi që një palë e tretë të ketë akses në të dhënat tuaja. 

5. Rocket.Chat

Rocket.Chat është një nga shumë alternativa me burim të hapur për Slack. Ju mund të përdorni Rocket.Chat me cloud dhe të paguani për të, ose mund ta shkarkoni dhe instaloni vetë në një server. Kjo e fundit do t’ju kërkonte të keni gati një lloj zgjidhjeje pritjeje (shikoni rishikimin tonë të hostimit në internet).

mirë-xhoko-alternativa-raketë-chat

Karakteristikat kryesore të raketës

Aplikacioni Rochet.Chat kryesisht duket si Slack dhe nuk ndryshon shumë në karakteristikat e tij. Rocket.Chat ofron dy veçori që dëshirojmë të veçojmë në veçanti. 

E para është importuesi Slack, i cili ju lejon të migroni të dhënat tuaja nga Slack direkt në Rocket.Chat. Tjetra është një vegël bisede: thjesht futni një pjesë të kodit në faqen tuaj të internetit dhe do të jeni në gjendje të bisedoni me vizitorët e faqes suaj të internetit përmes Rocket.Chat.

Ju gjithashtu mund të rregulloni platformën tuaj dhe të përshtatni pamjen dhe pamjen e saj të saktë duke shtuar ose hequr veçoritë dhe duke zgjedhur integrimet, shtojcat dhe temat tuaja – në thelb të gjitha avantazhet që sjell një platformë me burim të hapur.

Rocket.Chat Prmimet

Siç kemi përmendur tashmë, ju mund të përdorni Rocket.Chat përmes cloud të tij ose duke e pritur atë vetë. Nëse e pritni atë në serverin tuaj, Rocket.Chat vjen me planet e mëposhtme:

Periudha e faturimit: CommunityPro
Kur faturohet çdo vit$ 0.002.5 dollarë për përdorues në muaj
Kur faturohet çdo muaj$ 0.003 dollarë për përdorues në muaj

Plani i Komunitetit falas ju lejon të keni deri në 1.000 përdorues dhe nuk ju kufizon sa i përket mesazheve ose qasjes në historinë e mesazheve tuaja. Gjithashtu nuk ju kufizon në numrin e integrimeve të palëve të treta. 

Ju madje mund të përdorni Rocket.Chat për thirrje në konferencë, por në një server të përbashkët. Nëse dëshironi që konferencat tuaja të mbahen në një server të dedikuar, do të duhet të përmirësoheni në planin Pro.

Plani Pro kushton 3 dollarë për përdorues në muaj, nëse ju faturoheni mujore dhe 30 dollarë për përdorues në vit, nëse faturoheni çdo vit. Kyç një numër karakteristikash të duhura, si ndërfaqja shumë-gjuhëshe, dhe vjen me mbështetje. Të dy planet funksionojnë në çdo sistem operativ të përbashkët.

mirë-xhoko-alternativa-raketë-chat-vetë-menaxhuar, çmimi

Nëse dëshironi të përdorni Rocket.Chat përmes cloud, mund të zgjidhni midis paketave të mëposhtme:

Periudha e faturimit: BronzSilver
Kur faturohet çdo vit1.66 dollarë për përdorues në muaj3,33 dollarë për përdorues në muaj
Kur faturohet çdo muaj2 dollarë për përdorues në muaj4 dollarë për përdorues në muaj

Plani më i vogël i bazuar në re, plani i bronzit, ju jep 1TB hapësirë ​​ruajtjeje, pesë integrime të palëve të treta dhe mbulon bazat më të rëndësishme të bisedës për ju dhe ekipin tuaj. Ajo vjen me mbështetje themelore, analitikë ditore dhe kopje rezervë. 

Plani i Argjendit është opsioni i dytë më i madh dhe kushton pak më shumë sesa plani i Bronzit. Kushton 4 dollarë në muaj për çdo përdorues kur faturohet çdo muaj ose 40 dollarë për përdorues në vit kur faturohet çdo vit. 

Ju merrni deri në 5TB depo për ekipin tuaj, plus ju mund të integroni 100 aplikime të palëve të treta në hapësirën tuaj të punës Rocket.Chat dhe mund ta vendosni atë me një domen të personalizuar.

Ekziston gjithashtu një plan Ari, i cili kërkon që ju të kontaktoni ekipin e shitjeve Rocket.Chats për të marrë çmime të përshtatura. Ju merrni 20TB hapësirë ​​ruajtjeje dhe deri në 1000 integrime, plus raportet tuaja analitike dhe kopjet rezervë bëhen çdo orë.

Ju merrni Rocket.Chats mbështetjen më të mirë që paratë tuaja mund të blenë, që do të thotë se mund të bisedoni me ekipin e produktit Rocket.Chat, të keni kushtuar thirrje në bord dhe shumë më tepër.

mirë-xhoko-alternativa-raketë-chat-cloud-çmimi

6. Zulip

Zulip filloi si një projekt i vogël me burim të hapur dhe u ble nga Dropbox në vitin 2014. Dropbox vendosi të vazhdojë të ofrojë shërbimin si softuer me burim të hapur. Me një komunitet shumë aktiv, Zulip është një alternativë e dukshme Slack me burim të hapur.

mirë-xhoko-alternativa-zulip

Karakteristikat kryesore të Zulipit

Për dallim nga Slack, Zulip lejon komunikimin në të ashtuquajturat “tema”. Channeldo kanal (në Zulip, ata quhen “rrjedhje”) ka disa nën-tema që ju lejojnë të thjeshtoni komunikimin. Shtë një tipar i dobishëm, veçanërisht për ekipe më të mëdha. 

Një avantazh tjetër i Zulip është se është me burim të hapur dhe nëse doni të shtoni një veçori të re, mund ta zhvilloni vetë ose thjesht t’i sugjeroni komunitetit me shanse të mira që ai të zbatohet.

Zmimet Zulip

Ngjashëm me Rocket.Chat, Zulip gjithashtu ka dy modele çmimesh: një kur e përdorni me cloud dhe një kur e instaloni në vend në serverin tuaj. Shërbimi cloud i Zulip vjen me një plan falas dhe një plan të paguar.

Periudha e faturimit: FreeStandard
Kur faturohet çdo vit$ 0.006.67 dollarë për përdorues në muaj
Kur faturohet çdo muaj$ 0.008 dollarë për përdorues në muaj

Të dy planet ndryshojnë për sa i përket funksioneve. Plani falas ju kufizon në 5 GB ruajtje për të gjithë vendin e punës dhe ju mund të përdorni vetëm 10,000 mesazhet e fundit, ashtu si plani falas i Slack. Nëse rindërtoni në planin standard të Zulip, kufiri do të hiqet dhe ruajtja juaj do të rritet në 10 GB për përdorues.

mirë-xhoko-alternativa-zulip-cloud-çmimi

Nëse dëshironi të instaloni Zulip veten, mund të zgjidhni midis Edicionit të Komunitetit dhe Enterprise Edition. Ndërsa Edicioni i Komunitetit është dhe do të mbetet falas, Enterprise Edition vjen me një tarifë.

Botimet e Komunitetit dhe Ndërmarrjeve nuk ndryshojnë kur bëhet fjalë për funksionalitetin, por ato ndryshojnë në mbështetje. Me Enterprise Edition, biletat tuaja do të përcaktohen me përparësi dhe do të merrni ndihmë më të mirë dhe më të shpejtë.

mirë-xhoko-alternativa-zulip-on-premisë-çmimi

Në përgjithësi, Zulip është një shërbim mesatar që sjell pak më shumë strukturë në mënyrën se si njerëzit komunikojnë, por kjo është në lidhje me të.

7. Më e rëndësishmja

Së fundmi, le të flasim për Mattermost. Mattermost u themelua në vitin 2011 si një aplikacion i brendshëm chat, sepse në atë kohë (para se të zhvillohej Slack), zhvilluesit me SpinPunch, një kompani e lojërave video, nuk ishin vërtet të kënaqur me programet e bisedave të disponueshme në atë kohë.

Mattermost u vu më vonë në dispozicion të publikut në 2015 si një opsion chat-me burim të hapur.

mirë-xhoko-alternativa-mattermost

Karakteristikat kryesore të rëndësishme

Besueshmëria më e rëndësishme, mbi të gjitha, është të largoheni nga aplikacionet e bisedave SaaS. Bazuar në përvojën e tyre personale, zhvilluesit kishin probleme me aplikacionet ekzistuese SaaS (ata duhej të paguanin para për të hyrë në të dhënat e tyre, ndër të tjera). Kjo është arsyeja pse ata vendosën të ndërtojnë Matterest, duke ndjekur manifestin e tyre Mattermost.

Kushdo që lexon manifestin e kupton që Mattermost do të dëshironte të dallohej nga Slack dhe shitësit e tjerë, mbi të gjitha, për sa i përket mbrojtjes së të dhënave dhe jo në aspektin e funksionalitetit. Pika e parë, në veçanti – “asnjëherë e mbyllur” – reflektohet qartë në strategjinë e korporatave të Mattermost.

Mattermost është në dispozicion në Linux, Windows, macOS, Android dhe iOS.

Icingmimi më i madh

Me Mattermost të ofruar si burim të hapur, mund të instaloni tre versione të ndryshme: Team Edition, planin e Ndërmarrjes E10 dhe planin e Ndërmarrjes E20. Ndërsa edicioni i Ekipit është plotësisht falas, çmimet e mëposhtme vlejnë për dy planet e tjera.

Periudha e faturimit: Edicioni i EkipitE ndërmarrja E10Enterprise E20
Kur faturohet çdo vit$ 0.003.25 dollarë për përdorues në muaj8,50 dollarë për përdorues në muaj

Për dallim nga alternativat e mëparshme me burim të hapur, nuk ka asnjë version cloud të Matterest, i cili është i vetë-shpjegueshëm nëse lexoni historinë dhe manifestin e tij.

Me versionin falas, ju merrni tiparet më të rëndësishme të bisedës. Nëse rifreskoni në Ndërmarrjen E10, do të merrni gjithashtu mbështetje brenda ditës tjetër të punës, aftësinë për të ftuar llogari të ftuarve në vendin tuaj të punës dhe veçoritë e tjera teknike. 

Nëse dëshironi të krijoni leje të bazuara në ekip, të keni mbështetjen e qendrës së të dhënave ose të merrni ndihmë me politikën tuaj të pajtueshmërisë, do t’ju duhet të përmirësoni në Ndërmarrjen E20.

mirë-xhoko-alternativa-mattermost-çmimi

Karakteristikat kryesore të ngadalta

Këtu keni një përmbledhje të veçorive më të rëndësishme kryesore të Slack, të cilat i kemi përdorur si bazë për ta krahasuar atë me opsione të tjera.

 • Komunikimi në kanale: siç e përmendëm tashmë, të gjithë komunikimet në Slack mund të ndodhin në kanale ose në mesazhe private. Kanalet janë veçanërisht të dobishëm për ekipe më të mëdha.
 • Kanale të përbashkëta nëpër hapësirat e punës: nëse jeni duke punuar në një projekt me një kompani tjetër, lehtë mund të krijoni kanale të përbashkëta nëpër hapësirat e punës. Kjo ju lejon të komunikoni me njerëzit jashtë organizatës suaj në një vend. Megjithatë, kjo veçori është vetëm një pjesë e planeve me pagesë.
 • File-Share: mund të ngarkoni, gjurmoni, menaxhoni dhe komentoni skedarët që mund t’i ndani me ekipin tuaj.
 • Mesazhet e pinning: kjo është një veçori kryesore për kompanitë më të mëdha ku mesazhet humbasin me lehtësi. Kur vendosni një mesazh, në thelb e theksoni atë në kanal dhe sigurohuni që të gjithë ta shohin atë.
 • Akërkime dhe modifikues të dyanshëm: me gjithë komunikimin që ndodh në një vend, gjërat shpejt mund të rrënohen. Kjo është ajo ku modifikuesit e përparuar të kërkimit vijnë në dispozicion, sepse ato ju lejojnë të kërkoni informacion më specifik (p.sh., data të caktuara, kanale dhe shumë më tepër).
 • Vendosja e kujtuesve: kujtimet janë një mënyrë e mirë për të mbajtur shënimet e asaj që është e rëndësishme dhe për t’i kujtuar vetes ngjarje ose afate. 
 • Integroni aplikacionet e palëve të treta: Slack gjithashtu ju lejon të integroni aplikacione të palëve të treta – të tilla si Google Drive, Trello, Zapier dhe shumë gjëra të tjera të dobishme – për të automatizuar procese të caktuara.
 • Thirrjet zanore dhe video: me planin falas të Slack, ju mund të bëni thirrje një-për-një (me zë dhe video). Nëse jeni duke modernizuar në një plan të paguar, mund të ndani ekranin tuaj gjatë thirrjeve dhe të filloni konferenca audio ose video me më shumë njerëz.

Karakteristikat që përmendëm në listën tonë janë mbresëlënëse, dhe Slack ka edhe më shumë për të ofruar, por kemi dashur të përqendrohemi në ato më të rëndësishmet.

Slmimi i ngadaltë

Icingmimet e Slack janë mjaft të thjeshta, siç mund ta shihni në tabelën më poshtë.

Periudha e faturimit: FreeStandardPlus
Kur faturohet çdo vit$ 0.006.67 dollarë për përdorues në muaj12.50 dollarë për përdorues në muaj
Kur faturohet çdo muaj$ 0.008 dollarë për përdorues në muaj15 dollarë për përdorues në muaj

Plani falas është për ekipe më të vogla që duan të provojnë Slack. Shërbimi është falas për një periudhë të pakufizuar kohe, por kufizon hyrjen tuaj në historinë e bisedës. Me këtë plan, ju keni qasje vetëm në 10,000 mesazhet e fundit.

Ai gjithashtu kufizon numrin e aplikacioneve të palëve të treta për hapësirën e punës. Kur hapni një hapësirë ​​pune Slack në planin falas, me të vërtetë duhet të keni besim te anëtarët e ekipit tuaj. Kjo sepse mund të vendosni leje të caktuara vetëm për # kanalin e përgjithshëm, që është kanali standard që vjen me secilën hapësirë ​​të re pune.

mirë-xhoko-alternativa-xhoko-çmimi

Plani Standard faturohet 6.67 dollarë në muaj për çdo përdorues aktiv, nëse vendosni të faturoni çdo vit. Sidoqoftë, çdo muaj në muaj, është 8 dollarë në muaj për çdo përdorues aktiv. Basisdo vit, ju do të paguani $ 80.04 ose 96 $ për përdorues.

Në këtë plan, ju jeni në gjendje të kërkoni brenda gjithë historisë suaj të bisedës dhe të integroni një numër të pakufizuar të aplikacioneve të palëve të treta. Ruajtja e skedarit tuaj për Slack gjithashtu merr një azhurnim. Ndërsa jeni në planin e lirë, ju jeni të kufizuar në 5 GB në total, por me planin Standard, çdo anëtar i ekipit merr 10GB. Ju gjithashtu merrni mbështetje 24/7, në vend të mbështetjes standarde.

mirë-xhoko-alternativa-xhoko-2

Paketa Plus kushton 12,50 dollarë në muaj për çdo përdorues aktiv kur faturohet çdo vit, ndërsa opsioni muaj-në muaj kushton 15 dollarë. Duke u thënë kështu, ju do të paguani midis 150 dhe 180 $ për përdorues në vit për këtë plan.

Kjo paketë ju jep 20 GB ruajtje skedarësh për çdo përdorues, mbështetje prioritare – përfshirë mbështetje në gjuhë gjatë orëve të biznesit rajonal – dhe shumë më tepër.

Së fundmi, ekziston plani i Ndërmarrjeve Grid, i cili ju lejon të ekzekutoni hapësira të shumta pune dhe të keni mbështetje të përshtatur me një ekip të caktuar të suksesit të klientit, por gjithashtu ai vjen me një çmim të përshtatshëm.

Mendimet përfundimtare

Ky ishte krahasimi ynë i hollësishëm i alternativave më të mira Slack. Ironikisht, për shitësit që ofrojnë softuer të dizajnuar për të thjeshtuar komunikimin në ekipe, disa prej tyre luftojnë mjaft për të komunikuar me botën e jashtme. 

Ne të gjithë e dimë se Slack është i mrekullueshëm për t’u përdorur dhe ka shumë karakteristika, por konkurrentët e tij kanë disa veçori të mira dhe të dobishme për të ofruar, gjithashtu. Nëse jeni duke kërkuar për një alternativë të shkëlqyeshme, pa Slack, kontrolloni Discord. 

Ata që duan të kenë kontroll të plotë mbi komunikimin dhe të dhënat e tyre, duhet të mbështeten në softuer me burim të hapur. Ndër ofruesit me burim të hapur, ne rekomandojmë veçanërisht Rocket.Chat dhe Mattermost. 

A përdorni një nga alternativat Slack të përmendura këtu, apo mendoni se Slack është marrëveshja e vërtetë? A e harruam një konkurrent? Ju lutemi na tregoni në komentet dhe faleminderit që lexuat. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map