Zoho Notebook-anmeldelse – Opdateret 2020

Zoho Notebook Review

Zoho Notebook er en brugervenlig notat-app, Zoho Notebook er muligvis ikke den Evernote-dræber, den tydeligvis ønsker at være, men har stadig masser at tilbyde brugere. Oven i det er det stort set det smukkeste i sin art derude. Læs vores fulde Zoho Notebook-anmeldelse for mere information.


Som mange af en marketingafdeling foran dem, styler teamet bag Zoho Notebook sin sky-notebook som en Evernote-morder. Det giver naturligvis mening i betragtning af at det er en populær mening i alle hjørner af interwebz, inklusive vores lille krog her på Cloudwards.net, at Evernote er den bedste notat-app generelt.

I tilfælde af Zoho Notebook kan der dog faktisk være en glimt af sandhed til kravet, afhængigt af dine personlige digitale notebook-behov. Mens Zohos indrejse ikke næsten har det imponerende CV med funktioner, som Evernote (eller OneNote, for den sags skyld) har, er der stadig en smule at elske der, der starter med prismærket.

Zoho Notebook er helt gratis, så du kan oprette ubegrænsede noter og notesbøger i skyen uden nogensinde at skulle bruge en krone. Selvom der ikke tilbydes nogen desktop-app, er Zoho Notebook-webgrænsefladen et kunstværk lige ned til de håndtegnede covers, der er tilgængelige til at grantræde dine bærbare computere.

I den kommende Zoho Notebook-gennemgang tager vi et grundigere kig på applikationen for at se, hvor den stiger, og hvor den falder for at hjælpe dig med at beslutte, om det er den bedste digitale notesbog til dine tanker, mødeanvisninger og manifestationer.

Alternativer til Zoho Notebook

Styrker & Svagheder

Funktioner

Zoho Notebook er et webbaseret noteoptagelsesværktøj. Der findes ingen desktop-klienter, som du finder med OneNote, Evernote og Box Notes (læs vores Box Notes-gennemgang). Der er dog smartphone-apps til både Android og iOS, hvis du vil tage memoer, mens du sidder fast i metroen eller sparker tilbage i en kaffebar.

Noter, som Zoho kalder “kort”, kan organiseres i notebooks. Disse bærbare computere kan få individuelle omslag for hurtigere identifikation og vises i et praktisk fliseformat.

Kortene selv behøver ikke at være tekstbaserede. Zoho Notebook har seks forskellige typer, du faktisk kan vælge imellem:

 • Tekstkort: skriv tekstnotater ud
 • Tjeklistekort: Opret to-do lister, opskrifter osv
 • Audiokort: optag stemme noter, foredrag osv.
 • Fotokort: tilføj billeder, scanninger osv.
 • Skitskort: skriv håndskrevne noter eller håndtegnet diagrammer
 • Filkort: vedhæft PDF-filer, dokumenter, regneark osv.

Inden for tekstkort kan du også tilføje tjeklister og billeder, hvis du vil oprette noget mere dynamisk. Skitse- og lydkort kan kun oprettes ved hjælp af Android- og iOS-apps, desværre og ikke browsergrænsefladen.

Håndskrevne noter (undertiden kaldet “blæk”) samlet på et skitskort kan heller ikke automatisk konverteres til tekst, som de kan med OneNote (læs vores OneNote-anmeldelse). Selvom du kan scanne dokumenter med din smartphone, pakker Zoho Notebook ikke nogen optiske tegngenkendelsesalgoritmer (OCR) til at udtrække tekst fra .pdfs eller billeder.

Til udarbejdelse af webundersøgelser har Zoho en anstændig webklipper, som du kan bruge til at fange webside-links, valgt tekst eller skærmbilleder og føje dem til en bærbar computer.

Placeringsoplysninger sendes til Zoho for at hjælpe dig med at huske, hvor du tog dine notater. Du behøver dog ikke give tilladelse til at kontrollere din placering, hvis du er bekymret for privatlivets fred. Hvis du er på et offentligt WiFi-netværk og beskytter din internetbrug med en VPN, som du burde være, vil placeringen alligevel ikke være nøjagtig (se vores bedste VPN-guide).

Ud over at organisere dem i notesbøger kan du gruppere relevante notekort i stabler. Zoho Notebook giver dig imidlertid ikke mulighed for at tagge kort med etiketter (f.eks. Bogideer, yndlingsopskrifter, steder at besøge). Du kan heller ikke krydse linknoter med indlejrede links, som er en bummer. Disse glip gør det til et dårligt valg for komplekse forskningsprojekter.

Mens du kan e-mail-noter til andre, har Zoho Notebook ellers ikke meget i vejen for deling af funktioner. For eksempel kan du med Evernote oprette samarbejdsbøger, som du kan bruge til at samle forskning med andre (læs vores Evernote-anmeldelse).

Der er desuden ingen IFTTT- eller Zapier-opskrifter til automatisk at oprette noter fra e-mails, indlæg på sociale medier og lignende.

Samlet set har Zoho Notebook ikke mulighederne for en mere avanceret notebook. Det betyder dog ikke, at det ikke har en niche. Som vi vil diskutere i de næste to sektioner, gør både prisen og brugeroplevelsen af ​​Zoho Notebook det til et værdifuldt værktøj for dem, der leder efter et mere enkelt online journalværktøj (som humørige teenagere).

Prisfastsættelse

Ligesom Google Keep (læs vores Google Keep-anmeldelse), Zoho Notebook er helt gratis. Du kan oprette så mange noter og notesbøger, som du vil uden begrænsning. Dette er noget, der adskiller det fra både OneNote og Evernote, selvom begge disse bærbare computere har begrænsede gratis versioner.

Foruden at være fri bombarderer Zoho Notebook dig ikke med reklamer. I hovedsagen har applikationen ingen indtægtsværdi for virksomheden bortset fra at sprede Zoho-navnet. Zoho har selvfølgelig mange andre produkter, man kan lave bank med, inklusive CRM-værktøjer og et bogholderiprogram, der er derop med den bedste regnskabssoftware (læs vores Zoho Books-anmeldelse).

Selvom gratis altid er god, hviler værdien også på funktioner, især når disse funktioner hjælper med at spare tid og forbedre arbejdskvaliteten. Som nævnt i vores funktionsafsnit ovenfor, mens Zoho Notebook ikke nøjagtigt mangler funktioner, er der bestemt mange gode der mangler. I mangel af generering af indtægter, må vi undre os over, om Zoho også vil gøre en stor indsats for at forbedre.

Når det er sagt, hvis du leder efter et grundlæggende noteværktøj, er prisen korrekt med Zoho Notebook.

Brugererfaring

For dem, der ikke er fan af webbaserede bærbare computere, som foretrækker desktop-klienter i stedet, kan Zoho Notebook muligvis bare ændre mening. På mange måder er det en af ​​de mest smukt designede online-apps derude, notebook eller på anden måde.

Mens minimalisme muligvis er den tilgang, som de fleste skytjenester benytter sig af online-grænseflader, er der ikke mange, der føler sig så sprøde og rene som Zoho Notebook. Designet gør det let at fokusere på at notere med minimale distraktioner.

Venstre-marginen har links, der er anført lodret for “notesbøger”, “alle noter” og “søgning.” Længere nede kan du få adgang til indstillinger og dine kontooplysninger.

For at oprette en ny notesbog behøver du kun at klikke på “+” -ikonet nær toppen af ​​webappen. Dette skaber en notesbog kaldet “untitled” med et tilfældigt omslag. Du kan ændre navnet på den bærbare computer ved at klikke på det og skrive et nyt.

Notebooks kan få identificerende dæksler til at hjælpe dig med at sortere gennem dem hurtigt. Som nævnt leverer Zoho nogle covers, du kan bruge, eller du kan designe dine egne. For at ændre et omslag skal du bare højreklikke på det og vælge “ændre omslag” i menuen.

Det kan virke ubetydeligt ved første rødme, men notebook-omslagets funktion forbedrer virkelig brugeroplevelsen. Identificering af et farverigt, unikt billede er en meget hurtigere måde at finde din bærbare computer blandt rodet.

Oprettelse af kort kan udføres ved hjælp af kontrollerne til højre for ikonet for oprettelse af en notebook med separate knapper til tekst, foto, tjekliste og filnotater.

Klik på et tekstkort bringer kortet op, og du kan straks begynde at skrive din note.

Der er et par grundlæggende indstillinger for tekstformatering, som fed, understregning og kursiv. Du kan også oprette punkttegnede og nummererede lister og justere afsnit. Der er bestemt ikke så mange formateringsindstillinger, som du får med OneNote, men som også giver dig mulighed for at placere tekst hvor som helst du ønsker inden for en note.

Du kan i det mindste indsætte tjeklister og billeder i Zoho Notebook-tekstkort. Du er ikke begrænset til at skulle oprette en separat tjekliste eller fotokort til dem, medmindre du vil.

I bunden af ​​en hvilken som helst korttype kan du indstille en alarm-påmindelse, som er nyttig til styring af huskelister med vedlagte frister. Der er også en mulighed for at låse dine noter og vende tilbage til tidligere noteversioner, hvis du ved et uheld har overskrevet noget.

Vi elsker også, at du kan sende noter direkte fra Zoho til andre i stedet for at skulle genskabe dem i en e-mail.

For at finde specifikke noter senere har Zoho Notebook en søgefunktion og lader dig sortere noter efter navn, oprettet dato og et par andre felter. Der er dog ingen mulighed for at tagge noter, som du finder med mange notatoptagende apps. Det kan gøre det vanskeligt at organisere forskningsprojekter, selv med de smarte notebook-omslag.

Derfor er Evernote fra et brugervenligt perspektiv, hvis du har mange digitale noter at samle, stadig din bedste chance takket være i sidste ende overlegen organisatorisk funktion (for ikke at nævne mere generelle funktioner generelt).

For dem, der leder efter et grundlæggende journalværktøj, gør Zoho Notebooks ligefrem design og fravær af omkostninger det til et solidt valg.

Sikkerhed

Zoho implementerede kryptering i hvile i slutningen af ​​2017 for alle dokumenter og filvedhæftede filer, der er gemt på dets servere ved hjælp af AES-protokollen som en kode. Det inkluderer vedhæftede filer uploadet ved hjælp af Zoho Notebook og selve noterne. Imidlertid blev kryptering til hvile kun implementeret for amerikanske servere, ikke dem til europæiske konti.

Zoho-datacentre patruljeres 24 × 7, overvåges med videoovervågning og beskyttes mod overtrædere med biometriske scannere (og tilsyneladende skudsikre vægge). 

Kommunikation mellem din computer og skyen er beskyttet ved hjælp af transportlagssikkerhed (TLS) og AES-kryptering, så de skal være sikre mod mand-i-midten-angreb og andre typer aflytning af cyber.

Zoho Notebook har ikke en mulighed for tofaktorautentisering. Det betyder, at enhver, der får fat i dit kodeord, nemt kan logge ind på din konto (med 2FA kræves der en ekstra sikkerhedskode, når du logger ind fra en ukendt maskine).

Kort sagt, Zoho Notebook er ikke den mest sikre notat-app derude, især når du privat kan kryptere noter til Evernote og OneNote ved hjælp af tredjeparts SafeRoom-tilføjelsen.

Afsluttende tanker

Mens en række manglende funktioner som bedre rich-text formatering, tagging, note krydsbinding, optisk tegngenkendelse og automatisering integration med IFTTT og Zapier forhindrer det i at være den Evernote usurper Zoho hævder at det er, kan vi stadig ikke hjælpe med at lide Zoho Notebook.

Zoho Notebook, der er dårligt til store forskningsprojekter, har en plads blandt den digitale notebook-panteon som et ligetil journalføringsværktøj. En minimalistisk browserapplikation og farverige notebook-covers, uden omkostninger og ubegrænsede noter, gør det ideelt til dette formål.

Zoho Notebooks smartphone-lydoptager, tjekliste og påmindelsesfunktioner er også nyttige, selvom vi synes, at Google Keep’s (læs vores Google Keep-gennemgang) implementering af disse bestemte funktioner er en smule bedre.

Det er vores overtagelse af Zoho Notebook. Glem ikke at efterlade dine spørgsmål og kommentarer nedenfor. Tak for at have læst.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map