Google Keep-gennemgang – Opdateret 2020

Google Keep-anmeldelse

Google Keep er en praktisk lille app, der hjælper dig med at holde noter og tilbyder integration med Google Drev. Som du kan læse i vores Google Keep-anmeldelse, stiger den dog ikke rigtigt over niveauet for "praktisk" på grund af at have blot færre funktioner end konkurrencen.


Når den lille pære slukker i dit hoved, kommer Google Keep meget praktisk. Denne skybaserede notat-app giver dig mulighed for at notere tankerne ned på en måde, der ligner brugen af ​​Post-it-noter, som du derefter kan integrere i Google Dokumenter (læs vores Google Drev-anmeldelse). 

Det er temmelig grundlæggende i sammenligning med andre apps, men det er gratis og let at bruge, så vi kan tilgive det.

Det giver dig mulighed for at oprette et ubegrænset antal noter med op til 20.000 tegn i hver, og du kan oprette etiketter til at organisere dem. Selvom det markerer alle boksene for en app, som du hurtigt kan piske ud og få din idé ned, før din guldfiskhukommelse griber fat, mangler det funktioner, som andre note-tagende apps tilbyder.

For eksempel tilbyder Evernote flere organisatoriske funktioner, og du kan formatere teksten (læs vores Evernote-anmeldelse). Alligevel tjente Google Keep en plads på vores liste over de bedste notat-apps. 

Med Google Keep kan du samle alle dine ideer, indkøbslister og påmindelser ét sted og nemt få adgang til dem fra et andet skrivebord eller enhed. Læs vores Google Keep-anmeldelse for mere.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Google Keep

Funktioner

Selvom Google Keep ved første øjekast ligner et post-it-notattavle, giver det dig mulighed for at oprette forskellige typer memoer. Den er også bundet til din Google-konto, så uanset hvilken enhed du bruger den på, dine noter synkroniseres, forudsat at du er tilsluttet internettet og logget ind.

Det er nemt at skrive en hurtig note, og du kan vælge at gøre det ved tekst, tjekliste, stemmeoptagelse, tegning eller billede. Bemærkningerne har en tegngrænse på 20.000, hvilket er længere end Zoho Notebook (læs vores Zoho Notebook-anmeldelse), men kortere end, for eksempel, Box Noter, som tillader hele 500.000 tegn (læs vores Box Notes-anmeldelse).

Google Keep Notes-grænse

Når det er sagt, er der ingen grænse for antallet af noter, du kan oprette, og ingen båndbreddebegrænsning; det er ikke engang i strid med din Google Drev-lagringsgrænse.

Google Keep mangler dog nogle af de funktioner, som dens konkurrenter har, f.eks. Flere notesbøger og videobemærker. Derudover mangler det rich text-redigering, så det er ikke det bedste valg, hvis du opretter forskningsnotater eller bruger dem til forretning.

Hvad du får, er dog muligheden for at tilføje alle dens funktioner i en note. Du kan have et billede, tegning, stemmememo, afkrydsningsfeltliste og tekstnotat, alt sammen ét sted. Du kan også gøre dem separat, men det er godt for noter som opskrifter, da du kan poppe et billede øverst og have, for eksempel, en tjekliste for ingredienser nedenunder.

google-keep review-checkliste

Hvis du vil notere en note til noget, der er mere elegant, kan du integrere det i en Google Doc. Du kan derefter tilføje formatering og alt det andet, du finder passende, men husk, at det ikke længere vil være en “note”.

Google OCR i Keep

Du kan bruge Keeps optiske tegngenkendelse til at udtrække tekst fra klippede kilder og andre billeder. Plus med Googles nøjagtige talegenkendelse var det ingen overraskelse, at det var mere end tilstrækkeligt til at diktere noter og lade Google Keep transkribere dem.

Med Google Keep kan du også oprette punkttegnelister såvel som tjeklister, der er gode til dagligvarer, da du kan krydse af for ting, mens du går. Det giver dig mulighed for også at dele noter og tildele samarbejdspartnere, så andre kan tilføje til listen eller tjekke emner fra. Ikke flere pegende fingre, når nogen glemte at få mælk. For større opgaver er du bedre stillet med en projektstyringsapp.

Derudover kan du indstille påmindelser efter dato og tid eller efter placering, hvilket er praktisk, hvis du vil have din indkøbsliste til at dukke op, når du kommer til butikken.

Google Keep Mobile Apps

Der er apps tilgængelige til Android og iOS, og du kan også bruge dem i en browser. Der er dog ikke en dedikeret desktop-klient. I stedet er der en Google Chrome-app, der, når den først er installeret, fungerer som en selvstændig app. Du kan åbne den fra din Chrome-apps-side eller i Windows 10 kan du gå til menuen “start” efter installation og fastgør den til proceslinjen.

google-keep-anmeldelse-windows

Hver version har også stort set det samme layout, så du bliver ikke forvirret over at se på en anden grænseflade, når du skifter enheder. 

Der er også en Chrome-udvidelse, som kan bruges til at klippe webindhold og gemme det direkte på Google Keep fra browseren. Der er et par måder, du kan bruge det på. Først kan du fremhæve det indhold, du vil gemme. Dernæst kan du enten klikke på Google Keep-logoet på adresselinjen eller højreklikke på indholdet og derefter trykke på “Gem valg til Keep.” 

google-keep review-keep-forlængelse

Ved at gøre en af ​​disse åbnes et lille vindue med dit valg i Keep, og det tilføjes automatisk et sidelink, som du kan fjerne. Du kan derefter tilføje en titel eller etiket eller slette den, fordi den automatisk gemmer. 

Hvis du vil foretage andre ændringer, f.eks. Farve, kan du klikke på den lille pil i højre hjørne for at åbne Gem i webbrowser og redigere noten derfra.

google-keep review-save-til-holde

Du kan dog ikke klippe en hel webside som i nogle notat-tagende apps, f.eks. Evernote eller OneNote (læs vores OneNote-anmeldelse). Hvis du ikke fremhæver noget indhold, vil det bare klippe sidelinket, men du kan tilføje ting til det selv, som vi har beskrevet før.

Google Keep-oversigt

Google Keep-logokeep.google.com

Gratis

Funktioner

Synkronisere

Del

Integrer note-links

Tag noter

Filvedhæftede filer

E-mail-noter

Webklipper

Stemme optager

Video-optager

Support til håndskrift

Blæk til tekst-dækning

Optisk karaktergenkendelse (OCR)

IFTTT / Zapier

Prisfastsættelse

En af Google holder upsides er, at det er helt gratis. Det koster ikke en krone, så det er bestemt et godt valg, hvis du er lidt kontant.

Plus, fordi der ikke er nogen grænse for, hvor mange noter du kan opbevare, og det faktum, at det ikke bidrager til din Google Drev-lagerplads, i modsætning til OneDrive (læs vores OneDrive-anmeldelse), gør Google Keep endnu mere tiltalende.

Brugererfaring

På den ene side er Google Keeps UI fantastisk, fordi det er så enkelt. På den anden side er det muligvis for simpelt. Andre bemærkelsesværdige apps, såsom Evernote, tilbyder en fuldstændig udsmykket interface, hvilket giver dig flere muligheder at vælge imellem. Når det er sagt, gør Googles enkle layout det let at se, hvad der er hvad.

Selvom der ikke er nogen desktop-klient, erstatter Chrome-appen stort set behovet for en. For at få det, skal du dog downloade Chrome webbrowser, hvis du ikke allerede har installeret den. Du kan dog bare bruge browserversionen i stedet.

Da layoutet på alle tilgængelige klienter er næsten identisk, er det ingen overraskelse, at Android- og iOS-apps også er lette at bruge. Der er kun mindre forskelle, såsom at indstillingsmenuen er et andet sted, og det er stadig let at navigere.

Midtervinduet viser dine noter som standard i et fliseformat, men du kan i stedet ændre det til en listevisning, hvis du foretrækker det. Hamburger-menuen giver dig mulighed for at skifte mellem noter og påmindelser, gå til en bestemt etiket eller oprette en ny, samt se dine arkiverede eller slettede noter. For mobile apps kan du også få adgang til indstillingerne herfra. 

google-keep review-layout

Det er nemt at lave en ny note. Start bare med at skrive i boksen, der siger “Tag en note…”, eller vælg en af ​​de andre metoder: afkrydsningsfelter, tegning, stemmemeddelelse eller billede. Som vi sagde før, er der ingen formateringsmuligheder til rig tekst, men vi kan lide det faktum, at du kan tilføje andre indstillinger, såsom farvekodning, etiketter og påmindelser, hvilket gør det lettere at organisere noter.

Google Keep tegningsværktøjer

Hvis du vil tegne en note, er der et par værktøjer inkluderet. Du får en pen, markør og markør, som du alle kan vælge farve og størrelse i en rullemenu. Du får også et gummiværktøj, og hvis du klikker på rullemenuen, kan du rydde siden. 

Der er også et skæreværktøj, som giver dig mulighed for at flytte, rotere og ændre størrelsen på det valgte indhold. Du kan endda vælge et gitter, der skal tegnes på: firkanter, prikker eller “regler.”

google-keep review-tegning

Google Keep-udvidelsen er praktisk, hvis du hurtigt vil hente noget fra internettet eller gemme et sidelink, men det er en skam, at du ikke kan klippe en hel webside også.

Samlet set er Google Keep fantastisk, hvis du lige efter et simpelt værktøj til hurtigt at notere noter og ideer. Det fungerer godt til indkøbslister, og det er også let på øjnene. 

Plus, hvis du kan lide at opbevare stemmememoer, er Google Keep en af ​​de bedre muligheder på grund af Googles muligheder for talegenkendelse. Kombiner alt det med det faktum, at det er gratis, og det skinner bestemt som et godt værktøj.

Sikkerhed & Privatliv

Der er ikke meget information om Google Keeps sikkerhed, men hvis vi formoder, at det er det samme som hver anden Google-app, er der nogle problemer. Google samler data til annoncering og målrettet markedsføring. Når du læser dens servicevilkår, vil du bemærke, at det er mere dybtgående end nogle tror. 

For det første hedder det, at når du uploader, sender, gemmer, sender eller modtager indhold, giver du Google og de virksomheder, det arbejder med retten til at bruge dette indhold. Det går mere i detaljer, men du får idéen. Derudover angiver det specifikt følgende:

”Vores automatiserede systemer analyserer dit indhold (inklusive e-mails) for at give dig personligt relevante produktfunktioner, såsom tilpassede søgeresultater, skræddersyet reklame og registrering af spam og malware. Denne analyse sker, når indholdet sendes, modtages og når det gemmes. ”

Grundlæggende skræddersy Google ikke annoncer kun ved at se på det, du har søgt efter i browseren. I stedet kan den se på alt, hvad du har gemt hos dem, som vi formoder også inkluderer Google Keep. 

På plussiden siger Googles privatlivspolitik, at den bruger kryptering for at holde dine oplysninger sikre, men det nævner også, at Google sommetider behøver at opbevare oplysninger, blandt andet.

Keep er ikke det bedste sted at gemme dine følsomme data, såsom loginoplysninger og adgangskoder, fordi du sandsynligvis vil være logget ind på din Google-konto på mindst en enhed. 

Det betyder, at enhver, der får fat i det, kan få adgang til dine Google-tjenester, inklusive Keep. Du kan dog beskytte din konto med to-faktor-godkendelse og ved at sikre dig, at du logger ud.

Endelig dom

Google Keep er en enkel, men alligevel tilfredsstillende notat-app. Det er dejligt at få tilfældige noter hurtigt ned og organisere dem temmelig godt. Det kommer dog til kort på nogle områder, f.eks. At ikke have tekstformatering eller notebooks. 

Med Keep at være fri, er det alligevel et godt værktøj at have til rådighed. Du kan hurtigt lave og se noter hurtigt og nemt, organisere dem godt nok og få dem synkroniseret med dine enheder også. Når det er sagt, hvis du søger efter flere organisationsindstillinger og tekstformatering, er Evernote muligvis et bedre valg. 

Hvad er din dom på Google Keep? Del dine meninger i kommentarsektionen. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me