Evernote Review – Opdateret 2020

Evernote Review

Bedstefar til alle noteoptagende apps, Evernote er sandsynligvis den mest populære af sin art derude. Deltag i Cloudwards.net, når vi gennemgår dens funktioner, fordele og ulemper i denne Evernote-gennemgang og hjælper dig med at beslutte, om det er den bedste mulighed for dig.


Når det kommer til skynotatværktøjer, resonerer intet navn mere med skriftlærde, lærde og andre … ordfolk… mere end Evernote, og det er ikke kun det seje elefantlogo. Hvis du ikke allerede tæller blandt de 200 millioner brugere, der er hoppet på båndvognen siden 2007, hjælper denne Evernote-anmeldelse dig med at beslutte, om du vil tage springet.

Mens skybaseret og er i stand til at gemme filvedhæftede filer, er Evernote ingen erstatning for de bedste cloud-lagringstjenester. Imidlertid har vi med mange indbyggede funktioner, der er designet til at banke ud noter, klip websteder og organisere tanker, ingen problemer med at bekræfte, at Evernote står øverst i den digitale notebook-klasse.

For nogle af os er faktisk Evernote noget af en besættelse, selvom dens abonnementsindstillinger ikke er lige så omkostningsvenlige, som de plejede at være. Hold med os, når vi løber ned af grundene til, at Evernote regler, og påpeg et par områder, hvor tjenesten kommer til kort.

Alternativer til Evernote

Styrker & Svagheder

Funktioner

Evernote er et skybaseret værktøj, der giver dig mulighed for at notere på din computer eller smartphone, hvilket giver flere fordele i forhold til den traditionelle pen-og-papir-tilgang eller en tekstbehandler.

For det første, fordi noter stashes i skyen, behøver du ikke at bekymre dig om spildt kaffe, harddisknedbrud og andre uheld, der udsletter dine registrerede tanker. Der er desværre et loft af, hvor meget data du kan indlæse til Evernote-skyen om måneden, som vi dækker under “prissætning” nedenfor. Dette vil dog kun påvirke de mest produktive noteoptagere.

En anden fordel ved skybaserede noter er, at de kan synkroniseres på tværs af enheder: skriv en note ud på din bærbare computer, og du kan få adgang til den i nær realtid på din smartphone. Evernote-klienter er tilgængelige til Windows, Mac, Android og iOS. Du kan få adgang til noter offline, selvom for smartphones, der kræver et betalt abonnement.

Hvis du har brug for adgang til dine noter på en computer, der ikke er din egen, og du ikke ønsker at installere Evernote-klienten af ​​sikkerhedsmæssige (og smertefulde årsager) årsager, kan du også få dine noter ved hjælp af Evernote online-værktøj, selvom det ikke har alle funktioner på desktop-klienten.

Evnen til at notere og gemme dem i skyen er ikke det, der gør Evernote til en favorit blandt rekord-alt-publikummet. Det er de tilføjede funktioner, der gør det, især de organisatoriske.

Langt ud over muligheden for at gruppere noter i notebooks inkluderer disse organisatoriske funktioner mærkning af noter til sortering, tværbinding af noter, gemning af vedhæftede filer til noter og indsættelse af tjeklister og tabeller.

Tekst i noter kan naturligvis søges, men det kan også tekst i billeder takket være optisk tegngenkendelse (OCR). Det inkluderer scanninger af håndskrevne noter og kamerasnaps af whiteboards. Evernote Premium-abonnenter kan også søge tekst i Microsoft Office-dokumenter og .pdfs, plus annotere .pdfs.

Til indsamling af forskning har Evernote en praktisk webklipper til Chrome, Safari, Firefox, Internet Explorer og Opera. Før du klipper noter, kan du fremhæve tekst og tilføje visuelle opkald, så du kan huske, hvorfor du klippede siden senere.

Plus- og Premium-abonnenter kan også gemme op til 200 e-mails dagligt til din Evernote-konto ved at videresende dem til en speciel Evernote-e-mail-adresse, selvom dette kun er tilgængeligt for betalende brugere.

På skrivebordsklienten kan du oprette specielle “blæknotater”, som er håndskrevne noter.

Selvom det er nyttigt for tabletbrugere, har Evernote ikke en indbygget funktion til at konvertere håndskrift til tekst, som OneNote gør. Hvis det er et behov, er det en måde at bruge en smartpen som Livescribe på, der kan konvertere til tekst og har automatisk Evernote-videresendelse.

For dem, der foretrækker stemmesedler, har Evernote en lydoptagefunktion tilgængelig til både desktop og mobil.

Videonotater understøttes ikke, selvom du kan knipse billeder med dit webcam og integrere dem direkte fra Evernote-klienten. Du kan dog optage videoer ved hjælp af andre værktøjer og føje dem til Evernote som vedhæftede filer.

Hvis du vil automatisere bestemte noteindsamlingsopgaver for at spare tid, fungerer Evernote med både IFTTT og Zapier. Disse værktøjer, der bruges til at linke forskellige apps sammen med årsag-og-virkning adfærd, giver dig mulighed for at gøre ting som automatisk gemme nye kontakter føjet til din telefon til en bærbar computer, eller kompilere dine Facebook-statuser eller gemme e-mails fra specifikke personer.

(For dem, der ønsker at få et bedre greb om, hvordan man bruger IFTTT, har vi i øvrigt en praktisk guide til sikkerhedskopier, der skal hjælpe.)

Det er højdepunkterne i Evernote-funktionen, selvom vi vil være de første til at indrømme, at vi springer over nogle gode. Det er desværre uundgåeligt: ​​der er nok til at fylde en notesbog eller to.

Vi ser på desktop-klienten og den generelle notatproces, når vi diskuterer brugeroplevelse nedenfor. Lad os først tale om, hvor meget Evernote vil koste dig.

Prisfastsættelse

Evernote har tre forskellige planmuligheder. Det inkluderer Evernote Basic, som er gratis, og inkluderer de fleste af funktionerne i Evernote Plus og Evernote Premium.

Begrænsningerne til Evernote Basic er, at du kun kan synkronisere to enheder, du er begrænset til 60 MB uploads pr. Måned, og noter kan ikke være større end 25MB.

Med Evernote Plus kan du synkronisere ubegrænsede enheder, samtidig med at du øger din månedlige uploadgrænse til 1 GB og notatstørrelse til 200 MB. Plus giver dig også mulighed for at e-mail-noter til din Evernote-konto og giver dig adgang til e-mail-support.

Evernote Basic: Evernote Plus: Evernote Premium:
Månedlig pris:Gratis$ 3,99$ 7,99
Årlige omkostninger:Gratis$ 34,99$ 69,99
Samlet lager:UbegrænsetUbegrænsetUbegrænset
Månedlig upload-cap:60MB1GB10GB
Synkroniserede enheder:2UbegrænsetUbegrænset
Maks. Notatstørrelse:25 MB200MB200MB

Med Evernote Premium får du stødt op til 10 GB uploads pr. Måned, hvilket burde være nok selv for den mest hurtige notat (f.eks. Lærerens kæledyr). Live chat med kundesupport låses også op, plus nogle avancerede funktioner som Office-dokumentsøgninger, .pdf-annotering og scanning af visitkort.

Mens Evernote øgede omkostningerne ved Plus og Premium betydeligt i 2016 til meget skuffelse fra sine legioner af fans, er værdien stadig god samlet set for det, du får.

Brugererfaring

Selvom det tilbyder en utrolig vifte af funktioner, der er pakket ind i en generelt venlig klient, forekommer først Evernote alle lidt overvældende. Det præsenterer bestemt ikke lige så rent udseende som nogle af de andre tilgængelige cloud note-værktøjer, herunder Google Keep.

Standard skrivebordsvisningen viser dine bærbare computere i marginen til venstre efterfulgt af en kolonne for noter til højre højre og en rude til den faktiske note til højre for den. Du kan ændre størrelsen på navigationssøjlerne og notatruden, men det er stadig alt sammen for at komme i vejen.

Hvis du vil rydde op i nogle, kan du slukke for det venstre panel (F10) og notelisten (F11) for stort set den samme effekt.


 

Eller bare højreklik på en note og vælg “åben note” for at åbne den i et separat vindue.

Inden du begynder at lave noter, skal du oprette en notesbog for at holde dem inde. Dette kan gøres let ved at klikke på “+” -ikonet ved siden af, hvor det står “notebooks” øverst i navigationssøjlen.

Vælg et notebook-navn, klik på “okay”, og din notebook vil være klar til dine ramblings.

For at oprette en note skal du klikke på den blå “nye note” -knap øverst til højre på Evernote. Dette åbner et separat vindue, hvor du kan begynde at skrive din note. Fra noten kan du give den et navn og vælge hvilken notebook den er opbevaret i.

Noter har formateringsværktøjslinjer øverst, ligesom en tekstbehandler, så en del af processen skal være kendt med det samme. Du kan ændre din skrifttype og skriftstørrelse, fed, kursivere, understrege og fremhæve tekst og tilføje kugellister, tjekliste og tabeller.

Som nævnt har noterne også en stemmeprogramfunktion, som du kan aktivere med et tryk på en knap. En anden knap tænder dit kamera, så du kan klikke på og tilføje et foto, dog ikke optage videobeskeder.

For andre filtyper kan du hurtigt tilføje dem fra dit filsystem som vedhæftede filer. Evernote integreres også med Google Drev, så du kan vedhæfte filer fra skylagring.

Selvom det først kan se ud som, at sortering gennem notesbøger fyldt med noter kan være et rigtig besvær, indeholder Evernote flere funktioner, der hjælper dig med at navigere i galskaben. Det inkluderer muligheden for at “tagge” noter til hurtigt at sortere relaterede tanker senere ved hjælp af en særlig “tags” fane.

Teksten i noter kan også søges, hvilket gør det nemt at finde registrerede tanker.

Vi kan også lide, at du kan skifte noteliste-kolonne mellem udsnit af snippet, fliser og miniaturebilleder. Forøg størrelsen på kolonnen, og du kan skanne øjnene hurtigt hurtigt for at finde det, du ønsker.

For at lette samarbejde med andre kan du dele både notebooks og noter ved at højreklikke på objektet og vælge “share notebook” (eller “share note”). Indtast derefter e-mail-adressen på den person, du vil dele med, og indstil tilladelser (se, rediger og inviter) til dem.

Der er også en chatfunktion, så du kan tale live med andre uden at forlade Evernote-appen, selvom det ikke er noget Slack (som Evernote integrerer med).

Du kan også dele note-links med andre og lade dem få adgang til din note via en browser (disse samme links kan indsættes i andre noter til krydshenvisning.)

Mens Evernote-brugeroplevelsen er temmelig glat, når du først er akklimatiseret til værktøjet, hvis du løber ind i problemer, kan “hjælp” -menuen på skrivebordsklienten bruges til at få adgang til en søgbar online vidensbase.

Direkte support er også tilgængelig, men kun for betalende kunder. Evernote Plus-abonnenter får adgang til e-mail-support, mens Evernote Premium-abonnenter også har live chat.

Sikkerhed & Privatliv

Evernote opretholder ikke sine egne datacentre, men bruger i stedet Google Cloud til infrastruktur. Google Cloud leverer stærk datacentersikkerhed, som delvis kan tilskrives det faktum, at det er vært i de samme datacentre som Googles egne informationsdatabaser.

Data, der er gemt i Google Cloud, krypteres i hvile ved hjælp af 256-bit AES. Krypteringsnøgler administreres dog af Google, ikke Evernote. Evernote har en mulighed for privat kryptering, men det er begrænset til at kryptere specifik fremhævet tekst. Skuffende kan du ikke kryptere hele notebooks eller endda noter.

Vi har også nogle generelle sikkerhedsproblemer med Google, som vi detaljerede i vores Google Drev-gennemgang, herunder brugen af ​​data til markedsføring. Det er dog usandsynligt, at Google har adgang til dine Evernote-filer til disse formål (vi håber).

Filer i transit er krypteret af Evernote ved hjælp af transportlagssikkerhed (TLS). Det skal beskytte dig mod mand-i-midten-angreb og andre former for aflytting af WiFi, men hvis du er på et offentligt netværk, vil du sandsynligvis stadig bruge en VPN til at forblive inkognito. Enhver af de valg, der rangeres i vores bedste VPN-guide, skal fungere godt med Evernote.

Kryptering er ikke ende til ende. Når du ankommer til datacentret, vendes dine filer tilbage til almindelig tekst til indeksering, som bruges til at fremskynde hentning senere og derefter krypteret.

Når det er sagt, fungerer Evernote med en praktisk tredjeparts add-on kaldet SafeRoom. SafeRoom, som også kan bruges med OneDrive, krypterer dine noter med en privat nøgle, som kun du kender, og tilføjer et yderligere lag af sikkerhed. 

Som med enhver skybaseret opbevaring, vil du også være opmærksom på phishing-angreb. Hvis din adgangskode er stjålet, kan din Evernote-konto fås adgang fra enhver browser. Der er dog gode nyheder: Evernote understøtter godkendelse af to faktorer.

Tænd for denne funktion, og når du logger på din konto fra en ukendt maskine, skal du indtaste en sikkerhedskode for at få adgang til Evernote. Du kan modtage denne kode vha. Google Authenticator eller, hvis du er abonnent, via tekstbesked. Vi anbefaler at bruge det, for ikke at din personlige dagbog ender med 4chan for alle at se.

Endelig dom

Samlet set er Evernote ikke så godt som et samarbejdsværktøj som en EFSS-løsning som Egnyte Connect (læs vores Egnyte Connect-anmeldelse) eller endda Dropbox, Google Drive eller OneDrive. Vi foretrækker meget Evernote til personlige projekter, såsom akademisk forskning, journalisering og krigsførende manifestationer. Til disse formål kan vi dog ikke tænke på et bedre værktøj.

Evnen til at organisere dine tanker i notesbøger, mærke dem, tilføje vedhæftede filer og stemmememoer og have alt det tilgængelige fra enhver enhed gør det til det perfekte værktøj til at samle dine tilfældige ideer og omdanne dem til et søgbart bibliotek af dig.

Selvom vi ikke er meget opmærksomme på grænsen for to enheder og 60 MB pr. Måned upload-cap på den gratis konto, løser Evernote Plus dette problem og vil ikke sætte dig tilbage mere end prisen på en kop kaffe hver måned. Med ubegrænset lagerplads rangerer Evernote som den bedste sky-notebook, som vi har gennemgået, idet vi slår OneDrive, Google Keep og resten af ​​feltet ud.

Er du en super fan af Evernote, eller tror du, at vi har begået en fejl? Efterlad os en note i kommentarerne nedenfor, og tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me