Shqyrtimet më të mira të VPN të vitit 2020 – Krahasoni 31 Shërbimet kryesore

Nuk është e thjeshtë të zgjedhësh se cili është ofruesi më i mirë VPN. Ekzistojnë shumë mundësi në dispozicion – rishikimet e mësipërme të VPN do ta dëshmojnë këtë – kështu që përcaktimi i asaj që zgjedhja e duhur nuk duhet të merret lehtë. Në fund të fundit, VPN-të janë thelbi i intimitetit në internet, kështu që ju nuk dëshironi të arrini në shportën e pazareve kur zgjidhni një ofrues.


Shqyrtimet tona të VPN janë zemra e artikujve tanë të sigurisë në internet. Pavarësisht nëse flasim për krimin në internet ose programin më të mirë antivirus, VPN-të luajnë gjithmonë një rol. Si fillestar për udhëzuesin më të mirë VPN dhe rishikimet tona VPN, mund të gjeni metodologjinë tonë për testim, si dhe disa pyetje të bëra shpesh me VPN, më poshtë.

Pra, nëse jeni të interesuar të mësoni se si të shikoni filma falas në internet ose nëse përralla është e ligjshme, lexoni më tej. VPN ju lejojnë të transmetoni, torrentoni dhe shfletoni deri në përmbajtjen e zemrës suaj. Nëse jeni duke kërkuar VPN më të mirë për Kodi, sigurohuni që të kontrolloni edhe arkivin tonë të Kodi.

Si vlerësojmë

VPN-të nuk janë të lehta për tu vlerësuar duke marrë parasysh sa pjesë lëvizëse kërkohet që një të funksionojë. Ekzistojnë gjithashtu shumë raste përdorimi për VPN, gjithashtu, duke u përpjekur të çoni një ofrues në një vend të veçantë nuk do të funksionojë gjithmonë. Për shkak të kësaj, ne kemi një qasje analitike ndaj vlerësimeve tona VPN, duke vlerësuar secilin ofrues në nëntë kategori.

Features

Karakteristikat janë ato që e bëjnë vërtet një “pop” të VPN kur shkojmë ta rishikojmë. Ka shumë ofrues që do t’ju lidhin në mënyrë të sigurt – thjesht shihni listën e vlerësimeve të VPN më lart – kështu që tiparet shpesh janë një pikë kryesore e shitjes në cilën ofrues duhet të zgjidhni.

Ekzistojnë disa tipare standarde, të tilla si një VPN killswitch, që ne gjithmonë kërkojmë, por ofertat unike janë gjithashtu të mirëseardhura. Për shembull, Windscrib përfshin një kontrollues të lidhjeve të intimitetit (lexoni rishikimin tonë të Windscribe) dhe VyprVPN vjen me një protokoll VPN pronar (lexoni rishikimin tonë VyprVPN).

Çmimeve

Opsionet për shërbime falas VPN janë të pakta dhe larg, kështu që do të duhet të shpenzoni pak para për tu mbrojtur. Kjo tha, vetëm sepse do të duhet të shpenzoni diçka nuk do të thotë se duhet të shpenzoni shumë.

Kur gjykojmë çmimin e një ofruesi, ne shikojmë vlerën që ofron ofruesi. Ndërsa çmimi është një faktor i madh në këtë, ne gjithashtu konsiderojmë përvojën e përgjithshme të përdoruesit, çdo veçori shtesë, numrin e lidhjeve të njëkohshme dhe periudhën e rimbursimit.

Mirësia e përdoruesit

Disa ofrues e kuptojnë se vetëm sepse VPN-të apelojnë për një turmë më “teknologjike” nuk do të thotë se duhet të jenë të vështira për t’u përdorur. Disa ofrues jo. Nga regjistrimi në lidhje, kjo pjesë llogarit se sa e thjeshtë është të përdoret një VPN.

Karakteristikat hyjnë në lojë edhe gjatë kësaj pjese. Ne vlerësojmë se cilat tipare janë në dispozicion lehtësisht në ndërfaqe. Për shembull, tunelet e ndarjes dhe përcjellja e portit janë tipare të disponueshme. Sidoqoftë, shumë pak VPN në të vërtetë ofrojnë një mënyrë për të lehtësuar konfigurimin e këtyre konfigurimeve të përparuara.

shpejtësi

Shpejtësia është një aspekt i rëndësishëm i çdo VPN. Ndërsa kemi marrë një qasje shkencore për të krahasuar shumë ofrues në udhëzuesin tonë më të shpejtë të VPN, kjo pjesë e vlerësimeve tona VPN zgjeron secilin ofrues.  

Për testimin, ne matim shpejtësinë tonë të pambrojtur duke përdorur speedtest.net dhe më pas të vazhdojmë të testojmë pesë vende të tjera rreth globit. Ndërsa është e pamundur të përdorësh të njëjtat lokacione për çdo VPN, ne përpiqemi të marrim një përzierje të rezultateve të ndryshme nga SH.B.A., Evropa dhe Azia Paqësore.

siguri

Ju mund të lexoni udhëzuesin tonë të sigurisë VPN për detajet se çfarë kërkojmë kur vlerësojmë sigurinë. Me pak fjalë, mekanizmi kryesor që vlerësojmë është protokolli VPN dhe niveli i enkriptimit. Nëse nuk jeni iniciuar në botën e kriptografisë, ju rekomandojmë të shikoni përshkrimin tonë të kriptimit për t’u kapur.

Jashtë kësaj, ne gjithashtu shohim ndonjë karakteristikë shtesë të sigurisë, të tilla si një killswitch, serverë me dy kërcime dhe vrasje të aplikacioneve. Kjo është gjithashtu pjesa ku ne ekzekutojmë teste të rrjedhjes DNS duke përdorur ipleak.org për të parë nëse VPN po lëshon kërkesa, adresën tuaj të IP ose informacionin e WebRTC.  

intimitet

Rëndësia e privatësisë së VPN nuk mund të vlerësohet. Kur përdorni një VPN, ju po besoni të dhënat tuaja në duart e një kompanie tjetër në vend të ISP ose qeverisë tuaj. Për shkak të kësaj, një rekord solid dhe qëndrim i qartë për privatësinë është i rëndësishëm. Ka një nivel besimi që shkon në këtë pjesë.

Ne nuk rekomandojmë vetëm verbërisht ofruesit. Kjo është pjesa ku ne kemi për të tërhequr fletoret tona dhe të bëjmë pak gazetari. Nuk ka ndonjë rregull të vështirë për të parë politikën e intimitetit VPN, por ne bëjmë gërmime nëpër internet për të gjetur nëse VPN është kapur ndonjëherë duke regjistruar informacione kur thotë se nuk ka.

Performanca streaming

Një nga arsyet që dëshironi të përdorni një VPN është të transmetoni përmbajtje të bllokuar. Në këtë pjesë, ne testojmë shumë serverë – zakonisht rreth 10 – me Netflix, Hulu, BBC iPlayer dhe Amazon Prime Video. Ndërsa ekzistojnë shumë platforma të tjera transmetimi atje, këto katër japin një bazë të fortë nëse VPN punon për transmetim.

Ju dëshironi të lexoni VPN-në tonë më të mirë për udhëzuesin e transmetimit, nëse dëshironi që zgjedh zgjedhjet tona kryesore. Në shumicën e rasteve, një ofrues do të punojë me një çift ofruesish dhe do të dështojë me të tjerët. Vini re se kjo pjesë është e bazuar në kohë. Ne shkruajmë bazuar në përvojën tonë në atë kohë. Ju mund të keni fat më të mirë ose më të dobët në varësi të serverit që përdorni në cilën kohë.

Vendndodhjet e serverëve

Kjo kategori është e rëndësishme, megjithëse jo aq e rëndësishme sa, të themi, siguria e VPN. Kur vlerësojmë vendndodhjet e serverëve, ne shohim jo vetëm numrin e papërpunuar të serverave, por edhe mënyrën se si ato shpërndahen në të gjithë botën.

Në veçanti, ne shohim Lindjen e Mesme, Paqësorin e Azisë dhe Afrikën e Veriut, pasi këto zona janë zakonisht të nën përfaqësuara në ofruesit e VPN. NordVPN, për shembull, ka lehtësisht numrin më të madh të serverëve, por HideMyAss, ndërsa ka më pak serverë, ka mbulim më të mirë të rajoneve unike (lexoni rishikimin tonë HideMyAss).

Shërbimi ndaj klientit

Ndërsa VPN-të duhet të punojnë pa e ditur që janë atje, problemet nuk janë të rralla. Në një rast të tillë, nevojitet një ekip mbështetës solid. Gjatë pjesës përfundimtare të rishikimeve tona VPN, ne testojmë mbështetjen duke biseduar drejtpërdrejtë, me email dhe / ose duke bërë thirrje për të vlerësuar shpejtësinë dhe cilësinë e përgjigjeve.

Kjo zakonisht bëhet duke dërguar një pyetje kuzhine që mund të gjendet në bazën e njohurive të VPN. Qëllimi është të shohim nëse një përfaqësues mbështetës do të marrë kohë për t’iu përgjigjur pyetjes ose thjesht të na ridrejtojë në hyrjen e bazës së njohurive.

Duke folur për të cilat, ne gjithashtu shikojmë çdo mundësi të vetë-ndihmës, duke përfshirë një bazë të njohurive, forumin e komunitetit ose kanalin YouTube. Përveç tyre vetëm duke qenë prezent, ne gjithashtu shikojmë cilësinë dhe tërësinë e përmbajtjes.

Ofruesit më të mirë të VPN

Ndërsa ka raste të veçanta në të cilat ju mund të dëshironi të përdorni një VPN mbi një tjetër, ne kemi pesë ofruesit tanë të lartë VPN të renditur bazuar në kriteret e mësipërme. Vini re se ne vlerësojmë vetëm seksione individuale – vlerësimi i përgjithshëm llogaritet nga ajo – kështu që sigurohuni që ofruesit në pesë tanë të parë janë me të vërtetë më të mirët.

ExpressVPN

ExpressVPN nuk është thjesht pak më mirë se VPN-të e tjera; shtyp konkurrencën. Ofruesi ynë i dytë i vlerësuar, NordVPN, u afrua në krahasimin tonë ExpressVPN vs NordVPN, por qeni ynë i lartë ende doli me kurorë. Nga transmetimi në përrua, ExpressVPN shënon të gjitha kutitë që duam të shohim nga një ofrues.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Regjistrohu

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-Tunnel-Options

ExpressVPN-Full-App

i mëparshëm

tjetër

Aspekti më i fortë i shërbimit është konsistenca e tij. ExpressVPN shpjegon privatësinë, sigurinë dhe shpejtësinë e VPN-së, dhe e bën këtë me qëndrueshmëri. Nëse dëshironi një VPN, ExpressVPN është zgjedhja de-fakto. Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë ExpressVPN.

NordVPN

NordVPN është antiteza e ExpressVPN. Ajo hedh të gjithë konsistencën nga dritarja në favor të një seti dhe ndërfaqe më të fuqishme të veçorive dhe shpejtësi më të lartë. Ndërsa hedh kujdes ndaj erës vjen me disa probleme të përdorshmërisë, nuk ka dyshim se NordVPN ka shumë energji të papërpunuar dhe për shkak të kësaj, është shërbimi i dytë më i mirë VPN që mund të blini.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Aspekti më i mirë i NordVPN është karakteristikat e tij. Për të njëjtin çmim si ofruesit e tjerë të nivelit të lartë VPN, ju keni qasje në një mjet gjithëpërfshirës bllokues të malware, lidhje me dy-hop dhe Tor mbi VPN. Mund të mos jetë më e mira e optimizuar, por vlera është e pamohueshme. Mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë të NordVPN.

Cyberghost

CyberGhost është i ngjashëm me NordVPN – mund të shihni se sa të ngjashëm në krahasimin tonë NordVPN vs CyberGhost – por nuk është aq i shpejtë sa ofruesi ynë i dytë më i mirë VPN. Thënë kështu, CyberGhost ka shumë karakteristika, dhe është shumë i lirë gjithashtu. Karakteristikat, lehtësia e përdorimit dhe pika e ulët e çmimit përbëjnë çdo çështje të shpejtësisë që mund të ketë.

Cyberghost-Slider1

Cyberghost-Slider2

Cyberghost-Slider3

Cyberghost-Slider4

Cyberghost-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Nuk është aq i shpejtë sa NordVPN, por është më i qëndrueshëm. CyberGhost performon më së miri me protokollin IKEv2 të cilin e instalon, kështu që nëse nuk shqetësoheni shumë për bllokimin nga muret e zjarrit, është një zgjedhje e mirë. Ai gjithashtu përfshin kufirin më të lartë të njëkohshëm të lidhjes nga pesë ofruesit tanë më të mirë VPN, kështu që është i shkëlqyeshëm edhe për familjet. Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë CyberGhost.

Qasje në Internet private

Qasja në Internet private ka të bëjë me lehtësinë e përdorimit. Providershtë ofruesi më i lirë i pesë vendeve tona më të mira, dhe vjen me një numër karakteristikash të përshtatshme për tu ngritur. Ndërsa është e bezdisshme përdorimi i aplikacionit përmes tabaka, Qasja në Internet në Internet vjen me një bilanc të madh vlerash, sigurie dhe intimiteti.

i mëparshëm

tjetër

Me afro gjysmën e çmimit muaj pas muaji të zgjedhjeve tona të tjera më të larta, Hyrja në Internet Private është zgjedhja de-fakto për të kursyer para. Ajo madje ofron një plan dy vjeçar që është më pak se një vit më shumë vendet e tjera. Ju mund të mësoni më shumë rreth çmimeve, si dhe veçorive të tjera të ANP-së, në rishikimin tonë të Internetit për Qasjen në Internet.

TorGuard

TorGuard është një ofrues i VPN i përqendruar në siguri që është i përsosur për tinkerers. Ndërsa nuk është më i arritshmi për të ardhurit, TorGuard vendos të gjitha aspektet e VPN në kontrollin tuaj, duke dhënë një sasi të madhe kontrolli se si funksionon VPN dhe sa i sigurt është ai.

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Alsoshtë gjithashtu jashtëzakonisht e shpejtë. Ndërsa nuk plotëson mjaft nivelet e ExpressVPN, TorGuard afrohet kur bëhet fjalë për shpejtësinë. Për më tepër, ajo vjen me një listë të shkëlqyeshme të veçorive, duke përfshirë email të sigurt, skriptete me porosi dhe vrasje të aplikacioneve. Ju mund të mësoni më shumë rreth atyre në shqyrtimin tonë TorGuard.  

Pyetjet e bëra më shpesh nga VPN

Ndërsa ne mbulojmë shumicën e temave në udhëzuesin tonë më të mirë VPN, ka disa pyetje themelore që janë çuditërisht të vështira për t’u gjetur. Ne do të përgjigjemi për pyetjet e bëra shpesh në lidhje me VPN, në mënyrë që të mund të shpejtoheni.

Isfarë është një VPN?

Whatfarë është një udhëzues VPN është burimi më i mirë për këtë temë, por ne do t’ju ofrojmë një përmbledhje këtu. “VPN” është një akronim për rrjetin privat virtual. Shtë një rrjet, do të thotë se ka shumë serverë të lidhur së bashku, është privat, do të thotë që askush jashtë rrjetit nuk mund ta përdorë atë, dhe është virtual, do të thotë që serverët nuk janë të lidhur fizikisht së bashku.

Në vend që të lidheni direkt me uebfaqen në të cilën dëshironi të shkoni, ju së pari lidheni me VPN dhe drejtoni të gjithë trafikun tuaj përmes saj. Duke e bërë atë në këtë mënyrë, ju fshehni adresën tuaj IP, vendndodhjen dhe informacionin e shfletuesit, duke e bërë lëvizjen tuaj të padukshme në internet.

Canfarë mund të bëj me një VPN?

Sapo të shkoni të padukshëm, ka shumë mundësi të reja. Sa i përket asaj që mund të bëni me një VPN, zakonisht zbritet në përrua dhe transmetim. Kur jeni duke përrua, po hapni atë që quhet një lidhje peer-peer, do të thotë se ka shumë bashkëmoshatarë të tjerë (kompjuterë) të lidhur me tuajin, secila ndajnë një sasi të vogël të skedarit që jeni duke shkarkuar.

Kjo, padyshim, hap disa çështje të sigurisë, pasi kompjuterët e tjerë mund të gjurmojnë atë lidhje për të identifikuar se kush jeni. Meqenëse jeni lidhur së pari me VPN, çdo gjë që dëshiron të bëjë bashkëmoshatarja në anën tjetër të lidhjes është në shënjestër të serverit VPN, do të thotë se jeni i sigurt nga të tjerët në lidhje.

Në varësi të vendit ku jetoni, transmetimi me Netflix ose Hulu është tashmë i mundur, por jo të gjithë përmbajtja e disponueshme në ato platforma është në dispozicion për ju. Për shkak të geoblocks shpërndarjes, platformat transmetuese lëshojnë vetëm përmbajtje të caktuar në rajone të caktuara. Për shembull, nëse keni dashur të shihni sezonin 4 të Better Call Saul në Netflix, do të duhet të jeni në Mbretërinë e Bashkuar.

Streaming nëpër rajone të shumta bëhet e mundur me një VPN. Duke zëvendësuar adresën tuaj IP me adresën IP të serverit VPN me të cilin jeni lidhur, mund ta mashtroni platformën streaming që të mendoni se jeni në një vend ku nuk jeni. Fatkeqësisht, kjo nuk funksionon gjithmonë, kështu që sigurohuni që të lexoni udhëzuesin më të mirë VPN për Netflix nëse transmetimi është me rëndësi.

Sidoqoftë, mund të jetë më e thjeshtë se kaq. Nëse jetoni ose po udhëtoni në një vend me censurë të rreptë, përdorimi i një VPN thjesht mund t’ju lejojë të përdorni internetin. Shërbimet më të mira VPN për Kinën, për shembull, kanë mundësi që anashkalojnë inspektimin e paketave të thella, duke ju lejuar të lëvizni lehtë censurën.

Pse më duhet VPN?

Nëse doni të bëni ndonjë nga gjërat e listuara më lart, ju duhet një VPN. Sidoqoftë, edhe nëse nuk jeni të interesuar të transmetoni, torrentoni ose anashkaloni censurën, një VPN është një ide e mirë. Me një sulm të qeverisë që spiunon rreth globit, një VPN do t’i mbajë të dhënat tuaja në duart tuaja ku i përket.

Privatësia është një temë kryesore kur përdorni një VPN, kështu që edhe nëse gjithçka që bëni është të shikoni YouTube dhe të kontrolloni emailin tuaj, një VPN është ende e rëndësishme. Duke koduar lidhjen tuaj të internetit dhe duke shkatërruar adresën tuaj IP, një VPN e bën atë të duket sikur jeni dikush tjetër në internet. Në një konfigurim të tillë, ju mund të anashkaloni mbledhjen e të dhënave të qeverisë, Facebook, Google dhe pothuajse për të gjithë të tjerët.

Për më tepër, ju mund ta mbani lidhjen tuaj të sigurt. Meqenëse lidhja midis jush dhe serverit VPN është e koduar – zakonisht me AES 256-bit – kushdo që spiunon në rrjetin tuaj nuk do të jetë në gjendje të shohë ato kërkesa që po dërgoni. Me një VPN, ju jeni duke u lidhur mirë me një kala që mbron gjithçka që bëni në internet.

Ashtë një legal VPN?

Me një fjalë, po, VPN-të janë të ligjshme, përveç nëse jeni në njërën nga vendet e pakta që i kanë ndaluar ato. Kina është një nga këto vende, dhe Rusia dhe Turqia kanë politika që ekzistojnë në një ndalim të plotë.

Nëse po udhëtoni në një nga këto vende, sigurohuni që të instaloni dhe konfiguroni VPN tuaj përpara se të shkoni. Lexoni më shumë në VPN tonë më të mirë për Rusinë dhe më të mirë VPN për artikujt në Turqi.

A do të ngadalësojë shpejtësinë e internetit me një VPN?

Një pyetje që duhet të bëhet më shumë është: a do të ngadalësojë një VPN shpejtësinë time të internetit? Përgjigja e shkurtër është po. Si gjithmonë, përgjigjja e gjatë është pak më shumë e përfshirë. Kur lidheni me një server VPN, ju jeni duke shtuar kohën e duhur në rrjetin tuaj. Duhet kohë që kërkesa të kodohet, pastaj të udhëtojë nëpër serverin VPN dhe në internet të hapur.

Sidoqoftë, ka raste kur një VPN mund të rrisë shpejtësinë tuaj. Në panikun e fundit rreth neutralitetit të rrjetës, u fol shumë për goditjen e ISP-së. Rrëzimi i ISP është kur ofruesi i shërbimit tuaj të Internetit rrëzon ose ul shpejtësinë tuaj kur lidheni me faqe të caktuara. Në disa raste, shpejtësia juaj mund të zvogëlohet thjesht duke përdorur shumë bandwidth.

Për shkak se një ISP mund të zvogëlojë shpejtësinë tuaj, ju mund të jeni duke u bërë më i ngadalshëm në internet nga sa paguani. Kur përdorni një VPN, ISP-ja juaj nuk e di se çfarë po bëni dhe, prandaj, sistemet e tij të automatizuara nuk mund të diskriminojnë lidhjen tuaj. Në një rast të tillë, një VPN mund të përmirësojë shpejtësinë tuaj në internet.

Si mund të marr një VPN?

Vendosja e një VPN është shumë më e thjeshtë se dikur. Në të gjitha shqyrtimet e mësipërme, do të gjeni lidhje për të blerë një pajtim VPN. Thjesht ndiqni udhëzimet e dhëna nga VPN, shkarkoni dhe lidheni. Ne ju ecim gjatë procesit për çdo VPN që ka një përbërje më të përfshirë gjatë rrjedhës së secilit rishikim.

Mendimet përfundimtare

Siç mund ta shihni, rishikimet tona VPN nuk merren lehtë. Qasja jonë përpiqet të llogarisë për çdo çështje që mund të lindë gjatë përdorimit, përfshirë performancën e rrjedhës, shpejtësinë dhe përdorshmërinë. Ndërsa një pjesë e vlerësimeve tona i lihet preferencave personale, ne besojmë se pesë ofruesit tanë më të mirë të VPN janë me të vërtetë më të mirët.

Ju nuk duhet vetëm të merrni fjalën tonë këtu. Më lart, ju mund të lexoni ndonjë nga rishikimet tona të formës së gjatë VPN për të parë nëse jeni dakord me atë që pamë. Ne ju ftojmë të lini mendimet tuaja nëse mendoni se një VPN ia vlen atje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me