Ofruesit më të mirë rezervë në internet të vitit 2020


Si të gjeni shërbimin më të mirë rezervë cloud?

Vendosja për të mbrojtur përfundimisht kompjuterin tuaj është një gjë; gjetja e ofruesit të duhur nga të gjithë ofruesit më të mirë të ruajtjes së cloud është një tjetër. Duke pasur parasysh që kopja rezervë fillestare e hard drive-it tuaj mund të zgjasë ditë ose edhe javë në varësi të sa gigabajt që keni për të mbrojtur dhe që shumë shërbime rezervë kërkojnë një abonim vjetor, shanset janë nëse jeni në marrëdhënie për një kohë të gjatë.

Nëse jeni aq i zgjuar në lidhje me teknologjinë tuaj siç jemi këtu në Cloudward.net, pa dyshim që dëshironi të dini gjithçka që duhet të dini për rezervën tuaj para se të lidhni nyjën.

Kjo është arsyeja pse ne kemi bashkuar këtë udhëzues të dobishëm për të gjetur zgjidhjen më të mirë në internet rezervë, si dhe rreth 30 shqyrtime në internet rezervë. Më poshtë, do të gjeni zgjedhjet tona në një shumëllojshmëri të kategorive që ne mendojmë se përcaktojnë hapësirën moderne të kopjimit në internet. Por së pari, le të sigurohemi që jeni në vendin e duhur.

Rezervimi më i mirë në internet në vitin 2020

Dallimi midis rezervimit në internet dhe ruajtjes në cloud

Kur bëni blerje për një mjet rezervë në internet, një nga gjërat e para që duhet të kuptoni është se ka një ndryshim thelbësor midis rezervës në internet dhe ruajtjes së cloud.

Për shumë njerëz, zgjidhja e tyre rezervë është Dropbox, Google Drive ose OneDrive. Sidoqoftë, duke folur rreptësisht, ato janë zgjidhje për ruajtjen e cloud. Për dallim nga rezervimi në internet, ata nuk janë të pajisur për rikuperimin e fatkeqësive. Ata nuk kanë planifikues për të automatizuar kopje rezervë rutinore, në përgjithësi nuk e mirëmbajnë strukturën e skedarit tuaj kur ruheni në cloud dhe nuk kanë aftësi klikimi dhe rivendosje.

Përkundër këtyre kufizimeve, mjetet e ruajtjes së cloud janë të mira për shumë gjëra që mjetet rezervë në internet nuk janë. Për një, ruajtja në re është krijuar për t’ju ndihmuar të zvogëloni skedarët hapësirë ​​në diskun tuaj duke i ngarkuar ato në qendrat e largëta të të dhënave. Rezervimi online, ndërkohë, zakonisht është krijuar për riprodhim sesa zëvendësim.

Shumica e mjeteve moderne të ruajtjes së cloud mund të kryejnë gjithashtu sinkronizimin e pajisjes, e cila është një mënyrë për të bërë të njëjtën përmbajtje skedari të disponueshëm në pajisje të shumta, madje edhe duke reflektuar ndryshime në skedarë në kohë të afërt. Shumë pak mjete rezervë në internet mund të sinkronojnë përmbajtjen.

Mjetet e ruajtjes në cloud zakonisht janë më të drejtuara drejt ndarjes së përmbajtjes sesa mjetet rezervë në internet, pavarësisht nëse ato po ndajnë skedarë individuale ose i fton të tjerët të përdorin dosjet tuaja. Në atë mënyrë, ruajtja në re është e shkëlqyeshme për të lehtësuar bashkëpunimin; rezervimi në internet nuk është.  

Disa mjete të ruajtjes së cloud gjithashtu integrohen me aplikacione të produktivitetit si Office Online dhe Google Docs. Pra, një mënyrë tjetër për të menduar për ruajtjen e cloud është si një mjet produktiviteti. Kur bëhet fjalë për bashkëpunim dhe produktivitet, mjetet rezervë në internet rrallë do të plotësojnë nevojat tuaja.

Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth temës, ne kemi një artikull që përshkruan ndryshimet midis rezervës në internet dhe ruajtjes së cloud. Nëse ruajtja e tij në re që po kërkoni, sigurohuni dhe lexoni artikullin tonë për gjetjen e zgjidhjes më të mirë për ruajtjen e cloud.

Tani për tani, le të flasim më shumë për vlerën e shtimit të një mjeti rezervë në internet.  

Backfarë rezervë bën

Kur bëhet fjalë për termin “rimëkëmbje e katastrofës”, shumë përdorues ndoshta mendojnë për çështje të hard drive-it. Që ka kuptim. Disa prej nesh kanë pasur përvojën për të ardhur keq për një përplasje të diskut, ndërsa shumica prej nesh kanë dëgjuar histori tmerri nga të tjerët.

Hard disqet janë bërë nga pjesë lëvizëse që mund të prishen, veçanërisht nëse mbani laptopin tuaj në një çantë shpine jostling. Korruptimet e sistemit të skedarëve mund të ndodhin gjithashtu, duke çuar në dështime logjike. Gjithashtu, ndarjet mund të fshihen ose formatizohen aksidentalisht

Sidoqoftë, ka lloje të tjera fatkeqësish që mund të kërkojnë shërim. Në krye të listës janë laptopë të humbur dhe të vjedhur. Hulumtimi nga Gartner i realizuar në vitin 2015 sugjeron që një laptop vidhet çdo 53 sekonda. Kjo është një arsye e mirë për të koduar hard drive tuaj. Shtë gjithashtu një arsye e mirë për ta mbështetur atë.

Ne ruajmë më shumë skedarë në hard drive tonë që lehtë mund të kalojmë në ruajtjen e cloud. Kjo do të thotë se një hard disk i rrëzuar, i dëmtuar, i vjedhur ose i gabuar do të rezultojë me siguri në humbjen e skedarëve të rëndësishëm nëse nuk keni zbatuar një zgjidhje të vërtetë rezervë. Këto mund të jenë foto familjare, regjistrime financiare, email ose skedarë të tjerë të pazëvendësueshëm.

Zgjidhjet rezervë në internet lehtësojnë procesin e mbrojtjes së këtyre skedarëve përmes kopjeve automatike. Disa automatikisht etiketojnë dosjet e zakonshme si përdoruesi juaj dhe dosja e desktopit për rezervim, ndërsa të tjerët shkojnë një hap më tej dhe automatikisht kopjojnë të gjitha skedarët me shtesa të caktuara.

Në rast fatkeqësie, mjetet rezervë në internet ju lejojnë të rikuperoni gjithçka menjëherë në diskun tuaj të riparuar ose të zëvendësuar, duke mbajtur të njëjtën strukturë të sistemit fotografik që keni pasur më parë. Përndryshe, ata gjithashtu ju lejojnë të rikuperoni skedarët individuale nëse ka diçka specifike që ju nevojitet. Kjo zakonisht mund të bëhet përmes një shfletuesi në internet ose një aplikacion mobil, gjithashtu, duke i dhënë mundësinë e përdorimit të largësisë suaj përmbajtjen e kompjuterit tuaj.

Ndërsa koncepti themelor që mbështetet nga rezervimi në internet është i njëjtë për të gjithë ofruesit, ekzistojnë ndryshime thelbësore në mënyrën se si shërbimet i qasen përvojës së kopjimit. Siç e përmendëm në hyrje, procesi fillestar i rezervimit mund të zgjasë ca kohë, kështu që do të dëshironi të jeni të përgatitur mirë në këto ndryshime janë para se të bëni paratë tuaja.

Qëllimi për pjesën e mbetur të këtij përmbledhje është t’ju ndihmojë të arrini atë nivelin e të kuptuarit; mendoni për atë si një udhëzues të blerësit.

Krahasimi online i rezervave

Ky udhëzues do t’ju tregojë se cili – sipas mendimit tonë – është shërbimi më i mirë i kopjimit online në vitin 2020. Ne marrim një qasje krahasuese duke renditur secilën nga shërbimet kryesore sipas veçorive dhe kategorive. 

kosto

Ndërsa sigurisht nuk është komponenti i vetëm i përcaktimit të vlerës së një shërbimi rezervë në internet, në fund të fundit është dukshëm një rëndësi e madhe. Përveç çmimit të afisheve, do të doni të merrni parasysh sa hapësirë ​​rezervë ju jep një abonim dhe sa pajisje mbulon.

Më 22 gusht 2017, CrashPlan doli nga loja e rezervës së konsumatorit, duke marrë planin e saj të rezervave familjare – një nga marrëveshjet më të mira në kopje rezervë në internet – me të. Fatkeqësisht, nuk ka asnjë plan tjetër familjar që ia vlen të përmendet në këtë kohë. Sidoqoftë, ekzistojnë ende disa alternativa shumë të mira të CrashPlan atje nëse po kërkoni një opsion që nuk do të prishë bankën.

Vendi i parë: Zjarri i shpinës

Blloqe zjarri jo vetëm që ju jep hapësirë ​​të pakufizuar, por është gjithashtu e lirë. Kjo e bën atë zgjedhjen tonë për vlerën më të mirë të përgjithshme në backup online: Kostoja mujore është vetëm 5 dollarë për kompjuter. Për më tepër, Backblaze është një nga disa shërbime të mira online rezervë që madje ka një mundësi muaj-pas-muaj.

Gjithashtu ka oferta abonimesh vjetore dhe dyvjeçare nëse dëshironi të kurseni edhe më shumë para. Një pajtim vjetor ju kursen 10 dollarë dhe një abonim dyvjecar ju kursen 25 dollarë; sigurohuni që të lexoni rishikimin tonë Backblaze për më shumë mbi çmimet e shërbimit.

Para se të kryeni, mund të provoni Backblaze për pesëmbëdhjetë ditë, por nuk ofron asnjë lloj plani falas.  

Vendi i dytë: IDrive

IDrive nuk ofron një depo të pakufizuar. Sidoqoftë, plani i ruajtjes 2TB mund të përdoret për të kopjuar pajisjet e pakufizuara, të cilat për disa njerëz do të jenë më të rëndësishme. Gjithashtu, është shumë e lirë, me vetëm 52 dollarë për vitin e parë të shërbimit. Ju gjithashtu mund të regjistroheni për dy vjet paraprakisht me atë çmim. Më pas, ajo kthehet në koston normale mujore prej 69,50 $. IDrive nuk ka një mundësi muaj-për muaj.

Nëse 2TB nuk është e mjaftueshme për ju, IDrive ofron një marrëveshje shumë të mirë në 5TB depo që gjithashtu përfshin pajisje të pakufizuara. Nëse dëshironi të shmangni harxhimin e parave fare, IDrive gjithashtu ofron 5 GB falas.

Kostoja për rezervë në vetvete është një marrëveshje e mirë, por IDrive e ëmbëlson ofertën me hapësirën e sinkronizimit të duhur. Shumë pak shërbime rezervë ofrojnë sinkronizimin e pajisjes, e cila, siç përmendëm më herët, është me të vërtetë një tipar i ruajtjes së reve; për më shumë detaje, shikoni rishikimin tonë të IDrive.

Vendi i tretë: Karbonit

Carbonite ju jep kopje rezervë të pakufizuar për një pajisje, si Backblaze, por plani themelor i saj 59,99 $ është një prekje më e shtrenjtë. Ky plan gjithashtu nuk përfshin rezervë të jashtëm të diskut. Nëse dëshironi këtë, do t’ju duhet poni deri 99,99 $ në vit. Carbonite gjithashtu ka një plan shumë të shtrenjtë kryeministër që kushton 149,99 dollarë dhe përfshin rezervë automatike video dhe shërbim ndërlidhës.

Gjithashtu ndryshe nga Backblaze, Carbonite nuk ka një opsion muaj pas muaji, për të cilin mund të lexoni më shumë rreth rishikimit tonë të Carbonite.  

Carbonite ka një provë 30-ditore, pa angazhime, megjithatë, nëse doni ta provoni para se të blini.

Lehtësinë e përdorimit

Shumica e zgjidhjeve rezervë në internet e bëjnë mbrojtjen e diskut të lehtë në krahasim me mjetet e ruajtjes së cloud, por disa e bëjnë atë shumë më të lehtë se të tjerët. Ka shumë të ngjarë që cilido që të zgjedhësh të paktën të zgjedhë disa dosje të zakonshëm për kopjim. Atëherë do të lihet të kalosh përmes sistemit të skedarëve dhe të etiketosh gjithçka tjetër.

Zgjidhjet më të mira ju kursejnë nga e gjithë ajo punë. Pas instalimit, ata automatikisht skanojnë hard diskun tuaj dhe fillojnë të krijojnë kopje rezervë të të gjithë dokumenteve, fotove, videove, postave elektronike, faqerojtësit dhe llojet e tjera të zakonshme të skedarit. Zakonisht, e vetmja gjë që nuk është mbështetur është skedarët e sistemit dhe skedarët e përkohshëm, të cilat mund të shkaktojnë probleme nëse i rivendosni ato në një makinë të re.

Kur vlerësojmë lehtësinë e përdorimit, këtu në Cloudward.net vlerësojmë gjithashtu mirëdashësinë e përdoruesit të klientëve të desktopit, ndërfaqeve në internet dhe aplikacioneve celular. Mjetet e mira rrafshojnë kurbën e të mësuarit, në fund të fundit.

Vendi i parë: Zjarri i shpinës

Backblaze është projektuar për njerëzit që me të vërtetë nuk duan të shqetësohen me rezervimin e kompjuterit të tyre, por prapëseprapë dëshirojnë që ai të jetë i rezervuar.

Backblaze përfiton nga pozicioni i tij si një shërbim rezervë i pakufizuar thjesht duke bërë kopje rezervë të të gjithë skedarëve të rëndësishëm në kompjuterin tuaj. Pasi të instaloni klientin në desktop, do të bëni një skanim të shpejtë të kompjuterit tuaj për gjithçka që mendon se duhet të ruhet dhe t’ju japë një lexim të këtij informacioni.

Klikoni “ok” dhe do të fillojë procesin e rezervimit. Ju mund të shkoni në jetën tuaj pa pasur nevojë të shqetësoni më shumë në lidhje me sigurimin e hard drive tuaj është i sigurt

Dizajni i ndërfaqes është gati aq minimale sa merr. Ka vetëm disa funksione me të cilat luhen, duke përfshirë kalimin nga kopje rezervë e vazhdueshme në kopje rezervë të planifikuar, zgjedhjen e cilës disqet në kompjuterin tuaj mbrohen dhe modifikojnë përjashtime të dosjes dhe skedarit që nuk do të mbështeten.

Backblaze gjithashtu ka një shfletues në internet, i cili është vendi ku do të shkoni për të rikuperuar skedarët individualë. Aplikacionet mobile ose iOS dhe Android janë gjithashtu të disponueshme për qasje në skedarë. Përvoja e shfletuesit dhe smartphone është po aq e thjeshtë sa mund të jetë pa kufizuar funksionalitetin.

Në përgjithësi, qasja Backblaze është me të vërtetë mishërimi i lehtësisë së përdorimit, duke e bërë atë zgjedhjen e lehtë për vendin numër një në këtë kategori.

Vendi i dytë: Karbonit

Ashtu si Backblaze, pasi të instaloni klientin e tij në desktop, Carbonite automatikisht skanon hard drive tuaj për disa lloje skedarësh (minus skedarë të sistemit) dhe fillon t’i mbështesë ato pa pasur nevojë të menaxhoni nga afër procesin.

Rezervimi fillestar i Carbonite nuk jep aq informacion të dobishëm që merrni nga ndërfaqja Backblaze, si t’ju them se sa skedarë janë shënuar për kopje rezervë. Backblaze gjithashtu ka një lidhje në internet që ju jep një vlerësim se sa do të marrë rezervën tuaj dhe sa shpejtësia e lidhjes tuaj është në qendrën e të dhënave, kështu që nuk do të mbeteni aq shumë në errësirë ​​sa jeni me Carbonite.

Përtej kësaj, megjithatë, përvoja e përdoruesit nuk është shumë larg Backblaze, kjo është arsyeja pse ajo fitoi dremitjen tonë si vrapues. Klienti i desktopit është i dizajnuar mirë pa shumë menuse konfuzive dhe vendosjen dhe ndërfaqja në internet ju lejon të rendisni me lehtësi përmes skedarëve tuaj për të rivendosur në distancë.

Vendi i tretë: IDrive

Planet e pajtimeve të IDrive janë ose 2TB ose 5TB. Si i tillë, kopjimi automatik sipas llojit të skedarit nuk do të punojë me këtë shërbim pasi që kjo mund të çojë lehtësisht me njerëzit që tejkalojnë hapësirën e tyre rezervë pa asnjë mënyrë të thjeshtë për t’u rikthyer poshtë tij.

Në vend të kësaj, IDrive automatikisht etiketon dosje të rëndësishme për rezervë, përfshirë dosjen tuaj të desktopit dhe dokumenteve. Mund të shtoni dosje shtesë lehtësisht nga skedari rezervë i klientit IDrive. Ju gjithashtu mund të zgjidhni skedarë individuale.

Ndërfaqja IDrive është pak më komplekse sesa ajo e Backblaze ose Carbonite. Sidoqoftë, disa përdorues, veçanërisht ata që preferojnë të menaxhojnë nga afër procesin e tyre rezervë, do ta preferojnë këtë. Për shembull, IDrive ofron opsione shumë më të personalizuara të planifikimit, përfshirë mundësinë për të caktuar kohë fillestare dhe prerëse për rezervat.

I njëjti kompleksitet vërshon në përvojën në internet, megjithëse kjo është kryesisht një produkt i faktit që IDrive përfshin karakteristika të ruajtjes së cloud si sinkronizimi, të cilat Backblaze dhe Carbonite nuk.

Përvoja e celularit IDrive është një nga më të mirat që kemi parë për një shërbim rezervë në internet, duke ju lejuar lehtësisht të kopjoni të dhënat e telefonit. Ne do të flasim më shumë rreth këtyre aftësive në seksionin tjetër.

lakueshmëri

Kur vlerësoni opsionet për të gjetur përshtatjen më të mirë për nevojat tuaja, ka karakteristika standarde dhe jo-aq standarde që mund të dëshironi të jeni në vëzhgim për të rritur në masë të madhe mjetin e shërbimit rezervë në internet.

Një tipar i tillë është kopjimi i jashtëm i hard drive-it. Disa shërbime rezervë mund të përdoren për të kopjuar pajisjet e ruajtjes lokale, ndërsa disa mund të përdoren për të kopjuar në pajisjet e ruajtjes lokale (përveç cloud). Kjo përfshin herë pas here pajisje NAS.

Shumica e shërbimeve rezervë në internet kanë aplikacione smartphone që ju lejojnë të përdorni skedarë. Më pak mund të përdoret në të vërtetë për të kopjuar smartphone-in tuaj. Nëse keni foto, lista kontakti dhe mesazhe me tekst që dëshironi të mbroni, sigurohuni që shërbimi juaj rezervë online të mund të akomodohet ose mund t’ju duhet të blini një shërbim të veçantë.

Ndoshta tiparet më të rralla që zgjasin dobinë e një shërbimi rezervë janë ato që më së shpeshti i përkasin mjeteve të ruajtjes së cloud. Disa vjet më parë, disa shërbime të mëdha rezervë përfshijnë sinkronizimin si një veçori. Sot, vetëm një pjesë e vogël e bëjnë akoma. Më të zakonshme janë veçoritë e shkëmbimit të skedarëve që mundësojnë bashkëpunim.  

Vendi i parë: IDrive

IDrive është një nga kompanitë e pakta rezervë në internet që ende po përpiqen të përfundojnë edhe në hapësirën e ruajtjes së cloud. Këtë e bën duke u dhënë përdoruesve ndarje të barabarta ruajtjeje si për kopjimin e skedarit ashtu edhe për sinkronizimin e skedarëve.

IDrive krijon një dosje sinkronizimi në hard diskun tuaj, që është e njëjta qasje e marrë nga Dropbox, Google Drive dhe shërbime të tjera për ruajtjen e cloud. Anydo skedar që vendosni në këtë dosje ruhen në hapësirën tuaj të sinkronizimit të cloud dhe dërguan pajisje të tjera me klientë IDrive të instaluar.   

IDrive gjithashtu ju lejon të ndani skedarë dhe dosje për individë të veçantë përmes postës elektronike, ose të gjeneroni lidhje që dikush mund të përdorë. Këto lidhje madje mund të postohen në Facebook dhe Twitter.

Përtej dyfishimit si një shërbim për ruajtjen e cloud, IDrive është një nga shërbimet e pakta rezervë që ofron rezervë gjithëpërfshirës të smartphone-ve. Kjo përfshin fotografi, muzikë, video, kalendarët dhe kontaktet për pajisjet iOS dhe Android. Aplikacioni Android gjithashtu mund të rezervojë mesazhe me tekst.

IDrive SmartDocs ju lejon të skanoni dokumente si karta identiteti dhe t’i ruani ato në cloud. Ai madje do të kontrollojë datat e skadencës në ID tuaj dhe do t’ju dërgojë kujtesë kur është koha për t’i rinovuar ato.

Për më tepër, IDrive mund të përdoret për të kopjuar fotografi dhe video nga llogaritë tuaja në Facebook dhe Instagram, përfshirë ato në të cilat jeni etiketuar.   

IDrive gjithashtu do të rezervojë çdo hapësirë ​​ruajtëse lokale të përshkruar, përfshirë disqet USB dhe disqet e jashtëm të vështirë. Ju gjithashtu mund të bëni kopje rezervë në disqet e jashtme nëse dëshironi të mbani në dorë një kopje lokale të kopjes rezervë. Për të ndihmuar mbështetjen e fleksibilitetit të saj, IDrive mund të përdoret për të kopjuar pajisje të pakufizuara me një abonim të vetëm të përdoruesit.

Vendi i dytë: SpiderOak ONE

Ashtu si IDrive, SpiderOak ONE ofron aftësi për ruajtjen e cloud, e cila natyrshëm i jep asaj një marrëveshje të mirë më shumë fleksibilitet sesa shumica e shërbimeve rezervë. Karakteristikat e saj të ruajtjes së cloud përfshijnë një dosje sinkronizimi të quajtur “SpiderOak Hive”, për të cilën mund të lexoni më shumë rreth rishikimit tonë SpiderOak.

Sidoqoftë, aftësitë e saj të ndarjes nuk janë aq të përparuara sa IDrive ose Jottacloud. Përvoja varet nga ajo që kompania e quan “ShareRooms”. ShareRooms mund të lidhet me dosjet që keni ruajtur në re. Shtë një mënyrë e bukur për ndarjen e gjërave, por dëshirojmë që të ekzistonte një mënyrë për të ndarë skedarët individualë duke gjeneruar lidhje.

SpiderOak ONE gjithashtu nuk i përket IDrive, pasi vetëm ju lejon të përdorni skedarë nga aplikacioni i tij smartphone. Nuk ka asnjë mundësi për të kopjuar smartphone-in tuaj. Shërbimi, megjithatë, ju lejon të rezervoni disqet e jashtëm të vështirë dhe, si IDrive, një pajtim i vetëm i përdoruesit mund të përdoret për të rezervuar pajisjet e pakufizuara.

Vendi i tretë: Rezervimi i CloudBerry

Rezervimi i CloudBerry nuk ofron veçoritë e ruajtjes së cloud të pCloud ose SpiderOak, megjithatë, ju lejon të ktheni shërbimin tuaj të ruajtjes së cloud në hapësirën rezervë në internet. Në vend që të sigurojë pajisjet e veta të serverit për tu përdorur, shërbimi ju lejon të bashkoni programin me ndonjë prej mbi 50 opsioneve të ndryshme të ruajtjes. Për më shumë detaje se si funksionon kjo, ne ju rekomandojmë të lexoni rishikimin tonë të CloudBerry Backup.

Zgjedhjet përfshijnë opsione të njohura të ruajtjes së cloud si Google Drive dhe OneDrive, si dhe mundësi të ruajtjes së shkallëzuar si Amazon S3, Google Cloud, Azure dhe Backblaze B2. Për më tepër, Backup CloudBerry mund të përdoret për të dërguar të dhëna në pajisjet e ruajtjes lokale.

Një pjesë e vogël e opsioneve të tjera rezervë cloud, duke përfshirë Duplicati dhe Arq, gjithashtu ju lejojnë të zgjidhni opsionet tuaja të ruajtjes, por asnjë prej tyre aktualisht nuk ofron aq shumë zgjedhje sa Rezervimi CloudBerry. Për një ndeshje midis këtyre tre shërbimeve, shikoni betejën më të mirë të rezervimit Mac.

Procesi i Rivendosjes

Futja e të dhënave tuaja në cloud mund të zgjasë me javë. Në përgjithësi, procesi i rikuperimit të fatkeqësive ka tendencë të funksionojë më shpejt sepse shumica e ofruesve të shërbimeve të Internetit ofrojnë shkarkim më të shpejtë sesa lidhjet e ngarkimit. Megjithatë, nëse keni nevojë për skedarë shpejt, ju mund të mos keni kohë për të pritur.

Shumica e shërbimeve rezervë ju lejojnë të keni qasje në skedarë nga distanca dhe t’i rivendosni ato individualisht në vend që të rivendosni gjithçka menjëherë. Disa prej zgjedhjeve, përfshirë tre zgjedhjet tona kryesore për këtë kategori, gjithashtu do t’ju dërgojnë me postë skedarët tuaj në një njësi të jashtme. Nëse keni rezervuar qindra gigabajt të të dhënave, kjo mund të bëjë një ndryshim thelbësor.  

Vendi i parë: IDrive

IDrive ofron disa mënyra për të rikthyer skedarët tuaj. Ju mund të rivendosni të gjithë skedarët tuaj ose skedarët individualë direkt nga klienti i desktopit, si nga cloud IDrive, ashtu edhe nga një disk i jashtëm, nëse i ruani skedarët tuaj në një.

IDrive mbështet kopjimin e makinave të pakufizuara dhe mund të rivendosni nga cilido prej tyre përmes klientit tuaj desktop. Ju gjithashtu mund të shkarkoni çdo dosje ose skedar të ruajtur nga klienti web i IDrive dhe aplikacioni i smartphone smartphone IDrive.

Ajo që e vë IDrive përpara çdo mjeti tjetër rezervë në internet, megjithatë, është shërbimi i tij IDrive Express. Në dispozicion vetëm për klientët e SH.B.A.-së, IDrive Express është një shërbim i ofrimit të korrierit falas për deri në 3TB të të dhënave. Ndërsa ofruesit e tjerë ofrojnë shërbimin e ofrimit të korrierit, vetëm IDrive e ofron falas, një herë në vit për pajtimtarët e planit personal. Mund të përdoret gjithashtu për backupet fillestare.

Vendi i dytë: Karbonit

Carbonite ju jep mundësinë që të rivendosni të gjithë skedarët tuaj nga klienti i desktopit ose të shkoni në ndërfaqen në internet për të zgjedhur dhe shkarkuar skedarë specifikë. Kur rivendosni të gjithë skedarët, ju mund të zgjidhni t’i rivendosni ato në vendndodhjen e tyre origjinale ose t’i ruani të gjitha në një skedar zip.

Rivendosja në internet ju lejon të rivendoseni bazuar në hierarkinë e sistemit tuaj fotografik. Ekziston gjithashtu një mundësi për të kërkuar skedarë specifikë nëse e dini saktësisht se çfarë po kërkoni.

Ju gjithashtu mund të përdorni skedarë nga aplikacioni celular Carbonite.

Arsyeja pse ne e renditim karbonitin më të ulët se IDrive është se shërbimi i tij ndërlidhës përfshihet vetëm falas me abonimin Carbonite Prime, i cili kushton 150 dollarë në vit – dhe madje edhe atëherë, ju duhet të paguani për transportim. Përdoruesit e Carbonite Basic dhe Carbonite Plus ende mund të marrin një njësi të jashtme të dorëzuar për të përshpejtuar rimëkëmbjen, por do të kushtojë të paktën 99 dollarë.

Vendi i tretë: Zjarri i shpinës

Backblaze nuk ju lejon të rivendosni skedarët direkt nga klienti i tij i desktopit; ju duhet të identifikoheni në faqen e internetit. Kur rivendoseni nga faqja e internetit, nuk ka mundësi të rivendosni skedarët në vendet e tyre origjinale. Duhet të shkarkoni një skedar zip.

Sidoqoftë, ju mund të zgjidhni për të shkarkuar të gjithë skedarët tuaj ose të zgjidhni skedarë për të shpejtuar procesin. Pasi skedari zip është gati për të shkarkuar, Backblaze do t’ju dërgojë një email.

Backblaze gjithashtu ka një shërbim të rimëkëmbjes ndërlidhës që ju dërgon ose një flash drive me deri në 128 GB skedarë ose një hard disk me deri në 4TB skedarë. As nuk është i lirë përpara; flash drive kushton 99 dollarë dhe hard drive kushton 189 dollarë. Sidoqoftë, nëse i ktheni ato, Backblaze do t’ju lëshojë një rimbursim.

versioning

Një tjetër veçori e dobishme e rivendosjes për të parë kur zgjedhni një shërbim rezervë në internet është versionimi, i cili është një mënyrë për të ruajtur gjendjet e mëparshme të skedarëve pasi të bëhen ndryshime. Versioni ju mbron nga ndryshimet aksidentale dhe korruptimet e skedarëve, përfshirë korruptimet e shkaktuara nga programet e ransomware si WannaCry.  

Shumica e shërbimeve rezervë në internet përfshijnë versionimin, por disa kanë politika më të mira të versionimit se të tjerët. Atributet e versionit të zakonshëm për të parë kujdesin përfshijnë se sa kohë ruhen versionet e skedarëve dhe sa versione të skedarit ruhen.

Vendi i parë: SpiderOak

Kurdoherë që një skedar i ruajtur në SpiderOak ndryshohet, shërbimi ruan në mënyrë të pacaktuar versionin e mëparshëm të asaj skedari. Nuk ka kufi 30-ditor dhe asnjë kufi se sa versione mund të mbani. Gjithashtu, versionet e ruajtura nuk llogariten në hapësirën tuaj rezervë.

Theështja e vetme që kemi me qasjen e SpiderOak ndaj versionimit është se nuk ka asnjë mënyrë për të vendosur kufij në sa versione mbahen. Nëse nuk i doni, mund t’i fshini manualisht, por kjo kërkon kohë.

Vendi i dytë: IDrive

IDrive merr një qasje më të matur në kopje rezervë sesa SpiderOak: 10 versionet e fundit të çdo skedari të caktuar mbahen pafundësisht.

Ndërsa nuk është aq mbresëlënëse sa të mbash të gjitha versionet e skedarit tënd, në shumicën e rasteve kjo duhet të jetë më shumë sesa mbrojtje e mjaftueshme ndaj ndryshimeve të padëshiruara të skedarëve ose korruptimeve të skedarëve. Ashtu si SpiderOak, versionet e ruajtura të skedarëve nuk llogariten në hapësirën tuaj rezervë, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për monitorimin e përdorimit shtesë.

IDrive gjithashtu e bën më të lehtë të tërhiqeni nga një korrupsion në të gjithë sistemin me veçorinë e tij IDrive Rewind. Me Rewind, mund të rivendosni në gjendjet e versionit të mëparshëm masivisht për të gjithë skedarët brenda një dosje.  

Vendi i tretë: Karbonit

Me Carbonite, tre versionet e fundit të çdo skedari ruhen, pavarësisht nga mosha. Për më tepër, një version ruhet gjithashtu për secilën nga shtatë ditët e mëparshme, një për secilën nga tre javët e mëparshme dhe një për secilin nga dy muajt e mëparshëm. Duke pasur parasysh që Carbonite është një shërbim rezervë i pakufizuar, nuk do të duhet të shqetësoheni për sa hapësirë ​​marrin këto versione.

Fjala e paralajmërimit: Nëse jeni duke përdorur një Mac dhe keni nevojë për versionim, do të dëshironi të shikoni diku tjetër. Tani për tani, Carbonite nuk mbështet aftësitë e versionimit për ta. Sidoqoftë, për përdoruesit e PC, politika e versionit është më e mirë se shumica.

siguri

Njohja e skedarit tuaj është e sigurt në cloud është me rëndësi të madhe. Kjo është më e vërtetë për rezervimin në internet sesa ruajtjen e cloud, pasi shërbimet rezervë në internet kanë tendencë të ngarkojnë më shumë skedarë nga sa keni dijeni.

Kur vlerësoni një shërbim rezervë në internet, do të dëshironi të jeni i sigurt që ai scrambles skedarët tuaj ndërsa pushoni në server qoftë duke përdorur AES ose encryption Blowfish. Në atë mënyrë, askush që merr ato skedarë nuk mund t’i lexojë ato pa çelësin e enkriptimit.

Shumica e shërbimeve rezervë në internet ruajnë ato çelësa të enkriptimit për ju. Megjithatë, disa prej tyre ju japin mundësinë për të vendosur encryption private. Me kriptim privat, ju krijoni çelësin tuaj të enkriptimit dhe shërbimi kurrë nuk e di se çfarë është. E njohur gjithashtu si encryption e njohurive zero, kjo parandalon cilindo, por ju që të lexoni ndonjëherë skedarët tuaj.

Edhe me kodimin AES ose Blowfish në vend, fjalëkalimet e dobëta mund të shfrytëzohen lehtësisht nga ata që dinë të kryejnë sulme brutale të forcës. Për të mbrojtur kundër kësaj, shumë shërbime rezervë në internet ofrojnë vërtetim me dy faktorë, i cili do të kërkojë që një kod i sigurisë i dërguar në telefonin tuaj të futet kur hyni në llogarinë tuaj nga një makinë e panjohur.

Ju gjithashtu dëshironi të siguroheni që ofruesi juaj rezervë ruan të dhëna në objektet e serverit të ngurtësuar të dizajnuar për t’i bërë ballë fatkeqësive natyrore dhe sulmeve fizike dhe virtuale.

Vendi i parë: Imazhi i vërtetë i Acronis

Acronis True Image përfshin shumë standarde tërheqëse dhe karakteristika jo standarde të sigurisë, të cilat çuan në një renditje të lartë në këtë kategori.

Tipari më i rëndësishëm i sigurisë që ofron është encryption private, nga fundi në fund, që është me të vërtetë zero njohuri. Si parazgjedhje, skedarët nuk janë të kriptuar, por duke ndryshuar “kopjuar rezervë” kur krijoni planin tuaj rezervë, ato do të grumbullohen para se të lini kompjuterin tuaj për cloud Acronis.

Do t’ju kërkohet të vendosni një fjalëkalim, i cili përdoret për të gjeneruar çelësin tuaj të enkriptimit. Acronis nuk e njeh kurrë këtë fjalëkalim, edhe kur rikuperon skedarët tuaj, kështu që kompania kurrë nuk do të jetë në gjendje ta kopjojë atë çelës.

Protokolli i kriptimit i përdorur është AES 256, që do të thotë një çelës i tij 256-bit. ’Shtë vlerësuar se do të duheshin disa miliardë vjet për superkompjuterët më të përparuar në botë për të goditur një forcë brutale me një çelës 256-bit, kështu që të dhënat tuaja duhet të jenë mjaft të sigurta – nga njerëz të thjeshtë, sidoqoftë.

Ështja e madhe që kemi me Acronis është se ai nuk siguron gjithashtu një mundësi për vërtetimin e dy faktorëve. Ndërsa gjoja në listën e detyrave Acronis, ende nuk ka ndonjë fjalë të një date zbatimi.

Megjithë këtë humbje të madhe, ne ende renditëm Acronis numër një për shkak të disa tipareve inovative të sigurisë që nuk do të gjesh askund tjetër. Më e mira nga këto është Acronis Active Protection, e cila skanon me inteligjencë rezervën tuaj për korrupsion të mundshëm të hakmarrësve.

Acronis Cloud përbëhet nga qendra të të dhënave në të gjithë botën, secila prej të cilave është krijuar për të kundërshtuar sulmet fizike dhe virtuale. Ata janë patrulluar nga siguria 24/7, monitorohen dhe mbrohen me gardhe të larta, skanues biometrikë dhe karta kyçe.

Vendi i dytë: Karbonit

Objektet e të dhënave të karbonit mbrohen me një sërë kontrollesh për të mbrojtur të dhënat tuaja. Këto përfshijnë sistemet e kontrollit të klimës, rezervimin e baterisë, mbikëqyrjen CCTV, patrullimet e rojeve, skanuesit biometrikë dhe kartat elektronike të çelësave.

Të gjitha të dhënat e ruajtura në serverat e tij grumbullohen duke përdorur AES. Normalisht, Carbonite mban çelësat e enkriptimit për ju. Sidoqoftë, kur regjistroheni për herë të parë, ju jepet mundësia të vendosni një çelës privat të enkriptimit në vend.

Nëse Carbonite mban çelësat tuaj të enkriptimit, ajo përdor AES 128-bit. Nëse vendosni kriptim privat, ai përdor 256-bit encryption.

Karbonit gjithashtu ju lejon të vendosni autentifikimin me dy faktorë,

Vendi i tretë: Zjarri i shpinës

Backblaze rrumbullakon tre zgjedhjet tona kryesore të sigurimit për kopje rezervë në internet. Arsyeja kryesore që nuk përfundoi më lartë është se kemi disa shqetësime në lidhje me zbatimin e tij të kriptimit privat.

Si parazgjedhje, Backblaze mban në çelësin tuaj të enkriptimit. Sidoqoftë, mund të vendosni një çelës privat të enkriptimit kur rezervoni të dhënat tuaja që kompania nuk do t’i dijë ose regjistrojë.

Shikimi nga ana e Backblaze është se kompania kërkon që tu jepni atyre frazën tuaj kur të rikuperoni të dhënat në mënyrë që ata të mund të deshifrojnë të dhënat tuaja para se t’i zhdukin dhe t’i dërgojnë tek ju..

Backblaze pretendon se nuk e regjistron çelësin dhe e shkatërron atë pasi dekriptimi të jetë i plotë, por ne do të preferonim skedarët thjesht të mbeten të koduar deri sa të arrijnë në makinën tuaj, ku ato mund të deshifrohen në mënyrë private.

Me Backblaze, qoftë ndërmarrja ose ju mbani çelësin tuaj të enkriptimit, përdoret encryption 128-bit. Ndërsa preferojmë 256-bit AES, as niveli i kriptimit nuk besohet të jetë i thyer.

Backblaze gjithashtu ka një mundësi për dy faktorë, të cilat mund ta vendosni të aktivizoni çdo herë që regjistroheni ose vetëm kur hyni nga një pajisje e panjohur.

Backblaze gjithashtu ka një mundësi për autentifikimin me dy faktorë, të cilin mund ta vendosni të shkaktojë çdo herë që të regjistroheni ose vetëm kur të regjistroheni nga një pajisje e panjohur.

Backblaze gjithashtu ka një veçori vendndodhjeje për gjetjen e kompjuterave të humbur ose të vjedhur. Ndërsa disi e pazakontë për një shërbim rezervë, është ende një shtesë e bukur e sigurisë.

Mendimet përfundimtare

Nuk ka përgjigje të lehtë për atë që shërbimi më i mirë i kopjes rezervë në internet është sot, dhe kjo nuk është diçka e keqe. Disa lojtarë të spikatur kanë gdhendur niches në hapësirën që duhet t’u drejtohet personave me nevoja të ndryshme. Shpresojmë që ky përmbledhje të ju ndihmojë të merrni kushinetat tuaja. Për blerësin mesatar, duhet të jetë e mjaftueshme për të zgjedhur një zgjidhje që plotëson nevojat e tyre.

Sidoqoftë, ne gjithashtu e dimë që disa nga lexuesit tanë kanë nevoja më specifike kur bëhet fjalë për kopje rezervë në internet. Nëse kjo ju përfshin, gëzohuni: Ne kemi një përzgjedhje të madhe të artikujve për gjetjen e zgjidhjeve rezervë për të përmbushur një sërë nevojash.

 • Rezervimi më i mirë në internet për bizneset e vogla
 • Shërbimi më i mirë i pakufizuar i rezervave në internet
 • Rezervimi më i mirë falas i cloud
 • Zgjidhjet më të mira rezervë të serverit
 • Rezervimi më i mirë Mac
 • Përfitimet e një rezervë të pakufizuar për SMB-të
 • IDrive vs Backblaze
 • CloudBerry vs Acronis vs Storagecraft vs Macrium
 • Azure vs Amazon S3 vs Google Cloud vs Backblaze B2
 • Si kopjohet me Microsoft Azure Works
 • Si funksionon rezervë me Amazon S3

Shpresojmë që të shijuam përmbledhjen e rezervave në internet. Nëse keni ndonjë mendim, pyetje ose pyetje, sigurohuni dhe na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me