Krahasimi i Ruajtjes së Cloud 2020: Krahasoni 50+ Ofruesit e Cloud

Më shumë rreth ruajtjes së cloud:


 • Magazinimi më i mirë në re 
 • Ruajtja e biznesit në re
 • Ruajtja e fotove në re

Shqyrtime të ofruesit: 

 • Sync.com
 • pCloud
 • Tresorit (biznesi)

Kategoritë e programeve të lidhura:

 • VPN më e mirë 
 • Softuer antivirus
 • Menaxheri më i mirë me fjalëkalim
 • Softuer për rikuperimin e të dhënave

Shqyrtime të ofruesve të njohur: 

 • Shqyrtimi i ExpressVPN
 • Rishikim NordVPN
 • Shqyrtimi i Dashlane
 • Shqyrtimi i Bitdefender

Magazinimi më i mirë i Cloud 2020 – Youfarë duhet të dini

Ky artikull eksploron gjithçka që duhet të dini për re. Ne ju tregojmë përkufizime dhe sqarojmë se për çfarë kuptimi ka të bëjë. Pavarësisht nëse jeni pas ruajtjes më të lirë të cloud ose po kërkoni për ruajtjen më të mirë në internet – ne ju kemi mbuluar.

Magazinimi më i lirë i Cloud – jo gjithmonë ideja më e mirë

Gjatë pesë viteve të fundit duke parë industrinë, një gjë është e sigurt: sa më e lirë të jetë një shërbim, aq më shumë ka të ngjarë të dalë së shpejti nga biznesi. 

Pasi të shihni një ofertë “gjatë gjithë jetës” të një shërbimi të pakufizuar të ruajtjes së cloud që lexon shumë mirë për të qenë e vërtetë – ka shumë të ngjarë që është. 

Magazinimi i mirë “i lirë” kushton rreth 10 $ në muaj. Kjo nuk do t’ju japë hapësirë ​​të pakufizuar në re por zakonisht rreth markës 1TB – të mjaftueshme për të ruajtur video, foto dhe dokumente. 

Një nga shërbimet tona kryesore, Sync.com për shembull ofron edhe ruajtje 2TB për më pak se 10 $ në muaj – dhe siguri të jashtëzakonshme të cilës i mungon Dropbox.

Rekomandimet tona janë që të mos kërkoni shërbime më të lira, të cilat thjesht hedhin një ofertë për ju. Vlerësoni me kujdes, lexoni udhëzuesit tanë dhe kontrolloni krahasimin e ruajtjes së cloud më sipër. Për lexuesit tanë gjermanë, ju lutemi shikoni këtë artikull të bukur të përgjithshëm në Sonntagmorgen.com.

Tabela e përmbajtjes

Gjithë Rreth Ruajtjes në Cloud

 • terminologji
 • Magazinimi në re – pse ne po e përdorim atë
 • përcaktim
 • Raste te perdorimit
 • Përparësitë & disavantazhet
 • Ruajtje falas në cloud

Ofruesit më të mirë të ruajtjes në cloud

 • Sync.com
 • pCloud
 • SugarSync
 • Livedrive

Ofruesit më të mirë në internet rezervë

 • Crashplan
 • iDrive
 • Backblaze
 • Carbonite
 • Rezervim online SOS

Krahasimi i Storage Online

 • Rezervimi Online – isfarë është saktësisht
 • Rezervimi Online vs Rezervimi në re – A ka ndonjë ndryshim?
 • Kopje rezervë e pakufizuar e reve
 • Sa ruajtje rezervë ju nevojitet?

Sqarimi i sistemeve të ruajtjes në re të shpjeguara

Krahasimi i Ruajtjes së Cloud – hatfarë “Re” po kërkoni?

Ndoshta, ju keni gjetur grafikun tonë të krahasimit përmes një motori kërkimi që kërkon ruajtjen më të mirë të cloud për skedarët tuaj. Por, a po kërkoni për një shërbim si Dropbox që bën sinkronizimin dhe ndarjen e skedarëve, apo keni më shumë nevojë për një shërbim për të kopjuar skedarët në cloud, siç janë Backblaze ose Crashplan? Para se t’ju ofrojmë ndonjë rekomandim, është me rëndësi jetike të njihni nevojat tuaja. Pra, le të sqarojmë disa nga ato koncepte dhe terma të komplikuar të reve:

Ruajtja e reve u shpjegua me terma të thjeshtë

Shpjegohen kushtet e cloud: *

Ne ju ndihmojmë të kuptoni terminologjinë e ndryshme të reve, në mënyrë që të jeni të sigurt për të ditur ndryshimin.

Magazinimi në re

Ky është termi gjithëpërfshirës për ruajtjen e skedarëve në internet. Një supozim i zakonshëm është se ai përfshin sinkronizimin, shkëmbimin dhe bashkëpunimin e skedarëve ku një kopje lokale është gjithmonë e pranishme në kompjuterin e përdoruesit.

Rezervimi në internet / Rezervimi në re

Rezervimi i cloud është gjithashtu një formë e ruajtjes së cloud, por pa sinkronizim skedar. Ai përqendrohet kryesisht në rezervë, që është duke krijuar një kopje të hard drive tuaj në re.

Ruajtja Online

Ruajtja e skedarëve në internet pa pasur një kopje lokale në një kompjuter. Për të modifikuar një skedar, duhet të shkarkohet nga uebi ose nga një aplikacion specifik.

File Sync dhe Share

I përket hapësirës së ruajtjes së cloud dhe lidh një dosje projekti me cloud, në mënyrë që të gjithë skedarët të jenë të njëjtë në të gjitha pajisjet e lidhura për të gjithë përdoruesit që marrin pjesë në aksion.

Mbajtësit me një klikim / Cyberlockers

Sigurisht për qëllime të ruajtjes në internet dhe përdoret gjerësisht në komunitetin ilegal të ndarjes së skedarëve për shkak të anonimitetit të tij.

* Ky është vetëm një përmbledhje e shpejtë, më poshtë do të gjeni shpjegime më të hollësishme kur klikoni në lidhjet.

Kthehu tek grafiku i krahasimit

Përkufizimi i ruajtjes në cloud

Magazinimi në re është ndoshta termi gjithëpërfshirës për të gjitha ato shërbime të listuara në krahasimin dhe rishikimet tona. Të gjithë ofruesit transferojnë dhe ruajnë të dhënat në cloud që do të thotë në kompjuterë ose serverë të vendosur në të gjithë botën, të bëra të arritshme përmes internetit..

Kur njerëzit janë duke kërkuar për këtë term online, ata menjëherë mendojnë për Dropbox, Google Drive ose OneDrive sepse ato janë shërbimet (Dropbox në veçanti) që krijuan termin dhe krijuan sinkronizimin e skedarëve dhe ndajnë në dispozicion të përdoruesit përfundimtar në vend të vetëm bizneseve.

Me terma shumë të thjeshtë, një ofrues i ruajtjes së cloud (ndërmarrja pritëse) instalon një program klienti në kompjuterin e një përdoruesi. Ai program pastaj transmeton çdo skedar që një përdorues zgjedh përmes internetit tek ofruesi i shërbimit në mënyrë që ato skedarë të mund të ndahen dhe të arrihen lehtësisht në pajisjet e tjera në pronësi të të njëjtit përdorues.

Kjo mund të jetë një pajisje e lëvizshme, një laptop ose një desktop me sistemin operativ Windows ose Macintosh. Të gjitha ndryshimet e bëra në të dhënat që janë vendosur të sinkronizohen nëpër pajisje, azhurnohen në kohë reale në të gjitha makinat ku është instaluar softu i cloud..

Pse po e përdor…

Me ruajtjen e cloud, unë i kam të gjitha skedarët që më duhen në majë të gishtave, sepse projektet e tanishme sinkronizohen me të gjitha pajisjet e mia në kohë reale, nuk ka rëndësi nëse prezantimet e tij, spreadsheets ose video të mëdha. Unë jam duke përdorur ruajtjen e cloud për të punuar me ekipin tim të largët dhe të ndaj foto me gjyshen time në të njëjtën kohë.

Nëse përdoret si duhet, unë madje mund të liroj një hapësirë ​​të diskut të ngurtë vetëm duke sinkronizuar dhe shkarkuar skedarët që më duhen me të vërtetë në kompjuterin tim. 

Mauricio Prinzlau - Ekspert i ruajtjes në cloud në

Ruajtja në internet e re

Pra, le të supozojmë se një përdorues ka tre pajisje: një kompjuter desktop, një kompjuter laptop dhe një pajisje të lëvizshme dhe ajo instalon Dropbox (ose ndonjë shërbim tjetër të ruajtjes së reve) në të gjitha ato. Pastaj ka gjithsej 4 kopje të secilës skedar të disponueshëm: një kopje në secilën pajisje dhe një tjetër në të ashtuquajturin “cloud”.

Ruani të dhënat në re
Ruajtja e një skedari në laptopin e saj do të ngarkojë ndryshimet në re, ku algoritmet krahasojnë kopjen e re me çdo kopje tjetër në makinat e saj dhe më pas vendosin se cili është versioni më aktual. Në atë mënyrë, një përdorues gjithmonë mund të jetë i sigurt për të punuar në skedarin e duhur në çdo moment të kohës.

Ofruesit e ruajtjes në cloud nuk mund të sinkronizojnë vetëm skedarët, por edhe t’i bëjnë ato të disponueshëm për një person tjetër ose edhe një grup njerëzish duke i ndarë. Kopjimi i cloud i një skedari është më pas i disponueshëm për një palë të tretë. Tani ka dy koncepte të rëndësishme për tu kuptuar: lidhjet publike dhe private. Me një lidhje publike, çdokush me atë lidhje mund të hyjë në një skedar ose dosje, ndërsa një lidhje private është e arritshme vetëm me ftesë dhe zakonisht kërkon që përdoruesit e ftuar të krijojnë një llogari me kompaninë e ruajtjes së cloud. Tani, që ju të kuptoni se çfarë është ruajtja në re dhe çfarë është, ju mund të shihni tashmë mundësitë e pafund:

Kthehu tek grafiku i krahasimit

Shërbime të pakufizuara të ruajtjes në re – të mundshme?

Re ka shumë aplikime. Ne kemi mbledhur një listë të gjërave që mund të bëni dhe si cloud mund t’ju ndihmojë të punoni në mënyrë më efikase.

Asnjë bashkangjitje emaili me ruajtje në cloud

Nuk ka më bashkangjitje emaili

Bashkëlidhjet e mëdha të postës elektronike janë një dhimbje, është e vështirë të dihet nëse ato mbërrijnë në mënyrë të sigurt te marrësi. Pasi që skedarët mund të ndahen me një lidhje publike, ajo lidhje mund të dërgohet me email me një marrës, ku mund të shkarkohet.

Nuk ka më emra skedarë akward

Asnjë emër skedarësh më të çuditshëm si përfundimtar, final-1, final-final

Të gjitha versionet e skedarëve të një dokumenti, prezantimi, spreadsheet ose ndonjë skedar për atë çështje ruhen në cloud. Të gjitha palët që kanë qasje në atë skedar ose dosje do të shohin gjithmonë versionin aktual, pavarësisht se kush e ka redaktuar atë të fundit. Ajo që dikur ishte një zinxhir i pafund dokumentesh të reja, krijimtaria e emrit të të cilit u ul me secilin version, tani është e kombinuar në një skedar të vetëm.

File Sync dhe Share

Duke ditur që të gjithë skedarët janë gjithmonë aty, sinkronizimi i skedarëve aka

Pavarësisht nëse jeni në aeroport, në një kafene, një hapësirë ​​bashkëpunimi, udhëtoni, në zyrë, në shtëpi, të gjitha skedarët thelbësorë janë gjithmonë në dispozicion dhe nuk duhet të mbani mend që t’i transferoni ato në një gisht USB drejtoni ose dërgoni vetë një email sepse skedarët sinkronizohen përmes softverit të ruajtjes së cloud në të gjitha pajisjet tuaja (të lëvizshme).

Rezervime të reve

Ruajtja e skedarëve në re për kopjet rezervë

Shërbimet e ruajtjes së skedarëve në cloud mund të shërbejnë si një kopje rezervë e shpejtë sepse versionet e shumta të një skedari të vetëm janë të disponueshme në cloud dhe në pajisjet e tjera. Pra, nëse ndodh një shkrirje kompjuteri, të keni një abonim me një shërbim të ruajtjes së cloud lejon restaurimin e shpejtë të skedarëve të humbur.

Bashkëpunim në re

Magazinimi Online për bashkëpunim

Sigurisht që një nga përfitimet kryesore të shërbimeve si Dropbox është bashkëpunimi me një ekip virtual të përhapur në kontinente të ndryshme. Të gjithë anëtarët e një ekipi mund të kenë qasje në një dosje të përbashkët dhe të ngarkojnë dhe shkarkojnë të dhëna, kështu që të gjithë janë në të njëjtën faqe me statusin e projektit. Edhe nëse dikush në ekip bën një gabim, shumica e shërbimeve ofrojnë version versionim të skedarëve ’që do të thotë që administratori mund të kthehet prapa dhe të rikuperojë skedarët e fshirë ose edhe versionet më të vjetra të të njëjtit skedar.

Qasja në skedarë offline

Ruajtja më e mirë në internet për qasje jashtë linje?

Edhe pse ata quhen ofrues të ruajtjes së cloud, me sinkronizimin e skedarit të përmendur më lart, të gjitha skedarët janë në dispozicion offline. Kështu që puna në një projekt me një lidhje të dobët ose jo ekzistuese në internet është e mundur. Pasi të lidhen përsëri, ndryshimet ngarkohen automatikisht.

Kthehu tek grafiku i krahasimit

Opsionet kryesore të ruajtjes në cloud

Opsionet më të mira të ruajtjes në cloud që na pëlqejnë

Fatkeqësisht, nuk ka asnjë zgjidhje me një madhësi të përshtatshme. Ju duhet të shikoni kërkesat tuaja me kujdes dhe të zgjidhni një shërbim me ndihmën e grafikut tonë të krahasimit. Këto shërbime më poshtë janë disa shërbime për lexuesit tanë dhe na pëlqejnë shumë. 

Sync.com 

Sync.com është një ofrues mjaft i ri në bllok. Me qendër në Kanada, ata rivalizojnë Dropbox si në shpejtësinë e përdorimit ashtu edhe në shpejtësinë e sinkronizimit. Sidoqoftë, ato ofrojnë diçka shumë më të vlefshme: siguri me njohuri zero. Të dhënat e përdoruesit janë të koduara nga fundi në fund, prandaj askush përveç përdoruesit nuk mund t’i shohë të dhënat në qartë. Sync ofron aplikacione celularë për iOS dhe Android dhe është në dispozicion në Mac dhe Windows njësoj. Fatkeqësisht, një klient Linux nuk është ende në hartën e rrugës.

Vizitoni www.sync.com

Lexoni rishikimin

pCloud

Shqyrtimi i pCloud
pCloud mund të konsiderohet një nga lojtarët më të rinj në bllok dhe ata hyjnë me një çmim interesant. Përdoruesit mund të marrin një memorie masive 20 GB pa pagesë. Nivelet e tyre të paguara janë me çmime të arsyeshme gjithashtu:

Konsumatori merr 1TB ruajtje për 7,99 dollarë në muaj dhe atje kursen disa dollarë në krahasim me Dropbox ose Google Drive. pCloud lejon klientët ta vendosin atë si një disk cloud, që do të thotë skedarët e ruajtur në pCloud nuk kanë nevojë të jenë në dispozicion lokalisht në disqet e përdoruesit. Fatkeqësisht, nëse dëshironi të keni siguri shtesë, duhet të paguani një tarifë shtesë për pCloud Crypto.

Përdoruesit e biznesit marrin 5TB e ruajtjes. Ky plan përfshin minimumi 5 përdorues, secili duke marrë 1TB ruajtje. Këto plane do t’ju kthejnë në 49,95 $ në muaj, secili përdorues shtesë do të kushtojë 10 $.

pCloud është në dispozicion për Windows dhe Mac dhe lajme të mira për përdoruesit e Linux, ata gjithashtu mund të shkarkojnë një klient. Aplikacionet e tyre mobile kanë një bukuri dhe janë në dispozicion në dyqanet e aplikacioneve iOS dhe Android.

rekuizitë

Cons

Vizitoni www.pcloud.com

Lexoni rishikimin

SugarSync

Shqyrtimi i Biznesit SugarSync
Siç sugjeron tashmë emri, SugarSync është një shërbim i përqendruar në sinkronizimin dhe ndarjen e skedarëve, por ato gjithashtu lejojnë përdoruesit të kryejnë punë rezervë në sfond. Ajo që është e mrekullueshme në lidhje me SugarSync është që ata lejojnë përdoruesit të zgjedhin çdo dosje në një kompjuter të sinkronizohet me cloud të tyre, ndryshe nga Dropbox ku klientët duhet të zgjedhin një dosje në makinat e tyre. SugarSync është në dispozicion në shumë shije të ndryshme duke filluar nga 100 GB për 7.49 $ / muaj. Më e shtrenjtë se Dropbox por ia vlen edhe paraja shtesë për fleksibilitetin.

Aplikacioni i ruajtjes së skedarëve në internet SugarSync është në dispozicion për Windows dhe Mac dhe të dyshuarit e zakonshëm për klientët celularë: Android dhe iOS.

rekuizitë

Cons

Vizitoni SugarSync

Lexoni rishikimin

Livedrive

Rishikimi i Livedrive
Uebfaqja dhe shërbimi i Livedrive nuk kanë ndryshuar shumë në 4 vitet e fundit. Nga jashtë Livedrive nuk ka ndryshuar shumë vitet e fundit, faqja e internetit dhe planet e tyre ende duken të njëjta si gjithmonë. Sidoqoftë, kam ndjenjën pasi ato janë fituar nga J2 Global gjërat po shkojnë më mirë: ata e kanë azhurnuar programin e klientit të tyre në një pamje më moderne, shpejtësitë e ngarkimit janë rritur dhe unë jam i kënaqur në përgjithësi me përvojën. Shtë një nga ata ofruesit që ndërthurin sinkronizimin e skedarëve dhe ndajnë me kopje rezervë cloud (nëse jeni të gatshëm të fshini paratë e gatshme për Pro Suite), por përdoruesit që thjesht kërkojnë kopje rezervë ose sinkronizimi mund të zgjedhin plane më të lira. Për dallim nga shërbimi tjetër, Livedrive gjithashtu lejon përdoruesit të kopjojnë disqet NAS. Nëse keni shumë skedarë për të sinkronizuar, do ta doni funksionin e sinkronimit LAN të Livedrive që shpejton ndjeshëm procesin, nëse të gjitha makinat tuaja janë në të njëjtin rrjet. Klientët janë në dispozicion për Windows dhe Mac, dhe pajisjet iOS, Android dhe Windows 8.

rekuizitë

Cons

Vizitoni www.livedrive.com

Lexoni rishikimin

Marka të tjera për të ditur…

 • SpiderOakONE
 • MEGA
 • Dropbox
 • Syncplicity
 • Google Drive
 • OneDrive
 • kuti
 • MediaFire
 • Kopjoni (ndërprerë)
 • Tresorit
 • Cubby
 • CloudMe
 • Bitcasa
 • OpenDrive
 • hubiC
 • ZipCloud
 • Pogoplug
 • Amazon Cloud Drive
 • Yandex.Disk
 • 4Sync

Kthehu tek grafiku i krahasimit

Avantazhet e ruajtjes në cloud & disavantazhet

Ka disa avantazhe dhe disavantazhe kur përdorni ofruesit e ruajtjes së cloud për të dhënat tuaja. Këtu janë disa që duhet të marrin në konsideratë:

Përparësitë

disavantazhet

Kthehu tek grafiku i krahasimit

Ruajtje falas në cloud

Ruajtje falas në cloud

Magazinimi falas i cloud duket të jetë i disponueshëm me bollëk këto ditë, duke filluar nga 2 GB (Dropbox) dhe 15 GB (Google Drive) deri në 50 GB për MEGA.nz. Ndërsa falas është sigurisht mjaft e mirë për të provuar nëse një shërbim funksionon apo jo, ai vjen me një sërë kufizimesh që përdoruesit duhet të jenë të vetëdijshëm. Le të merremi me të mirat dhe të këqijat e ruajtjes falas me një krahasim krah njëri-tjetrit dhe të tregoni disa shërbime që ofrojnë ruajtje falas.

Përparësitë

disavantazhet

* vini re, megjithatë, që ka shërbime falas që ofrojnë kriptim të shkëlqyeshëm për ato llogari, të tilla si MEGA, Tresorit, Sync.com, dhe më shumë.
** kjo mund të jetë një disavantazh siç e pamë me Copy.com: ata i lejuan përdoruesit të rritin ruajtjen falas në 200 GB dhe tani të paracaktuar.

Kthehu tek grafiku i krahasimit

Shërbime të ruajtjes në cloud për ndërmarrje, biznes ose përdorim personal?

Shërbimet e ruajtjes në re mund të përdoren për përdorim personal dhe të biznesit. Sidoqoftë, kërkesat ndryshojnë shumë nga njëra-tjetra. Ndërsa në anën e konsumatorit përdorimi i lehtë dhe pajtueshmëria është shqetësimi kryesor, zhvendosja e përparësive drejt privatësisë dhe sigurisë në një biznes apo mjedis të ndërmarrjes.

Për shembull, bizneset kanë nevojë për një kontroll më të madh mbi skedarët e përbashkët. Ata duhet të jenë në gjendje të vendosin lejet e dosjeve rast pas rasti dhe madje edhe nën-dosjet e kontrollit. Ky është vetëm një shembull. Këtu është një tabelë krahasimi që tregon ndryshimin midis klasës së konsumatorit dhe ruajtjes së cloud të biznesit / ndërmarrjes.

Ruajtja e reve në biznes
Shërbimet e ruajtjes së cloud të biznesit quhen zakonisht shitës të Ndërmarrjeve File Sync dhe Share (EFSS) sepse ato përqendrohen në bashkëpunimin e biznesit dhe aktivizimin e celularit. Quadrant magjik i Gartner për sinkronizimin e skedarëve dhe shpërndarjen e shitësve krahason këto shërbime çdo vit dhe zgjedh ato që udhëheqin këtë fushë. Ndërsa Dropbox për Biznes po fiton gjithnjë e më shumë tërheqje, ai ende përdoret kryesisht nga përdoruesit fundorë.

Shitësit e njohur janë Egnyte, të cilët e kanë bërë popullor modelin hibrid të reve, dhe Box, i njohur për një gamë të gjerë integrimesh në aplikacionet e palëve të treta siç është Salesforce. Analizat e Gartnerit klasifikojnë Citrix Sharefile si udhëheqësin e tanishëm të tregut të Ndërmarrësve File Sync dhe shitësit e Share, megjithatë, ato janë përgjithësisht të orientuara drejt ndërmarrjes me 10 ose më shumë përdorues. Nëse jeni të interesuar të shikoni opsionet e ruajtjes së cloud për biznesin e vogël, mund të shikoni në tabelën tonë të krahasimit.

Kthehu tek grafiku i krahasimit

Rezervimi online

Rezervimi në internet i cloud për individët
Kur përdorni një shërbim rezervë në internet të dhënat e kompjuterit ruhen në cloud, por funksionojnë ndryshe nga aplikacionet e ruajtjes së cloud: kopjet rezervë në internet prodhojnë një kopje të saktë të një hard drive dhe transferojnë të gjithë skedarin dhe strukturën e dosjeve tek ofruesi i shërbimit rezervë në internet. Ky proces pasqyrimi është shumë i përshtatshëm sepse përdoruesit nuk duhet të mbajnë mend të kopjojnë dhe ngjitur skedarë të rëndësishëm në një dosje specifike. Përdoruesit e Apple mund ta dinë këtë procedurë nga Time Machine ku i gjithë hard drive kopjohet në një disk tjetër.

Tani, shërbimet rezervë në internet mund të funksionojnë si punë të planifikuara një herë në ditë, javë ose muaj, ose vazhdimisht në sfond, kështu që kurdoherë që një skedar ndryshon, ngarkohet menjëherë në serverët e kompanisë. Nëse gjerësia e bandës dhe CPU e lejon këtë, ne gjithmonë ju rekomandojmë të aktivizoni kopje rezervë të vazhdueshme.

Vitet e fundit, ofruesit e shërbimit rezervë në internet kanë gjetur petët e tyre të preferuara të marketingut që shtyjnë përpara fjalën “të pakufizuar” në kopjen e tyre të marketingut. Whatfarë kuptojnë ata, sigurisht, është se ata nuk do të vendosin ndonjë kufizim në skedarët që ngarkon një përdorues që janë brenda politikës së tyre të përdorimit të drejtë. Përdoruesit e mprehtë e dinë këtë reklamë nga shërbimet e mbajtjes së faqes në internet që ofrojnë një bandë të pakufizuar. Sidoqoftë, politikat e përdorimit të drejtë janë zakonisht mjaft të larta në intervalin e terabajtëve, kështu që përdoruesit mesatarë të kompjuterave nuk duhet të shqetësohen për “mbarimin e hapësirës”.

Basti i sigurt është që të shkoni me çdo shërbim rezervë të pakufizuar që vlerësojmë shumë, për shembull Backblaze, Crashplan ose Carbonite sepse gjithashtu mund të bëni kopje rezervë të disqeve të jashtëm të fortë ose pajisjeve NAS dhe kurrë nuk duhet të shqetësoheni për çështjet e hapësirës.

Nëse keni nevojë për veçori shtesë, siç është sinkronizimi i skedarëve dhe ndarja, duhet të zgjidhni me kujdes ofruesin tuaj të rezervës në internet sepse jo çdo shërbim ka ato veçori. Shikoni IDrive, Acronis True Image Cloud, Jottacloud, Justcloud ose Livedrive për disa shembuj.

Këtu janë disa sugjerime të shërbimeve rezervë në internet që ju rekomandojmë të kontrolloni:

Kthehu tek grafiku i krahasimit

5 opsionet kryesore të kopjimit në internet që na pëlqejnë

Ne e dimë se mund të marrë dërrmuese duke zgjedhur opsionin e duhur. Tregu është mjaft i ngopur me mbi 50 ofrues, kështu që ne ju tregojmë pesë të preferuarat tanë që kanë treguar një nivel të lartë të performancës dhe kozistencës gjatë viteve të fundit.

Crashplan

Shqyrtimi i Crashplan
Crashplan ka qenë shërbimi ynë i rekomanduar për kopje rezervë cloud me vite sepse ofron një përvojë me të vërtetë të pakufizuar (nëse vendoset në mënyrë korrekte). Pothuajse nuk ka kufizime se sa të dhëna mund të bëni kopje rezervë, sa versione që mund të ruani ose për madhësitë e skedarëve, madje edhe një bazë e madhe e të dhënave me email prej 10 GB Outlook është rezervuar si duhet.

Atëherë, ku është kapja? Kemi provuar shpejtësi mjaft të ngadalta rezervë nga vendndodhja jonë në Evropë. Konsumatorët në SH.B.A nuk duket se e kanë këtë problem. Në çdo rast, kopjimi i një numri të madh të skedarëve kërkon gjithmonë kohë, por Crashplan bën një punë fantastike me një qasje të thjeshtë set-it-dhe-harroj-it. Përdoruesit mund të zgjedhin planin familjar i cili lejon të kopjoni deri në 5 kompjuterë / pajisje.

Vizitoni www.crashplan.com

Lexoni rishikimin

iDrive

Rishikimi i IDrive
IDrive është shndërruar në një shërbim hibrid ndër vite: duke filluar vetëm duke ofruar një rezervë cloud, ata tani futen në lojën për ndarjen dhe sinkronizimin e skedarëve dhe po shkojnë mjaft mirë. Megjithatë, konsumatorët duhet të përdorin IDrive për atë që është krijuar fillimisht: rezervë cloud.

IDrive u ofron përdoruesve fundorë një mori të tërë opsionesh të personalizimit të rezervave, nga krijimi i grupeve të ndryshme rezervë, caktimi i orareve rezervë kokrrizore për mbrojtjen e kopjeve rezervë të tyre me një çelës encryption personal që vetëm përdoruesi e di dhe zotëron. Në testet tona duke ngarkuar një 10 GB nuk ishte zgjidhja më e shpejtë atje, por funksionoi shumë mirë duke shtuar të gjitha skedarët në pak më shumë se një orë. IDrive nuk është një shërbim i pakufizuar, por ka plane shumë të përballueshme 1TB duke filluar nga 5 dollarë në muaj.

Interesant: pajtimtarët e paguar mund të marrin falas 1 dërgesë fizike të të dhënave të tyre që shpejtojnë procesin e rezervimit / rivendosjes mjaft të konsiderueshme.

Vizitoni www.idrive.com

Lexoni rishikimin

Backblaze

Rishikimi i prapambetjes
Backblaze ka qenë shërbimi im rezervë i goto për t’ju rekomanduar pjesën teknikisht më pak të arsimuar të familjes dhe miqve të mi. Veryshtë shumë e thjeshtë për tu vendosur: instaloni klientin, filloni kopjen rezervë dhe kopjon gjithçka që është në hard diskun tuaj, përveç sistemeve dhe skedarëve të aplikacionit. Përdoruesit mund të përjashtojnë dosjet ose skedarët që nuk duan të rezervojnë, për shembull, unë gjithmonë përjashtoj dosjen time Shkarkime, sepse çdo gjë që ruaj atje, unë gjithmonë mund të ri-shkarkoj.

Kjo kursen gjerësinë e bandës dhe kohën e përgjithshme rezervë. Backblaze rezervohet shpejt – nëse e lejoni atë dhe vendosni fijet në 10. Kjo mund të ngadalësojë aplikimet e tjera të rrjetit për shembull seanca të largëta desktopi dhe të ngjashme. Procesi i rivendosjes së backblaze është pak i ngathët pasi mund të shkarkoni vetëm skedarë zip nga klienti në internet. Në përgjithësi, përdoruesit mund të marrin Backblaze me një çmim shumë të përballueshëm për vetëm 5 dollarë në muaj ose 50 $ në vit. Kjo nuk është aspak inteligjente për mendimin tim.

Vizitoni www.backblaze.com

Lexoni rishikimin

Carbonite

Faqe Hyrëse për Shqyrtimin e Karbonit
Carbonite është një tjetër shërbim i mirëfilltë rezervë në internet, megjithatë, versioni Windows është shumë më i lartë se botimi Mac: Përdoruesit e Mac duhet të shkojnë pa kopje rezervë të jashtme të hard drive ose kopje rezervë të imazhit të pasqyrës. Nëse jeni përdorues i Windows, Carbonite ka shumë për të ofruar dhe sigurisht që është një nga zgjidhjet më të mira atje.

Përdoruesit që regjistrohen në planin kryesor për 149 $ / vjet marrin një rikthim falas në shërbimin e dyerve, ku një hard drive dërgohet nëse godet katastrofa. Rezervimi i cloud është lehtësisht i konfiguruar dhe funksionon automatikisht nëse përdoruesit nuk mendojnë të zgjedhin skedarë dhe dosje. Carbonite do të mbështesë vazhdimisht skedarë në sfond, nëse skedarët video duhen mbështetur automatikisht klientët duhet të zgjedhin së paku planin kryesor..

Për fat të mirë, Carbonite u hoq nga qafe disa politika të pakëndshme për të kufizuar bandën dhe u ofron përdoruesve një përvojë vërtet të pakufizuar.

rekuizitë

 • Rikthim shumë i sigurt në re përmes çelësave të enkriptimit privat
 • Procesi i thjeshtë i konfigurimit, madje edhe për përdoruesit e rishtar
 • Program kompjuterik i denjë

Cons

 • Asnjë shkëmbim dhe sinkronizim i skedarëve (ndërprerë që nga prilli 2016)
 • Mjerisht, nuk ka kopje rezervë të NAS-së në botimet personale
 • Ndonjëherë rezervë i ngadaltë, duket se është i kufizuar në 10 Mbit / s

Vizitoni www.carbonite.com

Lexoni rishikimin

Rezervim online SOS

Rishikimi i rezervave në internet SOS
Rezervimi Online SOS është këtu me një çmim të pakufizuar agresiv: 7,99 $ në muaj është goxha i mirë. Ekzistojnë disa paralajmërime që përdoruesit duhet të jenë të vetëdijshëm: nga njëra anë SOS kërkon hapësirë ​​të mjaftueshme falas për hard disk për skedarët e ruajtur, domethënë nëse jeni duke kopje rezervë prej 10 GB hapësirë ​​SOS Online Backup mund të kërkojë një hapësirë ​​shtesë prej 10 GB për cached fotografi.

Nga ana tjetër, nuk ka mundësi të vazhdueshme rezervë në dispozicion, përdoruesit mund të përputhen me orarin në orë, megjithëse. SOS nuk është shërbimi më i shpejtë i rezervimit të reve në testin tonë dhe u desh pak kohë të ngrohet derisa lidhja mesatarisht të jetë rreth 7Mbit / s. Për ata përdorues që duan të ndajnë skedarë, SOS Online Backup ka një mundësi për ndarjen e skedarëve, sipas faqes së internetit të tyre që është. Në praktikë, është implementuar në mënyrën më të keqe të mundshme që kam parë ndonjëherë në një aplikacion rezervë. M’u deshën gati 30 minuta për ta gjetur.

Nëse jeni duke kërkuar një zgjidhje për ndarjen e skedarëve, ju lutemi shikoni diku tjetër. Sidoqoftë, kopjet rezervë funksionojnë shumë dhe fakti që SOS ruan versionet e pakufizuara të skedarëve do të kënaqë nevojat e shumicës së njerëzve. Në Cloudward, ne rekomandojmë që njerëzit të përdorin aplikacione të ndryshme për rezervimin dhe ruajtjen e cloud gjithsesi.

rekuizitë

 • Greatmime të shkëlqyeshme të pakufizueshme për deri në 5 pajisje kompjuterike dhe pajisje të pakufizuara mobile
 • Procesi i lehtë i konfigurimit, por mos mbështeteni në zgjedhjen automatike të kopjimit
 • Rivendosjet mund të ekzekutohen në një shteg të dëshiruar të dosjeve

Cons

 • Versioni Mac është më i dobët se sa homologu i tij Windows
 • Zbatimi i tmerrshëm i veçorisë për ndarjen e skedarëve që më bën të pyes veten nëse ata me të vërtetë duan që njerëzit të ndajnë skedarë
 • Shpejtësia e transferimit mesatar prej 7Mbit / s

Vizitoni SOS Rezervimin Online

 

Lexoni rishikimin

Marka të tjera për të ditur…

 • SpiderOakONE
 • degoo
 • Dupplica
 • Jottacloud
 • mimedia
 • ADrive
 • StorageGuardian
 • memopal
 • JungleDisk
 • Symform
 • Acronis Cloud
 • ElephantDrive
 • SurDoc
 • Mozy
 • Cyphertite
 • MyPCBackup
 • Zoolz
 • IBackup
 • nomadesk
 • Rezervim Online Norton
 • AltDrive
 • Kutia e depozitave të të dhënave
 • SafeSync
 • MyOtherDrive
 • Mbrojtja totale

Rezervimi i reve

Rezervimi në internet i cloud për individët
Rezervimi i reve në thelb është një sinonim i rezervës në internet sepse përshkruan të njëjtën gjë. Në fakt, termi rezervë cloud po bëhet gjithnjë e më popullore. Dikur ishte përdorur gjerësisht vetëm në sektorin e biznesit, por tani të gjithë e kuptojnë se çfarë nënkuptohet nga cloud.

Në Cloudward.net ne i përdorim ato terma rezervë në mënyrë të ndërsjellë, kështu që shpresojmë që kjo të sqarojë disa dyshime. Lista e dhënë në grafikun tonë të krahasimit rendit shërbimet bazuar në karakteristikat, besueshmërinë, shpejtësinë, sigurinë dhe mbështetjen e klientit. Në asnjë mënyrë renditjet tona nuk janë një fund i të gjithave, por përkundrazi mund t’ju shërbejnë si një pikënisje sepse mund të filtroni tiparet bazuar në kërkesat tuaja.

Wiki Ruajtja e Cloud

Wiki Ruajtja e Cloud

Ne jemi duke punuar në seksionin tonë wiki për të siguruar të porsaardhurit në cloud një mënyrë të thjeshtë për të kontrolluar termat e përdorur shpesh në faqet e internetit të shitësve. Disa nga këto terma përdoren në mënyrë të ndërsjellë gjë që e bën të vështirë përcaktimin për çfarë përdoren.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map