Arkivi i Rishikimeve të Rezervave Online të Biznesit – Cloudward

Shtë e rëndësishme të mbroni të dhënat e biznesit tuaj sepse vuajtja e një humbjeje të të dhënave mund të jetë katastrofike për biznesin tuaj. Ju mund të përjetoni humbje të të dhënave për një numër arsyesh të ndryshme, përfshirë sulmet në internet, dështimet e hard drive, fshirjet aksidentale dhe madje edhe veprimet jo-aksidentale, me qëllim të keq nga punonjësit (ish). 


Le të mos harrojmë vjedhjet, vjedhjet ose fatkeqësitë natyrore, siç janë përmbytjet ose zjarret. Pavarësisht nga shkaku, 93 përqind e bizneseve që vuajnë nga humbja e të dhënave përfundojnë të paraqesin falimentim brenda një viti.

Për fat të mirë, ka mënyra për ta parandaluar këtë, dhe më e mira është të kopjoni të dhënat e biznesit tuaj në cloud. Kjo është më mirë sesa të mbështeteni në softuerin më të mirë të rimëkëmbjes së të dhënave, sepse nuk është e sigurt se do të jetë në gjendje ta bëjë këtë. Ju nuk mund të mbështeteni as në SSD, sepse ato përjetojnë më shumë gabime të të dhënave sesa HDD-të.

Duke lëvizur të dhënat tuaja në cloud dhe, më saktësisht, në qendrat e të dhënave në shkallë të gjerë, të dhënat tuaja do të gëzojnë zhdëmtim të ngjashëm me RAID, si dhe masa të forcuara të sigurisë, siç janë mbikqyrja, gardhet, alarmet, furnizimi i pandërprerë i energjisë, dyshemetë e ngritur, sistemet e shtypjes nga zjarri dhe mjete të ndryshme të tjera për të siguruar të dhënat tuaja. Karakteristikat e sigurisë së të dhënave janë gjithashtu të disponueshme.

Thënë kështu, të mbështetesh vetëm në re është si të vendosësh të gjitha vezët në një shportë. Edhe me të gjitha masat e sigurisë në vend, më e keqja mund të ndodhte. Një strategji më e mirë për të parandaluar humbjen e të dhënave është kopjimi i një pajisje lokale. Kjo është pjesë e rregullit rezervë 3-2-1. 

Për ta bërë më të lehtë zbatimin e këtij rregulli, disa shërbime rezervë ju lejojnë të bëni kopje rezervë hibride, e cila ju lejon të krijoni kopje rezervë lokale përveç cloud. Nëse doni të mësoni më shumë rreth saj, konsultohuni me udhëzuesin tonë se si të krijoni kopje rezervë hibride për SMB-të. Për shërbimet që ofrojnë këtë veçori, lexoni artikullin tonë në lidhje me kopjen më të mirë hibride për biznesin.

Tani që ne kemi përcaktuar pse është e rëndësishme të keni një kopje rezervë për biznesin tuaj, ne do të sqarojmë se si i vlerësojmë shërbimet e kopjimit të biznesit.

Si vlerësojmë

Shërbimet e rezervimit të biznesit ju japin mbrojtje të të dhënave me aftësi administrative, gjë që ju lejon të monitoroni të gjithë kompjuterin tuaj dhe përdoruesit e rezervuar. Sidoqoftë, këto shërbime ndryshojnë në numrin dhe cilësinë e tipareve që ata ofrojnë, si dhe me cilësimet që mund të shkulni kur krijoni dhe rivendosni kopjimin tuaj. 

Për shkak të kësaj, ne përdorim kategori të tilla si karakteristika, skedar rezervë dhe restaurim, çmimi dhe shpejtësia për të vlerësuar dhe renditur shërbimet. Do të flasim për këto kategori më poshtë.

Features

Kjo kategori përshkruan të gjitha tiparet standarde dhe jo-aq standarde të një shërbimi rezervë biznesi. Disa shërbime mund të kenë vetëm karakteristika të eshtrave të zhveshur, ndërsa të tjerët mund të kenë një mori karakteristikash dhe cilësime rezervë dhe rivendosje që mund të shkulni.

Megjithatë, shumica e shërbimeve ofrojnë skedulim, rezervim të serverëve, kopje rezervë të vazhdueshme, versionim, kopje rezervë hibride, goditje të shpejtë, raporte dhe menaxhim të përdoruesit. Thënë kjo, ka shërbime, të tilla si Acronis Backup dhe BigMIND Business, që kanë karakteristika shtesë, duke përfshirë cilësime të ndryshme për kopjimin dhe rivendosjen, si dhe menaxhimin e përparuar të fotografive.

Shërbime të tilla si Backblaze dhe CrashPlan ofrojnë një kopje rezervë të pakufizuar, e cila ju lejon të rezervoni kompjuterë të tërë pa u shqetësuar për sasinë e hapësirës rezervë që keni. Nëse dëshironi këtë mundësi, lexoni artikullin tonë në lidhje me kopjen më të mirë të pakufizuar në internet, e cila diskuton të dy këto shërbime.

Çmimeve

Një nga faktorët më të rëndësishëm kur vendosni për një shërbim është se me sa jeshile do të keni pjesë. Nuk ka asnjë kuptim të pajtoheni në një shërbim që do të vendosë një financim të madh në financat e biznesit tuaj të vogël. 

Shtë më së miri nëse një shërbim ka plane me vlerë të madhe, gjë që përcaktohet nga sa rezervë fitoni për çmimin. Në mënyrë ideale, shërbimi do të kishte shumë plane nga të cilat mund të zgjidhni, kështu që të jeni në gjendje të gjeni atë që i përshtatet më së miri nevojave tuaja. 

Shtë gjithashtu e dobishme nëse shërbimi ofron një provë falas, kështu që nuk do të duhet të pajtoheni vetëm me besim të verbër. Shumica e shërbimeve bazohen në vlera dhe ofrojnë një provë falas. Një shembull i mirë është IDrive për Biznes, i cili ofron plane të lira me shumë hapësirë ​​rezervë. 

Plani i tij më i lirë ju merr 250 GB hapësirë ​​rezervë për vetëm 74.62 dollarë në vit. Një tjetër marrëveshje e mirë është plani i tij 1.25TB për 374.62 dollarë në vit. Mund të mësoni më shumë rreth çmimeve të IDrive në rishikimin tonë të IDrive për Biznes. Zjarri i prapambetur për Biznes është gjithashtu një zgjedhje e mirë, sepse ofron një kopje rezervë të pakufizuar për vetëm 6 dollarë në muaj. Lexoni më shumë rreth kësaj në përmbledhjen tonë të Backblaze për Biznes.

Lehtësinë e përdorimit

Të kesh karakteristikat e nevojshme dhe të paguash një çmim të drejtë është e rëndësishme, por sa e lehtë është të përdorësh shërbimin është po aq e rëndësishme. Një përvojë e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë e përdoruesit do ta bëjë të thjeshtë përdorimin e shërbimit rezervë. Shtë më së miri nëse mund të krijoni me lehtësi një plan rezervë dhe të harroni shërbimin derisa të keni nevojë për të rivendosur skedarët.

Rikthim dhe restaurim i skedarëve

Rikthimi dhe rivendosja e skedarëve janë karakteristikat më të rëndësishme të çdo shërbimi rezervë. Se si funksionojnë ata do të përcaktojnë se çfarë lloj i një program rezervë që mund të krijoni dhe mënyrat se si mund të rivendosni skedarët. Ne i vlerësojmë shërbimet se çfarë lloj rezervë dhe rivendosim tiparet që ata ofrojnë, si dhe si funksionojnë ato.

Disa shërbime kërkojnë që ju të zgjidhni skedarë specifikë dhe dosje për kopje rezervë, ndërsa të tjerët ju lejojnë të kopjoni skedarët sipas llojit. Ndërkohë, një grup tjetër skanon hard drive-in tuaj dhe zgjedh gjithçka për kopje rezervë. Kjo është se si funksionon Backblaze dhe na pëlqen sa e thjeshtë është.

Mund ta ekzekutoni kopjen rezervë me dorë, por ju rekomandojmë që të aktivizoni kopjimin e vazhdueshëm, nëse është i disponueshëm. Rikthim i vazhdueshëm është një veçori shumë e dobishme sepse do të thotë që klienti i desktopit do të kopjojë automatikisht skedarë të rinj ose të ndryshuar në vendet që keni zgjedhur. 

Ju gjithashtu mund të krijoni një orar rezervë, i cili zakonisht ju lejon të caktoni një kohë ose ditë specifike për kopjen rezervë.

Shumica e shërbimeve gjithashtu ju lejojnë të kopjoni disqet e jashtme tuaj të vështirë dhe pajisjet NAS. Për shërbimet që e bëjnë këtë, lexoni artikujt tonë në lidhje me kopjen më të mirë në internet për disqet e jashtme dhe kopjen më të mirë në internet për NAS. Nëse nuk jeni të njohur me NAS, lexoni artikullin tonë se çfarë është NAS. Nëse doni një kopje rezervë të plotë të sistemit tuaj, mund ta bëni atë duke krijuar një imazh të diskut në të.

Restaurimi i skedarëve zakonisht përfshin përdorimin e një desktopi ose klienti në internet. Ju mund të zgjidhni të rivendosni gjithçka që është rezervuar ose të zgjidhni skedarë specifikë. Plus, ju keni mundësinë për të rivendosur skedarët në vendndodhjen e tyre origjinale ose në një të re. 

shpejtësi

Rikthimi fillestar mund të marrë një kohë. Sa kohë varet nga shumë faktorë, përfshirë ofruesin e shërbimit tuaj të internetit, sa afër jeni në qendrën e të dhënave të shërbimit dhe sa të dhëna keni për të kopjuar. 

Shtë më së miri nëse një shërbim ju lejon të shkulni cilësimet e transferimit për të përmirësuar lidhjen tuaj dhe përdor një algoritëm transferimi të nivelit të bllokut. Shërbimet që ju lejojnë të vendosni një kapak në bandën tuaj, gjithashtu marrin një plus.

Shtë gjithashtu e shkëlqyeshme nëse një shërbim siguron kopjimin e skedarëve në nivelin bllok, i cili shpejton ngarkimet pas sinkronizimit fillestar.

Ne i vlerësojmë shërbimet duke kryer disa teste të ngarkimit dhe shkarkimit duke përdorur një dosje të zhvendosur 1 GB dhe duke matur se sa zgjasin ato.

siguri

Nuk ka kuptim të migrosh të dhënat e biznesit tënd në cloud nëse nuk është i sigurt. Pa siguri të fortë, ju mund të bëheni viktimë e krimit në internet. 

Shpesh, kjo përfshin dikë që vjedh kredencialet tuaja, duke lexuar informacionin tuaj sekret ose duke marrë atë informacion të koduar nga ransomware. Për të shmangur këtë, siguria e mirë është një domosdoshmëri, kështu që ne gjithashtu kontrollojmë se si shërbimet mbrojnë të dhënat tuaja.

Shërbimet rezervë online përdorin shumë metoda për të siguruar të dhënat tuaja kundër kërcënimeve të mundshme. Kjo përfshin vërtetimin me dy faktorë, encryption private dhe protokolle të tilla si TLS. Disa madje kanë mbrojtje specifike për ransomware.

CrashPlan është një nga shërbimet më të sigurta rezervë të biznesit, falë arsenalit të tij gjithëpërfshirës të sigurisë. Ajo përdor çdo metodë që kemi përshkruar për të mbrojtur skedarët tuaj, por nëse doni më shumë detaje, lexoni rishikimin tonë të CrashPlan.

intimitet

Siguria e fortë është e rëndësishme, por shërbimet duhet të kenë gjithashtu një qasje solide ndaj intimitetit tuaj. Kjo do t’ju ndihmojë të shmangni programet spiunore të qeverisë, siç është programi i mbikëqyrjes PRISM në Sh.B.A. Vende të tjera kryesore në tregun e mbikëqyrjes janë Rusia, Mbretëria e Bashkuar dhe Australia.

Për shkak të kësaj, është kritike që ju të siguroni intimitetin e informacionit tuaj në internet. Kjo varet nga shërbimi i mban të dhënat tuaja dhe cilat klauzola janë në politikën e privatësisë. 

Ne u japim pikë bonus shërbimeve që i përmbahen Rregullores së Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave, ligjit të BE për privatësinë në internet të përdoruesve.

mbështetje

Shtë në rregull, ndërsa gjithçka po funksionon, por do të keni nevojë për mbështetje të mirë teknike kur gjërat fillojnë të shkojnë drejt jugut. Shërbimet e biznesit zakonisht kanë mbështetje me email dhe chat, si dhe, ndonjëherë, mbështetje telefonike. Sidoqoftë, para se të kontaktoni ekipin mbështetës, shpesh mund të këshilloheni me bazën e njohurive ose forumet e përdoruesve.

Ne konsiderojmë se cilat lloje të mbështetjes ofrojnë këto shërbime rezervë dhe sa kohë duhet për t’iu përgjigjur pyetjeve tona.

Ofruesit më të mirë në internet rezervë

Ne e krijuam këtë renditje duke krahasuar performancën e përgjithshme të shërbimeve rezervë të biznesit në të gjithë faktorët që përcaktuam në pjesën e mëparshme. Në këtë pjesë, ne do t’ju japim një përmbledhje të shpejtë të pesë shërbimeve më të mira në listë, duke filluar me Acronis Backup.

Rezervimi i Acronis

Regjistrimi Acronis ka një grup të gjerë karakteristikash që mund t’i shkulni sipas dëshirës suaj, por nuk vjen i lirë.

Për shembull, plani i tij më i lirë ju lejon të kopjoni 250 GB të dhëna, por për t’i përdorur ato do t’ju duhet të blini një licencë dhe hapësirë ​​rezervë në renë Acronis. Liçensa është 69 dollarë për versionin standard ose 99 dollarë për versionin e përparuar, plus hapësira prej 250 GB është 299 dollarë.

Acronis ka encryption AES 256-bit dhe ju lejon të menaxhoni çelësin tuaj, që do të thotë se është i disponueshëm encryption. Për më tepër, ai përdor protokollin SSL për të mbrojtur skedarët në tranzit. Ekziston gjithashtu një veçori e re e quajtur “mbrojtje aktive e akronizmit”, e cila monitoron skedarët tuaj për shenja të shpërblesës. Sidoqoftë, nuk ka asnjë vërtetim të dy faktorëve.

Ju përdorni klientin në internet të Acronis për të krijuar planin tuaj rezervë dhe për të filluar restaurimin e skedarëve. Nuk është një zgjidhje me një klik, por është e thjeshtë për t’u përdorur dhe nuk ju mërzit juve me opsionet e ndryshme të vendosjes. Ju mund të mësoni më shumë rreth Acronis në rishikimin tonë Acronis Backup.

Rezervim Zoolz Cloud për Biznes

Rezerva Zoolz Cloud ju ofron shtatë plane për të zgjedhur, të gjitha këto ofrojnë ruajtje të ftohtë. Ruajtja e ftohtë është zakonisht më e lirë, por nënkupton që rikthimi juaj nuk do të fillojë menjëherë. Sidoqoftë, për një tarifë, mund të shtoni ruajtjen e menjëhershme, e cila menjëherë rikthen të dhënat tuaja. 

Plani më i lirë ju lejon të ruani 2TB rezervë të ftohtë për 79,90 dollarë në vit dhe rritja më e lirë e ruajtjes së menjëhershme është 1TB për 400 dollarë në vit. Kjo nuk është ndër ofertat më të lira, por prapëseprapë rrah ofruesit më të shtrenjtë të kopje rezervë të biznesit.

Rezervimi Zoolz Cloud ka një siguri të fortë sepse përdor shifrimin e AES 256-bit dhe ju lejon të menaxhoni çelësin tuaj të enkriptimit. Në krye të kriptimit privat, Zoolz mbron skedarët tuaj në tranzit duke përdorur protokollin SSL. Sidoqoftë, nuk ka asnjë vërtetim të dy faktorëve.

Klienti i desktopit Zoolz paraqet të gjitha informacionet rezervë në një mënyrë të qartë dhe është në dispozicion për Windows dhe macOS. Klienti në internet është gjithashtu i drejtpërdrejtë, dhe ju siguron gjithçka që ju nevojitet për të menaxhuar kopjen rezervë, ndërsa nuk jua mbingarkon me mundësi. Nëse doni të dini më shumë rreth përvojës së përdoruesit të Zoolz, lexoni rishikimin tonë të Rezervës Zoolz për Biznes.

IDrive për Biznes

IDrive ka karakteristika të afta rezervë dhe ofron një vlerë të madhe. Plani më i lirë ju jep 250 GB hapësirë ​​rezervë për vetëm 74.62 dollarë në vit. Nëse keni nevojë për më shumë, mund të merrni 1.25TB për 374.62 dollarë në vit. Përveç kësaj, secili plan ju merr të njëjtën sasi të hapësirës sinkronizuese në krye të hapësirës rezervë. 

Arsenali i sigurisë i IDrive përfshin enkriptimin AES 256-bit, vërtetimin me dy faktorë dhe protokollin TLS / SSL, i cili mbron skedarët tuaj në tranzit. Plus, mund të çaktivizoni nga distanca sinkronizimin për pajisjet në llogarinë tuaj.

Klienti i desktopit i IDrive nuk ndihet modern ose tërheqës, por është i qartë dhe i lehtë për t’u përdorur. Ai gjithashtu zgjedh automatikisht dosjet e zakonshme për kopje rezervë. Klienti në internet është më tërheqës dhe ju lejon të menaxhoni me lehtësi kopjen rezervë. Kjo ju lejon të shihni paraprakisht rezervën tuaj, të përdorni hapësirën tuaj për sinkronizim, të ndani skedarë dhe dosje dhe të menaxhoni përdoruesit dhe grupet e punës.

Plus, IDrive ka aplikacione smartphone për Android dhe iOS, të cilat mund të kopjojnë të dhënat tuaja mobile. Falë kësaj, ne kemi vendosur IDrive në krye të rezervës më të mirë në internet për mbledhjen e celularit.

CrashPlan

CrashPlan është një shërbim rezervë i pakufizuar me një plan të vetëm çmimesh. 10shtë 10 dollarë në muaj për çdo kompjuter. Para se të vendosni të regjistroheni, mund të përdorni provën 30-ditore falas të CrashPlan për të provuar atë që ofron shërbimi.

CrashPlan përdor encryption AES 256-bit, dhe ju mund të zgjidhni të menaxhoni vetë çelësin e enkriptimit. Për më tepër, CrashPlan ju jep mundësinë e përdorimit të vërtetimit dy faktor për të mbrojtur letrat kredenciale.

Ju mund të përdorni klientin e desktopit të CrashPlan në Windows, Mac dhe Linux. Nëse jeni larg kompjuterit tuaj, opsioni juaj i vetëm është të përdorni klientin në internet sepse CrashPlan nuk ofron më aplikacione smartphone.

Klienti i desktopit nuk është i vështirë për t’u përdorur, por operacioni rezervë kërkon që ju të zgjidhni skedarët dhe dosjet me dorë për kopje rezervë. Klienti në internet është funksional, por ndjehet i datuar dhe jo tërheqës.

Backblaze

Ashtu si hyrja e mëparshme, Backblaze siguron një kopje rezervë të pakufizuar, por është edhe më e lirë me 6 dollarë në kompjuter në muaj. Nëse regjistroheni për një vit të tërë paraprakisht, çmimi bie në 60 dollarë në vit. Nëse kjo nuk e keni bindur, mund të përdorni provën e saj 15-ditore për t’u siguruar që është ajo që ju nevojitet.

Themimi mund të jetë i mirë, por siguria e tij mund të jetë më e mirë sepse Backblaze nuk ofron kriptim të vërtetë privat. Thënë kështu, Backblaze përdor SSL për të siguruar skedarët tuaj në tranzit dhe siguron vërtetimin e dy faktorëve. Ai gjithashtu kripton skedarët tuaj në pushim në serverat e tij duke përdorur enkriptimin AES-128 bit.

Klienti i desktopit i backblaze është i disponueshëm për Windows dhe macOS. Shtë e lehtë për t’u përdorur, në të vërtetë, pasi të keni përfunduar instalimin, procesi i rezervimit do të fillojë automatikisht. E vetmja gjë që ju mund të dëshironi të shkulje është përjashtimi i skedarëve. Backblaze gjithashtu ofron një klient në internet, i cili është i drejtpërdrejtë, dhe ju lejon të rivendosni skedarët dhe të menaxhoni grupet e përdoruesve.

Aplikacioni celular gjithashtu ndjek këtë parim “të thjeshtë” të projektimit. Mund ta përdorni për të shfletuar skedarët e rezervuar, shikoni ato të shkarkuara dhe cilësimet e hyrjes. Karakteristikat janë pa eshtra dhe nuk ka asnjë mënyrë për të kopjuar skedarët tuaj, t’i shpërndani ato ose të filloni rivendosjen nga aplikacioni.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map