Общ преглед на McAfee Total Protection – Актуализиран до 2020 г.

Общ преглед на защитата на McAfee

McAfee е едно от най-старите имена в антивируса, и то с добра причина. Последната итерация на пакета му Total Protection може би е най-добрата досега, с почти 100 процента гарантирана защита срещу вируси. Вижте нашия пълен преглед на McAfee Total Protection, за да видите, че не всичко, което блести, е злато.


най-добри антивирусни-мнения

McAfee е сред най-добрия антивирусен софтуер, който можете да закупите, поне за парите. През последните години се наблюдава подобрение на резултатите в лабораторията. Постига или достига до 100-процентова ефективност в антивирусния край и предлага мениджър на пароли и сигурно съхранение на файлове, за да закръгли пакета Total Protection.

В този преглед на McAfee Total Protection ние ще разгледаме някои от тези резултати и сами ще извадим софтуера за тест. Ние ще говорим функции, ценообразуване, удобство за потребителя, защита и поддръжка, преди да дадем присъдата си.

Смятаме, че McAfee Total Protection е добра стойност, ако го купувате за няколко машини. Той постави добри числа в нашите практически тестове и се класира добре в независими лаборатории, но би могъл да използва известна работа за удобството на потребителя. Прочетете за нашите мисли за McAfee Total Protection.

Алтернативи за McAfee Total Protection

Силни & Слабости

Характеристика

Ядрото на Mcafee Total Protection е антивирус, сканиращ вашите файлове за корупция. Total Protection осигурява повече от това, обаче, с уеб мониторинг, автоматични актуализации и мениджър на пароли.

True Key е мениджърът на пароли, инструмент, който обикновено работи 19,99 долара годишно за 10 000 записа, което също може да бъде неограничено. Total Protection включва пет лиценза на мениджъра безплатно, обикновено на стойност 99,99 долара и сме впечатлени от представянето.

McAfee-True-Key

В сравнение с най-добрите мениджъри на пароли, True Key е достатъчен, но не е изумителен. Получавате чист потребителски интерфейс, подобен на LastPass (прочетете нашия LastPass преглед) и двуфакторни опции за удостоверяване, но не поддържа най-добрите 2FA приложения.

True Key е приятно допълнение, но ние препоръчваме на Dashlane (прочетете нашия преглед на Dashlane) за дела на мениджъра на пароли.

Имате и наблюдение в мрежата в реално време. McAfee ще филтрира сайтове, докато имате достъп до тях, както и да сканира файлове, преди да изтеглите. Ще видите и малък грозен знак за потвърждение в резултатите от търсенето с Google.

Тествахме каква част от мрежовия мониторинг на ефективността даде и не можахме да открием нещо смислено. Имаше леки промени от всеки тест, но трябва да видите малко, за да няма ефект върху скоростта.

Уеб мониторингът също така премахва тракерите и „бисквитките“ и идва с родителски контрол. Родителският контрол е изключен по подразбиране, но можете да го включите в раздела „Поверителност“ на потребителския интерфейс, за да зададете сайтове с ограничен достъп.

McAfee-бързо почистване Настройки

Total Protection извършва автоматични актуализации за вас, стига да го разрешите. Всеки път, когато стартирате сканиране, McAfee ще проверява за актуализации на приложението. Хубаво е да имаш централно място за актуализации.

Любимата ни функция е McAfee Shredder. Подобно на шредер за хартия, този инструмент заличава вашите чувствителни цифрови данни. Можете да раздробявате всяка папка, но по подразбиране McAfee е насочен към вашия кош за рециклиране.

McAfee не е наясно какво прави Shredder, но ако трябва да гадаем, ще бъде пренаписано на двоичното устройство. Дори когато премахнете елемент от кош за рециклиране, хитър хакер може да го реконструира с помощта на криминалистични твърди дискове.

Shredder вероятно изпълнява подобна функция на Dban, пренаписва двоичния файл, така че изтрит файл не може да бъде зашит обратно.

Обща характеристика за защита на McAfee Total Protection

Лого на McAfee Total Protectionwww.mcafee.com

Започва от $ 208 на месецВсички планове

Характеристика

Мениджър на пароли

File shredder

Поддръжка за много ОС

Родителски контрол

Почистване на диска

VPN

Профили

защита

Ransomware защита

Защита на уеб камерата

Мониторинг в реално време

Защитен браузър

Защита на изтеглянето

Защита от фишинг

Firewall

Операционна система

Windows

MacOS

Linux

андроид

IOS

ползваемост

Потребителски интерфейс на работния плот

Мобилно приложение

Разширение за браузър

поддържа

Помощен център

форум

Чат на живо

телефон

електронна поща

24/7 Поддръжка

Видео урок

Разни

Безплатен план

Ценообразуване

Антивирусът не е това, което беше преди: сигурност за един централен компютър в къщата. Сега, с множество лаптопи, смартфони и таблети, които се движат наоколо, антивирусът трябва да поддържа множество машини.

McAfee се хвана за тази тенденция и съответно оцени своите продукти. Total Protection не е скъпа за отделен потребител, но най-добрата цена идва, когато я купите за няколко компютъра.

Цената от 24,99 долара за едно устройство не е лоша. По-евтин е от основния план на Norton (прочетете нашия преглед на Norton Antivirus) и идва с повече за парите ви, поне за първата година. След като дойде време за подновяване, цените дори излизат.

Препоръчваме да отидете с план за пет или 10 устройства. Тя е под 10 долара на машина и получавате същите функции. Устройствата включват всеки смартфон, таблет или компютър и всички те се синхронизират, когато отворите потребителския интерфейс на McAfee.

Уводните цени са едни от най-добрите, които сме виждали, но McAfee не прави впечатление за подновяването. Цената зависи и от това къде ще пазарувате. Например план за едно устройство в сайта на McAfee е $ 54,99, докато същият план в магазина на McAfee е $ 24,99.

Степента на подновяване е еднаква и при двете.

McAfee не предлага безплатен антивирусен софтуер, освен ако не е предварително инсталиран на вашата машина. Дори тогава ще трябва да го подновите. Той обаче предлага 30-дневен пробен период на Total Protection, без да изисква информация за кредитни карти.

Удобство за потребителя

Интерфейсът на McAfee е измамно прост. Просто да се разхождате е лесно, но намирането на необходимите инструменти, когато гумата срещне пътя, е друга история.

По-специално, McAfee избира да организира информация в потребителския интерфейс. Имате пет раздела в горната част на прозореца за сканиране, поверителност, използване на мрежата и настройки на акаунта. Петата ви връща към началната страница. В тези раздели ще намерите бързи връзки към функции като актуализации на приложения и мениджър на пароли.

McAfee Total--защита-Interface

След като се адаптирате към интерфейса, е лесно да се ориентирате, но смятаме, че има по-добър начин да разположите потребителския интерфейс. McAfee използва твърде много място, за да ви покаже неговите функции и не е достатъчно за състоянието ви на сигурност.

За да стартирате сканиране, щракнете върху раздела с надпис „Защита на компютъра“. В долната част на прозореца кликнете върху бутона „стартиране на сканиране“. Можете да направите бързо или пълно сканиране. Бързото сканиране търси проблеми в Windows процесите, файловете за зареждане и общите области за експлоатация, докато пълното сканиране ще се изпълнява през всички файлове на всички твърди дискове.

McAfee сканиране-Settings

Приложението е достъпно в Windows, macOS, iOS и Android. Можете да добавите нови устройства към акаунта си в потребителския интерфейс, като кликнете върху „Защита на повече устройства“ в раздела за начало. След като щракнете върху това, McAfee ще ви изпрати имейл, за да изтеглите Total Protection на друго устройство.

Основната част от интерфейса се намира, като кликнете върху иконата на зъбно колело. Тук можете да промените всички настройки на McAfee, от сканиране в реално време до мониторинг в мрежата. Препоръчваме ви да преминете през тези опции, тъй като това е основният контрол над McAfee.

McAfee Total--защита-Settings

Извън потребителския интерфейс, по-голямата част от времето ви ще бъде прекарано с разширението True Key Chrome и иконата на таблата McAFee. За съжаление тези две части на услугата не стоят там, където трябва.

Когато конфигурирате McAfee, вашият работен плот ще бъде бомбардиран с множество изскачащи прозорци. Всичко от добавянето на нова парола до инсталирането на разширението на Chrome изисква отделен изскачащ прозорец, който остава, докато не го затворите.

Изкушаването на McAfee със зелени отметки до резултатите от търсенето е досадно. Ако наистина гледате стъпките си онлайн, добре е, но избрахме да изключим разширението.

Мониторингът на вашия браузър и локални файлове в реално време работи добре. McAfee се зареждаше през този преглед и не забелязвахме намаляване на производителността. Компютърът обаче се забавя до пълзене, докато сканира. Феновете се надигат като на последния си дъх и всичко изглежда бавно.

Има смисъл, тъй като McAfee преминава през всеки файл, запис в регистъра и други, за да се увери, че няма нищо там, което не би трябвало да бъде. Поради това препоръчваме да пускате сканиране през нощта. McAfee може да изключи вашето устройство, след като сканирането приключи.

защита

Използваме лабораторни резултати в комбинация с практически тестове, за да видим колко добре Ви покрива Total Protection. Ще използваме нашите примери от реалния свят като основен фактор, но тъй като тези тестове не могат да обхванат всичко, ще се консултираме и с независими лаборатории.

Използвахме стандартния тестов файл на Eicar, за да проверим дали антивирусът може да изпълнява функцията си на имена. Неучудващо, McAfee блокира файла и го премахна веднага от нашата машина.

След това преминахме към Wicar, който тества колко добре антивирусът изпълнява защитата в мрежата. McAfee блокира 100 процента от 13-те теста на Internet Explorer и Firefox. Предполагаме, че би било и в Chrome, но първоначално вградената защита на браузъра стигна до него.

McAfee-Web-съветник по защита на

Използвахме AntiTest, за да отидем по-надълбоко и да тестваме обичайните подвизи в троянците. В списъка са кейлоггери, клипбордове и редактори на системни регистри. McAfee блокира и премахна приложението, когато се опитахме да го стартираме. След като го добавихме като изключение, тестовете преминаха без никакви хълцания.

McAfee също е защитен от нашите фишинг тестове, но повечето модерни имейл акаунти вече имат защита от това.

След някои предварителни тестове преминахме към лабораторни резултати. AV-Test установи, че McAfee Internet Security, услуга, включена в Total Protection, е била 98,9 процента успешна срещу атаки от зловреден софтуер с нулев ден и 100 перфектно успешни срещу широко разпространена защита от злонамерен софтуер.

Този резултат е под средния за индустрията 99,5 процента.

MRG Effitas намери различни резултати. McAfee все още предлагаше прилична защита, но не успя да блокира истински финансов ботнет от вписване на потребителско име и парола. McAfee обаче се представи добре във всичките си симулации за злонамерен софтуер.

Тестовете на AV-Comparative показват и двете изпълнения, взети заедно. В своя доклад за резултатите от юни, AV-Comparatives установи, че McAfee е 99.6% ефективен спрямо тестовете си, като пренебрежимо три грешни положителни резултати от 80 възможни.

Защитата е добра, но не и най-добрата. През последните няколко години McAfee забеляза понижение в резултатите от лабораторията, но не се удари в свръх сигурен антивирус като Webroot (прочетете нашия антивирусен преглед на Webroot).

поддържа

McAfee предлага чат на живо и поддръжка по телефона, както и база от знания и форум на общността. Ако имате технически проблем, можете да изтеглите и инструмента за отстраняване на неизправности, който ще сканира вашите инсталационни файлове и ще поправи всички повредени.

Можете да сканирате базата от знания, като отворите секцията за поддръжка на McAfee и изберете областта, в която имате нужда от помощ. Няма ясна организация на статиите. Можете да изберете своя продукт и областта, в която се нуждаете от помощ, след което сте оставени до лентата за търсене и колелото на мишката.

McAfee-знания

Статиите са ясни в инструкциите им, но не предоставят никакви визуални справки.

Препоръчваме ви да използвате виртуалния асистент за често задавани въпроси. Това е агент за поддръжка на AI, който използва базата от знания, за да ви преведе през какъвто и да е проблем. Не е перфектно, както AI рядко е, но си свършва работата за прости задачи.

McAfee-Виртуален асистент-

Форумът е по-добро място за задълбочени теми. Това е конгломерат от техници, който говори за сигурност. Ако някога сте се занимавали с подобни типове форуми, ще знаете, че и те са активни.

McAfee форуми

Ако сте от обратната страна на спектъра и не можете да работите с компютър извън браузъра си, McAfee предлага TechMaster. Това е платена услуга за инсталиране на софтуер, отстраняване на проблеми и премахване на вируси. Все пак е скъпо.

Чатът на живо и поддръжката по телефона са полезни и бързи. Трябва да сте свързани с агент в рамките на минути, но това може да бъде по-дълго, в зависимост от натовареността. Ако на вашия въпрос не бъде отговорено, можете да изпратите отделен билет на McAfee, който е набит на опашката с приоритет, така че вашите проблеми да бъдат решени.

Присъдата

Total Protection е чудесен избор за къщи, които се нуждаят от антивирус на множество машини. Отстъпките и екстрите, предоставени от него, за опция като Avast (прочетете нашия преглед на Avast Pro), са достатъчно големи, стига да разполагате с машините за попълване на списъка.

Отделните потребители са по-добре с друг антивирус, като BitDefender Antivirus Plus (прочетете нашия преглед на Bitdefender Antivirus Plus). Ще получите достъп до по-малък списък от устройства и по-добра защита от заплахи. За още няколко опции, разгледайте другите ни антивирусни ревюта.

Какво мислите за McAfee Total Protection? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me