Zoho Books Review – Opdateret 2020

Zoho Books Review

Zoho Books er et solidt regnskabsværktøj, der mangler glans sammenlignet med sine konkurrenter. Selvom det er svært at virkelig sige noget dårligt om det, føler vi, at anden online regnskabssoftware simpelthen gør et bedre stykke arbejde. Se vores fulde anmeldelse af Zoho Books for at finde ud af hvorfor.


Zoho Books er en online regnskabssoftware udviklet af Zoho, et Californien-baseret softwarevirksomhed. Zoho opretter også andre platforme, såsom Zoho Analytics og Zoho Payroll, som du kan integrere med din Zoho Books-konto for at forbedre din oplevelse.

Zoho Books er et robust stykke regnskabssoftware, der giver dig mulighed for at styre din virksomhed fra ét sted. Ligesom QuickBooks Online tilbyder det en række funktioner, der er egnede til både produktbaserede og servicebaserede virksomheder. Det prissættes konkurrencedygtigt, og hvis alt hvad du vil gøre er at overvåge din økonomiske tilstand, gør det sit job perfekt.

Sammenlignet med brugen af ​​andre platforme kan Zoho Books dog være lidt kedeligt. De funktioner, du ser, er for det meste basale, der er tilgængelige med enhver anden regnskabstjeneste. Rapportfunktionen har kun et par tilpasningsmuligheder. Hvis du også er en stor fan af illustrationer, er de eneste grafer og diagrammer i instrumentbrættet.

Alligevel er Zoho Books let at lære, og det er billigt, hvis du overvejer de funktioner, du får. Hvis du synes, det er egnet til din virksomhed, skal du læse denne Zoho Books-anmeldelse eller starte din 14-dages prøveperiode lige nu.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Zoho Books

Funktioner

Zoho Books leverer en masse funktioner, lige fra en tidsspor til et værktøj til lagerstyring. Denne række funktioner gør det en god pasform til enhver form for virksomhed. Denne generelle tilgang gør imidlertid dens arbejdsgang mere forvirrende end andre platforme, der har tilpassede funktioner, såsom FreshBooks, som vi nævnte i vores FreshBooks-anmeldelse.

Zoho Books Inventory

Ved at klikke på kategorien “varer” på navigationslinjen vises tre muligheder. Siden “Varer” er hvor du kan finde en liste over din beholdning og oprette en post. 

Siden “prisliste” viser alle dine specialpriser, som vil være nyttige, hvis du har rabatter eller tilbud, du ofte bruger. Gennem siden “lagerjustering” kan du holde styr på ændringer i varemængde, som ikke har brug for fakturaer, f.eks. Beskadigede varer.

zohobooks-opgørelse

Zoho Books Time Tracker

Zoho Books ‘sektion “tidssporing” består af “projekt” og “timeseddel.” På siden “projekt” kan du oprette et nyt projekt. På siden “projekt” kan du også se detaljer, opgaver og tid logget ved at klikke på projektnavnet.

“Timesheet” giver dig mulighed for at holde styr på al din loggede tid, inklusive faktureringsstatus og en kalendervisning, så du kan holde styr på, hvor mange timer du har arbejdet pr. Dag eller uge.

Du kan logge din tid eller starte en timer gennem siderne i kontrolpanelets kategori “tidssporing”. Men muligheden for at starte en timer er ikke tilgængelig som en hurtig tilføjelsesknap, så du bliver nødt til at navigere til siderne i kategorien “tidssporing”.

Al logetid skal også tildeles et projekt, der holder alt organiseret, men det er ikke særlig praktisk. 

Automatiske funktioner

Zoho Books automatiserede funktioner er sværere at konfigurere end andre platforme. Det tvinger dig til at gå til siden “indstillinger” for at konfigurere eventuelle automatiske betalingspåmindelser, inklusive til fakturaer og regninger. Du kan indstille betalingspåmindelser gennem indstillingen “påmindelser” på siden “indstillinger”.

Der er også “workflow”, en funktion, der ligner QuickBooks Online’s “rutiner”, som du kan læse om i vores QuickBooks Online-gennemgang. 

Med Workflow kan du oprette automatiserede funktioner fra bunden af, en funktion, der kan være nyttig for folk, der forstår, hvad de laver. Det er sværere for folk, der er nye i regnskabet, og ved ikke, hvilke funktioner der kan øge deres arbejdseffektivitet.

integrationer

Hvis du allerede bruger nogle af Zohos andre platforme, såsom Zoho CRM eller Zoho Inventory, er det let at integrere med din eksisterende konto. Hvis du håber at integrere med andre tredjepartsplatforme, er det muligvis ikke det bedste for dig.

Zoho Books har en masse platforme, de kan integreres med, men de fleste af dem er i samme kategori, f.eks. Til online betalinger eller skattearkivering.

En anden ting at bemærke, hvis du overvejer at bruge Zoho Books som en regnskabsplatform, er, at den for nylig har lanceret en lønningsplatform, Zoho Payroll. Fra januar 2020 er den imidlertid kun tilgængelig i Indien og to amerikanske stater, Californien og Texas.

I modsætning til andre platforme, såsom Wave eller Sage, tilbyder Zoho Books ikke integration med tredjeparts lønningstjenester. Hvis du har brug for en overkommelig platform med lønningsfunktionen, skal du læse vores Xero-gennemgang.

En ulempe med Zoho Books ‘ekspansive egenskaber er, at det føles generisk og ikke specielt skræddersyet til en type forretning. Det er en pålidelig regnskabsplatform, men andre platforme med et klart mål, såsom FreshBooks, tilbyder en bedre oplevelse generelt. 

Zoho Books Funktioner Oversigt

Zoho Books Logowww.zoho.com

Start fra $ 900 per måned Alle planer

Funktioner

Fakturering

Fakturering

A / R

A / P

Bankfeeds

CC

Betale regninger

Multi valuta

Mobilapp

Time-sporing

Beholdning

Lønningsliste

Prisfastsættelse

Hvis du føler, at Zoho Books passer bedst til din virksomhed – måske efter at have prøvet den gratis 14-dages prøveperiode – har du tre planer om at vælge imellem.

Den grundlæggende plan, der koster $ 9 per måned, tilbyder grundlæggende funktioner inklusive fakturaer, bankafstemning og projekter. Denne plan begrænser regnskabssoftwarens kapacitet til 50 kontakter, to brugere og fem automatiserede arbejdsgange. Nogle af de bedste funktioner, såsom regninger og lagerstyring, er dog kun tilgængelige i dyrere planer.

Zoho Books ‘grundlæggende plan har den samme prismærke som Xeros tidlige plan, hvilket ville være en fantastisk mulighed, hvis du har brug for Xeros lagerfunktioner og sjældent genererer transaktioner. Zoho Books ‘grundlæggende plan er imidlertid bedre for din virksomhed, hvis du ikke har brug for beholdningen eller regningerne, fordi det ikke begrænser antallet af dine transaktioner, som Xero gør.

Standardplanen koster $ 19 per måned. Denne plan øger dit antal kontakter, brugere og automatiserede arbejdsgange. Det muliggør også fakturafunktionen. Hvis du ikke har brug for lagerfunktionen, er Standardplanen en god mulighed for ejere af små virksomheder.

Zoho Books ‘professionelle plan, der koster $ 29 pr. Måned, giver dig adgang til inventarfunktionen. Det er en rimelig pris, hvis du har brug for alt, hvad det tilbyder, i betragtning af at konkurrenter, såsom QuickBooks Online og Xero, koster mere for en lignende række funktioner. 

Udover disse planer kan du også vælge at integrere med andre Zoho-platforme, såsom Zoho Payroll, Zoho Analytics og Zoho Inventory. 

Zoho Books leverer de grundlæggende funktioner til hver platform gratis, men hvis du vil opgradere til avanceret funktionalitet, kan du gøre det ved at besøge hver platforms websted. Du kan også manuelt tilføje yderligere brugere for $ 2 pr. Måned pr. Bruger eller købe 50 scanninger for $ 5 pr. Måned.

Brugervenligheden

For at tilmelde dig Zoho Books ‘gratis 14-dages prøveperiode, skal du indsætte dine loginoplysninger, f.eks. E-mail-adresse og adgangskode, og dine organisations oplysninger, herunder virksomhedsnavn, placering og skattemæssige oplysninger.

Når du logger ind, ser du en navigationslinje til venstre på siden. Øverst i denne navigationsmenu kan du skifte mellem Zoho-platforme, såsom Zoho Expense og Zoho Inventory. 

Der er otte kategorier på navigationslinjen: “betjeningspanel,” “poster”, “bank”, “salg”, “køb”, “tidssporing”, “revisor” og ”rapporter”. Du kan også finde en hurtig-tilføjelsesknap – en blå knap med et plustegn ved siden af ​​navigationslinjen, som du kan bruge til at tilføje de fleste transaktioner.

zohobooks-hurtig-add

Zoho Books Training og Onboarding

Når du besøger en side for første gang, ser du en hurtig guide, der fortæller dig, hvad funktionen er, og hvordan den kan hjælpe din virksomhed.

Zoho Books tilbyder en gratis finansiel mesterklasse, som er en serie webinarer, der dækker, hvordan du bruger Zoho Books til at overvåge din økonomi. Zoho Books har også en YouTube-kanal, der er fyldt med selvstudier, der hjælper dig med at mestre dens platform.

Fakturering

Der er to måder at manuelt oprette en faktura på. Den første er ved at vælge “fakturaer” i hurtig-tilføj-menuen, som du kan finde ved at klikke på hurtig-tilføjelsesknappen i øverste højre hjørne af hver side i Zoho Books.

Du kan også oprette en faktura via siden “fakturaer” under kategorien “salg” på navigationslinjen. Klik på den “nye” knap i øverste højre hjørne af siden. Hvis du har et estimat eller en salgsordre, kan du konvertere dem til en faktura med et par klik.

Du kan tildele fakturaen til en eksisterende kunde eller tilføje en ny kunde gennem pop-up-linjen, når du indtaster afsnittet “kundenavn”. De kolonner, du skal udfylde, er “kundenavn”, “fakturanummer”, “” fakturadato ”og afsnit om varebeskrivelse. Du kan også vælge en betalingsgateway i afsnittet “betalingsmuligheder” nederst på siden “nye fakturaer”.

Da du kan oprette forbindelse til en masse betalingsportaler, kan du acceptere kreditkortbetalinger fra dine kunder. Der er også en klientportal, der hjælper dine kunder med at administrere deres fakturaer og projekter.

zohobooks-ny-faktura

Noget, som Zoho Books ‘fakturaer har, som andre ikke har, er salgspersonfunktionen, hvor du kan notere, hvem der har foretaget salget. Denne funktion kan være nyttig, hvis du har brug for at holde styr på dine medarbejders resultater.

For at oprette en gentagende faktura skal du gå til siden “tilbagevendende faktura” under kategorien “salg.” Du kan også oprette en gentagende faktura gennem hurtig-tilføjelsesmenuen ved at klikke på “tilbagevendende faktura.” Du skal oprette en tidsplan for gentagne fakturaer, som du kan gøre ved at udfylde kolonnerne “gentag hver” og “start på”.

zohobooks-tilbagevendende-faktura

Du kan også oprette en beholderfaktura. I modsætning til FreshBooks ‘beholderfakturaer, der er knyttet til dens projektstyring, er Zoho Books’ holderfakturaer bare der for at hjælpe dig med at holde styr på dine beholdere.

Du kan også oprette en ny faktura gennem siden “projekt”. For at gøre dette skal du klikke på projektet og vælge “ny transaktionsknap” placeret i øverste højre hjørne. Ved at vælge “Opret faktura” kan du automatisk fakturere eventuelle uudfyldte poster, inklusive fakturerbare udgifter og uopfyldte timer.

zohobooks-fakturerbare

expensing

Zoho Books ‘udgiftssporing er opdelt i to sektioner: udgifter og regninger. Du kan finde begge i kategorien “køb” i navigationslinjen.

Ligesom fakturering er der to måder manuelt at oprette en ny udgift via hurtig-tilføjelsesknappen eller gennem siden “udgifter”.

Når du opretter en ny udgift, skal du udfylde købsdatoen, beløbet, udgiftskontoen og betalingskontoen. Hvis du vil, kan du også specificere udgifterne for mere klarhed. Du kan også uploade en kvittering for at holde dine udgifter tilrettelagt.

zohobooks-ny-exp

Hvis du vil tildele en udgift til en kunde eller et projekt, kan du også gøre det gennem kolonnen “kundenavn” nederst på siden “nye udgifter”. Hvis du markerer en udgift som fakturerbar, vises den i dit projekt detaljer under fanen “køb.”

Du kan også oprette regninger, hvis du har fremtidige udgifter, som du har brug for at holde styr på. Du genererer en ny regning via knappen hurtigt tilføj eller gennem siden “udgifter”. Du kan bruge siden “regninger” til at holde styr på, hvor mange penge du stadig skylder dine leverandører.

zohobooks-regninger

Ligesom med fakturering er de kolonner, du skal udfylde, når du opretter en ny regning, dine leverandører, regningsnumre, varebeskrivelser og fakturadato.

Du kan oprette en ny gentagende udgift eller regning via knappen hurtigt tilføje. Du kan også gøre dette gennem siden “tilbagevendende udgifter” eller “tilbagevendende regninger”. Ligesom i tilbagevendende fakturaer, skal du indstille en frekvens og en startdato for dit tilbagevendende køb.

Brug af Zoho Books Payroll

Zoho Payroll er en ny integrationsindstilling for Zoho Books. Fra januar 2020 er denne service kun tilgængelig i Indien og to amerikanske stater: Californien og Texas. Hvis du er inden for dets serviceafdeling, kan du forbinde din Zoho Books-konto med Zoho Payroll ved at gå ind i “indstillingerne” gennem gearknappen i øverste højre hjørne af siden og vælge “integrationer”.

For at forbinde dine konti, skal du klikke på “Zoho Payroll” for at oprette din konto og derefter udfylde dine forretningsoplysninger, skatteoplysninger og en lønplan. Efter vil du se Zoho-lønningsplatformen, hvor du kan administrere dine medarbejdere, betale løb og skatter.

Ligesom QuickBooks ‘lønstilskud hjælper Zoho Books’ lønplatform også dig med at udfylde dine formularer, så du kan gå direkte til arkivering af dem.

Rapportering

Du kan finde dine rapportskabeloner ved at klikke på “rapporter” i navigationslinjen. Zoho Books har en masse rapportskabeloner, hvilket er normalt, i betragtning af at det også har en masse funktioner. Det har standardrapporter, herunder “køb”, “salg”, “tilgodehavender”, “gæld”, “forretningsoversigt”, “lager” og “skat.”

zohobooks-rapportering

Rapporterne i afsnittet “køb” og “salg” sorterer for det meste dit salg eller køb baseret på bestemte kategorier, f.eks. Efter vare, projekt eller kunde. Disse rapporter vil være vigtige til en vis beslutningstagning, men det synes unødvendigt at opdele disse rapporter i forskellige skabeloner.

Der er ikke mange filtre i disse rapportskabeloner, fordi de allerede er meget specifikke, men der er stadig datointervallet og kontofilteret. Du kan også tilpasse de kolonner, du vil se i disse rapporter.

Rapporterne i afsnittet “tilgodehavender” og “gæld” giver dig oplysninger om alle dine genererede fakturaer, regninger og udgifter.

Udover detaljerne er der også aldringsoversigten og detaljerne for hver kategori, som kan give indsigt i dine ubetalte eller forfaldne transaktioner over tid. I disse rapporter kan du tilpasse aldringsintervallet og datointervallet, og du kan også vælge, hvilke kolonner der skal vises.

Rapporterne “beholdning” hjælper dig med at holde styr på elementerne i din beholdning. Rapporterne om “forretningsoversigt” hjælper dig med at overvåge den generelle tilstand for din virksomheds økonomiske sundhed, f.eks. Pengestrømsrapporten. Der er også andre sektioner, såsom “aktivitet”, “valuta” og “projekter.”

zohobooks-rapport

Zoho Books ‘rapportskabeloner er ikke meget visuelle, fordi de ikke har diagrammer eller grafer for at gøre dataene lettere at se. Til sammenligning er Wave’s rapportlayout meget bedre, hvis du har brug for noget visuelt.

Brug af Zoho Books API

Hvis du foretrækker tekst frem for grafik, kan du også betjene dine Zoho Books-konti via et API. Zoho Books har API-dokumentation, der hjælper dig med at betjene dens API.

Support

Hvis du har brug for en hurtig genopfriskning om, hvad Zoho Books kan gøre, kan du lære mere om dens funktioner ved at klikke på spørgsmålstegnsknappen i øverste venstre hjørne af siden og vælge “tag en tur”. 

Hvis du har brug for hjælp til noget, kan du søge i deres vidensbase efter svar, som du kan finde ved at klikke på spørgsmålstegnsknappen og derefter vælge “hjælp & support.”

zohobooks-help

Hvis du har problemer, kan du foretage en live chat med Zoho Books ‘kundesupport eller sende dem en e-mail. Zoho Books ‘live chat er tilgængelig 24/7 og kan tjene dig med det samme, så det er et pluspunkt for folk, der arbejder ulige timer. 

Der er også telefonnumre for flere amter, som du kan ringe til, og du kan kontrollere kontaktsiden for kundesupport for at lære mere.

Dommen

Alt i alt er Zoho Books en solid regnskabsplatform for små virksomheder. Det er ligetil både udseende og funktionalitet. Hvis du leder efter en pålidelig platform, der kan hjælpe dig med at styre din virksomhed, er Zoho Books værd at prøve.

Imidlertid er dens mangel på flair også det, der gør andre platforme mere interessante, såsom Wave med sine visuals og QuickBooks Online med dets ekstra funktioner (læs vores Wave review).

En anden ting at bemærke er Zoho Books ‘integrationsmuligheder, især for lønningsliste. Det har begrænsede muligheder, og de fleste af dem er også platforme udviklet af Zoho. Med hensyn til Zoho Payroll er den kun tilgængelig i Indien og to amerikanske stater, så det er ikke ideelt, hvis din virksomhed er beliggende uden for disse områder.

Zoho Books ‘priser er rimelige for det, du får. Dens dyreste plan er $ 29 pr. Måned, hvilket giver dig en inventar tracker og en projektstyringsfunktion. Sammenlignet med andre platforme med begge funktioner, såsom QuickBooks Online og Xero, er det overkommelig.

Zoho Books tilbyder en hel del rapportskabeloner, men de har begrænsede filtre og tilpasninger. Det viser dataene i en standardtabel. Andre platforme, såsom Wave, inkluderer ofte grafer og diagrammer for at gøre dataene lettere at fordøje.

Det er ret nemt at kontakte Zoho Books ‘kundesupport, da det er en af ​​de få regnskabsplatforme med en live chat-funktion, der er tilgængelig døgnet rundt. Der er også mange nyttige artikler og videoer, du kan få fra dens vidensbase for at hjælpe dig med at komme i gang med Zoho Books.

Har du prøvet Zoho Books før? Fortæl os, hvad du synes om denne anmeldelse i kommentarerne. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me