BrightBook-gennemgang – Opdateret 2020

Brightbook anmeldelse

Brightbook er en regnskabsløsning, der er lys på funktioner, der kun er på skrivebordet, men alligevel formår stadig at imponere. Selvom det er usandsynligt, at det nogensinde vil have en bred appel, kan små virksomheder såvel som freelancere være helt tilfredse med denne gratis regnskabssoftware.


Bedste-Accounting-software-anmeldelser

Brightbooks grundlæggere ønskede en online regnskabsmulighed, der betjente freelancere, entreprenører og eneejere. De skabte en løsning, der mere nøjagtigt kunne kaldes et online faktureringsprogram. Brightbook kan kun installeres på en stationær computer, så brugerne ikke kan få adgang til deres bøger gennem skyen.

Det er ikke en full-service regnskabspakke. Det udfører ikke regnskab med dobbeltindtastning, tillader brugere at indtaste journalposter eller medtage regnskaber. Du kan udføre de grundlæggende funktioner i fakturering, betaling af regninger og afstemning af din bankkonto.

Hvis det er alt hvad du har brug for og cloud-adgang ikke er en big deal, kan Brightbooks gratis software være for dig. Hvis du leder efter mere, kan du tjekke vores bedste regnskabssoftware for nogle forslag, som f.eks. QuickBooks Online.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Brightbook

Funktioner

Brightbook har almindelige bogføringsfunktioner såsom fakturering og omkostning. Tjenesten hævder at tilbyde “bankniveau sikkerhed” og SSL-kryptering, men den giver ikke nogen detaljer ud over det. Wave undersøger flere detaljer for at berolige brugere om deres datasikkerhed, som du kan læse i vores Wave-gennemgang.

Både Wave og Brightbook tilbyder deres tjenester gratis.

Grundlæggende

Hvis alt hvad du skal gøre er at sende fakturaer og betale og spore regninger, har Brightbook du dækket. Dens faktura- og udgiftsformularer tager kun et par minutter at udfylde, men du kan ikke indstille dem til at gentage sig.

Brightbook synkroniseres ikke med dine bankkonti. I stedet skal du uploade dine udsagn. Når det er importeret, skal du gennemgå det linje for linje for at matche transaktionerne i programmet. Hvis din virksomhed udfører meget bankvirksomhed, vil dette hurtigt blive en tidskrævende og irriterende proces.

Når det er sagt, tillader Brightbook ubegrænsede brugere, i modsætning til Xero eller QuickBooks Online.

ekstra

Brightbook går dog ud over enkel fakturering. Det giver dig mulighed for at sende estimater og konvertere dem til fakturaer, når de er godkendt. Som med Wave og Xero kan fakturaer også sendes i flere valutaer.

Brightbooks eneste betalte funktioner gør det muligt for dig at fjerne sit brand fra dine fakturaer og kontoudtog og designe dine egne skabeloner.

Med begrænset funktionalitet, et grundlæggende websted og forvirrende design skiller Brightbook sig ikke ud fra sine konkurrenter.

Prisfastsættelse

Ligesom Wave opkræver ikke Brightbook noget for sin grundlæggende regnskabspakke. I stedet tjener det penge ved at opkræve ekstra tjenester.  

Den eneste betalingsbehandling, der tilbydes af Brightbook, er PayPal, som du opsætter i menuen “indstillinger”. Det betyder, at du bliver underlagt gebyrerne, hvis du bruger det.

Brugervenligheden

Når du har tilmeldt dig en ny konto, kan du lade afkrydsningsfeltet markeres for at tilføje demodata til din konto. Sådan lærer Brightbook dig at bruge softwaren, og den kan fjernes når som helst. Der er ingen tutorial på hovedskærmen, og der er heller ikke tip, tip eller pop-ups, som du får med FreshBooks eller Zoho Books.

Læs vores FreshBooks-anmeldelse og Zoho Books-anmeldelse for mere om dette.

Knapper øverst på instrumentbrættet fører dig til skærme, hvor du kan tilføje nye udgifter eller regninger.

Brightbook-Betjeningspanel

Dashboardet viser et søjlediagram over fakturaer, betalinger og regninger over en periode, du bestemmer. Selvom det er dejligt at have det visuelle øjebliksbillede af din virksomhed, viser det ikke nettoindkomst. Du kan også indstille og spore et vækstmål for din virksomhed, men vi anser det for mindre vigtigt end andre rapporteringsmuligheder, vi gerne vil se, f.eks. Regnskaber.

instrumentbræt-søjlediagram

Når du navigerer i programmet, skal du næsten altid vende tilbage til hovedpanelet eller menuindstillingerne for at se yderligere relaterede rapporter. Forbindelsen i fakturaer, rapporter og udgifter kunne forbedres. Selvom det er muligt at finde ud af, hvor man skal klikke for at udføre opgaver såsom fakturering og registrering af regninger, er Brightbook ikke næsten lige så intuitiv som anden regnskabssoftware. Læs vores FreeAgent-anmeldelse for en anden regnskabssoftware, der mangler brugervenlighed.

Fakturering

For at tilføje en ny faktura skal du klikke på “ny faktura” øverst på instrumentbrættet. Det er den eneste måde at tilføje en faktura på. Der er ingen rullemenuer i Brightbook. Hvis du er på en relateret skærm, f.eks. At tilføje en klient, får du ikke muligheden for at tilføje en faktura. Du skal tilbage til startskærmen.

Brightbook beder dig om at vælge en klient, før du også tager dig til hovedfakturaskærmen, hvilket virker som et unødvendigt trin.

First-Nyt-faktura-skærm

Processen for indtastning af en faktura er intuitiv. Du kan vælge de vilkår, du ønsker, tilføje noter eller vedhæftede filer og varedetaljer. Der er en mulighed for at vælge en skattesats, men du kan ikke anvende rabatter.

Faktura-Screen

Når du er færdig, kan du gemme din faktura, gemme og e-maile den eller udskrive. Ved at klikke på “Gem og udskriv leveringsnotat” downloades en .pdf til dit skrivebord, som du kan udskrive. Der er ingen batchudskrivning. Hvis du gemmer fakturaen, i stedet for at blive ført til et resumé af alle udestående fakturaer, får du vist en oversigt over alle udestående fakturaer for den pågældende kunde.

Faktura-Statement-til-kunde

På en erklæring kan du angive, om betaling er modtaget, tilføje en kreditnota eller refusion og e-mail, udskrive eller kopiere den. Du kan gentage en faktura ved at markere et lille felt i hovedfakturaformularen, hvorefter din eneste mulighed er at vælge, hvor mange dage du vil have den sendt.

Der er ingen måde at indstille en slutdato eller grænser for dens gentagelse.

make-tilbagevendende

Brightbook tilbyder dog en robust estimeringsproces. Estimeringsformularen understøtter tilføjelse af rabatter og afgifter, flere linjeposter og noter. I rullemenuen for “tilbudsstatus” kan du vælge, om tilbudet er forberedt, er under forhandling, er godkendt eller er i en anden tilstand. Hvis du markerer afkrydsningsfeltet “konverter tilbud på faktura” sparer du tid.

Estimat-Form

I modsætning til de fleste af sine konkurrenter har Brightbook ikke et fakturadashboard, der viser udestående fakturaer med et øjeblik på fakturaskærmen. Hvis du er på hoveddashboardet og klikker på den lille “se alt salg” -knap over “penge, der skal betales ind”, vil du blive sendt til en liste over fakturaer og betalinger.

se-alle-sales

Alternativt viser “klienter” skærmen dine klienter, og hvad de skylder. Det viser dog ikke hvor længe forfaldne beløb har været udestående af kunden. Det integrerer ikke påmindelser om e-mail-betaling, forudgående meddelelser eller tilføjer automatisk sene gebyrer.

Nederst på hoveddashboardet er der en “faneblad for fakturaer”, der også indeholder oplysningerne. Hvis du er vant til at se et øjebliksbillede af dine konti, der kan modtages i fakturaafsnittet i din regnskabssoftware, ligesom du kan med QuickBooks Online eller Wave, kan Brightboks præsentation være forvirrende (læs vores QuickBooks Online-gennemgang).

fakturaer-grund-fanen

Der er ingen behandling af lønningslister og ingen app fra tredjepart til at tilføje den. Brightbook sporer ikke lagerbeholdningen, så du kan ikke vælge den på en faktura. Samlet set giver faktureringsfunktionen dig mulighed for at sende eller udskrive fakturaer, og det handler om det.

Udgifter

Du kan indtaste regninger ved at klikke på “ny regning” på instrumentbrættet. Vi kunne dog ikke finde en måde at tilføje en regning fra en kundes profil eller menu. Den nye regningsformular har kasser med rullelister, eller du kan indtaste detaljer manuelt.

Ny-regningen

Mens du kan kategorisere en udgift fra Brightboks drop-down-indstillinger, kan du ikke tilføje dine egne kategorier. Hvis du betalte skat, skal du vælge en sats, og tjenesten beregner den for dig. Brightbook giver dig mulighed for at uploade og vedhæfte en regning eller kvittering i. Pdf-form, hvilket er en god funktion for virksomheder, der videregiver udgifter til deres kunder.

add-regningen-til-eksisterende-faktura

Udgifter vises i bunden af ​​hovedpanelet under fanen “ubetalte regninger”.

ubetalte-regninger-skærm

De fleste virksomheder har regninger, de betaler hver måned, såsom husleje eller elektricitet. Med Brightbook skal du indtaste dem igen og igen, fordi du ikke kan automatisere udgifter eller betalinger, som du kan med Xero (læs vores Xero-anmeldelse).

Som med dens faktureringsfunktioner går udgiftsmulighederne ikke ud over det grundlæggende.

Forretningsrapportering

Der er kun seks rapporter i Brightbook, hvilket er færre end FreshBooks og Wave har.

Den første rapportfane under “rapporter” er en infographic. Vælg enten et årskort eller et årspastei for at se fakturaer, betalinger og regninger. Dog viser det ikke nettoresultat, og de eneste datointervaller er sidste 12 måneder eller akkumuleret.

Infografik

Den næste rapport fane, “fortjeneste og tab”, har resultatopgørelsen og en tilgodehavende aldring analyse. Den “alderen debitoranalyse” spande forfaldne tilgodehavender med 0-30, 30-60 60-90 og mere end 90 dage. Det kan eksporteres, men du kan ikke bore ned på spande for at se kundespecifik information.

aging-debitor-analyse

Fanen “openinsight” sammenligner din virksomheds salg og udgifter med andre virksomheder i din forretningskategori. Brightbook fortæller dig ikke, hvor sammenligningsdataene kommer fra, og vi ser ikke værdien af ​​at levere dem i stedet for andre, mere nyttige rapporter.

OpenInsight-fanen

Under “alt salg” viser Brightbook dig salg og betalinger, hvilket stort set er forskellen mellem et kontant- eller periodiseringsgrundlag. Hvis du holder musen over et fakturanummer, viser du dets detaljer, hvilket er et dejligt touch. Rapporten beregner en nettoforskel mellem salg og betalinger for at vise dig det udestående beløb.

All-Salg

I stedet for at anbringe det på formularen, hvor du indtaster udgifter, ligger “alle regninger og udgifter”, der viser regninger fra leverandører eller udgifter til varer, der er købt på vegne af kunder, i rapporterområdet.

alle-regninger-og-udgifter

Den sidste fane “rapporter” er slet ikke en rapport. Det er skærmen for at indtaste en ny regning eller udgift. Det er et godt eksempel på delparlayoutet på Brightbooks skærme, faner og menuer.

Regnskaber

Da Brightbook ikke er et fullservices regnskabssoftware, giver det dig kun en regnskab. Resultat- og tabsrapporten kan kun køres ugentligt, månedligt eller årligt, og den kan ikke eksporteres. Du vil ikke være i stand til at sammenligne perioder side om side for at spore din virksomheds resultater og det beregner ikke procentvise ændringer.  

profit-og-tab-rapport

I modsætning til Wave tilbyder den ikke nogen balance eller kontantstrømopgørelse.

Support

Du finder ikke robust support til Brightbook. Dets FAQ-side besvarer grundlæggende spørgsmål om brugen af ​​softwaren, men har ingen skærmbilleder eller videoer. Værre er det, at den ikke er blevet opdateret siden 2017. Søgning på YouTube gav heller ikke resultater for tutorialvideoer.

Virksomheden har en kontaktformular og e-mail support. Vi sendte en test-e-mail i arbejdstiden og modtog et svar inden for 20 minutter.

Generelt set vi et indtryk af, at hvis du bruger Brightbook, er du på din egen.

Dommen

Brightboks regnskabssoftware føles og fungerer mere som en hobby for sine stiftere end en fuldgyldig virksomhed. Det mangler mange af de funktioner, der findes med dens konkurrence, og navigering i softwaren er ikke intuitiv. Det føles næsten som om tjenesten begyndte at konfigurere den og derefter gik væk halvvejs gennem processen.

I betragtning af at alle de andre indstillinger tilbyder flere rapporter, apps, muligheden for at få adgang til dine data overalt og bedre support og hjælpedokumenter, ser vi ikke, hvorfor en virksomhed tilmelder sig Brightbooks service.

Bruger du Brightbook? Hvad synes du om det? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me